YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: kabinet-balkenende iv els borst cda jan peter balkenende alexander pechtold sp mark rutte groenlinks hans van mierlo job cohen thom de graaf jan marijnissen lodewijk asscher wim kok rita verdonk joop den uyl diederik samsom lijsttrekker jolande sap partijleider jesse klaver emile roemer ad melkert ina brouwer mohamed rabbae kars veling gerrit zalm elco brinkman europees parlement agnes kant kabinet-den uyl pvda d66 sgp bas van der vlies wouter bos tweede kamerverkiezingen femke halsema pim fortuyn hans dijkstal : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 4540 voor - lousewies van der laan - in 0.450410842895508 seconden.
Zoektermen van en der behoren tot de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!

Mr. L.W.S.A.L.B. (Lousewies) van der Laan

Spraakmakende en welbespraakte politica van D66, die na lid van het Europees Parlement te zijn geweest een niet onopgemerkte Tweede Kamerperiode doormaakte. Groeide op in het buitenland en was al tijdens haar studie sterk internationaal georiënteerd. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2006
Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... dit waren onder andere de (oud-)fractievoorzitters jozias van aartsen (vvd), lousewies van der laan (d66), boris dittrich (d66), mat herben (lpf) en hilbrand nawijn (hij deed aan de verkiezingen mee met de partij v - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Leiderschapswisselingen

Het politieke leven van een partijleider is uiteraard beperkt houdbaar. Een teleurstellend resultaat, het gevoel dat het wel 'mooi' is geweest, maar ook leeftijd of gezondheid kunnen redenen zijn voor vertrek. ... lousewies van der laan volgde hem op. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
D66 en Tweede Kamerverkiezingen 2003
D66 haalde bij de verkiezingen van 22 januari 2003 6 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was Thom de Graaf. Het verkiezingspamflet was getiteld 'Juist nu!'. D66 had voor de verkiezingen 7 zetels in de Tweede Kamer. ... hieraan voldeden: kandidaat stemmen thom de graaf 282.550 lousewies van der laan 58.588 boris dittrich 25.854 verkiezingsprogramma 2003 d66 ging de verkiezingen in met het verkiezingspamflet 'jui - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Themacommissie Technologiebeleid (Tweede Kamer)
Deze Tweede Kamercommissie hield zich bezig met het technologiebeleid, met name op de langere termijn. ... voorzitter van de themacommissie was tot september 2004 francine giskes en daarna lousewies van der laan. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Toetreding Roemenië tot de Europese Unie
Roemenië is op 1 januari 2007 lid geworden van de Europese Unie. Aanvankelijk was het niet zeker of de regelgeving in Roemenië op het gebied van mensenrechten, goed bestuur en corruptiebestrijding zich op Europees niveau bevond. ... de kamerleden jan jacob van dijk (cda), hans van baalen (vvd), frans timmermans (pvda), lousewies van der laan (d66) en de woordvoerders van groenlinks, christenunie, sgp en lpf waren ervan overtuigd dat hun ja-stem roemenie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2003
Op 22 januari 2003 werden er vervroegde Tweede Kamerverkiezingen gehouden. De verkiezingen waren nodig na de val van het kabinet-Balkenende I. De grote winnaar was de PvdA. Met de nieuwe lijsttrekker Wouter Bos boekte de partij 19 zetels winst en kwam op 42 zetels. ... egen-maas geesteranus vvd 3 ewout irrgang (oktober 2005) sp 12 margot kraneveldt lpf 3 paul jungbluth (juni 2005) groenlinks 10 lousewies van der laan d66 2 een aantal kamerleden keerde niet terug. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Recht van Interpellatie

Het recht van interpellatie geeft Tweede en Eerste Kamerleden de mogelijkheid om met een bewindspersoon over een onderwerp buiten de orde van de dag te debatteren. Oftewel: een onderwerp dat niet reeds op de vergaderagenda van de Kamer staat. ... ter laan (sdap) over de ongeregeldheden in legerkamp 'harskamp' 1918 - door troelstra (sdap) over het buitenlands beleid en militair bel - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Politiek leider van een partij

Politiek leiders treden naar buiten toe op als het 'boegbeeld' en het aanspreekpunt van hun partij. Binnen hun partij moeten zij zorgen voor politieke eensgezindheid. ... tijdens het kabinet-balkenende ii was het leiderschap van d66 in handen van de fractievoorzitter ( dittrich, daarna van der laan ). - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
zwabberaar - (twijfelaar)
zwabberaar: iemand die voortdurend twijfelt en van mening verandert. D66-Kamerlid Lousewies van der Laan is van de backbenchers in het parlement het meest genoemd als slechtste: ‘luchtbel’, ‘een soort Heinsbroek’ en ‘hijgerig en hyperig’. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

Verhouding Europees Parlement en Nederlandse politiek

Vergeleken met de nationale politici spelen Nederlandse Europarlementariërs een marginale rol in de media en in de Nederlandse politiek. Wel maken binnenlandse politici geregeld een overstap naar het Europees Parlement (EP) en andersom. ... jongerius (pvda) maxime verhagen (cda) karla peijs (cda) camiel eurlings (cda) laurens-jan brinkhorst (d66) gijs de vries (vvd) lousewies van der laan (d66) hanja maij-weggen (cda) piet dankert (pvda) max van den berg (pvda) hedy d'ancona (pvda) spreekrecht in de t - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerfractie Democraten 66 (D66)
De fractie van D66 heeft sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 negentien leden. Na de verkiezingen van september 2012 telde de D66-fractie twaalf leden. ... (lousewies) van der laan 2006-02-03 2006-11-23 b.o. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

laan - (vloerdeel van botter)

laan 2 * [vloerdeel van botter] {1855} vgl. oostmiddelnederlands lane, laninge, leninge [leuning, borstwering]; van leunen.<#>laan 2 znw. v. ‘los gedeelte van de bevloering van een botter of bedstede, ook wel bruggetje’, mnl. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

Hoofdletters in namen: Nynke van der Sluis / Nynke Van der Sluis

Goed is: Nynke van der Sluis. Daarnaast is goed: mevrouw Van der Sluis. - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Piet van der Hem

Piet van der Hem (1885-1961) Friese kunstenaar; schilder, lithograaf en tekenaar, geboren 9 september 1885 in Wirdum, overleden 24 april 1961 in Den Haag. Van der Hem is vooral bekend als portretschilder van jachttaferelen en als politiek tekenaar. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Aert van der Neer

Nederlandse schilder, geboren ca. 1603/1604 in vermoedelijk Amsterdam - overleden 1677 aldaar. Aert van der Neer was onbekend in zijn eigen tijd maar had grote invloed op de latere Europese landschapsschilderkunst, vooral op Jongkind. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Van der Hoop van Slochteren

Van der Hoop (ook: Thomassen à Thuessink van der Hoop, Thomassen à Thuessink van der Hoop van Slochteren en: De Wit van der Hoop) is een Nederlandse familie die bankiers en bestuurders voortbracht. - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Hoofdletters in namen: Patsy Van der Meeren / Patsy van der Meeren

Hoe een Belgische achternaam geschreven wordt, hangt af van de manier waarop hij in het bevolkingsregister is vastgelegd. Als de achternaam vastgelegd is als Van der Meeren, is dat altijd de juiste schrijfwijze in België, of de voornaam er nu aan voorafgaat of niet: Patsy Van der Meeren, mevrouw Van der Meeren. - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Om der wille van de smeer likt de kat de kandeleer

‘Om der wille van (of om den wille van of omwille van ) de smeer likt de kat de kandeleer’ betekent: ‘soms zijn mensen bereid dingen te doen die ze eigenlijk niet prettig vinden als ze denken dat ze daar uiteindelijk voordeel bij hebben’. - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

cor van der laak - (televisietypetje van een beroepsquerulant)

Cor van der Laak Cor van der Laak begon zijn leven niet als Cor van der Laak maar als Loet van Kooten. Anders gezegd: Cor van der Laak is een reïncarnatie. Loet van Kooten werd op 28 april 1977 geboren. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Hoofdletters in aanhef brief of mail
Juist is: Geachte heer Van der Knaap, in dit geval met drie hoofdletters. Voor bijvoorbeeld Beste meneer Van der Knaap geldt hetzelfde. ... in vlaanderen gaat het net iets anders: de tussenvoegsels worden daar altijd geschreven zoals in het bevolkingsregister staat, en dat ka - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Lelietje-der-dalen / lelietje-van-dalen

Lelietje-van-dalen en lelietje-der-dalen zijn allebei juist. - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Cornelis van der Sluys

Nederlandse meubel- en textielontwerper, binnenhuisarchitect, organisator en publicist, geboren 4 juni 1881 Brouwershaven (Schouwen-Duiveland) - overleden 4 januari 1944 te Amsterdam. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Lijsttrekker van een partij

Een lijsttrekker is de nummer één op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. In de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 143