YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: maxime verhagen kabinet-rutte i kabinet-balkenende iv drs. m.j.m. (maxime) verhagen 2010 balkenende cda jan peter balkenende mark rutte geert wilders ruud lubbers pim fortuyn dries van agt maria van der hoeven pvv vvd job cohen joop atsma boris dittrich bert bakker mat herben rita verdonk wouter bos arp kabinet-balkenende ii kvp jan marijnissen pvda alexander pechtold diederik samsom minister-president tweede kamerverkiezingen lijsttrekker jozias van aartsen wim kok thom de graaf lodewijk asscher politieke partij hans van mierlo minister : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 147 voor - maxime verhagen - in 0.040895938873291 seconden.

Drs. M.J.M. (Maxime) Verhagen

Maxime Verhagen (1956) was van 14 oktober 2010 tot 5 november 2012 minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en tevens vicepremier in het kabinet-Rutte I. Eerder was hij 22 februari 2007 tot 14 oktober 2010 minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Balkenende IV. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
CDA en Tweede Kamerverkiezingen 2010
Het CDA haalde bij de verkiezingen van 9 juni 2010 21 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was Jan Peter Balkenende. Voor de verkiezingen had het CDA 41 zetels in de Tweede Kamer. Meteen na de bekendmaking van de voorlopige verkiezingsuitslag kondigde Balkenende zijn vertrek uit de politiek aan. ... hieraan voldeden: kandidaat stemmen jan peter balkenende 947.785 maxime verhagen 56.106 ank bijleveld-schouten 49.036 jan kees de jager 46.452 ab klink 33.115 joop atsma 22.003 sabine uitslag 15.933 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformatie 2010
De kabinetsformatie van 2010 leidde tot samenwerking van VVD, CDA en PVV in het minderheidskabinet-Rutte I. Naast een regeerakkoord werd er een gedoogakkoord gesloten met de PVV. De grote interne verdeeldheid van het CDA over een toekomstige samenwerking met de PVV was bepalend voor het gezicht van de formatie en in eerste instantie zetten de christendemocraten zich in voor een samenwerking tussen de VVD, PvdA D66 en GroenLinks. ... ttrekker balkenende kondigde op de verkiezingsavond aan het partijleiderschap neer te leggen en de politiek te verlaten, waarna maxime verhagen fractievoorzitter werd. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
CDA en Tweede Kamerverkiezingen 2006
Het CDA haalde bij de verkiezingen van 22 november 2006 41 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was Jan Peter Balkenende. Het verkiezingsprogramma was getiteld 'Vertrouwen in Nederland, vertrouwen in elkaar'. ... hieraan voldeden: kandidaat stemmen jan peter balkenende 2.198.114 maxime verhagen 79.981 maria van der hoeven 74.626 annie schreijer-pierik 31.788 piet hein donner 25.279 gerda verburg 18.881 verkiezi - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekkers Christen-Democratisch Appèl (CDA)
Sinds 18 mei 2012 is Sybrand van Haersma Buma lijsttrekker van het CDA. Zijn voorganger, Jan Peter Balkenende, stopte 9 juni 2010 vanwege tegenvallende verkiezingsresultaten. Hij was toen sinds 2001 partijleider. ... vicepremier maxime verhagen werd in deze periode als eerste man van het cda beschouwd. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2006
Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... meer informatie de kandidaten bij het cda nam tweede kamerfractievoorzitter maxime verhagen de tweede plaats op de kandidatenlijst in, gevolgd door minister maria van der hoeven. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekker van een partij
Een lijsttrekker is de nummer één op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. In de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. ... vicepremier maxime verhagen werd in deze periode als eerste man van het cda beschouwd. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetscrisis 2012: de Catshuiscrisis
Op zaterdag 21 april 2012 kwam het kabinet-Rutte I ten val, nadat de besprekingen in het Catshuis over verdere bezuinigingen waren mislukt. Over de inhoudelijke redenen was strikt genomen niets bekend, omdat wekenlang in beslotenheid was vergaderd. ... namens de vvd waren premier mark rutte en fractievoorzitter stef blok aanwezig, voor het cda vicepremier maxime verhagen en fractievoorzitter sybrand buma en voor de pvv fractievoorzitter geert wilders en kamerlid fleur agema. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Christen-Democratisch Jongeren Appèl (CDJA)
Het Christen Democratisch Jongeren Appèl (CDJA) is een onafhankelijke politieke jongerenorganisatie die verbonden is met het CDA. De jongerenorganisatie kwam tot stand na een fusie van de KVPJO (KVP-Jongeren), ARJOS (ARP-Jongeren) en CHJO (CH-Jongeren). ... e camp camiel eurlings hans huibers eddy van hijum jan kees de jager ad koppejan ria oomen-ruijten sander de rouwe mirjam sterk maxime verhagen jack de vries joop wijn corien wortmann-kool historische ontwikkeling al in 1971 was er sprake van een eerste vorm van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Iedereen heeft spijt van de gedoogcoalitie
Op 14 oktober is het tien jaar geleden dat Rutte I aantrad. Het kabinet bestond uit de VVD, die over 31 zetels beschikte, en het CDA, dat er bij de verkiezingen 21 had behaald. ... ans 9 oktober 2020 politieke geschiedenis geert wilders (rechts) bij de presentatie van het regeerakkoord, samen met cda-leider maxime verhagen (links) en de nieuwe premier mark rutte (midden) - (cc by 2.0 - minister-president rutte - wiki) op 14 oktober is het - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Kabinetsformatie 2006-2007
Het kabinet-Balkenende IV van CDA, PvdA en ChristenUnie, kwam tot stand nadat coalities van CDA en PvdA met SP en of met GroenLinks niet mogelijk waren gebleken. Het nieuwe kabinet trad op 22 februari 2007 aan na een relatief vlotte formatie van 89 dagen. ... bij het cda zag fractievoorzitter maxime verhagen zijn wens in vervulling gaan om minister van buitenlandse zaken te worden. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerfractie Christen Democratisch Appel (CDA)
De fractie van het CDA heeft sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 19 zetels. Na de verkiezingen van 12 september 2012 waren dat er 13. ... (maxime) verhagen 2010-06-10 2010-10-14 p.l.b.a. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Christen-Democratisch Appèl (CDA)
Het Christen-Democratisch Appèl (CDA) is een christelijk geïnspireerde partij in het centrum van het politieke spectrum. Sinds zijn verkiezingen tot lijsttrekker in 2012 is Sybrand van Haersma Buma politiek leider. ... over het leiderschap bestond daarna enige onzekerheid, maar algemeen werd vicepremier maxime verhagen tot de val van het kabinet als eerste man van het cda beschouwd. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformatie 2003
Het kabinet-Balkenende II, met CDA, VVD en D66 als deelnemende partijen, kwam tot stand nadat een (eerste) poging om een kabinet van CDA en PvdA te formeren, was mislukt. Omdat CDA en VVD samen geen meerderheid hadden en de LPF zichzelf had gediskwalificeerd als regeringspartij werd de voormalige coalitiepartner uit Balkenende I ingeruild door D66. ... (maxime) verhagen maxime verhagen (1956) was van 14 oktober 2010 tot 5 november 2012 minister van economische zaken, landbouw en innova - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Verhouding Europees Parlement en Nederlandse politiek
Vergeleken met de nationale politici spelen Nederlandse Europarlementariërs een marginale rol in de media en in de Nederlandse politiek. Wel maken binnenlandse politici geregeld een overstap naar het Europees Parlement (EP) en andersom. ... voorbeelden zijn: hans van balen (vvd) marietje schaake (d66) sophie in 't veld (d66) agnes jongerius (pvda) maxime verhagen (cda) karla peijs (cda) camiel eurlings (cda) laurens-jan brinkhorst (d66) gijs de vries (vvd) lousewies van der laan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
CDA en Tweede Kamerverkiezingen 2003
Het CDA haalde bij de verkiezingen van 22 januari 2003 44 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was Jan Peter Balkenende. Het nog uit 2002 stammende verkiezingsprogramma was getiteld 'Betrokken samenleving, betrouwbare overheid'. ... letterlijke tekst cda-verkiezingsprogramma 2002 (pdf) kandidaten 1 jan peter balkenende 2 maria van der hoeven 3 maxime verhagen 4 clemence ross-van dorp 5 pieter van geel 6 gerda verburg 7 joop atsma 8 kathleen ferrier 9 joop wijn 10 theo rietker - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Prof.Mr. J.G. (Jaap) de Hoop Scheffer
Hartelijke en sportieve politicus en bekwame diplomaat uit een welgestelde Amsterdamse familie. Begon als ambassadesecretaris in Ghana en werd later secretaris van de minister van Buitenlandse Zaken. Als Tweede Kamerlid voor het CDA had hij snel een goede naam als woordvoerder asielbeleid en buitenlandse zaken. ... dse zaken, ontwikkelingssamenwerking en vreemdelingen- en asielbeleid van de cda-tweede kamerfractie - diende in 1995 samen met maxime verhagen een initiatiefwetsvoorstel in om tot een wettelijke regeling voor de machtiging tot voorlopig verblijf te komen. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partij voor de Vrijheid (PVV)
De Partij voor de Vrijheid (PVV) is op 22 februari 2006 geregistreerd bij de Kiesraad. De PVV geldt als populistisch, met zowel conservatieve, liberale, 'rechtse' als 'linkse' standpunten. De PVV keert zich met name tegen 'islamisering van de Nederlandse samenleving', waarvan in haar ogen sprake is en zet zich verder af tegen 'links' in brede zin (subsidies, ontwikkelingssamenwerking, bureaucratie, Europese samenwerking, publieke omroep). ... wel wilders steeds in het defensief werd gedwongen door in opspraak komende kandidaten en kamerleden hadden mark rutte (vvd) en maxime verhagen (cda) voldoende vertrouwen in zijn partij om hem bij het formatieproces te betrekken. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Leeuwen, Johanna van
... partijleider maxime verhagen wenste een coalitie met de vvd met gedoogsteun van de partij van de vrijheid, die de godsdienstvrijheid van moslims wi - (bron: Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland)
                                                                                                                                           

maxime

Etym: Lat. maxima (sententia) = grootste, belangrijkste (uitgesproken gedachte); vandaar: spreuk. Stelling of kernachtige spreuk die van algemene geldigheid wordt geacht voor het leven. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           

Maxime Clement Jacob

Maxime Jacob alias Dom Clément Jacob geboren Bordeaux 13-1-1906, gestorven de Abdij van En-Calcat, Dourgne 26-2-1977 Frans componist Maxime Jacob studeerde aan het conservatorium van Parijs, compositie bij Charles Koechlin, André Gédalge en Darius Milhaud. - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Kabinetscrisis 2002: LPF-crisis
Op woensdag 16 oktober 2002 kwam het kabinet-Balkenende ten val. Na wekenlange geruzie tussen de LPF-ministers Bomhoff en Heinsbroek hadden de overige ministers, inclusief de LPF-collega's, aangedrongen op hun vertrek. ... ff en heinsbroek woensdagochtend de premier hun ontslag hadden aangeboden, zegden de fractievoorzitters van vvd en cda, zalm en verhagen, op 16 oktober toch het vertrouwen in het kabinet op. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetscrisis 2010: de Uruzgan-crisis
In de vroege ochtend van 20 februari 2010 wist het vierde kabinet-Balkenende geen overeenstemming te bereiken over eventuele voortzetting van de Nederlandse militaire activiteiten in de Afghaanse provincie Uruzgan. ... tijdens deze internationale conferentie, waarop minister verhagen een prominente rol speelde, werd benadrukt dat naast veiligheid ook ontwikkeling en opbouw van goed bestuur in afghanistan nodi - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Onjuist/onvolledig informeren Tweede Kamer
Het onjuist informeren van de Tweede Kamer wordt als een 'politieke doodzonde' gezien. Toch betekende dat slechts zelden dat een bewindspersoon om die reden moest aftreden. Vraag is soms of de bewindspersoon schuld had aan die onjuiste informatie en of er geen 'verzachtende omstandigheden' waren. ... pen gl, sp elisabeth schmitz en michiel patijn 1997 de monitoring van teruggezonden iraanse vluchtelingen motie van afkeuring ( verhagen ) verworpen cda, gl, sp, rpf, sgp, gpv gijs van aardenne 1985 het verzwijgen van bespreking met energie­maatschappijen over mog - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 143