YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: literair design michiel van kempen cultuur taal kunst architectuur deurne in antwerpen de groene surinaamse literatuur de groene amsterdammer kempen & begeer van kempen j.m. van kempen groningen van bolhuis bolhuis film michiel van erp etymologie namen den uyl verhagen k.g. de vries pvda cda d66 sgp groenlinks mark rutte sp rita verdonk pvdd mr. m. (michiel) van nispen michiel van nispen vvd christenunie enkelvoud/meervoud pvv verdonk : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 8056 voor - michiel van kempen - in 0.598701953887939 seconden.
Zoekterm van is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!
We geven maximaal 8000 resultaten op deze zoektermen.

Michiel van Kempen

Michaël Henricus Gertrudis (Michiel van Kempen (Oirschot, 4 april 1957) is een Nederlandse schrijver, letterkundige en Surinamist. Van zijn eigen hand verschenen romans, verhalen, essays, reisverslagen en scenario's. Hij stelde een groot aantal bloemlezingen uit de Caraïbische literatuur samen en van zijn vele studies over de Surinaamse literatuur geldt het tweedelige Een geschiedenis van de Surinaamse literatuur (2003) als het standaardwerk over de Surinaamse literatuur. ... michiel - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Deurne in Antwerpen
Deurne is een plaats in België en een district van de stad Antwerpen. Het is opgedeeld in de wijken: Oost, Noord, Zuid, West, Centrum. Elke wijk telt ongeveer 10.000 tot 15.000 inwoners. ... verkocht het op zijn beurt in 1213 of 1214 weer aan de sint- michiel - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
De Groene Amsterdammer
Website: De Groene Amsterdammer (of kortweg De Groene) is een onafhankelijk wekelijks opinieblad, opgericht in 1877 door de letterkundigen Mr. Martinus G.L. van Loghem (1849-1934) en Taco de Beer (1838-1923). De krant is een uitgave van NV Weekblad De Groene Amsterdammer. De aandelen zijn in handen van stichting Groene Beheer, voorzitter van deze stichting was Schelto Patijn. ... henk hofland, theodor holman, geert mak, herman de man, michiel - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Surinaamse literatuur
De literatuur van Suriname onderscheidt zich in de Surinaamse orale (mondeling overgeleverde) literatuur en de Surinaamse geschreven literatuur. ... khān-prijs werd eenmalig uitgereikt aan jit narain en michiel - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

J.M. van Kempen

J.M. van Kempen (III) Utrechtse zilversmid (1814-1877) De naam Van Kempen is lange tijd een begrip geweest in de Nederlandse zilverindustrie. Dit is vooral te danken aan Johannes Mattheus van Kempen (1814-1877), de eerste zilverfabrikant die de toenmalige moderne productietechnieken in Nederland introduceerde. ... michiel - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Van Bolhuis

Groep van families in de 17de en 18de eeuw, afstammend van de kroniekschrijver Abel Eppens, bestaande uit een aantal takken in de Ommelanden en in de stad Groningen en omgeving. ... van bolhuis werd in 1676 geboren als zoon van de rechter mr. michiel - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Michiel van Erp

Michiel van Erp (1963) Nederlandse regisseur en televisiemaker Michiel van Erp groeide op in Eindhoven waar zijn ouders een muziekwinkel hadden. Hij ging op zijn 18e het huis uit om te studeren. ... michiel - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Mr. M. (Michiel) van Nispen

Michiel van Nispen (1982) is sinds 2 april 2014 lid van de SP-Tweede Kamerfractie. Hij was daarvoor medewerker justitie van die fractie. Hij woont in Breda. Als Tweede Kamerlid houdt hij zich eveneens bezig met het justitiebeleid en daarnaast is hij woordvoerder sportbeleid. ... m. ( michiel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Waar komt het voorvoegsel Ver- in Nederlandse en Vlaamse familienamen vandaan?

In de meeste gevallen is Ver- een samentrekking van Van de(r). Vermeulen betekent dus Van de Meulen ('molen') en Verkuijlen eigenlijk Van de Kuijlen ('kuil', 'groeve', 'hol'). Ver- werd veelal gecombineerd met namen van bouwwerken ( Verbruggen, Verschuren ) of rivieren ( Vermaas ). ... michiel - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

baronie van Breda

Baronie van Breda De baronie van Breda is een landstreek rondom de Nederlandse stad Breda. Vroeger werd de naam gespeld als Baronnie. De naam duidt aan dat de streek bezit was van de heren van Breda. ... michiel - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Hendrick Cornelisz. van Vliet

Noord-Nederlands schilder en tekenaar van genrekunst, kerkinterieurs, landschappen, portretten en interieurs, geboren 1611 - 1612 (in april 1633 verklaart hij 21 jaar oud te zijn) in Delft - op 28 oktober 1675 in de Oude Kerk te Delft begraven. ... gedateerde werken komen uit de jaren 1635 - 1672. leerling van michiel - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Profiel kandidaten Tweede Kamerverkiezingen 2017
Een profiel van de kandidatenlijsten van een aantal partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Voor deze analyse is uitgegaan van het zetelaantal dat wordt genoemd in de Peilingwijzer. ... sjoerd sjoerdsma (d66) vera bergkamp (d66) henk krol (50plus) michiel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Onjuist/onvolledig informeren Tweede Kamer
Het onjuist informeren van de Tweede Kamer wordt als een 'politieke doodzonde' gezien. Toch betekende dat slechts zelden dat een bewindspersoon om die reden moest aftreden. Vraag is soms of de bewindspersoon schuld had aan die onjuiste informatie en of er geen 'verzachtende omstandigheden' waren. ... 'ongenoegen' ( rabbae ) verworpen gl, sp elisabeth schmitz en michiel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Brinkman en Van der Vlugt

J. A. Brinkman (1902- 1949) en Van der Vlugt (1894-1936) Johannes Andreas Brinkman (1902- 1949) en Leendert Cornelis van der Vlugt (1894-1936) waren prominente architecten van het Nieuwe Bouwen. ... vlugt kwam voort uit de praktijk van de rotterdamse architect michiel - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Gerard van Honthorst

Nederlands schilder, geboren 4 november 1592 Utrecht - overleden 27 april 1656 aldaar. ... een tweede studio in den haag op het westeinde. na de dood van michiel - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Is er een betekenisverschil tussen 'Wij waren getuigen bij het huwelijk' en 'Wij waren getuige bij het huwelijk'?
Ja, er is een klein verschil. Met het meervoud getuigen wordt direct naar personen verwezen: naar de concrete wettige getuigen bij het huwelijk. Wij waren getuige bij het huwelijk legt nadruk op de functie die de 'wij' vervulden: die van getuige. ... hetzelfde verschil is te zien in de volgende zinnen: peter en michiel - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

canon van Nederland

De canon van Nederland is een lijst van vijftig onderwerpen die chronologisch een samenvatting geeft van de Geschiedenis van Nederland. De commissie-Van Oostrom heeft hierin vijftig thema's opgenomen die niet in de geschiedenisles op een Nederlandse school zouden mogen ontbreken. ... in europa. hugo de groot; rembrandt; de atlas major van blaeu; michiel - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Henk van Lijnschooten

Hendrikus Cornelis van Lijnschooten geboren Den Haag 28-3- 1928, overleden 1-11-2006 Nederlands klarinettist, componist, dirigent en muziekpedagoog Henk van Lijnschooten componeerde ook onder de pseudoniemen Michiel van Delft en Ted Huggens. ... henk van lijnschooten componeerde ook onder de pseudoniemen michiel - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Jan van Huysum

Jan van Huysum (1682-1740) Naamsvarianten: Jan van Huijs, Huijsum, Huys. (De naam Jan van Huys is waarschijnlijk gebaseerd op een foutief gelezen signatuur) Noord-Nederlands (vóór 1775) schilder, tekenaar. ... halfbroer joshua. daarnaast staan ook zijn halfbroer en -zus michiel - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Michiel de Ruyter

Michiel de Ruyter

Michiel Adriaanszoon de Ruyter, door Ferdinand Bol (1667) Nederlands admiraal, geboren 24 maart 1607 Vlissingen, overleden 29 april 1676 Baai van Syracuse. In de 17de eeuw presenteerden de bestuurders van de kustprovincies de Republiek als een vredelievende zee- en handelsnatie die slechts met de grootste tegenzin oorlogen voerde om haar economische belangen te beschermen. ... michiel - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Drs. G.M.V. (Gijs) van Aardenne

Liberaal wis- en natuurkundige met een brede maatschappelijke en culturele belangstelling. Speelde in de VVD dertig jaar een belangrijke rol. Voor hij in de landelijke politiek kwam directeur van een ijzergieterij. ... minister, viceminister-president voornamen (roepnaam) gijsbert michiel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Jhr.Mr. H.M.A.J. van Asch van Wijck

Conservatief Utrechts Tweede en Eerste Kamerlid dat in 1833 door Willem I in de adelstand werd verheven. Zat tijdens de Republiek in de vroedschap van Gorinchem en was vanaf 1810 bestuurder van de stad Utrecht. ... kinderen 4 zoons en 2 dochters vader m.a. van asch van wijck, michiel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Jesse Van Ruller

De in 1972 geboren Jesse van Ruller is wereldwijd bekend als een van de beste hedendaagse jazzgitaristen. Zijn unieke geluid, techniek en eigen composities maken zijn concerten zeer bijzonder. Hij haalt zijn inspiratie uit allerlei stijlen waarin de gitaar een hoofdrol speelt, zoals flamenco, fingerpickin en de blues. ... orchestra of the concertgebouw. ook speelt hij in groepen van michiel - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Carel Begeer
Nederlands edelsmid, ontwerper van zilveren sier- en gebruiksvoorwerpen en directeur van Koninklijke Van Kempen en Begeer, geboren 15 oktober 1883 in Utrecht - overleden 12 november 1956 in Voorschoten. ... michiel - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 9