YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kiesdeler eerste kamer tweede kamerverkiezingen tweede kamer lijstverbinding kvp kieskringen chu arp geertsema de gaay fortman ppr lijstcombinatie wijze van verkiezen beernink christenunie sgp lijstencombinatie pvda groenlinks andre rouvoet 2010 bas van der vlies pvda en tweede kamerverkiezingen tweede kamerverkiezingen 2010 nebahat albayrak jetta klijnsma sgp en tweede kamerverkiezingen ronald plasterk groenlinks en tweede kamerverkiezingen pvda en tweede kamerverkiezingen 2010 wouter bos kamer. lijsttrekker was femke halsema sgp en tweede kamerverkiezingen 2010 kees van der staaij was job cohen femke halsma job cohen groenlinks en tweede kamerverkiezingen 2010 gerrit holdijk : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 32 voor - lijstencombinatie - in 0.0138540267944336 seconden.

Lijstencombinatie

Partijen die zijn geregistreerd voor deelname aan de Tweede Kamerverkiezingen en in alle kieskringen een lijst hebben ingediend, kunnen als lijstencombinatie (lijstverbinding) deelnemen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer. ... lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
SGP en Tweede Kamerverkiezingen 2010
De SGP behaalde bij de verkiezingen van 9 juni 2010 2 zetels in de Tweede Kamer. Nestor Bas van der Vlies maakte voor de verkiezingen bekend terug te zullen treden, hierdoor werd Kees van der Staaij lijsttrekker. ... de partij haalde hiermee 2 zetels. deze werden behaald in een lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
PvdA en Tweede Kamerverkiezingen 2010
De PvdA haalde bij de verkiezingen van 9 juni 2010 30 zetels in de Tweede Kamer. Voor de verkiezingen maakte partijleider Wouter Bos zijn afscheid uit de politiek bekend. Lijsttrekker was Job Cohen. Voor de verkiezingen had de partij 30 zetels in de Tweede Kamer. ... de partij haalde hiermee 30 zetels. deze werden behaald in een lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
GroenLinks en Tweede Kamerverkiezingen 2010
GroenLinks behaalde bij de verkiezingen van 9 juni 2010 10 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was Femke Halsema. Voor de verkiezingen was GroenLinks met 7 zetels vertegenwoordigd in de Tweede Kamer. ... de partij haalde hiermee 10 zetels. deze werden behaald in een lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
ChristenUnie en Tweede Kamerverkiezingen 2010
De ChristenUnie haalde bij de verkiezingen van 9 juni 2010 5 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was André Rouvoet. Het verkiezingsprogramma was getiteld 'Vooruitzien'. Voor de verkiezingen was de ChristenUnie met 6 zetels vertegenwoordigd in de Tweede Kamer. ... de partij haalde hiermee 5 zetels. deze werden behaald in een lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kieswet
Deze wet bevat bepalingen inzake het kiesrecht en de verkiezingen van de leden van de Tweede Kamer en de Eerste Kamer der Staten-Generaal, alsmede van de leden van provinciale staten en de gemeenteraden. ... tot het verbinden van de lijst met andere lijsten tot een lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Onafhankelijke Senaatsfractie en Eerste Kamerverkiezingen 2007
De Onafhankelijke Senaatsfractie haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 29 mei 2007 1 zetel in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Henk ten Hoeve. De Onafhankelijke Senaatsfractie had voor de verkiezingen 1 zetel in de Eerste Kamer. ... senaatsfractie deed aan de verkiezingen mee in een lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
CDA en Eerste Kamerverkiezingen 2007
Het CDA haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 29 mei 2007 21 zetels in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Jos Werner. Het CDA had voor de verkiezingen 23 zetels in de Eerste Kamer. ... hiermee 21 zetels. het cda deed aan de verkiezingen mee in een lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
GroenLinks en Eerste Kamerverkiezingen 2007
GroenLinks haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 29 mei 2007 4 zetels in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Tof Thissen. GroenLinks had voor de verkiezingen 5 zetels in de Eerste Kamer. ... 4 zetels. groenlinks deed aan de verkiezingen mee in een lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Zetelverdeling na verkiezingen
Nadat de stembussen zijn afgesloten, worden de stemmen geteld. Aan de hand van het behaald aantal stemmen per lijst, worden de beschikbare zetels verdeeld. Per lijst worden de behaalde zetels aan de kandidaten toegekend. ... verdeeld. voor de verdeling van zetels kunnen partijen lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
VVD en Eerste Kamerverkiezingen 2007
De VVD haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 29 mei 2007 14 zetels in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Uri Rosenthal. De VVD had voor de verkiezingen 15 zetels in de Eerste Kamer. ... hiermee 14 zetels. de vvd deed aan de verkiezingen mee in een lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
D66 en Eerste Kamerverkiezingen 2007
D66 haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 29 mei 2007 2 zetels in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Gerard Schouw. D66 had voor de verkiezingen 3 zetels in de Eerste Kamer. ... hiermee 2 zetels. d66 deed aan de verkiezingen mee in een lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partij voor de Dieren en Eerste Kamerverkiezingen 2007
De Partij voor de Dieren haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 29 mei 2007 1 zetel in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Niko Koffeman. De Partij voor de Dieren had voor de verkiezingen geen zetels in de Eerste Kamer. ... de partij voor de dieren deed aan de verkiezingen mee in een lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
SGP en Eerste Kamerverkiezingen 2007
De SGP haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 29 mei 2007 2 zetels in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Gerrit Holdijk. De SGP had voor de verkiezingen 2 zetels in de Eerste Kamer. ... hiermee 2 zetels. de sgp deed aan de verkiezingen mee in een lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
ChristenUnie en Eerste Kamerverkiezingen 2007
De ChristenUnie haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 29 mei 2007 4 zetels in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Egbert Schuurman. De ChristenUnie had voor de verkiezingen 2 zetels in de Eerste Kamer. ... 4 zetels. de christenunie deed aan de verkiezingen mee in een lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
SP en Eerste Kamerverkiezingen 2003
De SP haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 26 mei 2003 4 zetels in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Tiny Kox. De SP had voor de verkiezingen 2 zetels in de Eerste Kamer. ... hiermee 4 zetels. de sp deed aan de verkiezingen mee in een lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
ChristenUnie en Eerste Kamerverkiezingen 2003
De ChristenUnie haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 26 mei 2003 2 zetels in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Egbert Schuurman. De ChristenUnie had voor de verkiezingen 4 zetels in de Eerste Kamer. ... 2 zetels. de christenunie deed aan de verkiezingen mee in een lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerverkiezingen 2007
Op dinsdag 29 mei 2007 kozen de Provinciale Staten, die op 7 maart 2007 zelf nieuw waren gekozen, een nieuwe Eerste Kamer. De coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie haalden dankzij de winst van de ChristenUnie ook in de senaat een meerderheid. ... van den broek-laman trip (vvd) en eddy schuyer (d66). effect lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
GroenLinks en Eerste Kamerverkiezingen 2003
GroenLinks haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 26 mei 2003 5 zetels in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Diana de Wolff. GroenLinks had voor de verkiezingen 8 zetels in de Eerste Kamer. ... 5 zetels. groenlinks deed aan de verkiezingen mee in een lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen
De leden van de Tweede Kamer worden in principe eens in de vier jaar gekozen op basis van het stelsel van evenredige vertegenwoordiging. Ook na de val van een kabinet worden bijna altijd verkiezingen gehouden. ... moet dan ook een waarborgsom worden betaald. meer informatie lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
CDA en Eerste Kamerverkiezingen 2003
Het CDA haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 26 mei 2003 23 zetels in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Yvonne Timmerman-Buck. Het CDA had voor de verkiezingen 20 zetels in de Eerste Kamer. ... hiermee 23 zetels. het cda deed aan de verkiezingen mee in een lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerverkiezingen 2011
Op maandag 23 mei 2011 werd een nieuwe Eerste Kamer gekozen. De (gedoog)coalitie VVD-CDA-PVV kreeg 37 zetels, net een zetel te weinig voor een meerderheid: De PVV komt voor het eerst in de Eerste Kamer met 10 zetels. ... plaats dreigde te komen. kandidaten eerste kamer 2011 effect lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
SGP en Eerste Kamerverkiezingen 2003
De SGP haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 26 mei 2003 2 zetels in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Gerrit Holdijk. De SGP had voor de verkiezingen 2 zetels in de Eerste Kamer. ... hiermee 2 zetels. de sgp deed aan de verkiezingen mee in een lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
ChristenUnie en Tweede Kamerverkiezingen 2003
De ChristenUnie haalde bij de verkiezingen van 22 januari 2003 3 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was André Rouvoet. Het verkiezingsprogramma was getiteld 'Samen leven naar bijbelse waarden'. De ChristenUnie had voor de verkiezingen 4 zetels in de Tweede Kamer. ... de christenunie deed aan de verkiezingen mee in een lijstencombinatie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 9