YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: cultuur d66 cda pvda sp vvd christenunie emile roemer taal literair muziek latijn kunst uitdrukkingen en spreekwoorden eerste kamer groningen film engels hoge colleges van staat hoogduits design frans grieks oudhoogduits oudsaksisch kabinet-den uyl geografische naam mark rutte michiel van nispen mr. m. (michiel) van nispen oudfries middelnederlands gotisch raad van state kabinet-de quay sgp rita verdonk oudengels tweede kamer oudnederlands : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 5266 voor - mr m michiel van nispen - in 0.49700403213501 seconden.
Zoektermen m en van behoren tot de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!

Mr. M. (Michiel) van Nispen

Michiel van Nispen (1982) is sinds 2 april 2014 lid van de SP-Tweede Kamerfractie. Hij was daarvoor medewerker justitie van die fractie. Hij woont in Breda. Als Tweede Kamerlid houdt hij zich eveneens bezig met het justitiebeleid en daarnaast is hij woordvoerder sportbeleid. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Van Bolhuis

Groep van families in de 17de en 18de eeuw, afstammend van de kroniekschrijver Abel Eppens, bestaande uit een aantal takken in de Ommelanden en in de stad Groningen en omgeving. ... van bolhuis werd in 1676 geboren als zoon van de rechter mr. ... michiel van bolhuis (1644-1704) en sibrigien lamberts (1655-1678). - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Mr. L. van Toulon

Goudse regentenzoon die zijn carrière in 1787 onderbroken zag worden door de patriottische gezindheid van zijn vader. Keerde in de Bataafse tijd echter terug in het bestuur, onder meer bij de directie van de posterijen en als wethouder en schout van Den Haag. ... van nispen, johanna kinderen 2 dochters vader m. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

E.W. van Dam van Isselt

Markant en actief Gelders Tweede en Eerste Kamerlid. Landjonker, militair en lokale bestuurder in de West-Betuwe. Zoon van een Utrechtse patriot. Zelfstandig, onconventioneel en antipapist. Eén van de voornaamste opposanten van de politiek van Willem II. ... - behoorde in 1847 tot de meerderheid die tegen het wetsvoorstel over het stemrecht in steden en op het platteland stemde. ... van nispen van pannerden - versloeg in december 1849 bij tussentijdse verkiezingen j.h.g. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Jhr.Mr. Ch.J.M. (Charles) Ruijs de Beerenbrouck

Limburgse katholieke staatsman die in het interbellum driemaal minister-president en in twee periodes Tweede Kamervoorzitter was. Na advocaat en ambtenaar van het Openbaar Ministerie te zijn geweest, werd hij Tweede Kamerlid. ... van nispen tot sevenaer, tweede kamerlid en -voorzitter - onderhield ook vriendschappelijke betrekkingen met niet-geloofsgenoten en zelfs - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Mr. A. (Ad) Nooteboom

Bekwame fiscalist van hervormden huize die namens het CDA staatssecretaris in het eerste kabinet-Van Agt was. Afkomstig uit de kring van de CHU, maar geen uitgesproken politieke figuur. Was voorafgaand aan zijn politieke functie belastingadviseur en hoogleraar belastingrecht in Amsterdam. ... aangelegenheden), van 28 december 1977 tot 22 februari 1980 - adviseur advocatenkantoor "van der steenhoven, ten holter en van nispen tot sevenaer" te dordrecht, van 1981 tot 1986 - buitengewoon hoogleraar belastingrecht, rijksuniversiteit groningen, van mei 19 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Jhr.Mr. H.M.A.J. van Asch van Wijck

Conservatief Utrechts Tweede en Eerste Kamerlid dat in 1833 door Willem I in de adelstand werd verheven. Zat tijdens de Republiek in de vroedschap van Gorinchem en was vanaf 1810 bestuurder van de stad Utrecht. ... van asch van wijck, michiel antonij geboorteplaats en/of -datum utrecht, maart 1742 (gedoopt 25 maart) moeder c. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Drs. G.M.V. (Gijs) van Aardenne

Liberaal wis- en natuurkundige met een brede maatschappelijke en culturele belangstelling. Speelde in de VVD dertig jaar een belangrijke rol. Voor hij in de landelijke politiek kwam directeur van een ijzergieterij. ... lde in 1981 de stuurgroep brede maatschappelijke discussie (bmd) over het (kern)energiebeleid in, onder voorzitterschap van jhr.mr. ... vvd in de periode 1971-1995: lid tweede kamer, lid eerste kamer, minister, viceminister-president voornamen (roepnaam) gijsbert michiel vredenrijk (gijs) personalia geboorteplaats en -datum rotterdam, 18 maart 1930 overlijdensplaats en -datum dordrecht, 10 august - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Mr. W.K.F.P. (Frederik) graaf van Bylandt

Diplomaat uit een Duitse militaire en adellijke familie, die in 1882 Tweede Kamerlid werd voor de antirevolutionairen. Koos in 1894 de zijde van Lohman. Sprak in de Tweede Kamer vooral over buitenlandse en koloniale zaken. ... van nispen tot sevenaer. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Coppen Jarges en de familie Jarges

Coppen Jarges en de familie Jarges ... bij soeverein besluit van 28 augustus 1814 wordt mr. ... ze is een dochter van unico michiel de hertoghe en ulsia maria clant. - (bron: NazatenDeVries)
                                                                                                                                           

Omnia en het einde van de Joodse gemeenschap in Winschoten

... ... een in het oog springend archief is dat van de nederlandse voorman van het nationaalsocialisme, mr. ... leerlooier michiel mozes van huiden heeft het bedrijf ooit opgericht in pekela. - (bron: NazatenDeVries)
                                                                                                                                           

De voormalige Poelepoort in Groningen

De Poelepoort van de stad Groningen ... mr. ... michiel tot grondpacht f 8......., wordende door den koopman t. - (bron: NazatenDeVries)
                                                                                                                                           
Jacob Eduard de Witte 1763 - 1853
Jacob Eduard de Witte, 1763-1853 ... (21) de witte heeft mr cresit echter nooit ontmoet. ... rom verdwijnt onder achterlating van onbetaalde rekeningen.(114) op de terugweg naar het noorden laat hij in putte de vrouw van michiel hendriks, een ex-medegevangene in de gevangenpoort, bij zich komen en maakt haar twee zeeuwse rijksdaalders (zie afb. - (bron: NazatenDeVries)
                                                                                                                                           
De borg te Lellens
Huis te Lellens: Zicht op zijgevel en voorgevel huis met brug (opmerking: Gesloopt 1896). Lellens, burg of huis in Fivelgo, prov. Groningen, arr., kant. en 3 u. ... zij schenken een klok aan de kerk gemaakt door mr. ... in de overlijdensadvertentie van jeanne marie vreeling van 2 januari 1976 worden twee kinderen genoemd: maarten en michiel. - (bron: NazatenDeVries)
                                                                                                                                           

Oldambt

Het oude ambt, (In oudere tijden: Smalagonia), de gouw tussen Fivelingo en Reiderland. Aanvankelijk de benaming van een gebied in noordoostelijk Groningen tussen het Termunterzijldiep, De Tjamme, Zijpe en Drentse grens. ... van siddeburen naar heiligerlee ging dit waarschijnlijk over noordbroeksterhamrik, waar een boerderij nog de naam 'het leger' draagt. ... zijn erven: ayolt, gehaat door en in gevaar van de stad en de staten tussen eems en lauwers, verzoende zich op de dag voor sint michiel in het jaar 1399 met hen allen. - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Gockinga
De eerste Gockinga's komen reeds in de tweede helft van de 13e eeuw in Reiderland en in het begin van de 15e eeuw voor te Zuidbroek, waar zij een sterke burcht bezaten, de "Gockingaheerd", later genoemd "De Drostenborgh". ... dambten van 1731 tot 1747, daarna syndicus van groningen; joseph gockinga, landschrijver der beide oldambten van 1750 tot 1763; mr. ... zijn erven: ayolt, gehaat door en in gevaar van de stad en de staten tussen eems en lauwers, verzoende zich op de dag voor sint michiel in het jaar 1399 met hen allen. - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Macht & Pracht 1594 Welgelegen: hofstede met uitzicht op het veen

... welgelegen werd omringd door een gracht die ook de siertuin omringde. ... admiraal star had nog met michiel de ruyter de beroemde 'tocht naar chatham' meegemaakt. - (bron: De verhalen van Groningen)
                                                                                                                                           
Abel Eppens, kroniekschrijver
Abel Eppens, 1534-1590. Foto: Wikipedia, Creative Commons. ... daarna belandt de kroniek via ubbo emmius bij mr. ... hij heeft met zijn eerste echtgenote jantien michiels (1603-circa 1658) drie kinderen, waaronder de rechter mr. ... leven en werk eppens is omstreeks palmzondag 29 maart 1534 [1] op de edele heerd bolhuis [9] te eekwerd geboren als zoon van eppo aepkens (tho equart) en (mogelijk) eeke (etgijn) tammen. - (bron: NazatenDeVries)
                                                                                                                                           

De borgen van Lutjegast

Lutjegast heeft in het verre verleden meerdere borgen en steenhuizen gekend. Dat zijn in ieder geval de borgen die onderstaand zijn beschreven, voorzover daar historisch materiaal van beschikbaar is. ... de laatste bewoner is mr. ... als cecilia elisabeth in 1703 overlijdt, vestigt haar zoon unico michiel de hertoghe zich op rikkerda. - (bron: NazatenDeVries)
                                                                                                                                           

De Groene Amsterdammer

Website: De Groene Amsterdammer (of kortweg De Groene) is een onafhankelijk wekelijks opinieblad, opgericht in 1877 door de letterkundigen Mr. Martinus G.L. van Loghem (1849-1934) en Taco de Beer (1838-1923). De krant is een uitgave van NV Weekblad De Groene Amsterdammer. De aandelen zijn in handen van stichting Groene Beheer, voorzitter van deze stichting was Schelto Patijn. ... carmiggelt, simon vestdijk, anna blaman, max dendermonde, eli heimans, henk hofland, theodor holman, geert mak, herman de man, michiel van kempen, anil ramdas, stephan sanders, ger groot, willem pijper en matthijs vermeulen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

De voormalige Asingaborg of Warffumborg bij Warffum

Warffumborg of Asingaborg op de kaart van Willem en Frederik Coenders van Helpen (1678). Overgenomen van de Coenderskaart. Bron: Wikimedia Commons. Licentie: Public Domain. ... het geslacht sickinghe de stamreeks sickinge begint met lubbert sickinghe die van 1354 tot 1383 als burgemeester van groningen wordt vermeld. ... dat doet hij samen met michiel van bolhuis in 1695. - (bron: NazatenDeVries)
                                                                                                                                           

De voormalige Asingaborg of Warffumborg bij Warffum

Warffumborg of Asingaborg op de kaart van Willem en Frederik Coenders van Helpen (1678). Overgenomen van de Coenderskaart. Bron: Wikimedia Commons. Licentie: Public Domain. ... het geslacht sickinghe de stamreeks sickinge begint met lubbert sickinghe die van 1354 tot 1383 als burgemeester van groningen wordt vermeld. ... dat doet hij samen met michiel van bolhuis in 1695. - (bron: NazatenDeVries)
                                                                                                                                           

Ruijs van Beerenbroek, jhr. Charles Joseph Marie (1873-1936)

... inmiddels had ruijs op 7 november 1925 van mr. ... van nispen tot sevenaer weigerden daarvoor in aanmerking te komen, verleende koningin wilhelmina, na langdurig beraad met diverse politici - (bron: Biografisch Woordenboek van Nederland)

                                                                                                                                           

spelen - (zich vermaken)

spel zn. ‘bezigheid als ontspanning’ Onl. spil als glosse voor Latijn ludicra ‘vrolijke zaken, vermaak’ [951-1000; ONW]; mnl. spel ‘spel, ontspanning, vrolijkheid; speelmateriaal; het maken van muziek’ in die met terningen of met andren wereldliken spele speld ‘wie met teerlingen speelt of met een ander werelds spel’ [1236; VMNW], Van derre werlt geschieden. ... 3: door uw onzaakkundig optreden speelt gij uwe tegenstanders in de kaart; handelsblad, 17 mrt. ... 1: in den tijd, toen michiel de ruyter met zijn vloot zegevierend de theems opvoer, speelden de staten-generaal in het europeesch concert een eerste viool; - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 136