YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: tweede kamer minister ministerscrisis ministeriele verantwoordelijkheid stikker motie van wantrouwen staatssecretarissen ministers kabinetscrisis braks kabinet wet op de parlementaire enquete van agt tweede kamervoorzitter maij-weggen begrenzing inlichtingenrecht functie en positie regering lardinois bijleveld charles schwietert motie van afkeuring aboutaleb staatssecretaris timmermans tweede kamerlid fritsma scholten rsv-affaire sorgdrager veerman onaanvaardbaar verklaard amendement bijlmer-affaire andriessen aftredende van thijn minderheidskabinet recht van enquete deetman inlichtingenrecht (in)formatie van der hoeven : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 6 van 6 voor - ministerscrisis - in 0.0230028629302979 seconden.
Vertrouwensregel parlement en kabinet
De vertrouwensregel houdt in dat een minister, staatssecretaris of het kabinet als geheel moet aftreden als zij niet langer het vertrouwen genieten van het parlement (lees: de Tweede Kamer ). De vertrouwensregel zegt dus niet dat bewindspersonen per se moeten aftreden als ze een fout hebben gemaakt. ... daarmee wordt aangegeven dat een ongewenste beslissing van de kamer tot een kabinetscrisis of ministerscrisis zal leiden. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Begrenzing inlichtingenrecht
Careljan Rotteveel Mansveld, Montesquieu Instituut ... in het laatste geval is er sprake van een ministerscrisis. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Aftredende bewindslieden
Er kunnen diverse redenen zijn waarom een bewindspersoon tussentijds aftreedt. Er kan een conflict optreden met de collega's over het te voeren beleid, de Tweede Kamer kan het vertrouwen opzeggen, of er kunnen persoonlijke redenen aan vertrek ten grondslag liggen. ... als een minister om politieke redenen moet aftreden, spreken we van een ministerscrisis. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Sluimerende vertrouwensvraag
De vraag welke problemen het kabinet mogelijk in de Eerste Kamer zal ondervinden als daar later dit jaar belangrijke onderwerpen worden behandeld, blijft de gemoederen bezighouden. Afgelopen zondag bogen drie insiders zich erover in het programma Buitenhof. ... in 1999 en 2005 toen een kabinets- respectievelijk ministerscrisis ontstond, werd er voor de stemming overigens nadrukkelijk geen onaanvaardbaar uitgesproken. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Minister
Ministers zijn politiek verantwoordelijk voor een bepaald beleidsterrein. Met uitzondering van ministers zonder portefeuille geven zij politieke leiding aan een departement. Daarbij kunnen zij terzijde worden gestaan door staatssecretarissen. ... meer informatie ministerscrisis er kunnen diverse redenen zijn waarom een bewindspersoon tussentijds aftreedt. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Vries [Czn.], Simon de (1869-1961)
... toen een maand later de ministerscrisis rond de minister van oorlog en marine, w.f. - (bron: Biografisch Woordenboek van Nederland)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 139