YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: beel ruppert tjeenk willink raad van state scholten willem scholten donner van hogendorp schorer baron mollerus marinus ruppert van panhuys kabinet-thorbecke frans beelaerts van blokland discussies rond de raad van state van leeuwen aeneas mackay minister opstelten piet hein donner beelaerts van blokland kroonprins willem louis beel mollerus van reenen gerard veringa gijsbert karel van hogendorp jo van der hoeven van doorn van westkapelle roell van swinderen herman tjeenk willink van lynden van sandenburg rutgers van doorn van westcapelle mackay dr. a.a.l. rutgers arp kvp chu vdb : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 49 voor - marinus ruppert - in 0.0115959644317627 seconden.
Vicepresidenten van de Raad van State
De vicepresident van de Raad van State heeft de feitelijke leiding van dit Hoge College van Staat, het belangrijkste adviesorgaan van de regering. De vicepresident bekleedt tevens het voorzitterschap van de Afdeling Advisering van de Raad van State, die adviezen uitbrengt over onder meer wetsvoorstellen en verdragen. ... jaar). opvolger van beel werd staatsraad en oud-cnv-voorzitter marinus - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Marinus Boezem

Nederlands conceptueel kunstenaar en beeldhouwer Marinus Boezem heeft in zijn werk een bijzondere benadering vol frisse ideeën van sculptuur. Hij vangt aan rond 1960, een periode waarin kunst zich losmaakt van het object en met elk materiaal kunst kan worden gemaakt. ... marinus - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Marinus Heijnes

Marinus Heijnes, ook wel Mari(n)us Heynes of Marius Heijnes, ( Amsterdam 1888 - Kaag 1963), was een Nederlandse kunstschilder. Hij wordt beschouwd als een navolger van de Haagse School. ... marinus - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Marinus de Jong

Marinus de Jong geboren Oosterhout 14-1-1891, gestorven Ekeren 1984 Belgisch componist en pianist van Nederlandse afkomst De Jong studeerde o.a. aan het Koninklijk conservatorium van Antwerpen, waar hij piano studeerde bij Emile Bosquet en fuga bij Lodewijk Mortelmans. ... marinus - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Achtergrond informateurs
Sinds 1951 wordt meestal een informateur bij benoemd bij de aanvang van een kabinetsformatie. De informateur onderzoekt de mogelijkheden om een formatie te vormen. Benoeming van een informateur gebeurt ook vaak als er een tussentijdse crisis is ontstaan. ... marinus - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinet-Biesheuvel II (1972-1973)
Het tweede kabinet-Biesheuvel is de voortzetting van het eerste kabinet-Biesheuvel, maar zonder DS'70. Het kabinet kan worden beschouwd als een overgangskabinet tot de verkiezingen in november 1972. ... marinus - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Marinus Johannes Hack

beeldhouwer, bouwbeeldhouwer, beeldhouwer in hout, meubelontwerper, sieraadontwerper Opmerking na 1920 moest hij het beeldhouwen opgeven wegens gewrichtsreuma ... marinus - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Jhr.Dr. M. (Marinus) van der Goes van Naters

'Rode advocaat' uit Nijmegen. Voor de oorlog justitie-woordvoerder van de SDAP en al snel vooraanstaand fractielid. Volgde in 1945 Drees op als fractievoorzitter en leidde in 1946 ook de eerste PvdA-fractie. ... m. ( marinus - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
leden Raad van State 1862-heden
... marinus - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
H.M. (koningin Juliana) koningin Juliana Louise Emma Marie Wilhelmina, koningin der Nederlanden, prinses van Oranje-Nassau, hertogin van Mecklenburg, prinses van Lippe-Biesterfeld etc.
Vorstin, die op menselijke ('gewone') manier inhoud wilde geven aan haar taak en weinig op had met 'protocol'. Stond daardoor veel dichter bij de bevolking dan haar moeder. Verklaarde bij haar inhuldiging het moederschap net zo belangrijk te vinden als haar rol als vorstin. ... marinus - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Norman Beierle
Norman Beierle (Wehr/Baden, Duitsland, 1967) Norman Beierle gebruikt als uitgangspunt voor zijn schilderijen 'found footage': film, dia's en foto's die hij vindt op rommelmarkten of die op andere manier in zijn bezit komen. ... 'pictures from home' (opdracht rabobank cultuurprijs 1998), ' marinus - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jo van den Booren
Nederlands componist en trompettist, Maastricht 1935, Jo van den Booren werd o 14 maart 1935 te Maastricht geboren. Hij studeerde aan het Maastrichts Muzieklyceum waar hij trompetlessen bij Hubert Cardous volgde, daarna in Amsterdam bij Marinus Komst. ... bij hubert cardous volgde, daarna in amsterdam bij marinus - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Zilveren Harp
Ieder voorjaar organiseert Buma Cultuur het Buma Harpen Gala, een evenement waarbij de Buma Gouden en Buma Zilveren Harpen en de Buma Exportprijs worden uitgereikt. De Zilveren Harp is een Nederlandse muziekprijs die wordt uitgereikt aan aanstormend talent en is bedoeld als een aanmoedingsprijs. ... op een rij winnaars van de zilveren harp zijn 1969 lenny kuhr, marinus - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Kabinet-Den Uyl (1973-1977)
De kabinetsformatie van 1972-1973 duurde 151 dagen, tot dan toe een record. Uiteindelijk werd het kabinet-Den Uyl gevormd, dat een unieke parlementaire basis had. Voor PvdA en D66 was het kabinet-Den Uyl een parlementair kabinet. ... marinus - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Raymond Schroyens
Belgisch componist, Mechelen 14 maart 1933 Raymond Schroyens studeert vanaf 1950 aan het Lemmensinstituut in Mechelen bij Staf Nees, Marinus de Jong en Jules Van Nuffel, waar hij een laureaatsdiploma behaald. ... vanaf 1950 aan het lemmensinstituut in mechelen bij staf nees, marinus - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Willem Dudok
Nederlands architect en stedenbouwkundige, 6 juli 1884 Amsterdam - 6 april 1974 Hilversum. ... 6 juli 1884 amsterdam - 6 april 1974 hilversum. willem marinus - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Peter Cabus
Peter Cabus geboren Mechelen, 27 juli 1923, overleden Mechelen 11 november 2001 Belgisch componist Peter Cabus begon zijn muziekstudies aan het Lemmensinstituut, waar hij orgel studeerde bij Flor Peeters en piano bij Marinus de Jong. ... waar hij orgel studeerde bij flor peeters en piano bij marinus - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Wetenswaardigheden kabinetsformaties
Kabinetsformaties kunnen heel verschillend verlopen. Naast het staatshoofd (vroeger) en de voorzitter van de Tweede Kamer (sinds 2012) kunnen informateurs, formateurs en verkenners een rol spelen in het proces. ... marinus - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Karel Albert
Karel Albert geb. Antwerpen 16-4-1901 - gest. Antwerpen 1987 Vlaams componist Karel Albert studeerde aan het Koninklijk Valaams conservatorium in Antwerpen bij Marinus de Jong. Hij werd directeur van de uitzendingen van de B. ... aan het koninklijk valaams conservatorium in antwerpen bij marinus - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
André van Duin
André van Duin (artiestennaam van Adrianus Marinus Kyvon) (20 februari 1947, Rotterdam) is een Nederlands acteur (onder andere komiek en cabaretier), zanger, tekstschrijver en programmamaker. ... van duin andre van duin (artiestennaam van adrianus marinus - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Rijksdag
De Rijksdag was de vroegere benaming voor het parlement van Duitsland. Heden heeft de Duitse Bondsdag ( Duits: Bundestag) dezelfde functie in het moderne Duitsland. ... naar alle waarschijnlijkheid was het de nederlandse communist marinus - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1948
Bij deze Tweede Kamerverkiezingen, die nodig waren vanwege de aanstaande Soevereiniteitsoverdracht aan Indonesië (en daarmee samenhangende grondwetsherziening), kwam de KVP als sterkste uit de bus. Net als in 1946 behaalde zij 32 zetels. ... koos vorrink kieskringen amsterdam, groningen en assen pvda marinus - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Glasfabriek Leerdam
1926 ontwerper: Nicolaas de Koo ca. 80 X 50 cm De glasfabriek Leerdam was een van de eerste fabrieken in Nederland die samenwerkte met kunstenaars, waarbij zij zicn niet alleen richtten op het decoratieve sierglas, maar ook op de vervaardiging van goedkope en esthetisch verantwoorde gebruiksproducten. ... lanooy, h.p. berlage, jaap gidding en chris lebeau. petrus marinus - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1946
In deze eerste naoorlogse Tweede Kamerverkiezingen liep het tegenvallende resultaat van de PvdA het meest in het oog. De nieuwgevormde partij kreeg 29 zetels, twee minder dan haar vooroorlogse voorlopers SDAP, VDB en CDU. ... koos vorrink kieskringen amsterdam, groningen en assen pvda marinus - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 128