YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
Alias:   Niveau 0 (onwetend). Positie klassement: proloog.   Score 0.
GIQ 100.   IQ 100.   EQ 100.   KQ 100.   GQ 100.
Wat is jóúw GIQ (KennisEmotieIntelligentieGeheugenQuotiënt)? Met Yagooble kun je bepalen of jouw GIQ oftewel jouw globale intelligenties quotiënt op het niveau van een onwetende, leerling, meester of zelfs homo universalis ligt.
De deelnemers aan dit spel zijn onze normgroep. Dit zijn mensen die het leuk vinden om dit soort spelletjes te spelen. Hierom zal het gemiddelde quotiënt van onze deelnemers hoger liggen dan dat van de gemiddelde Nederlander. Scoort u dus lager dan verwacht dan hoeft dat u nog niet te verontrusten. Daarom noemen wij onze testen liever spelletjes.
       
(de)selecteer verwante onderwerpen: ignacia de loyola de palacio y del valle-lersundi i. (ignacia) de loyola de palacio y del valle-lersundi europese commissie commissie commissie-santer fischler, franz monti, mario kinnock, neil potocnik, janez reding, viviane kallas, siim groei- en stabiliteitspact dienstenrichtlijn barnier, michel olli rehn figel', jan verheugen, gunter commissie-prodi louis michel wallstrom, margot borg, joe diamantopoulou, anna bolkestein, frits joaquim almunia amann liikannen, erkki kalniete, sandra vitorino, antonio busquin, philippe patten, chris solbes mira, pedro telicka, pavel jacques barrot lamy, pascal grybauskaite, dalia prodi, romano kyprianou, markos schreyer, michaele byrne, david prodi balazs, peter : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 15157 voor - loyola de palacio ignacia - in 1.42723202705383 seconden.
Zoekterm de is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!
We geven maximaal 8000 resultaten op deze zoektermen.

I. (Ignacia) de Loyola de Palacio y del Valle-Lersundi

Ignacia Loyola de Palacio (1950-2006) was van 1999 tot 2004 lid en vicepresident van de Europese Commissie, belast met transport, energie en de relaties met het Europees Parlement. Eerder was zij in het kabinet-Aznar minister van landbouw, visserij en voedselvoorziening. ... (ignacia) de loyola - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Commissie-Prodi (1999-2004)
Deze Europese Commissie trad op 17 september 1999 aan na het vervroegde aftreden van de Commissie-Santer. De termijn van de commissie liep op 1 november 2004 af, maar de commissie bleef aan tot 22 november. ... en informatiemaatschappij sociaaldemocratisch loyola - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Juan Bautista De Toledo

Spaanse beeldhouwer en architect uit Madrid. Verm. geboren in het Baskenland nabij Ribadesella, datum onbekend - overleden Madrid, 19 mei 1567. Juan Bautista Alfonsis de Toledo is op een onbekende datum en plaats geboren en er is niets van zijn kindertijd bekend. ... loyola - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Giovanni Battista Gaulli
Giovanni Battista Gaulli
Italiaans schilder van de late barok in Italië, geboren 8 mei 1639 Genua - overleden 2 april 1709 in Rome. Ook gekend als Il Baciccia of Baciccio. Baciccio werd in 1639 in Genua geboren als Giovanni Battista Gaulli. ... orde der jezuieten. in het linker transept ligt ignatius van loyola - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Oscar Niemeyer
Braziliaans architect, geboren 15 december 1907 te Rio de Janeiro. ... loyola - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
stad Chicago
Chicago is een van de grootste steden van de Verenigde Staten. In de stad woonden in 2000 2.896.016 mensen, in de metropool zijn dit er meer dan 9 miljoen. Hiermee is het na New York en Los Angeles de derde stad en het derde metropool van de VS. De stad ligt in de staat Illinois, aan de oever van het Michiganmeer. De oppervlakte van de stad is 606 km². ... monetarist milton friedman te noemen. verder kent chicago de loyola - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Diego Rivera
Diego Rivera (1886-1957) Mexicaanse fresco schilder, Rivera, die was getrouwd met de kunstenares Frida Kahlo (1907-1954), was samen met Orozco en Siqueros een van de 'Grote Drie' van de Mexicaanse Muurschilderkunst. ... loyola - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Cornelis le Mair
Hedendaagse Nederlandse fijnschilder die zich oriënteert op stillevens, landschappen, portretten en naakten in de sfeer van de oude meesters. Zijn ambachtelijk-technisch schilderen is sterk geworteld in de traditie, hetgeen hem tot een buitenbeentje in de eigentijdse kunstwereld maakt, mede omdat zijn werk balanceert op de rand van kunst en kitsch. ... loyola - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Francisco Bayeu
Spaanse schilder van de barok, geboren 7 maart 1734 te Zaragoza - overleden 4 augustus 1795 in Madrid. Biografie Francisco Bayeu begon zijn schilderscarriere als leerling van José Luxán in zijn geboortestad. ... loyola - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Andrea Pozzo
Italiaans schilder en architect, geboren 30 november 1642 in Trento - overleden 31 augustus 1709 in Wenen. Pozzo was Jezuïet en aanvankelijk werkzaam te Milaan en Piemonte, later (1681-1702) te Rome, waar hij aan de kerken van zijn orde werkte. ... andrea pozzo werkte ook in wenen. (summa) de sant'ignazio di loyola - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

San-Ildefonso

San Ildefonso ... loyola - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Luca Cambiaso
Luca Cambiaso
Italiaans schilder, tekenaar en beeldhouwer (18.10.1527 Moneglia (bij Genua) - 16.09.1585 Escorial bij Madrid) uit de laatrenaissance, resp. het maniërisme, wiens aanpak van de lichtproblemen zeer opmerkelijk genoemd kan worden. ... contrareformatie en de exercitia spiritualia van ignatius van loyola - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Tom Clancy
Thomas Leo (Tom) Clancy jr. (Baltimore County (Maryland), 12 april 1947) is een Amerikaanse auteur van politieke thrillers gebaseerd op concepten ontleend aan inlichtingendiensten en de militaire wetenschap; zijn naam is tevens een generieke aanduiding voor soortgelijke boeken die door andere auteurs worden geschreven. ... van de scheepvaart. hij had engels gestudeerd aan de loyola - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Oscar Peterson
Oscar Peterson piano, Ray Brown & Niels Pedersen contrabas - You Look Good To Me, Montreux Jazz Festival 1977 Oscar Emmanuel Peterson geboren Montréal, 15 augustus 1925, overleden Mississauga een voorstad van Toronto 23 december 2007 Canadese jazz-pianist en componist Oscar Peterson kreeg de liefde voor muziek van zijn vader mee, een arme spoorwegarbeider. ... de international society for performing artists, in 1997 de loyola - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Kloosterregel
Een kloosterregel is in het Christendom de leefregel of het geheel van leefregel en constituties waarnaar de leden van een kloosterorde zich richten. ... moet men bijvoorbeeld verplicht de exercities van ignatius van loyola - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Rufino Tamayo
Dos Personajes Atacados por Perros (Twee figuren aangevallen door Honden), 1983, mixografie. Mexicaans kunstschilder, geboren 26 of 29 augustus 1899, Oaxaca - overleden 24 juni 1991 in Mexico-stad. ... loyola - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Spaanse-Kunst
Spaanse Kunst Altamira Tot de oudste bewaard gebleven kunstuitingen op het Spaanse grondgebied behoren de beschilderingen in De Cuevas de Altamira (de Grotten van Altamira) (Cantabria, Noord-Spanje) uit ca 13. ... loyola - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Klooster
1 kloostergemeenschap 2 gebouw waarin een klooster gevestigd is ... terrein terug te winnen: in 1540 stichtte ignatius van loyola - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Frank O. Gehry
Musee Guggenheim Walt Disney Concert Hall Canadees- Amerikaanse architect, geboren 28 februari 1929 in Toronto, Ontario in Canada. Frank Owen Gehry, geboren als Frank (Ephraim) Owen Goldberg, is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het Deconstructivisme. ... deconstructivistische architectonische projecten, zoals de loyola - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Roland Barthes
Franse taalfilosoof en literatuurcriticus, Cherbourg, 12 november 1915 - Parijs, 25 maart 1980 Roland Barthes is de auteur van velerlei essays, kritieken en boeken, zoals Le Degré zéro de l'écriture (1956), Mythologies (1957), S/Z ( 1970), Sade, Fourier, Loyola (1971), Le Plaisir du texte (1973), Fragments d'un discours amoureux (1977) en La Chambre claire (1980). ... (1956), mythologies (1957), s/z ( 1970), sade, fourier, loyola - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

De Venen

In oude tijden was de bovengrond van het gebied ten westen en zuiden van de dorpen Noordbroek en Zuidbroek van geheel andere samenstelling dan nu. Het was grotendeels bedekt met een laag veengrond; de namen Noordbroeksterveen en Zuidbroeksterveen herinneren er nog aan. ... loyola - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

De Acht

Architectenkern de 8 ... loyola - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Gerst tot gort pellen<#>Molen de Noordstar<#>Zelfzwichting<#>Neurdstermeulen / noorder korenmolen<#>De pelmolen

Bij gerst (Hordeum vulgare) is de korrel vergroeid met de omhullende kafjes, waardoor deze gepeld moet worden. Gort is dus de gepelde gerst. Gort wordt nu vooral nog gebruikt als basis voor gortepap en in watergruwel (krentjebrij), maar tot begin 20e eeuw werd het in Nederland nog gebruikt als maaltijdbasis, zoals we tegenwoordig rijst eten bij de maaltijd of pasta. ... loyola - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

De Volkskrant

de Volkskrant ... loyola - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 12