YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: jan nagel j.g. (jan) nagel j.b. charles willem hendrik nagel groningen willem nagel grondwetsherziening van 1983 eerste kamerleden burger vondeling van gijzel domela nieuwenhuis grondwetsherziening van 1987 brautigam tilanus van baalen rutte i (2010-2012) nederhorst recht van interpellatie interpellatie den uyl (1973-1977) ritmeester wiegel roethof de jong (1967-1971) thorbecke drop van agt ii (1981-1982) marchant van agt i (1977-1981) knottenbelt vliegen wijnkoop balkenende i (2002-2003) lambrechts van bommel verhagen leers kok i (1994-1998) kok ii (1998-2002) : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 35 voor - nagel - in 0.0120971202850342 seconden.

J.G. (Jan) Nagel

Jan Nagel (1939) is sinds 7 juni 2011 Eerste Kamerlid voor 50PLUS. Hij was eerder in 1977-1983 Eerste Kamerlid voor de PvdA. De heer Nagel was geruime tijd programmamaker bij de VARA (onder meer van 'In de Rooie Haan') en partijbestuurder van de PvdA. ... (jan) nagel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
J.B. Charles
Willem Hendrik Nagel (Zwolle 1910 - Oegstgeest/Leiden 1983) was een Nederlands rechtsgeleerde en criminoloog, maar werd vooral bekend als schrijver. Zijn pseudoniem J. ... charles willem hendrik nagel - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Recht van Interpellatie
Het recht van interpellatie geeft Tweede en Eerste Kamerleden de mogelijkheid om met een bewindspersoon over een onderwerp buiten de orde van de dag te debatteren. Oftewel: een onderwerp dat niet reeds op de vergaderagenda van de Kamer staat. ... voor leden van het koninklijk huis 2012 - door nagel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
50PLUS en Eerste Kamerverkiezingen 2011
50PLUS haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 23 mei 2011 1 zetel in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Jan Nagel. 50PLUS had voor de verkiezingen geen zetels in de Eerste Kamer. ... 23 mei 2011 1 zetel in de eerste kamer. lijsttrekker was jan nagel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
50PLUS (50PLUS)
Deze politieke partij richt zich met name op de belangen van 50-plussers. De partij vindt dat deze groep onvoldoende is vertegenwoordigd in de Nederlandse politiek. De partij werd in januari 2011 door Jan Nagel, Maurice Koopman en Alexander Münninghoff gelanceerd en werd op 5 november 2011 formeel opgericht. ... nederlandse politiek. de partij werd in januari 2011 door jan nagel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Nieuw Links
In 1965 ontstond onder de naam 'Nieuw Links' een vernieuwingsbeweging in de PvdA. Deze groep vernieuwers streefde naar verbetering van de interne partijdemocratie en wilde door een radicaler programma de duidelijkheid in de politiek vergroten. ... naam steenwijkgroep. leidende figuren in nieuw links waren jan nagel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijen in Tweede en Eerste Kamer
Omdat we in de Nederlandse politiek een stelsel van evenredige vertegenwoordiging hanteren, bestaan de Tweede en Eerste Kamer uit afgevaardigden van verschillende politieke partijen. Welke partijen in de Kamers zitten kan in theorie dus per vier jaar verschillen. ... nederlandse politiek. de partij werd in januari 2011 door jan nagel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2012
Op 12 september 2012 waren er vervroegde Tweede Kamerverkiezingen. Deze waren nodig na de val van het kabinet-Rutte op 23 april 2012. Bij de verkiezingen kon worden gestemd op kandidaten van 21 partijen, waaronder elf nieuwkomers. ... nieuwe (enigszins kansrijke) partijen waren 50plus van jan nagel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerverkiezingen 2011
Op maandag 23 mei 2011 werd een nieuwe Eerste Kamer gekozen. De (gedoog)coalitie VVD-CDA-PVV kreeg 37 zetels, net een zetel te weinig voor een meerderheid: De PVV komt voor het eerst in de Eerste Kamer met 10 zetels. ... kamer met 10 zetels. de nieuwe patij 50plus, de partij van jan nagel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijen
De Nederlandse democratie is georganiseerd via een partijenstelsel. Bij de organisatie van een partij komt van alles kijken. Bijvoorbeeld de registratie bij de kiesraad, het kiezen van een (politiek) leider en/of de partijfinanciën. ... nederlandse politiek. de partij werd in januari 2011 door jan nagel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Leefbaar Nederland (LN)
Leefbaar Nederland was een democratische partij die op 21 maart 1999 werd opgericht als landelijke voortzetting van Leefbaar Hilversum en Leefbaar Utrecht. Zij streefde naar een hoger democratisch gehalte van de Nederlandse samenleving. ... gekozen burgemeester en van referenda. voormannen waren jan nagel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerfractie 50PLUS
50PLUS heeft sinds 2011 een vertegenwoordiger in de Eerste Kamer. Sinds mei 2015 telt de fractie twee leden. ... mei 2015 telt de fractie twee leden. fractievoorzitter is jan nagel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerverkiezingen 2015
Op dinsdag 26 mei 2015 kozen de leden van Provinciale Staten een nieuwe Eerste Kamer. De Statenleden waren op hun beurt op woensdag 18 maart 2015 jl. direct door alle kiesgerechtigde Nederlanders gekozen. ... door achtereenvolgens roel kuiper, niko koffeman en jan nagel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2003
Op 22 januari 2003 werden er vervroegde Tweede Kamerverkiezingen gehouden. De verkiezingen waren nodig na de val van het kabinet-Balkenende I. De grote winnaar was de PvdA. Met de nieuwe lijsttrekker Wouter Bos boekte de partij 19 zetels winst en kwam op 42 zetels. ... worden gevonden. ook 'de groenen' en 'nieuw nederland' van jan nagel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Anton Koolhaas
Nederlands prozaschrijver, criticus, scenarist, journalist, cineast en dramaturg, geboren 16 november 1912 in Utrecht - Overleden 19 december 1992 in Amsterdam. ... werd door bert haanstra met wisselend succes verfilmd: de nagel - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Onyx
Onyx (Gr. onux = nagel) is een mineraal en een variëteit van kwarts, meer nader bepaald een variant van chalcedoon. Onyxen zijn tweekleurige nesosilicaten, waarbij de kleuren als lagen of banden met elkaar verweven zijn. ... onyx (gr. onux = nagel - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Wat is juist: lange afstandsloper of langeafstandsloper?
Het hangt ervan af wat er bedoeld wordt: een lange afstandsloper is een afstandsloper die lang is, een langeafstandsloper is een loper van lange afstanden. Meestal is dat laatste bedoeld; alleen langeafstandsloper is dan juist. ... groteteenabductor ('abductor van de grote teen') groteteen nagel - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Eerste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis van de Koning (BiZa/AZ)
Deze vaste commissie houdt zich bezig met de schriftelijke voorbereiding van wetsvoorstellen op het terrein van Binnenlandse Zaken (inclusief Wonen, Rijksvastgoed en Rijksdienst), Algemene Zaken en het Koninklijk Huis. ... n.k. pvdd 16 kohler, f. sp 17 lintmeijer, drs. f.c.w.c. gl 18 nagel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
't-Schaep-met-de 5-Pooten
't Schaep met de 5 Pooten ... = leen jongewaard rosita lefevre = edda barends femma nagel - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
gips
Het gips ... hardheidsschaal van mohs is het hardheid twee. met een vinger nagel - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Eerste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)
Deze vaste commissie is verantwoordelijk voor de schriftelijke voorbereiding van wetsvoorstellen op het gebied van sociale zaken. Het betreft bijvoorbeeld voorstellen inzake sociale zekerheid, de arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorziening en integratie. ... c.j. pvv 12 lintmeijer, drs. f.c.w.c. gl 13 meijer, m.p. sp 14 nagel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerverkiezingen 1983-2015
Tussen 1815 en nu zijn er dikwijls wijzigingen geweest in de manier waarop de Eerste Kamer gekozen werd en hoelang de zittingstermijn was. Zo ook bij de grondwetsherziening van 1983, waarna de zittingstermijn van Eerste Kamerleden van zes naar vier jaar veranderde. ... kamer met 10 zetels. de nieuwe patij 50plus, de partij van jan nagel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamercommissie voor Economische Zaken (EZ)
Deze vaste commissie behandelt wetsvoorstellen op verschillende terreinen: economische zaken, landbouw, natuurbeheer, voedselkwaliteit, het Europees economisch beleid, innovatiebeleid, topsectoren- en industriebeleid, energiebeleid, marktordenings-, mededinging- en consumentenbeleid, ondernemerschap en MKB, beperking regeldruk bedrijfsleven en ICT, telecommunicatie, post en statistiek, groen beroepsonderwijs, dierenwelzijn, natuur en biodiversiteit, structuurfondsen en cohesiebeleid, toerisme en intellectueel eigendom. ... kok, c.j. pvv 15 kuiper, prof.dr. r. cu 16 meijer, m.p. sp 17 nagel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamercommissie voor Financiën (FIN)
Deze vaste commissie houdt zich bezig met de behandeling van wetsvoorstellen op financieel gebied. Hierbij kan vooral worden gedacht aan fiscale wetsvoorstellen en aan wetsvoorstellen met betrekking tot douane, geldverkeer en bankwezen. ... 11 knip, drs. m.a.j. vvd 12 kohler, f. sp 13 kok, c.j. pvv 14 nagel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 129