YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst gemeenschapskunst monumentale-schilderkunst monumentale-kunst monumentale religieuze-kunst groningen egyptische kunst egypte egyptisch postmoderne kunst egyptische cultuur architectuur gids noordbroek italiaanse kunst muziek romaans iers-angelsaksische kunst romaanse kunst romaanse ierse kunst romaanse stijl egbert dekkers leger werner tubke roger somville permeke huub kortekaas auguste rodin classicistische rodins domenico ghirlandaio richard serra classicisme classicistisch constant permeke lex horn andre beauneveu willem van konijnenburg : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 4118 voor - monumentale kunst - in 0.22791314125061 seconden.

Monumentale-Kunst

Monumentale Kunst ( bijvoeglijk naamwoord; monumentaler, monumentaalst; monumentaliteit) als van, of als een monument. Het monument 1 groot gedenkteken 2 beschermd of te beschermen overblijfsel van vroegere cultuur, nijverheid of wetenschap Het begrip "monumentaal" heeft geen technische betekenis in de orde van grootte of omvang. ... monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Religieuze-Kunst

Religieuze Kunst Artistieke waarde is geen garantie voor religieuze diepgang en authenticiteit en omgekeerd religiositeit niet voor kunstzinnigheid. Dat blijkt wel uit de vaak gehoorde stelling dat veel religieuze en kerkelijke kunstwerken in artistiek opzicht nietszeggend en teleurstellend zijn, terwijl daarentegen kunstenaars die niets met geloof te maken willen hebben, soms een diepe religieuze sensibiliteit ten toon weten te spreiden. ... en frans verhaak, in de jaren vijftig nog goed voor talloze monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Egyptische kunst

Onze kennis van de oud Egyptische schilderkunst danken wij in wezen aan de schilderingen in de grafkamers van de faraofamilies en van hun hooggeplaatste ambtsdragers. ... bij te houden. later werd het schrift gebruikt voor de monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

postmoderne kunst

Postmoderne kunst kan als historische periode gekarakteriseerd worden. De term wordt voorts ook gebruikt om alle verschillende stromingen te beschrijven die zich afzetten tegen het modernisme. ... decoraties aan te brengen. begin jaren '80 produceerde memphis monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Italiaanse kunst

De kunst van Italië boogt op een eeuwenlange traditie, die teruggaat tot voor de klassieke Oudheid. Zie ook Grieken en Romeinen zich op geestelijk en politiek gebied van het Middellandse Zeegebied meester maakten, bevonden zich langs de kusten van deze zee al hoogstaande beschavingen waarvan de mooiste en rijkste die van het Minoïsche Kreta was. ... van de sixtijnse kapel en het laatste oordeel zijn de enige monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
gids Noordbroek
Wat er te doen is op het gebied van bedrijvigheid, kunst en cultuur, overnachtingen en bezienswaardigheden in Noordbroek. Bedrijvigheid In 2014 opende in Noordbroek de ' Noordsuythoeve', het 'kloppend hart van Noord- en Zuidbroek'. ... ter ontwatering van de noordermolenkoloniepolder. een aantal monumentale - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

romaanse kunst

Onder romaanse stijl verstaat men de kunst in geheel West-Europa van Ca. 1000 tot in het begin van de 13de eeuw. Het was de eerste stijl die een algemene verspreiding kende in geheel Europa (ondanks duidelijke regionale verschillen). ... staat in dienst van de architectuur. dit geld ook voor de monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Iers-Angelsaksische kunst

Book of Durrow Boekband van het Book of Durrow, 7de eeuw, Dublin, Trinity College Library Miniatuur van de evangelist Matteus uit het boek of Durrow, 7de eeuw, Dublin, Trinity College Library Miniatuur met een Leeuw uit het Book of Durrow, 7de eeuw, Dublin, Trinity College Library Ierland werd niet geteisterd door de grote volksverhuizingen. ... is er de eerste bladzijde van de tekst, die begint met een monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Egbert Dekkers
kunstenaar Egbert Dekkers (1908) nam een vooraanstaande positie in binnen de Brabantse kunstwereld, maar was zeker ook daarbuiten bekend. Zijn opleiding had hij genoten op de rijksacademie in Amsterdam bij Heinrich Campendonk. ... bij stanislaus. dekkers was meester in het vervaardigen van monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Roger Somville
Roger Somville (1923) Frans- Belgische graficus, schilder, tekenaar en tapijtontwerper. Neo- expressionistische stijl. Geboren in Schaarbeek ( Brussel). Roger Somville (°13-11-1923) is één van de meest prominente kunstenaars en ongetwijfeld de meest bekende uit Franstalig België. ... charles counhaye, die hem de weg opende tot een expressieve en monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Piero della Francesca
zelfportret, detail van verrijzenis van Christus Italiaanse kunstenaar en wiskundige, geboren ca. 1420 wrsch. Borgo San Sepolcro - overleden 12 oktober 1492 aldaar. ... florence te zien zijn. piero della francesca schiep een nieuwe monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Huub Kortekaas
Adelheid Kortekaas van Swelm, geboren 31 oktober 1947 te Nijmegen. Huub & Adelheid Kortekaas zijn bekend door projecten als Anima Mundi, de Gouden Plant en The Unifying Spiritual Field of the World, maar ook door grote monumentale beelden (veelal uitgevoerd in corten-staal) die op verschillende plaatsen in Nederland en daarbuiten langs de openbare weg te vinden zijn. ... the unifying spiritual field of the world, maar ook door grote monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Albert Ciamberlani
Albert Louis Alexandre Vincent Marie Ciamberlani (Brussel, 1864 - Ukkel, 8 april 1956) was een Belgisch kunstschilder. ... werkte hij met makkers uit de groep "l'art monumental" ("de monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
André Beauneveu
Frans schilder, beeldhouwer en bouwmeester, geboren ca. 1335/1335 in Valenciennes - overleden 1402 (vóór 1413) in Bourges. De Henegouwer André Beauneveu was zowel beeldhouwer als als schilder en miniaturist. ... voorstelling van het ruimtelijk perspectief, wordt de monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Paul McCarthy
Paul McCarthy (Salt Lake City, Utah, 1945) Amerikaanse kunstenaar, Geboren in Salt lake City, Utah, 1945. Woont en werkt in Los Angeles, USA. Sinds het einde van de jaren '60 werkt Paul McCarthy aan een indrukwekkend oeuvre: performances, video's, installaties en tekeningen. ... een bestaand fenomeen toe en vervormt het letterlijk. zijn monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Richard Roland-Holst
Nederlandse affiche- ontwerper, graficus, illustrator, monumentaal kunstenaar (decorschilder), glasschilder, muurschilder, schilder, tekenaar, beeldhouwer, boekdecoratie- ontwerper van genrekunst, landschappen, portretten, schrijver, Naamsvariant: Richard Nicolaus Roland Holst, Pseudoniemen: R. ... ten gunste van de gebonden, decoratieve kunsten en van monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Werner Tubke
Werner Tübke Duits schilder en graficus, geboren 30 juli 1929 te Schönebeck, gestorven 27 mei 2004 te Leipzig. Werner Tübke leverde met zijn monumentale schilderijen en muurschilderingen over historische thema's in een klassieke stijl een inspirerende bijdrage aan de socialistische historieschilderkunst. ... 27 mei 2004 te leipzig. werner tubke leverde met zijn monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Constant Permeke
Vlaams kunstschilder, beeldhouwer en tekenaar, geboren 31 juli 1886 - overleden 4 januari 1952. Constant Permeke wordt gezien als belangrijkste schilder van het Vlaams- expressionisme. ... vervormd en zijn kleuren zijn warm. daarnaast vervaardigde hij monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Peter Paul Rubens
Vlaamse schilder, tekenaar en diplomaat, geboren 28 juni 1577 Siegen ( Westfalen) - overleden 30 mei 1640 Antwerpen. De grootste en invloedrijkste Vlaamse schilder, peter Paul Rubens (ook wel Pieter Pauwel Rubens), die de vader van de barok wordt genoemd, is naast rembrandt een van de belangrijkste schilders van de Gouden Eeuw, maar was ook actief als een succesvol diplomaat. ... adam en eva (rubenshuis, antwerpen). wel komt in de plastisch- monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Willem van Konijnenburg
Olieverf 1917 - Overgave Beeldend kunstenaar, geboren 11 februari 1868 Den Haag - overleden 28 fbruari 1943 Den Haag. Biografie Willem (Adriaan) van Konijnenburg was de zoon van Willem van Konijnenburg, hoofdinspecteur der directe belastingen, en jkvr. ... en drong er later ook op aan hem opdrachten te verlenen voor monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Antoine-Joseph Wiertz
Antoine Wiertz ... hij een atelier in de via dell'olmo en schilderde er zijn monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Lex Horn
Lex Horn (1916-1968) De naam Lex Horn is tegenwoordig geen bekende. Er was een tijd -nog niet eens zo lang geleden- waarin de Amsterdamse beeldend kunstenaar Lex Horn toonaangevend was in Nederland. ... vijftig is lex horn een veel gevraagd beeldend kunstenaar voor monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Antoon Derkinderen
Nederlandse schilder, glasschilder, boekdecoratie- ontwerper, onderwerpen: religie, genrekunst, portretten, stillevens, geschiedenis, Naamsvarianten: Antonie Derkinderen, (prof. ... omdat dit naar zijn overtuiging, meer nog dan de monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
classicistisch
De klassieke kunst heeft een onuitwisbaar stempel op de kunstgeschiedenis gedrukt. Herlevingen vonden plaats tijdens renaissance, barok, rococo en later classicisme, ook wel neoclassicisme genoemd. ... overheerste de voorkeur voor een stelsel van assen met monumentale - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 42