YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: donner ruppert beelaerts van blokland baron mollerus kabinet-thorbecke van swinderen aeneas mackay van panhuys louis beel marinus ruppert van reenen van doorn van westkapelle van leeuwen beel mackay tjeenk willink van hogendorp van lynden van sandenburg minister opstelten herman tjeenk willink schorer rutgers gijsbert karel van hogendorp raad van state roell kroonprins willem gerard veringa scholten willem scholten frans beelaerts van blokland piet hein donner dr. a.a.l. rutgers discussies rond de raad van state van doorn van westcapelle jo van der hoeven mollerus bestuur in de bataafs-franse tijd (1795-1813) gogel zoontje naar frans model : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 6 van 6 voor - mollerus - in 0.00377106666564941 seconden.
Vicepresidenten van de Raad van State
De vicepresident van de Raad van State heeft de feitelijke leiding van dit Hoge College van Staat, het belangrijkste adviesorgaan van de regering. De vicepresident bekleedt tevens het voorzitterschap van de Afdeling Advisering van de Raad van State, die adviezen uitbrengt over onder meer wetsvoorstellen en verdragen. ... vicepresidenten waren gijsbert karel van hogendorp en baron mollerus - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
leden Raad van State 1814-1862
Bovenstaande gegevens zijn afkomstig van PDC. Deze database is ook beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek. Neem voor meer informatie contact op via 170@pdc. ... 1848 willem ii, koning, van 1 juli 1829 tot 7 oktober 1840 mollerus - (bron: Parlement & Politiek)
                                                                                                                                           
Koninkrijk Holland (1806-1810)
Na het eenhoofdige bestuur van raadpensionaris Schimmelpenninck, waarover keizer Napoleon niet tevreden is, benoemt hij in 1806 zijn broer Lodewijk tot koning. Door het koningschap wordt Nederland nog meer dan in de voorgaande vijf jaren een vazalstaat van het Franse keizerrijk. ... (technocraat) (19 juni 1806 - 4 juli 1806) minister: mr. j.h. mollerus - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Mr. W.K.F.P. (Frederik) graaf van Bylandt
Diplomaat uit een Duitse militaire en adellijke familie, die in 1882 Tweede Kamerlid werd voor de antirevolutionairen. Koos in 1894 de zijde van Lohman. Sprak in de Tweede Kamer vooral over buitenlandse en koloniale zaken. ... het district utrecht - versloeg in 1894 de liberaal jhr. g.w. mollerus - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Periode 1813-1815: Soeverein Vorst Willem
De periode november 1813-juni 1815 is als een overgangsperiode te beschouwen na de tijd waarin Nederland was ingelijfd bij Frankrijk (1810-1813). Erfprins Willem, de zoon van de vroegere stadhouder Willem V, treedt op als staatshoofd (soeverein vorst) en laat een Grondwet ontwerpen. ... (29 november 1813 - 13 december 1813) minister: mr. j.h. mollerus - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
De Grondwet van 1815
Op 1 augustus 1814 aanvaardde Willem I, die sinds 2 december 1813 soeverein vorst van de (Noordelijke) Nederlanden was, ook de soevereiniteit over de voormalige Oostenrijkse Nederlanden. Daardoor ontstond een personele unie van Noord- en Zuid-Nederland. ... jhr. w.c.h. van lynden van blitterswijck c.f. van maanen j.h. mollerus - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 1