YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: cultuur geografische naam pvda d66 sp cda groenlinks sgp pvdd vvd pvv christenunie 13 emile roemer literair groningen van bolhuis bolhuis film michiel van erp kunst design architectuur den uyl verhagen k.g. de vries mark rutte michiel van nispen mr. m. (michiel) van nispen rita verdonk taal middelnederlands oudhoogduits oudsaksisch oudfries tweede kamer aan eerste kamer oudnederlands woord : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 2530 voor - michiel van nispen - in 0.201936006546021 seconden.
Zoekterm van is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!

Mr. M. (Michiel) van Nispen

Michiel van Nispen (1982) is sinds 2 april 2014 lid van de SP-Tweede Kamerfractie. Hij was daarvoor medewerker justitie van die fractie. Hij woont in Breda. Als Tweede Kamerlid houdt hij zich eveneens bezig met het justitiebeleid en daarnaast is hij woordvoerder sportbeleid. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Profiel kandidaten Tweede Kamerverkiezingen 2017
Een profiel van de kandidatenlijsten van een aantal partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Voor deze analyse is uitgegaan van het zetelaantal dat wordt genoemd in de Peilingwijzer. ... ristenunie) bente becker (vvd) psychologie gidi markuszower (pvv) sjoerd sjoerdsma (d66) vera bergkamp (d66) henk krol (50plus) michiel van nispen (sp) stientje van veldhoven (d66) martin bosma (pvv) jan paternotte (d66) joel voordewind (christenunie) sander dekk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Nispen, Maria van

... michiel roscam abbing, van hoogstraten: iconografie van een familie (amsterdam 1987) 18-19, 131. - (bron: Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland)
                                                                                                                                           
Gekozenen Tweede Kamerverkiezingen 2017
In onderstaand overzicht staan de Tweede Kamerleden die zijn gekozen bij de verkiezingen op 15 maart 2017. Bij die verkiezingen behaalde de VVD 33 zetels en daarmee zijn zij de grootste partij in de Tweede Kamer. ... (michiel) van nispen 08 j.p. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
SP en Tweede Kamerverkiezingen 2012
De Socialistische Partij had bij de verkiezingen van 12 september 2012 Emile Roemer als lijsttrekker. Het verkiezingsprogramma is getiteld 'Nieuw vertrouwen'. ... nbelt 10 henk van gerven 11 manja smits 12 paulus jansen 13 farshad bashir 14 nine kooiman 15 arnold merkies 16 eric smaling 17 michiel van nispen 18 tjitske siderius 19 leo de kleijn 20 ike teuling meer over sp tweede kamerverkiezingen 2012 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Van Bolhuis

Groep van families in de 17de en 18de eeuw, afstammend van de kroniekschrijver Abel Eppens, bestaande uit een aantal takken in de Ommelanden en in de stad Groningen en omgeving. ... michiel van bolhuis (1644-1704) en sibrigien lamberts (1655-1678). - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Michiel van Erp

Michiel van Erp (1963) Nederlandse regisseur en televisiemaker Michiel van Erp groeide op in Eindhoven waar zijn ouders een muziekwinkel hadden. Hij ging op zijn 18e het huis uit om te studeren. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

De geschiedenis van Delfzijl

De geschiedenis van Delfzijl ... tijdens de tweede engels-nederlandse oorlog in 1665 komt michiel de ruyter met de west-indische vloot en dertig door hem buitgemaakte schepen de haven van delfzijl binnen. - (bron: NazatenDeVries)
                                                                                                                                           

baronie van Breda

Baronie van Breda De baronie van Breda is een landstreek rondom de Nederlandse stad Breda. Vroeger werd de naam gespeld als Baronnie. De naam duidt aan dat de streek bezit was van de heren van Breda. ... vel terheijden princenhage etten etten in de palen van de hoeven de eenige van rijsbergen zundert-hertog wernhout roosendaal en nispen de namen baron en baronie komen tegenwoordig nog veel terug in breda. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

cor van der laak - (televisietypetje van een beroepsquerulant)

Cor van der Laak Cor van der Laak begon zijn leven niet als Cor van der Laak maar als Loet van Kooten. Anders gezegd: Cor van der Laak is een reïncarnatie. Loet van Kooten werd op 28 april 1977 geboren. ... cor vertelt dat hij onder andere de stemmen van michiel de ruyter en koningin wilhelmina hoort. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

Hendrick Cornelisz. van Vliet

Noord-Nederlands schilder en tekenaar van genrekunst, kerkinterieurs, landschappen, portretten en interieurs, geboren 1611 - 1612 (in april 1633 verklaart hij 21 jaar oud te zijn) in Delft - op 28 oktober 1675 in de Oude Kerk te Delft begraven. ... leerling van michiel jansz. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

E.W. van Dam van Isselt

Markant en actief Gelders Tweede en Eerste Kamerlid. Landjonker, militair en lokale bestuurder in de West-Betuwe. Zoon van een Utrechtse patriot. Zelfstandig, onconventioneel en antipapist. Eén van de voornaamste opposanten van de politiek van Willem II. ... van nispen van pannerden - versloeg in december 1849 bij tussentijdse verkiezingen j.h.g. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Mr. L. van Toulon

Goudse regentenzoon die zijn carrière in 1787 onderbroken zag worden door de patriottische gezindheid van zijn vader. Keerde in de Bataafse tijd echter terug in het bestuur, onder meer bij de directie van de posterijen en als wethouder en schout van Den Haag. ... van nispen, johanna kinderen 2 dochters vader m. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Gerard van Honthorst

Nederlands schilder, geboren 4 november 1592 Utrecht - overleden 27 april 1656 aldaar. ... na de dood van michiel jansz. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Michiel van Kempen

Michaël Henricus Gertrudis (Michiel van Kempen (Oirschot, 4 april 1957) is een Nederlandse schrijver, letterkundige en Surinamist. Van zijn eigen hand verschenen romans, verhalen, essays, reisverslagen en scenario's. Hij stelde een groot aantal bloemlezingen uit de Caraïbische literatuur samen en van zijn vele studies over de Surinaamse literatuur geldt het tweedelige Een geschiedenis van de Surinaamse literatuur (2003) als het standaardwerk over de Surinaamse literatuur. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Wad & Water 1926 tot 1996 Een leven lang varen op de Erebus
Dien Veen-Heininga vertelt over het leven aan boord van de Erebus, toen zij met haar man, Michiel Veen, de Europese kustwateren bevoer. - (bron: De verhalen van Groningen)
                                                                                                                                           

Jan van Huysum

Jan van Huysum (1682-1740) Naamsvarianten: Jan van Huijs, Huijsum, Huys. (De naam Jan van Huys is waarschijnlijk gebaseerd op een foutief gelezen signatuur) Noord-Nederlands (vóór 1775) schilder, tekenaar. ... daarnaast staan ook zijn halfbroer en -zus michiel en maria van huysum in de literatuur als kunstschilder bekend. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Michiel de Ruyter

Michiel de Ruyter

Michiel Adriaanszoon de Ruyter, door Ferdinand Bol (1667) Nederlands admiraal, geboren 24 maart 1607 Vlissingen, overleden 29 april 1676 Baai van Syracuse. In de 17de eeuw presenteerden de bestuurders van de kustprovincies de Republiek als een vredelievende zee- en handelsnatie die slechts met de grootste tegenzin oorlogen voerde om haar economische belangen te beschermen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Michiel de Ruyter

Michiel Adriaanszoon (1607-1676) Zeeheld, eerst werkzaam in de koopvaardij, na 1652 in leidende functies bij de oorlogsvloot en als zodanig betrokken bij talrijke oorlogen en expedities met beroemde hoogtepunten als de Vierdaagse Zeeslag (1666), de tocht naar Chatham (1667) en de slagen bij Solebay (1672) en Kijkduin (1673). - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           

Michiel Dassen

Functie: Medicus Geboren: 1809 Gestorven: 1852 (Zwolle 1809 - Zwolle 1852) Medicus. Studeerde geneeskunde in Groningen. Promoveerde op het proefschrift Over de kleine zeelook, met proefnemingen over de werking van vergiften op planten (1834). - (bron: Geheugen van Drenthe)

                                                                                                                                           

Johan Michiel Reese

Functie: Apotheker Geboren: 1833 (Schiedam 1833 - ?) Apotheker, fabrikant. Volgde eerst tot 1851 een opleiding aan de Klinische School in Haarlem en deed op 17 november 1854 het staatsexamen voor apotheker. - (bron: Geheugen van Drenthe)

                                                                                                                                           

Brinkman en Van der Vlugt

J. A. Brinkman (1902- 1949) en Van der Vlugt (1894-1936) Johannes Andreas Brinkman (1902- 1949) en Leendert Cornelis van der Vlugt (1894-1936) waren prominente architecten van het Nieuwe Bouwen. ... historie het bureau brinkman en van der vlugt kwam voort uit de praktijk van de rotterdamse architect michiel brinkman die na zijn studie aan de rotterdamse academie van beeldende kunst en technische wetenschappen bij henri evers van 189 - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Michiel Alexander Wilhelm Gerding

Functie: Historicus Geboren: 1951 (Den Haag 1951) Historicus. Studeerde geschiedenis te Utrecht. Raakte eind jaren 1970 betrokken bij de Drentse geschiedenis door studie naar de verveningen rond Hoogeveen. - (bron: Geheugen van Drenthe)

                                                                                                                                           

Meijenfeldt, Michiel Hermann von (1923-1990)

... zoon van hijlke roelof von meijenfeldt, architect, en louise gesina westerhoff. - (bron: Biografisch Woordenboek van Nederland)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 142