YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: 2017 alexander pechtold pvda vvd cda d66 groenlinks sp sgp tweede kamerverkiezingen christenunie mark rutte partij voor de dieren geert wilders marianne thieme lodewijk asscher kees van der staaij lpf lijst pim fortuyn 2003 jesse klaver partij van de arbeid (pvda) tweede kamer 50plus pvv sybrand van haersma buma emile roemer henk krol gert-jan segers wetenswaardigheden tweede kamerverkiezingen piratenpartij tweede kamerverkiezingen 2017 artikel 1 kabinetsformatie tweede kamerverkiezingen in 2017 herman tjeenk willink kandidatenlijst taal eerste kamer arp : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 2827 voor - lijst 2017 - in 0.173196077346802 seconden.
Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)
De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, maar met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij (LSP). ... van 2017 was mark rutte, net als de vorige drie verkiezingen, lijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partij van de Arbeid (PvdA)
De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 vicepremier Lodewijk Asscher, die Diederik Samsom bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. ... lodewijk asscher, die diederik samsom bij de verkiezing van lijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP)
Orgaan ... nog nooit deelgenomen aan de regering. kees van der staaij was lijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Tweede Kamerverkiezingen 2017

Op 15 maart 2017 waren er Tweede Kamerverkiezingen. Het ging om een reguliere verkiezing, maar tevens lagen drie grondwetsvoorstellen voor, die in eerste lezing waren aanvaard door beide Kamers. Dat betrof het voorstel over invoering van een correctief referendum, het uit de Grondwet halen van de burgemeestersbenoeming en een voorstel over de staatkundige positie van Caribisch Nederland. ... een manlijke onervaren kamer (verschenen in de hofvijver. lijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Christen-Democratisch Appèl (CDA)
Het Christen-Democratisch Appèl (CDA) is een christelijk geïnspireerde partij in het centrum van het politieke spectrum. Sinds zijn verkiezingen tot lijsttrekker in 2012 is Sybrand van Haersma Buma politiek leider. ... van het politieke spectrum. sinds zijn verkiezingen tot lijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Socialistische Partij (SP)
De SP is een socialistische, eurosceptische partij. Sinds 5 maart 2010 is Emile Roemer politiek leider. De partij werd opgericht in 1972 en kent vooral een sterke lokale, actiegerichte basis. De SP wil 'een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan'. ... bij de verkiezingen van 2010 en 2012 was emile roemer ook de lijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partij voor de Dieren (PvdD)
De Partij voor de Dieren (PvdD) beschouwt dieren als de allerzwaksten in de samenleving en wil dierenwelzijn terugbrengen op de politieke agenda. Politiek leider van de Partij voor de Dieren is Marianne Thieme. ... heeft twee zetels in de eerste kamer. marianne thieme was lijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partij voor de Vrijheid (PVV)
De Partij voor de Vrijheid (PVV) is op 22 februari 2006 geregistreerd bij de Kiesraad. De PVV geldt als populistisch, met zowel conservatieve, liberale, 'rechtse' als 'linkse' standpunten. De PVV keert zich met name tegen 'islamisering van de Nederlandse samenleving', waarvan in haar ogen sprake is en zet zich verder af tegen 'links' in brede zin (subsidies, ontwikkelingssamenwerking, bureaucratie, Europese samenwerking, publieke omroep). ... kunnen alleen bijdragen doneren. geert wilders was lijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Democraten 66 (D66)
Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. Sinds zijn verkiezing tot lijsttrekker op 24 juni 2006 is Alexander Pechtold politiek leider. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. ... sociaal-liberale partij. sinds zijn verkiezing tot lijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
ChristenUnie (CU)
De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds november 2015 Gert-Jan Segers. ... en dat is nog zo onder het huidige kabinet. arie slob was lijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
50PLUS (50PLUS)
Deze politieke partij richt zich met name op de belangen van 50-plussers. De partij vindt dat deze groep onvoldoende is vertegenwoordigd in de Nederlandse politiek. De partij werd in januari 2011 door Jan Nagel, Maurice Koopman en Alexander Münninghoff gelanceerd en werd op 5 november 2011 formeel opgericht. ... de tweede kamerverkiezingen in 2012 en 2017 was henk krol de lijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

50PLUS en Tweede Kamerverkiezingen 2017

50PLUS had bij de verkiezingen van 15 maart 2017 Henk Krol als lijsttrekker. De titel van het verkiezingsprogramma luidt 'Omdat ouderen het niet meer pikken!'. ... 50plus had bij de verkiezingen van 15 maart 2017 henk krol als lijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Partij voor de Dieren en Tweede Kamerverkiezingen 2017

De Partij voor de Dieren (PvdD) had bij de verkiezingen van 15 maart 2017 Marianne Thieme als lijsttrekker. De titel van het verkiezingsprogramma luidt 'Plan B - Hou vast aan je idealen'. ... had bij de verkiezingen van 15 maart 2017 marianne thieme als lijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

D66 en Tweede Kamerverkiezingen 2017

Democraten 66 (D66) had bij de verkiezingen van 15 maart 2017 Alexander Pechtold als lijsttrekker. De titel van het verkiezingsprogramma luidt 'samen sterker - kansen voor iedereen'. ... bij de verkiezingen van 15 maart 2017 alexander pechtold als lijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Aantal deelnemende partijen Tweede Kamerverkiezingen
De eerste jaren na de Tweede Wereldoorlog waren er relatief weinig partijen die deelnamen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Nadat in 1956 het zeteltal was verhoogd van 100 naar 150 kregen nieuwkomers steeds meer kans, en dat succes droeg bij aan de groei van het aantal partijen aan verkiezingen deelnam. ... naar grootte (twee of meer zetels) in mei 2002 haalde de lijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Groenlinks en de Tweede Kamerverkiezingen vanaf 1989
In onderstaand overzicht vindt u de belangrijkste informatie rond GroenLinks (GL) en haar deelname aan Tweede Kamerverkiezingen sinds 1989. In dit overzicht staat vermeld met welke lijsttrekker, programma en kandidaten de GL deelnam aan de verkiezingen. ... sinds 1989. in dit overzicht staat vermeld met welke lijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
GroenLinks (GL)
GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Voorzitter van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks is sinds 12 mei 2015 Jesse Klaver. De huidige partijvoorzitter is Marjolein Meijer. ... bij de tweede kamerverkiezingen in maart 2017 was jesse klaver lijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2006
Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... toch weer met het cda. gebrekkige samenwerking tussen lijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Waar komt een waslijst in bijvoorbeeld een waslijst aan vragen vandaan en wat betekent het?

Een waslijst betekent 'een lange lijst', 'een heleboel'. Als iemand een waslijst aan vragen heeft, betekent dat dus dat hij of zij heel veel vragen stelt. ... komt een was lijst - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Is adembenemend één woord?
Ja, adembenemend wordt aaneengeschreven; het is een samenstelling. Verder naar beneden op deze pagina staat een lijst van honderden woorden die op -(e)nd eindigen en die aaneen worden geschreven. ... samenstelling. verder naar beneden op deze pagina staat een lijst - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Waar kun je taalcursussen Nederlands volgen als je het Nederlands als tweede taal wilt leren?
Hieronder staat een lijst met andere instellingen die (ook) taalcursussen voor Nederlanders en/of anderstaligen (NT2) geven. Welke taalcursus voor u geschikt is, is afhankelijk van uw niveau en van uw wensen. ... het nederlands als tweede taal wilt leren? hieronder staat een lijst - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Hoe vorm je het voltooid deelwoord van werkwoorden met her-? Wat is bijvoorbeeld het voltooid deelwoord van herroepen, heropleven en herstructureren?
De juiste vormen zijn: herroepen, heropgeleefd en geherstructureerd. Onderaan dit advies vindt u een lijst met veelvoorkomende werkwoorden met her-. ... en geherstructureerd. onderaan dit advies vindt u een lijst - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Wanneer is hun juist en wanneer hen?
Hieronder vindt u de algemene regels voor het gebruik van hen en hun. Verderop op deze pagina wordt bij honderden werkwoorden en uitdrukkingen aangegeven of ze met hen of hun moeten worden gecombineerd. ... met hen of hun moeten worden gecombineerd. > snel naar de lijst - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Lijsttrekker van een partij

Een lijsttrekker is de nummer één op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. In de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. ... lijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 61