YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: design meubels meubel vormgeving set meubels voor het terras atoomstijl, specifieke stijl van gebouwen, meubels en gebruiksvoorwerpen meubileeren † meubilair ontwerper industriele vormgeving ontwerpers de meubels waarmee een huis is gestoffeerd meubelontwerper vormgevers terras'stel van meubels voorzien meubilair vormgever industrieel vormgever designer toegepaste kunst italiaans chartreuse inlegwerk in meubels, zoals vroeger in kartuizerkloosters vervaardigd certosina kartuizer 't binnenhuis de woning kunst architectuur joep van lieshout atelier van lieshout alvar aalto dixon tom dixon opleghout fourneren piet hein eek fijn : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 430 voor - meubels - in 0.0500979423522949 seconden.

meubels

Meubels zijn inrichtingsvoorwerpen voor in en om het huis, een kasteel of een kerk. Meubilair wordt ontworpen door meubelontwerpers en gemaakt door meubelmakers en meubelfabrikanten. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

terrasstel - (set meubels voor het terras)

terras’stel (het, -len), tafel, stoelen en eventueel nog andere meubels die met elkaar op een terras of balkon behoren te staan. - Etym.: Er is analogie met ’bankstel’. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

atoomstijl - (specifieke stijl van gebouwen, meubels en gebruiksvoorwerpen)

Atoomstijl, een specifieke stijl van gebouwen, meubels en gebruiksvoorwerpen omstreeks 1958. In die periode was er de Expo te Brussel, tijdens welke het Atomium werd gebouwd. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
design
De, het design (m en o) - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

meubilair - (de meubels waarmee een huis is gestoffeerd)

meubel, † meubilair znw., resp. bnw. en znw. o. Naar fr. mobiliaire, resp. mobilier onder invloed van meubel.<#>meubilair ‘de meubels waarmee een huis is gestoffeerd’ -> Fries meubilêr ‘de meubels waarmee een huis is gestoffeerd’; Indonesisch mébelér, mobilér ‘de meubels waarmee een huis is gestoffeerd’. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

meubileren - (van meubels voorzien)

meubileeren ww. Onder invloed van fr. meubler afgeleid van meubel. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

certosina - (inlegwerk in meubels, zoals vroeger in kartuizerkloosters vervaardigd)

certosina [inlegwerk in meubels, zoals vroeger in kartuizerkloosters vervaardigd] {na 1950} < italiaans certosina, vr. van certosino [kartuizer-], van certosa [kartuizerklooster]. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
1861 tot 1999 'J.A. Huizinga: meubelfabrikant alhier'
We schrijven het jaar 1915. Aan de Westersingel in hartje stad Groningen is het in de 'Meubelfabriek Nederland' van Jacobus Abraham Huizinga (1861-1937) een en al bedrijvigheid. ... van alle kanten klinkt het geklop en gezaag van de tientallen werknemers die druk bezig zijn de meubels te vervaardigen waarmee de fabriek sinds haar oprichting een onweerlegbare reputatie heeft opgebouwd. - (bron: De verhalen van Groningen)
                                                                                                                                           
De Woning
NV De Woning was een Nederlands coöperatief meubelatelier, opgericht in 1902 te Amsterdam op initiatief van kunstenaars die zich eerder hadden teruggetrokken uit 't Binnenhuis en Amstelhoek. ... de woning verkocht en produceerde avant-garde interieurkunst, waaronder meubels, aardewerk, metaal, textiel, batik en borduurwerk. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Pastoe
UMS / Pastoe De Utrechtsche Machinale Stoel- en Meubelfabriek (UMS) werd 13 april 1913 opgericht in Utrecht. Na de Tweede Wereldoorlog verkocht het bedrijf haar meubelen onder de merknaam PasToe (passe partout). ... de gemiddelde nederlander zat ook helemaal niet op moderne meubels te wachten, dat was iets voor de elite. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Castelijn
Castelijn Meubelindustrie is een in 1958 door Gerard Castelijn opgericht familiebedrijf dat in 1994 is overgenomen door de 2e generatie: Ellen, Marieke, Jan en Coen Castelijn. ... aanvankelijk produceerde het bedrijfje op kleine schaal meubels, maar legde ook tapijt en linoleum. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Cor Alons
Cor Alons, ( Groningen 1892-06-11, Den Haag 1967-04-24), Nederlands industrieel ontwerper, meubelontwerper, interieurontwerper, glasschilder, schilder, beeldhouwer, keramist, ondernemer, ontwerper van boekbanden, boek- of stofomslagen, docent aan academie. ... ze ontwierpen deze meubels naar aanleiding van de ruimte waarin de meubels werden geplaatst. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Theo Nieuwenhuis
Nederlandse binnenhuisarchitect, ontwerper van kunstnijverheid, graficus, batikker en meubelontwerper, geboren 26 april 1866 Noordscharwoude (Langedijk) - overleden 5 december 1951 Hilversum. ... ondanks zijn succes op grafisch gebied ging nieuwenhuis' voorkeur uit naar het ontwerpen van meubels en later van gehele interieurs. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
antiek
Antiek ... meubilair meubilair wordt wel gezien als verlengstuk van de architectuur, zij het dat meubels dan het beweeglijke deel vormen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
't Spectrum
't Spectrum (Arspect) Nederlandse meubelfirma opgericht in 1941 te Bergeyk. Spectrum heeft een roerige geschiedenis achter de rug. Toch zijn onder alle omstandigheden enkele richtlijnen altijd duidelijk herkenbaar geweest: functionalistisch ontwerpen, meubelen zonder ornament waarvan de schoonheid werd bepaald door een doordachte en uitgebalanceerde vorm en proportie. ... ijverheid 't spectrum is in 1941 begonnen in bergeijk als idealistische dochteronderneming van stoffenweverij de ploeg en wilde meubels maken die zuinig in materiaalgebruik waren, de consument zo min mogelijk zouden kosten, een zo hoog mogelijke gebruikswaarde ha - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Émile Gallé
Franse glaskunstenaar, meubelontwerper, keramist, dichter, schrijver, kunsthistoricus en plantkundige, geboren 4 mei 1846 te Nancy, Lotharingen - overleden 23 september 1904 aldaar. ... net als in zijn glasontwerpen bestaat ook hier zijn produktie zowel uit dure meubels met kostbaar inlegwerk als uit goedkope machinaal vervaardigde meubels naar ieders beurs. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Hein Stolle
Hein Stolle
Nederlandse architect en meubelontwerper, geboren 20 april 1924 - overleden 8 augustus 2006. Stolle is onder meer bekend vanwege de vele meubels die hij in de loop der jaren ontwierp. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Paul Bromberg
Nederlandse ontwerper, binnenhuisarchitect en publicist (12 juni 1893 Amsterdam - 11 mei 1949 aldaar) Paul Bromberg heeft een belangrijke invloed gehad op de ontwikkeling van de interieurarchitectuur in Nederland. ... in amsterdam, waar hij meubels en interieurs ontwierp en verantwoordelijk was voor de inkoop van de kunstnijverheidsartikelen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Rob Parry
Rob Parry
Nederlands industrieel ontwerper, meubelontwerper en interieurarchitect, geboren in Den Haag in 1925. Zie ook lotus stoel. ... net als het werk van een van zijn leermeesters gerrit rietveld zijn de producten, meubels en interieurs van ontwerper rob parry absoluut vernieuwend. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Groningen Stad 1861 tot 1999 Meubelfabrikant Huizinga van Groningen tot Nice
Uit documentatie blijkt dat dat de Groninger meubelfabrikant Huizinga zelfs een villa in het Zuid-Franse Nice heeft ingericht. ... triest is het te lezen dat de melchior treub een dag eerder op 3 oktober aan een malaria-aanval was overleden, nog voordat de meubels goed en wel op hun plaats stonden. - (bron: De verhalen van Groningen)
                                                                                                                                           
JJP Oud
JJP Oud
J.J.P. Oud ... voor deze woningen ontwierp jjp oud ook een set buismeubelen, die de basis vormden voor meubels die hij speciaal voor villa allegonda ontwierp. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Kropholler, Margaret
... ze ontwierp er meubelstoffen, behang, tapijten en lampenkappen en later ook meubels. - (bron: Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland)
                                                                                                                                           
Willem Penaat
Nederlandse interieur- en meubelontwerper, textielkunstenaar en edelsmid en organisator, geboren 25 augustus 1875 te Deventer - overleden 5 mei 1957 Amsterdam. ... van den bosch en karel de bazel ontwierp penaat eenvoudige meubels met een duidelijke constructie. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Artifort
Artifort is de merknaam waaronder Wagemans Maastricht BV haar designmeubels verkoopt. Aanvankelijk bracht Artifort vooral klassiek zitmeubilair op de markt. Pas na de Tweede Wereldoorlog werden de ontwerpen eigentijdser. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 139