YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: film michiel van erp kunst design cultuur literair oudhoogduits oudsaksisch oudfries grieks geografische naam oudnoors gotisch latijn oudengels hoogduits dial. oudindisch middelnederduits oudiers oudkerkslavisch groningen van bolhuis bolhuis aaron van erp architectuur den uyl verhagen k.g. de vries pvda d66 mark rutte cda sp rita verdonk sgp groenlinks pvdd taal middelnederlands : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 2548 voor - michiel van erp - in 0.235973119735718 seconden.
Zoekterm van is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!

Michiel van Erp

Michiel van Erp (1963) Nederlandse regisseur en televisiemaker Michiel van Erp groeide op in Eindhoven waar zijn ouders een muziekwinkel hadden. Hij ging op zijn 18e het huis uit om te studeren. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
INT Dialectwoordenboeken
Zegers, A. (1999), Het dialect van het land van Ravenstein, in het bijzonder van Uden en Zeeland, Uden. ... michael, giel, michiel. ... aardappel, erpel, elper, aardappel. - (bron: Nicoline van der Sijs, eWND)
                                                                                                                                           

Gerrit van der Valk (1928-2009) – Horeca-ondernemer

Gerrit van der Valk, horeca-magnaat die Nederlands grootste horecacenoncert op poten zette: de Van der Valk- hotels. ... een documentaire van de hand van michiel van erp over het leven van de man die de nederlandse hotel- en restaurantsector laagdrempelig maakte. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           

Wal, Floor van der

... postuum stond floor van der wal centraal in een documentaire over comedytrain gemaakt door michiel van erp (2001). - (bron: Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland)
                                                                                                                                           

Van Bolhuis

Groep van families in de 17de en 18de eeuw, afstammend van de kroniekschrijver Abel Eppens, bestaande uit een aantal takken in de Ommelanden en in de stad Groningen en omgeving. ... michiel van bolhuis (1644-1704) en sibrigien lamberts (1655-1678). - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Aaron van Erp

Aaron van Erp (1978) Geboren in Veghel. Woont en werkt in Eindhoven. Aaron van Erp werd in Veghel geboren en genoot zijn kunstopleiding aan de kunstacademie in 's-Hertogenbosch (1996-2001). - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

De geschiedenis van Delfzijl

De geschiedenis van Delfzijl ... tijdens de tweede engels-nederlandse oorlog in 1665 komt michiel de ruyter met de west-indische vloot en dertig door hem buitgemaakte schepen de haven van delfzijl binnen. ... dezelfde rennenberg geeft enige tijd later echter opdracht aan johan van den kornput om ontwerpen te maken voor de versterking van delfzijl. - (bron: NazatenDeVries)
                                                                                                                                           

cor van der laak - (televisietypetje van een beroepsquerulant)

Cor van der Laak Cor van der Laak begon zijn leven niet als Cor van der Laak maar als Loet van Kooten. Anders gezegd: Cor van der Laak is een reïncarnatie. Loet van Kooten werd op 28 april 1977 geboren. ... cor vertelt dat hij onder andere de stemmen van michiel de ruyter en koningin wilhelmina hoort. ... hij begon altijd met: 'mijn naam is cor van der laak, en wel hierom.' en hij eindigde zijn donderpreken steevast met: 'van die dingen dus, van die dingen.' als zijn vrouw tussendoor iets probeerde te zeggen, riep hij: 'hou je - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

Hendrick Cornelisz. van Vliet

Noord-Nederlands schilder en tekenaar van genrekunst, kerkinterieurs, landschappen, portretten en interieurs, geboren 1611 - 1612 (in april 1633 verklaart hij 21 jaar oud te zijn) in Delft - op 28 oktober 1675 in de Oude Kerk te Delft begraven. ... leerling van michiel jansz. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Gerard van Honthorst

Nederlands schilder, geboren 4 november 1592 Utrecht - overleden 27 april 1656 aldaar. ... na de dood van michiel jansz. ... honthorst schilderde historiestukken (bijbelse, mythologische, allegorische en literaire onderwerpen), genrestukken van drinkers en muzikanten en talloze portretten. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Michiel van Kempen

Michaël Henricus Gertrudis (Michiel van Kempen (Oirschot, 4 april 1957) is een Nederlandse schrijver, letterkundige en Surinamist. Van zijn eigen hand verschenen romans, verhalen, essays, reisverslagen en scenario's. Hij stelde een groot aantal bloemlezingen uit de Caraïbische literatuur samen en van zijn vele studies over de Surinaamse literatuur geldt het tweedelige Een geschiedenis van de Surinaamse literatuur (2003) als het standaardwerk over de Surinaamse literatuur. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Wad & Water 1926 tot 1996 Een leven lang varen op de Erebus
Dien Veen-Heininga vertelt over het leven aan boord van de Erebus, toen zij met haar man, Michiel Veen, de Europese kustwateren bevoer. ... toen wij in liverpool geladen hadden en in de sluis lagen, werden we tegengehouden, omdat we radioactieve lading aan boord bleken te hebben. - (bron: De verhalen van Groningen)
                                                                                                                                           

Jan van Huysum

Jan van Huysum (1682-1740) Naamsvarianten: Jan van Huijs, Huijsum, Huys. (De naam Jan van Huys is waarschijnlijk gebaseerd op een foutief gelezen signatuur) Noord-Nederlands (vóór 1775) schilder, tekenaar. ... daarnaast staan ook zijn halfbroer en -zus michiel en maria van huysum in de literatuur als kunstschilder bekend. ... onderwerp: landschappen, italianiserende landschappen, stillevens, bloemstillevens, vruchtenstillevens, dieren, architectuur (als genre) - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Michiel de Ruyter

Michiel de Ruyter

Michiel Adriaanszoon de Ruyter, door Ferdinand Bol (1667) Nederlands admiraal, geboren 24 maart 1607 Vlissingen, overleden 29 april 1676 Baai van Syracuse. In de 17de eeuw presenteerden de bestuurders van de kustprovincies de Republiek als een vredelievende zee- en handelsnatie die slechts met de grootste tegenzin oorlogen voerde om haar economische belangen te beschermen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Mr. M. (Michiel) van Nispen

Michiel van Nispen (1982) is sinds 2 april 2014 lid van de SP-Tweede Kamerfractie. Hij was daarvoor medewerker justitie van die fractie. Hij woont in Breda. Als Tweede Kamerlid houdt hij zich eveneens bezig met het justitiebeleid en daarnaast is hij woordvoerder sportbeleid. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Michiel de Ruyter

Michiel Adriaanszoon (1607-1676) Zeeheld, eerst werkzaam in de koopvaardij, na 1652 in leidende functies bij de oorlogsvloot en als zodanig betrokken bij talrijke oorlogen en expedities met beroemde hoogtepunten als de Vierdaagse Zeeslag (1666), de tocht naar Chatham (1667) en de slagen bij Solebay (1672) en Kijkduin (1673). - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           

Michiel Dassen

Functie: Medicus Geboren: 1809 Gestorven: 1852 (Zwolle 1809 - Zwolle 1852) Medicus. Studeerde geneeskunde in Groningen. Promoveerde op het proefschrift Over de kleine zeelook, met proefnemingen over de werking van vergiften op planten (1834). - (bron: Geheugen van Drenthe)

                                                                                                                                           

Johan Michiel Reese

Functie: Apotheker Geboren: 1833 (Schiedam 1833 - ?) Apotheker, fabrikant. Volgde eerst tot 1851 een opleiding aan de Klinische School in Haarlem en deed op 17 november 1854 het staatsexamen voor apotheker. - (bron: Geheugen van Drenthe)

                                                                                                                                           

Brinkman en Van der Vlugt

J. A. Brinkman (1902- 1949) en Van der Vlugt (1894-1936) Johannes Andreas Brinkman (1902- 1949) en Leendert Cornelis van der Vlugt (1894-1936) waren prominente architecten van het Nieuwe Bouwen. ... historie het bureau brinkman en van der vlugt kwam voort uit de praktijk van de rotterdamse architect michiel brinkman die na zijn studie aan de rotterdamse academie van beeldende kunst en technische wetenschappen bij henri evers van 189 ... op woningbouwgebied is vooral de bergpolderflat een bekend ontwerp. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Michiel Alexander Wilhelm Gerding

Functie: Historicus Geboren: 1951 (Den Haag 1951) Historicus. Studeerde geschiedenis te Utrecht. Raakte eind jaren 1970 betrokken bij de Drentse geschiedenis door studie naar de verveningen rond Hoogeveen. - (bron: Geheugen van Drenthe)

                                                                                                                                           

Meijenfeldt, Michiel Hermann von (1923-1990)

... zoon van hijlke roelof von meijenfeldt, architect, en louise gesina westerhoff. - (bron: Biografisch Woordenboek van Nederland)

                                                                                                                                           

Jong, Adrianus Michiel de (1888-1943)

... zoon van melchior de jong, borstelmaker, en pieternella johanna hazen. ... bonger, die hoofdredacteur was van het wetenschappelijk tijdschrift van de sdap, de socialistische gids, scherpe kritiek op de jongs visie: door het afkraken van die 'bourgeois'-kunst zou de jong intellectuelen van de partij vervreemden. - (bron: Biografisch Woordenboek van Nederland)

                                                                                                                                           

Dantzig, Maurits Michiel van (1903-1960)

... ook liet het in berlijn gevoerde wackerproces, rond een aantal van gogh-vervalsingen, niet na indruk op hem te maken. - (bron: Biografisch Woordenboek van Nederland)

                                                                                                                                           

Michiel de Ruyter (1607-1676) – Nederlandse admiraal en zeeheld

Hij is een van de bekendste personen uit de vaderlandse geschiedenis: admiraal en zeeheld Michiel de Ruyter (1607-1676), ook wel bekend als ‘Bestevaer’ (grootvader). ... druk; amsterdam en antwerpen: arbeiderspers, 2007 [1996]). - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 134