YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: architectuur metabolistische architectuur metabolisten bouwkunst romeinse-architectuur organische-architectuur organisch organische-bouwen organische groningen architectuur in groningen groningse architectuur groninger architectuur scandinavische architectuur corinthische stijl korinthische bouwstijl amerikaanse architectuur griekse bouwkunst ionische korinthische stijl corinthische zuilen corinthische orde fantasie architectuur callimachus classicistische architectuur griekse architectuur neoclassicistische architectuur korinthische orde neo-rationalistische team-10 brutalistische structuralistische neorationalisme neo-grec onix peter zumthor henry lacoste cottage neostijl neorenaissancistische : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 1055 voor - metabolistische architectuur - in 0.0602920055389404 seconden.

Metabolistische architectuur

Metabolisme Japanse architectuurstroming met flexibiliteit en tijdelijkheid als kernbegrippen. De metabolisten waren een groep Japanse architecten die een oplossing zochten voor de chaos en de overbevolking in de Japanse steden. ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
architectuur

architectuur

Architectuur, ook wel bouwkunst, is een kunsttak die zowel het ontwerpen van bouwwerken als het uitvoeren ervan tot voorwerp heeft. Tot de architectuur behoort het bouwen van burgerlijke en godsdienstige bouwwerken, het verzorgen van de binnenruimte(binnenhuisarchitectuur) terwijl in de geschiedenis ook de militaire architectuur een grote plaats heeft ingenomen, vooral in de middeleeuwen en in de renaissance, toen kastelen, burchten en bastions niet alleen verdedigingswerken waren, maar ook een monumentale uitdrukking wilden geven van macht en grootheid. ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Romeinse-Architectuur

romeinse architectuur, zie http://mediatheek.thinkquest.nl/~kl084/main.html? ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Organische-Architectuur

Organische Architectuur Bij organische architectuur gaat het om gebouwen die vanaf de eerste steen op een natuurlijke manier tot stand zijn gekomen. De gebouwen passen in hun omgeving. ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Groninger architectuur

Groningen heeft weinig wereldse architectuur uit de Middeleeuwen. Wel zijn er veel kerken bewaard gebleven in de stijl van de romano-gotiek. ... metabolistische - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Scandinavische architectuur

Een mystieke band met de natuur gekoppeld aan een no-nonsense benadering van het strenge klimaat en de bijzondere daglichtcondities in het hoge noorden. Het is de combinatie van een zakelijk functionalisme en een verwijzing naar de eeuwigheid die de Scandinavische architectuur een indruk van tijdloosheid geven. ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

classicistische architectuur

In de 19e eeuw bleef de belangstelling voor de klassieke bouwkunst bestaan. De klassieke voorbeelden werden echter niet 'vrij behandeld', zoals in de renaissance en de barok. ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

fantasie architectuur

Fantasie architectuur heeft betrekking op de weergave van gefantaseerde gebouwen in de schilderkunst die ontstond onder invloed van het boek Perspective... (1604), waarin Hans Vredeman de Vries de grondregels van het wetenschappelijk perspektief beschreef. ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Griekse bouwkunst
Griekse bouwkunst
Griekse Architectuur ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Amerikaanse architectuur

Bouwen in de Verenigde Staten ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Amsterdamse School
De Amsterdamse School is een door Jan Gratama bedachte aanduiding voor een stroming in de architectuur uit de periode 1910-1940 en kenmerkt zich door een expressionistische plastische bouwkunst met een grote variatie in ritme en volumes. ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Richard Meier
Amerikaans architect, geboren op 12 oktober 1934 in Newark, New Jersey, studeerde architectuur aan de Cornell University in Ithaca, New York, en studeerde in 1957 af. ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Onix
Alex van de Beld Onix Architekten op, sinds 2001 bekend als Onix. De ontwerphouding van Onix wordt gekarakteriseerd door een continue zoektocht. Een zoektocht tussen oud en nieuw, tussen verandering en verbetering, tussen neutraal en specifiek, tussen vanzelfsprekendheid en vervreemding en tussen het generieke en het handschrift. ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Hermann Muthesius
Hermann Muthesius (1861-1927) was een Duitse architect die een belangrijke rol heeft gespeeld in de verbreiding van de Engelse architectuur. Vooral in zijn publicaties, maar ook in zijn architectuur komt het Engelse landhuis veelvuldig naar voren als voorbeeld voor vernieuwing van de leef-, woon- en bouwvormen. ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
cottage
De cottagestijl was gebaseerd op de kleine landhuizen op hun beurt afgeleid van oude boerderijtjes. (vb in Sussex). Een aantal details, zoals rieten daken en erkers in het exterieur en open haarden wat het interieur betreft, werden voor het eerst toegepast in de cottage- architectuur. ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Sint-Pietersbasiliek
De Sint-Pietersbasiliek (Italiaans: Basilica di San Pietro) is een katholieke kerk en Basilica Major in Barokke architectuur in Vaticaanstad. De kerk werd tussen 1506 en 1626 gebouwd op de plek van het vroegere Circus van Nero in Rome, waar ooit de Apostel en eerste Paus, Petrus, gekruisigd en begraven zou zijn. Het is een belangrijk bedevaartsoord voor rooms-katholieken. ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Team-10
Een internationale groep architecten bracht sinds 1953 de menselijke maat terug in de architectuur. Ondanks dat velen deze verzameling vermaarde ontwerpers vergeten zijn, vormt de groep, die zich Team 10 noemde en de Nederlanders Aldo van Eyck en Jaap Bakema als mede-oprichters had, een bron van inspiratie voor de architecten van nu. ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Peter Zumthor
Peter Zumthor ( Bazel, 26 april 1943) is een Zwitsers architect. Hij was aanvankelijk meubelmaker, maar in de jaren 1960, tegen de tijd, dat het minimalisme in opmars kwam, kwam hij in aanraking met de architectuur en ging hij architectuur studeren op het New York Pratt Institute. ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
school van Chicago
De Amerikaanse architectuur is voortgekomen uit die van Europa. De invloed van de oorspronkelijke inheemse architectuur is gering geweest. In Midden- en Zuid- Amerika hebben Spanjaarden en Portugezen hun woonhuizen en kerken gebouwd en de barok is er nog lang blijven bestaan. ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
neostijl
Neostijlen zijn bouwstijlen waarin wordt teruggegrepen op de oude architectuur van de gotiek, de renaissance en de barok. ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
neorationalisme
( architectuur 1975-1990) - Op meetkundige vormen geïnspireerde bouwstijl waarbij net als in het 19e eeuwse rationalisme van J.N.L. Durand (1760-1834) een logische en objectieve benadering van ontwerpen wordt betracht waarin de plattegrond de basis is voor architectuur en stedenbouw. ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Vredeman-de-Vriesprijs
Vredeman de Vriesprijs is de jaarlijkse prijs genoemd naar Hans Vredeman de Vries. Het ene jaar is het de prijs voor architectuur en het jaar daarop de prijs voor vormgeving, waardoor deze prijzen tweejaarlijks zijn. ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
structuralisme
Kan verwijzen naar:. De stroming structuralisme in de architectuur (zie hieronder).. Sociaal structuralisme (sociale wetenschap), een stroming in de sociale wetenschappen. ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Henri Lacoste
Belgisch architect (16 januari 1885 Doornik - 28 april 1968 Oudergem (Brussel)) die een originele bijdrage leverde aan de architectuur in het interbellum. ... metabolistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 38