YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: mat herben jan peter balkenende pim fortuyn lpf wouter bos geert wilders job cohen kabinet-balkenende ii femke halsema jan marijnissen mariko peters tweede kamerverkiezingen bas van der vlies olaf stuger premier balkenende andre rouvoet mark rutte heinsbroek marianne thieme cor eberhard 2003 kabinetscrisis 2002: lpf-crisis thom de graaf bomhoff lousewies van der laan maxime verhagen fatma koser kaya verenigde senioren partij (vsp) prins claus verhagen d66 cda ad bos collectief ton heerts lijst vijf fortuyn/lpf parlementaire enquete bouwnijverheid lijst 21 (islam democraten) klaas de vries brigitte van der burg boris dittrich : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 72 voor - mat herben - in 0.0150680541992188 seconden.
Tweede Kamerverkiezingen 2006
Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... van vervroegde verkiezingen. als datum was tijdens de for mat - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetscrisis 2002: LPF-crisis
Op woensdag 16 oktober 2002 kwam het kabinet-Balkenende ten val. Na wekenlange geruzie tussen de LPF-ministers Bomhoff en Heinsbroek hadden de overige ministers, inclusief de LPF-collega's, aangedrongen op hun vertrek. ... was vermoord, trad spoedig diens voormalige woordvoerder mat - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2003
Op 22 januari 2003 werden er vervroegde Tweede Kamerverkiezingen gehouden. De verkiezingen waren nodig na de val van het kabinet-Balkenende I. De grote winnaar was de PvdA. Met de nieuwe lijsttrekker Wouter Bos boekte de partij 19 zetels winst en kwam op 42 zetels. ... de verkiezingen in. - jan peter balkenende (cda) - mat - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kamerleden in opspraak
Enkele keren kwamen Kamerleden in opspraak. Vaak ging het daarbij om (vermeende) vermenging van politieke en zakelijke belangen, maar ook schending van geheimhouding, het in aanraking komen met justitie of een opgerakeld verleden. ... (gl) 2014 beschuldiging van lekken vertrouwelijke infor mat - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijst Pim Fortuyn (LPF)
De Lijst Pim Fortuyn (LPF) werd opgericht in 2002 na de breuk tussen de lijsttrekker Pim Fortuyn en de partij Leefbaar Nederland. De oorzaak van de breuk was een aantal ongelukkig gekozen uitspraken in De Volkskrant door lijsttrekker Pim Fortuyn. ... 2006 lijsttrekker van de lijst vijf fortuyn. fractievoorzitter mat - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Mr. C.G. (Kees) van der Staaij
Kees van der Staaij (1968) is sinds 19 mei 1998 lid van de Tweede Kamerfractie van de SGP. Hij is sinds 2010 politiek leider van de SGP. De heer Van der Staaij was adjunct-chefjurist bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. ... werd in 2008 wet. ( 30.415) - diende in 2006 samen met mat - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
In hoeverre heeft Nederland al een gekozen minister-president?
Naar aanleiding van de discussie over de gekozen minister-president zou men zich de vraag kunnen stellen of Nederland in de praktijk niet al lang een, zij het impliciet, gekozen minister-president heeft. ... van de discussie over de gekozen minister-president of for mat - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
90 jaar Staatkundig-Gereformeerde Partij
PDC, april 2008 ... partij. de partij heeft haar aanhang vooral onder lid mat - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Theo van Gogh
Nederlands regisseur, televisiemaker en columnist. Theo van Gogh werd geboren te Den Haag en groeide op in een ruimdenkend gezin in een 'uitzichtsloos en saai' Wassenaar. ... teksten. tv-koningin sonja barend en het centrum voor infor mat - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Kabinetsformatie 2002

De Tweede Kamerverkiezingen van 2002 lieten een grote winst zien voor nieuwkomer LPF en verlies voor de deelnemers aan Paars (PvdA, VVD, D66). CDA, LPF en VVD stuurden aan op vorming van een kabinet en slaagden daarin. ... mat - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Mat van Hensbergen

Mat van Hensbergen volgde opleidingen aan de Vrije Academie (Den Haag) en de Filmacademie ( Amsterdam). Hij is vanaf 1960 voornamelijk werkzaam als cameraman voor documentaires en speelfilms, en werkt voor televisie als ook het theater. ... mat - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Wat is de juiste verleden tijd van ervaren: ervaarde of ervoer?
Het is allebei juist. De sterke vervoeging ervoer (die het oudst is), lijkt nog steeds het vaakst voor te komen. ... meer dan vijftienhonderd werkwoorden met een sterke/onregel mat - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Waar komt de uitdrukking bij iemand op het matje moeten komen vandaan en wat wordt ermee bedoeld?

Wie bij iemand op het matje moet komen, moet bij iemand komen om zich te verantwoorden. Er wordt ook weleens gesproken van iemand op het matje roepen, wat 'iemand naar je toe roepen om hem op zijn kop te geven' betekent. ... komt de uitdrukking bij iemand op het mat - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Suede
Suede was een Engelse band uit Londen, die ontstond in 1989 in Londen toen Brett Anderson en Mat Osman een advertentie in het muziekblad NME plaatsten en gitarist Bernard Butler daarop reageerde. Na enkele EP's (waarvan een met Mike Joyce, de ex-drummer van The Smiths) tekenden ze een contract bij Nude (onderdeel van Sony). ... londen, die ontstond in 1989 in londen toen brett anderson en mat - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Jonathan Demme
... band, 1977) geregisseerd door jonathan demme met paul le mat - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Matthijs Vermeulen

Nederlands componist, essayist, (muziek)criticus, Helmond 8 februari 1888 - Laren (Nh) 26 juli 1967 Matheas of Mat­theus Christia­nus Franciscus van der Meulen, bekend sinds 1915 onder de (artiesten)naam Matthijs Vermeulen, werd op 8 februari 1888 in Hel­mond geboren als oudste zoon van de smid Franciscus Jacobus van der Meulen en Maria Adriana Wonderval. ... mat - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
esthetische beweging
Artistieke beweging rond 1880 die zich wijdde aan 'art for art's sake' (Kunst om de kunst). Deze beweging zonder maatschappelijke achtergrond leidde tot de Arts-and-Crafts beweging. Ze mat zichzelf een buitengewoon schoonheidsideaal aan en leidde tot meer vrijheid in kunst en design. ... achtergrond leidde tot de arts-and-crafts beweging. ze mat - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jurjen de Haan
Mat/ Techniek: Gouache, olieverf, assemblage en tekst als beeldend element. Onderwerpen: portretten, motorrijders en poëtische associaties. Stijl: popart, nieuw realistisch en lyrisch abstract. ... de haan mat - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Rita Reys
Rita Reys (1924) Rita Reys ( Maria Everdina Reys) is op 21 december 1924 geboren in het Rotterdamse Crooswijk. Haar vader was violist en stond voor het orkest, haar moeder was revuedanseres. Thuis werd veel muziek geluisterd en gemaakt, maar geen jazz, ze groeide op onder de klanken van Tsjaikovski en Chopin. ... drummer art blakey en de jazz messengers, en accordeonist mat - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Alicia Framis
Geboren in Spanje in 1967. Woont en werkt in Barcelona en Amsterdam. Haar werk is getoond in belangrijke internationale tentoonstellingen en is opgenomen in vooraanstaande museale en privé collecties over de hele wereld. ... van sociale sculptuur. het werk heeft meestal geen vaste (ge mat - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Prof.Mr. J.P.H. (Piet Hein) Donner
Piet Hein Donner (1948) is sinds 1 februari 2012 vicepresident van de Raad van State. Hij was van 14 oktober 2010 tot 16 december 2011 minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Van 22 juli 2002 tot 21 september 2006 was hij minister van Justitie en van 22 februari 2007 tot 14 oktober 2010 minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. ... leidde hij een commissie die adviseerde over de wao-proble mat - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Drs. S.R. (Sietse) Fritsma
Sietse Fritsma (1972) is sinds 30 november 2006 lid van de Tweede Kamerfractie van de PVV. Hij was IND-medewerker. De heer Fritsma woont in Den Haag. In de Kamer houdt hij zich me2t name bezig met het asiel- en immigratiebeleid. ... publicaties/bronnen literatuur/documentatie joke mat - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Spiegel
1. een lichtweerkaatsend voorwerp ... glazen plaat met op de achterkant een dun laagje reflecterend mat - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
The Doors
Spraakmakende psychedelische rockband uit Los Angeles die in 1967 een Amerikaanse nummer 1-hit scoort met 'Light My Fire'. The Doors leveren in de jaren erop nog klassiekers af met o.a. 'Hello I Love You', 'Love Her Madly' en 'Riders On The Storm'. ... en 'riders on the storm'. op 12 december verlaat de charis mat - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 60