YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: literair motto uitdrukkingen en spreekwoorden taal design philips anneke brassinga kunst cultuur muziek architectuur kabinet-balkenende iv cda kabinet-balkenende ii kabinet-rutte i kabinet-rutte ii pvda vvd d66 kabinet-balkenende i christenunie kabinetsformatie broeders penitenten kok premier balkenende balkenende i gio ponti regeringsprogramma fontana arte aart houtman ako-literatuurprijs 2006 renate rubinstein anna enquist gilbert & george dualisme kukkapuro immendorff, gilbert and george wil ferwerda regeerakkoord : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 130 voor - motto - in 0.0145139694213867 seconden.

Motto

Motto (het; motto's; mottootje) ... motto - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Waarom is het motto van het nieuwe regeerakkoord 'Bruggen slaan'? Is 'Bruggen bouwen' niet veel logischer?

Een brug bouwen en een brug slaan komen allebei al eeuwen voor in het Nederlands. Van Dale (2005) vermeldt bij brug het voorbeeld een brug over een rivier slaan en ook de uitdrukking een brug slaan tussen ('een verbintenis, relatie leggen tussen'). ... is het motto - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Waar komt de uitdrukking een heitje voor een karweitje vandaan?
'Een heitje voor een karweitje' was het motto waaronder padvinders een karweitje kwamen doen. ... een karweitje vandaan? 'een heitje voor een karweitje' was het motto - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Philips
Nederlands elektronicaconcern, opgericht 15 mei 1891. Koninklijke Philips Electronics N.V., kort gezegd Philips, ia de producent van onder andere consumentenelektronica, lampen, mobiele telefoons en medische apparatuur. ... 'let's make things better'. dit was het eerste wereldwijde motto - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Anneke Brassinga
Nederlandse dichteres, prozaschrijfster en vertaalster, geboren 20 augustus 1948 te Schaarsbergen. Anneke Brassinga debuteerde als dichteres relatief laat in 1987 (met de bundel Aurora) en als romanschrijfster in 1993, maar daar staat tegenover dat zij daarvoor al tal van vertalingen had gepubliceerd. ... in de afdelingen 'ijszee' en 'gras'. 'ijszee' heeft als motto - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Anna Enquist
Nederlandse schrijfster, geboren 19 juli 1945 in Amsterdam. De toon van haar gedichten is meestal ernstig en vaak zelfs somber. Het gedicht vindt zijn oorsprong meestal in het dagelijkse leven van de dichteres. ... het boekenweekgeschenk 2002, 'de ijsdragers', onder het motto - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Radiohead
Radiohead is een Britse indie of alternatieve rock band uit Oxford. Radiohead begon eind jaren 80 onder de naam On A Friday, maar vernoemde zich al snel naar een nummer van de Talking Heads(Shindig). Dit onder druk van de platenmaatschappij die 'On A Friday' niet flitsend genoeg vond en Radiohead als naam met enige argwaan toeliet, onder het motto: alles beter dan 'On A Friday'. ... en radiohead als naam met enige argwaan toeliet, onder het motto - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Jörg Immendorff
Duitse schilder en beeldhouwer, geboren 14 juni 1945, Bleckede (bij Lüneberg) - overleden 28 mei 2007 in Düsseldorf waar hij woonde en werkte. Immendorf was een groot voorstander van een politiek georienteerde kunstenaar en was één van de succesvolste artiesten ter wereld. ... een manifest voor een politiek geengageerde kunst onder het motto - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Wil Ferwerda
Nederlands beeldhouwer, graficus, schilder, tekenaar; portretten en naakten. Stijl: Nieuw Realisme. Lid van de B.B.K. te Amsterdam en van 'Kunst en Bedrijf' te Amsterdam. ... sinds 1968 in dordrecht. 'leven na het overleven', dat is het motto - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
AKO-literatuurprijs 2006
AKO literatuurprijs 2006 Uit een aanbod van 345 Nederlandstalige boeken in het genre oorspronkelijk literair proza voor volwassenen (zowel fictie als non-fictie) heeft de jury van de AKO Literatuurprijs 2006 een eerste selectie gemaakt van 22 titels. ... een vreemde wereld - en wat lijken ze op ons' is het treffende motto - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Aart Houtman
Geboren in Alphen aan de Rijn. Woont in Delft. Aart Houtman doorliep de academie in Arnhem (1975-1980) en woont sindsdien in Delft. kunstenaar Aart Houtman maakte onder de titel ' Panorama's Delft' een groot aantal schilderijen en tekeningen, dat te maken heeft met de stad Delft. ... het eerst in deze traditierijke context naar buiten. onder het motto - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Gilbert and George
Gilbert ( rechts) en George Gilbert Proersch, Geboren: 1943 St. Martin Dolomieten Zuid- Tirol Georghe Passmore, Geboren: 1942 Totness Devon ( Engeland) Engelse performance-, foto- en objectkunstenaars. ... bij hun sculptuur, die gepresenteerd wordt onder het motto - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Yrjö Kukkapuro
Fins designer, geboren in 1933 te Wyborg. Functionaliteit staat centraal in de ontwerpfilosofie van Kukkapuro, 'Forms follows function' is zijn motto. Hij ziet het telkens weer als een uitdaging om functionele, duurzame en comfortabele meubelen te creëren met gebruikmaking van zo min mogelijk materiaal. ... van kukkapuro, 'forms follows function' is zijn motto - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
YouTube
YouTube is een website voor het kosteloos uploaden, bekijken en delen van videofilms door gebruikers. Het motto van deze website is YouTube, Broadcast Yourself. De uploader kan de film voorzien van tags (trefwoorden) die een niet-hiërarchische classificering mogelijk maken (folksonomie). Deze site is opgericht in februari 2005 door drie voormalige medewerkers van PayPal. De website is momenteel eigendom van Google Inc.. ... bekijken en delen van videofilms door gebruikers. het motto - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Renate Rubinstein
Nederlandse schrijfster, journaliste en columniste, geboren in Berlijn, 16 november 1929, overleden in Amsterdam, 23 november 1990. ... naar dingen die het individu werkelijk bewegen. blijkens het motto - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Waar komt de uitdrukking Barbertje moet hangen vandaan en wat wordt ermee bedoeld?
Barbertje moet hangen betekent 'íémand moet de schuld krijgen, of hij/zij het nu gedaan heeft of niet'. ... nu gedaan heeft of niet'. de uitdrukking is ontleend aan het motto - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Regeerakkoord en regeringsprogramma
Een regeringsprogramma is een lijst van wat een nieuw optredend kabinet tot uitvoering denkt te brengen en waaraan de coalitiefracties in de Tweede Kamer niet gebonden zijn. Een regeerakkoord bevat de tussen coalitiefracties in de Tweede Kamer afgesproken hoofdlijnen van het beleid dat het kabinet moet uitvoeren. ... samen werken, samen leven 'samen werken, samen leven' is het motto - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
broeders penitenten
De broeders penitenten (in het Latijn de Congregatio Fratrum Poenitentium St.-Francisci) (c.f.p-s.f.) is een katholieke congegratie ontstaan in 1697. De Broeders Penitenten kennen als motto: ad omne opus bonum paratus (tot elk goed werk bereid) en is vooral actief geweest in de verpleging van de geestelijk zieke en verstandelijk gehandicapte mens. ... ontstaan in 1697. de broeders penitenten kennen als motto - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Gio Ponti
Gio Ponti (1891-1979) ... architectuur en design in de twintigste eeuw. met zijn motto - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
De Sphinx
Polygoon journaal uit 1965 over de onthulling van het standbeeld van petrus regout in Maastricht. ... aspiraties, konden de verkoopleiders er gemakkelijk, onder het motto - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Gandhi
Mohandas Karamchand Gandhi (Porbander, 2 oktober 1869 - New Delhi, 30 januari 1948) was een Indiaas politicus. Zijn bijnaam Mahatma is Sanskriet voor "verheven ziel". ... voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht" is het motto - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Mr. J.M.L.Th. (Jo) Cals
Onderwijsminister en KVP-politicus, die korte tijd minister-president was. Begon zijn loopbaan als advocaat. Na twee jaar Kamerlidmaatschap staatssecretaris van jeugd en cultuur (en omroep). Tijdens zijn langdurige ministerschap van onderwijs (1952-1963) bracht hij vele wetten tot stand, onder andere over het kleuteronderwijs en het wetenschappelijk onderwijs. ... als minister-president - zijn kabinet had als informeel motto - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Spreuk
Kernachtige zin die een levenswijsheid of een vermaning inhoudt, vooral met een zedelijke of godsdienstige strekking. ... verwijzen naar:. kenspreuk, lijfspreuk of wapenspreuk, zie: motto - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Aram Iljitsj Katsjatoerian
Aram Katsjatoerian geboren Tiflis, 6-6-1903 - Moskou, 2 mei 1978), Armeens- Russisch componist Naamsvarianten: Katsjatoerian Chatsjatoerian Katchatoerian Khatsjatoerian Katchaturian Khatchaturian Khachaturian Aram Ilyich Khachaturian Aram Katsjatoerian was de zoon van een Armeense boekbinder in Tiflis (Tiblissi) en begon pas laat muziek te studeren. ... een armeense rondedans) uit 1943, de tweede symfonie (met het motto - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 8