YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: architectuur francine houben mecanoo-architecten kunst bjarne mastenbroek groningen aldo van eyck structuralisme functionalisme marienkamp a c nicolai renaissance j j sterenberg classicisme havezaten w c metzelaar wilhelminaziekenhuis neorenaissance a m de jong kasteel kazernes herman herzberger veenhuizen emmermeer th strikwerda delftse school a a oosterman berlage emmerhout cor kalfsbeek wiel arets maatschappij van weldadigheid j a m den boer turfstrooiselfabrieken frederiksoord rietlanden wmd provinciale planologische dienst dennenoord j h van houten : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 597 voor - mecanoo architecten - in 0.0863189697265625 seconden.

Mecanoo-Architecten

Mecanoo Architecten ( 1984) Nederland succesvolle bureau ontwerpt aanvankelijk vooral veel woningbouwprojecten. Later worden zowel de soort opdrachten als ontwerpen veelzijdiger. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Bjarne Mastenbroek
Bjarne Mastenbroek (1964) studeerde in Delft. Na zijn studie werkte hij als freelance architect bij Mecanoo in Delft en voor Yago Conde en Enric Miralles in Barcelona. ... vlak voor het winnen van de europan ii competitie in 1991 werd het bureau van gameren - mastenbroek architecten opgericht door dick van gameren en bjarne mastenbroek. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Wiel Arets
Wiel Arets
Wiel Arets (Heerlen, 1955) Nederlands architect. Het werk van Wiel Arets kenmerkt zich door het gebruik van materialen als in het werk gestort schoon beton, glazen bouwstenen en prefab beton- elementen. ... 12 maastricht 1989 - 1994 met zijn ontwerp voor de uitbreiding aan de academie voor kunst en architecuur uit 1962 aan het door mecanoo ontworpen herdenkingsplein in het historische centrum van maastricht vestigde arets binnen en buiten nederland zijn reputatie. ... in 1984 begon hij zijn eigen architectenbureau in heerlen: ir. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Groninger architectuur
Groningen heeft weinig wereldse architectuur uit de Middeleeuwen. Wel zijn er veel kerken bewaard gebleven in de stijl van de romano-gotiek. ... het deelplan van mecanoo/roelf steenhuis voor de nieuwe stad-groninger woonwijk hoornse meer (1986-1990) kreeg met zijn stroken woningen en 'urban villa ... n historische bouwstijlen in de 19de eeuw (historische stijlen en eclecticisme) wordt in groningen vooral vertegenwoordigd door architecten j.g. - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Architectuur
Ook: Bouwkunst - Kunst en leer van het ontwerpen en uitvoeren van bouwwerken. De meeste vroege bouwwerken in Drenthe waren boerenbehuizingen. Uit archeologische sporen blijkt dat men in de vroegste bewoningsperiodes diverse bouwmethoden gebruikte. ... k en internationaal bekend zijn het bureau van rem koolhaas, oma (office for metropolitan architecture) uit rotterdam en bureau mecanoo. ... meppeler architecten als p. - (bron: Geheugen van Drenthe)

                                                                                                                                           
Juan Navarro Baldeweg
Spaanse architect, schilder en beeldhouwer, geboren in 1939 te Santander. Juan Navarro Baldeweg is een bekende Spaanse architect en kunstenaar, wiens schilderijen zich in kunstgalerijen, musea en beurzen zowat overal ter wereld bevinden, in het Malmö Museer in Malmö te Zweden, in het Nacional Centro de Arte Reina Sofia, op de laatste kunstbeurs ARCO 06 in Madrid,. ... een team bekende, vooral nederlandse architecten als neutelings riedijk, mecanoo en koen van velzen onder leiding van peter wilson is nog aan het ontwerpen en gaat pas een jaar later van start, ook de oplever - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Erick van Egeraat
Nederlandse architect, geboren 2 mei 1956 in Amsterdam. Website: barok. In de architectuurgeschiedenis is de barok bij uitstek de stijlvorm waarbij met overdaad een poging wordt gedaan de goddelijke waarde hier op aarde te demonstreren. ... in 1984 richtte hij met onder andere francine houben het architectenbureau mecanoo op, waar hij werkzaam zou blijven tot 1995. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Royal-Haskoning-Architecten

Royal Haskoning Architecten - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Kraaijvanger Architecten

Bureau Kraaijvanger Everhardus Hubertus Antonius Kraaijvanger (14-7-1899 Rotterdam - 9-2-1978 Rotterdam) Herman Marie Joseph Hubert Kraaijvanger (20-7-1903 Rotterdam - 15-9-1981 Rotterdam) De gebroeders Evert (1899-1978) en Herman (1903-1981) Kraaijvanger behoren tot de belangrijkste Rotterdamse architecten. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Kerken van staatswege gebouwd
Met het begrip waterstaatskerk wordt meestal een kerk bedoeld die gebouwd is met steun, of onder toezicht van Rijkswaterstaat. De ingenieurs die bij deze instelling in dienst waren hebben een grote invloed uitgeoefend op het uiterlijk van de Nederlandse bouwkunst in de 19de eeuw. ... deze kerk werd ontworpen door cuyper, een van de bekendste architecten van ons land, die ook het centraal station in amsterdam heeft ontworpen. - (bron: De verhalen van Groningen)
                                                                                                                                           
BNA
BNA - Bond van Nederlandse Architecten - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Neutelings-Riedijk
Neutelings Riedijk Architecten (1992) Nederlands architectenbureau. Een omgekeerde kinderwagen met bloembehang, een paleis bekleed met fonkelende diamanten, een reikende periscoop aan de Maas: Neutelings Riedijk Architecten maken expressieve gebouwen die onmiddellijk een sterke indruk achterlaten. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
architect
Ontwerper van bouwwerken. Maakt tekeningen, berekeningen, raamt kosten en ziet erop toe dat ontwerp en uitvoering voldoen aan wettelijk vastgestelde normen. Gedurende de geschiedenis ging de architect zich losmaken uit een groep ambachtslieden die veelal verantwoordelijk waren voor een bouwproject. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Claus en Kaan
Claus en Kaan
Claus en Kaan Architecten (1988) - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Alberts en van Huut
Alberts en van Huut
Architecten: Max van Huut (1947), A.C. ( Ton) Alberts (1927 - 19 augustus 1999) en Marius Ballieux. Amsterdam is een nationaal- en internationaal opererend bureau voor landschap, stedenbouw, architectuur en interieur. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
De Zwarte Hond
De Zwarte Hond is een groot en breed georiënteerd bureau, gevestigd in Groningen en Rotterdam, met een van de omvangrijkste en meest gevarieerde bouwproducties van Nederland. ... in 1985 begonnen thon karelse en jurjen van der meer het bureau onder de naam karelse van der meer architecten en al snel daarna kwam de zwarte hond als logo in beeld. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Hendrik Beyaert (1823-1894) – Meester van het eclecticisme
Hendrik Jozef Frans Beyaert, zoals zijn naam voluit luidde, werd op 29 juli 1823 te Kortrijk geboren als tiende kind van Louis Beyaert en Sophie Feys. Op dat moment wees niets erop dat de jonge Hendrik ooit zou uitgroeien tot één van de meest toonaangevende Belgische architecten van de negentiende eeuw. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Maatschappij tot Bevordering der Bouwkunst
De Maatschappij tot Bevordering der Bouwkunst was een vakvereniging voor architecten, opgericht in 1842 en in 1919 overgegaan in de Bond van Nederlandse Architecten. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Karelse Van der Meer Architecten

Organisatie type: Architectenbureau Datum: 1985 Architectenbureau, gevestigd te Groningen en Rotterdam. Opgericht in 1985 in Groningen, heeft het bureau inmiddels een landelijke reputatie opgebouwd. - (bron: Geheugen van Drenthe)

                                                                                                                                           
Alison and Peter Smithson
Twee Engelse architecten: Alison Margaret Gill (18 september 1928-1993) en Peter Danham Smithson (1923-2003). Peter en Alison Smithson ontmoeten elkaar tijdens hun architectuurstudie aan de universiteit van Durham in Newcastle-upon-Tyne in Groot-Brittannië, waar zij van 1944 tot 1949 architectuur studeerden. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Vereniging-Opbouw
De Opbouw is een ( architecten)vereniging die in 1920 is opgericht door architect Kromhout, in Rotterdam. Kromhout bleef tot 1923 voorzitter. Van de vereniging Opbouw waren zowel architecten als beeldende kunstenaars lid. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Team-10
Een internationale groep architecten bracht sinds 1953 de menselijke maat terug in de architectuur. Ondanks dat velen deze verzameling vermaarde ontwerpers vergeten zijn, vormt de groep, die zich Team 10 noemde en de Nederlanders Aldo van Eyck en Jaap Bakema als mede-oprichters had, een bron van inspiratie voor de architecten van nu. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
school van Chicago
De Amerikaanse architectuur is voortgekomen uit die van Europa. De invloed van de oorspronkelijke inheemse architectuur is gering geweest. In Midden- en Zuid- Amerika hebben Spanjaarden en Portugezen hun woonhuizen en kerken gebouwd en de barok is er nog lang blijven bestaan. ... amerikaanse architecten studeerden aan de 'ecole des beaux arts' in parijs. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
New York Five
Groep architecten die in de zeventiger jaren bekend werden met hun strakke, witte gebouwen. De New York Five, oftewel de Five Architects, werd in 1969 opgericht als reactie op het naoorlogse Modernisme. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 144