YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: marianne thieme mr. m.l. (marianne) thieme kunst mark rutte partij voor de dieren rita verdonk pvdd en tweede kamerverkiezingen maria van der hoeven fred teeven kiesdeler 2010 tweede kamerverkiezingen 2012 esther ouwehand partij voor de dieren en tweede kamerverkiezingen 2012 pvdd en tweede kamerverkiezingen 2010 benk korthals partij voor de dieren en tweede kamerverkiezingen 2012 ivo opstelten literair design edith schippers vicky maeijer (pvv) vvd groenlinks cda pvda alexander pechtold tweede kamerverkiezingen sp wouter bos jan marijnissen d66 piratenpartij pvdd sgp jan peter balkenende geert wilders femke halsema kvp : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 120 voor - marianne thieme - in 0.020298957824707 seconden.

Mr. M.L. (Marianne) Thieme

Marianne Thieme (1972) is sinds 30 november 2006 fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer. Bij de verkiezingen van 2006, 2010, 2012 en 2017 was zij lijsttrekker. Mevrouw Thieme werkte onder meer bij de Stichting Bont voor Dieren en de Stichting Wakker Dier. ... m.l. ( marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
PvdD en Tweede Kamerverkiezingen 2012
De PvdD had bij de verkiezingen van 12 september Marianne Thieme als lijsttrekker. Het verkiezingsprogramma is getiteld 'Hou vast aan je idealen'. ... - hoofdinhoud de pvdd had bij de verkiezingen van 12 september marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
PvdD en Tweede Kamerverkiezingen 2003
De PvdD haalde bij de verkiezingen van 22 januari 2003 geen zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was Marianne Thieme. De PvdD had voor de verkiezingen ook geen zetels in de Tweede Kamer. ... januari 2003 geen zetels in de tweede kamer. lijsttrekker was marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
PvdD en Tweede Kamerverkiezingen 2010
De Partij voor de Dieren behaalde bij de verkiezingen van 9 juni 2010 2 zetels in de Tweede Kamer. Voor de verkiezingen was de partij ook al met 2 zetels in de Tweede Kamer vertegenwoordigd. Lijsttrekker was Marianne Thieme. ... 2 zetels in de tweede kamer vertegenwoordigd. lijsttrekker was marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
PvdD en Tweede Kamerverkiezingen 2006
De PvdD haalde bij de verkiezingen van 22 november 2006 2 zetels in de Tweede Kamer. De partij kwam hiermee voor het eerst in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was Marianne Thieme. Het verkiezingsprogramma was getiteld '220x liever voor mens, dier, natuur en milieu'. ... hiermee voor het eerst in de tweede kamer. lijsttrekker was marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partij voor de Dieren en Tweede Kamerverkiezingen 2017
De Partij voor de Dieren (PvdD) had bij de verkiezingen van 15 maart 2017 Marianne Thieme als lijsttrekker. De titel van het verkiezingsprogramma luidt 'Plan B - Hou vast aan je idealen'. ... de dieren (pvdd) had bij de verkiezingen van 15 maart 2017 marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2006
Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... 4 joel voordewind christenunie 4 alexander pechtold d66 1 marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Vrouwelijke lijsttrekkers
In 1977 werd Ria Beckers de eerste vrouwelijke lijsttrekker in Nederland voor de PPR. Al eerder in 1952, 1963 en 1967 was Marga Klompé lijstaanvoerder van de KVP, maar zij was dit slechts in enkele provincies. ... verkiezingen van 2017 waren er vier vrouwelijke lijsttrekkers: marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerfractie Partij voor de Dieren (PvdD)
De fractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) telt sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 vijf leden. Na de verkiezingen van 2012 telde de fractie twee leden. ... van 2012 telde de fractie twee leden. fractievoorzitter is marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekker van een partij
Een lijsttrekker is de nummer één op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. In de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. ... verkiezingen van 2017 waren er vier vrouwelijke lijsttrekkers: marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2003
Op 22 januari 2003 werden er vervroegde Tweede Kamerverkiezingen gehouden. De verkiezingen waren nodig na de val van het kabinet-Balkenende I. De grote winnaar was de PvdA. Met de nieuwe lijsttrekker Wouter Bos boekte de partij 19 zetels winst en kwam op 42 zetels. ... januari 2003 geen zetels in de tweede kamer. lijsttrekker was marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Profiel kandidaten Tweede Kamerverkiezingen 2017
Een profiel van de kandidatenlijsten van een aantal partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Voor deze analyse is uitgegaan van het zetelaantal dat wordt genoemd in de Peilingwijzer. ... van der staaij (sgp) aukje de vries (vvd) attje kuiken (pvda) marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2012
Op 12 september 2012 waren er vervroegde Tweede Kamerverkiezingen. Deze waren nodig na de val van het kabinet-Rutte op 23 april 2012. Bij de verkiezingen kon worden gestemd op kandidaten van 21 partijen, waaronder elf nieuwkomers. ... de dieren de pvdd had bij de verkiezingen van 12 september marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Vrouwen in de politiek
In 1918 werd voor het eerst een vrouw gekozen als lid van de Tweede Kamer. Twee jaar later trad voor het eerst een vrouw in de Eerste Kamer aan. Pas vanaf de grondwetswijziging van 1922 konden vrouwen voor het eerst gebruik maken van actief kiesrecht. ... verkiezingen van 2017 waren er vier vrouwelijke lijsttrekkers: marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2010
Op 9 juni 2010 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. Deze waren nodig na de val van het kabinet-Balkenende IV. Op 20 februari 2010 kwam er met de Uruzgan-crisis een einde aan deze Christelijk-sociale coalitie. ... 2 zetels in de tweede kamer vertegenwoordigd. lijsttrekker was marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2017
Op 15 maart 2017 waren er Tweede Kamerverkiezingen. Het ging om een reguliere verkiezing, maar tevens lagen drie grondwetsvoorstellen voor, die in eerste lezing waren aanvaard door beide Kamers. Dat betrof het voorstel over invoering van een correctief referendum, het uit de Grondwet halen van de burgemeestersbenoeming en een voorstel over de staatkundige positie van Caribisch Nederland. ... stem voor het leven kandidatenlijst partij voor de dieren 10 marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partij voor de Dieren (PvdD)
De Partij voor de Dieren (PvdD) beschouwt dieren als de allerzwaksten in de samenleving en wil dierenwelzijn terugbrengen op de politieke agenda. Politiek leider van de Partij voor de Dieren is Marianne Thieme. ... agenda. politiek leider van de partij voor de dieren is marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Drs. A.A.H. (Anja) Hazekamp
Anja Hazekamp (1968) is sinds 1 juli 2014 lid van het Europees Parlement. Zij was lijsttrekker van de Partij voor de Dieren bij de Europese verkiezingen. Van 24 januari tot 14 mei 2012 verving zij in de Tweede Kamer Marianne Thieme die met zwangerschapsverlof was. ... van 24 januari tot 14 mei 2012 verving zij in de tweede kamer marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Wat is juist: Tweede Kamerlid, Tweede Kamer-lid of Tweede-Kamerlid?
Tweede Kamerlid en Tweede Kamer-lid zijn juist. ... 'het tweede kamerlid dat de vragen beantwoordde, was marianne - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Partijen in Tweede en Eerste Kamer
Omdat we in de Nederlandse politiek een stelsel van evenredige vertegenwoordiging hanteren, bestaan de Tweede en Eerste Kamer uit afgevaardigden van verschillende politieke partijen. Welke partijen in de Kamers zitten kan in theorie dus per vier jaar verschillen. ... agenda. politiek leider van de partij voor de dieren is marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Politiek leider van een partij
Politiek leiders treden naar buiten toe op als het 'boegbeeld' en het aanspreekpunt van hun partij. Binnen hun partij moeten zij zorgen voor politieke eensgezindheid. ... groenlinks l.f. (lodewijk) asscher politiek leider pvda m.l. ( marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijen
De Nederlandse democratie is georganiseerd via een partijenstelsel. Bij de organisatie van een partij komt van alles kijken. Bijvoorbeeld de registratie bij de kiesraad, het kiezen van een (politiek) leider en/of de partijfinanciën. ... agenda. politiek leider van de partij voor de dieren is marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Dr. A.A.G.M. (Ronald) van Raak
Ronald van Raak (1969) is sinds 30 november 2006 lid van de Tweede Kamerfractie van de SP. Hij was daarvoor, sinds 10 juni 2003, Eerste Kamerlid voor de SP. Hij was als docent geschiedenis verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van het wetenschappelijk bureau van de SP. ... ortega, later gert-jan segers (cu), esther ouwehand, later marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Fractievoorzitters Tweede Kamer
Een fractievoorzitter is de leider van zijn fractie, een groep Kamerleden van dezelfde partij. Hij of zij voert het woord bij belangrijke debatten, zoals over de regeringsverklaring en bij de algemene beschouwingen over de rijksbegroting. ... christenunie staaij, c.g. (kees) van der sgp thieme, m.l. ( marianne - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 8