YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: literair latijns-amerikaanse-literatuur cultuur taal kunst muziek architectuur betekenis uitdrukkingen en spreekwoorden fotografie europese commissie europese unie design magisch-realisme gabriel garcia marquez magisch-realisten magisch-realist magisch-realistische vargas llosa magisch-realistisch europees parlement martinus-nijhoff-prijs cola debrot groningen raadsformatie raad niet met het onderwerp zou moeten bezighouden gewone wetgevingsprocedure aangepaste verdrag van maastricht gekwalificeerde meerderheid jaren zestig sixties zestiger jaren julio cortazar jaren '60 the sixties kabinet-de quay namen hans van mierlo : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 2749 voor - latijns amerikaanse literatuur - in 0.160113096237183 seconden.

Latijns-Amerikaanse-Literatuur

De Europese conquistadores die meer dan vijfhonderd jaar geleden voet aan land zetten in Amerika, waren niet bepaald de culturele elite van hun tijd. Het waren avonturiers en bandieten, eerder gedreven door hebzucht dan door roem of eer. ... latijns - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Magisch-Realisme
De term wordt vooral gebruikt als aanduiding voor een aantal Nederlandse schilders die vanaf de jaren '20 en '30 actief waren. Temidden van een kunstwereld waarin steeds abstracter en expressiever geschilderd werd, grepen de magisch realisten juist terug op het realisme. ... uitdrukking kunnen geven aan de specifieke werkelijkheid van latijns - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Gabriel Garcia Marquez
Gabriel García Márquez García Márquez, Colombiaanse auteur die in Aracataca, een klein dorp aan de Caribische kust, werd geboren op 6 maart 1928 en daar ook opgroeide. ... schrijver alejo carpentier rond dezelfde tijd betoogde dat de latijns - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Vargas Llosa
Mario Vargas Llosa Peruviaans romanschrijver en essayist, geboren in 1936. Ontving diverse literaire prijzen, waaronder de prestigieuze Cervantes-prijs voor zijn gehele oeuvre. ... mario vargas llosa staat symbool voor een nieuwe generatie van latijns - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Martinus-Nijhoff-prijs
Martinus Nijhoff-prijs ... de kapellekensbaan 1979 - robert lemm voor de vertaling van latijns - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Cola Debrot
Antilliaans prozaschrijver, dichter, filosoof en balletcriticus, ook arts, diplomaat, jurist, minister, geboren in Kralendijk, 4 mei 1902, overleden in Amsterdam, 3 december 1981. ... zijn werk losser en sluit hij meer aan bij de caribische en latijns - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
jaren zestig
Het flower power decennium, de meest roerige, sprankelende en bevrijdende periode na de Tweede Wereldoorlog. jaren vijftig De jaren vijftig worden vaak afgeschilderd als de tijd waarin 'geluk nog heel gewoon was'. ... de tegenstelling tussen het rijke westen en landen in afrika, latijns - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Julio Cortazar
Julio Cortázar (geb. 26.8.1914 in Brussel - gest. 12.2. 1984 in Parijs), Argentijns schrijver. Cortázar is naast Gabriel Garcia marquez de belangrijkste schrijver binnen de Latijns- Amerikaanse-literatuur. ... gabriel garcia marquez de belangrijkste schrijver binnen de latijns - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Frank Nuyts
Frank Nuyts geboren Oostende, 3 februari 1957 Belgisch componist, pedagoog en percussionist Frank Nuyts krijgt zijn muzikale vorming aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Gent, waar hij hogere diploma's behaalt voor slagwerk en kamermuziek. ... geengageerd kunstenaar profileert, en waarin de invloed van de latijns - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Latijns-Amerika is met een streepje, maar Spaans Amerika bestaat uit twee losse woorden. Waarom?

Aardrijkskundige namen met een gebiedsaanduiding ( midden, centraal ) of een windrichting schrijven we met een streepje: Centraal-Afrika, Midden-Amerika, Noord-Holland, Zuidoost-Azië, enzovoort (zie ook het advies over Zuidoost-Nederland ). ... latijns - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Surinaamse literatuur

De literatuur van Suriname onderscheidt zich in de Surinaamse orale (mondeling overgeleverde) literatuur en de Surinaamse geschreven literatuur. ... latijns - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Amerikaanse schilderkunst

Amerikaanse schilder- en beeldhouwkunst in de XXe eeuw Sinds de tweede helft van de zeventiende eeuw heeft de Amerikaanse kunst, die begonnen is als een anonyme ambachtelijke schilder- en beeldhouwkunst, onder voogdij van Europa gestaan. ... latijns - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Amerikaanse architectuur

Bouwen in de Verenigde Staten ... nog steeds traag zijn met de betonbouw vergeleken met de latijns - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Nobelprijs-voor-de-Literatuur

Nobelprijs voor de Literatuur ... ingegeven en die haar naam tot een symbool voor de idealen van latijns - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Realisme-in-de-literatuur

Realisme De term realisme die staat voor een type kunst dat erop mikt de ons omringende werkelijkheid zo nauwkeurig mogelijk weer te geven is min of meer synoniem geworden met naturalisme. ... latijns - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Susan Sontag
Joods- Amerikaanse Essayiste, romanschrijfster, docente filosofie en toneelregisseuse. Amerikaanse schrijfster Susan Sontag schreef romans en essays en kwam bij nationale kwesties als de oorlog in Vietnam en de aanslagen van 11 september fel uit voor haar mening. ... latijns - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Noord-Amerika
Noord Amerika ... culturen; de afgelopen tijd zijn er veel mensen vanuit azie, latijns - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Kenzaburo-Oe
Kenzaburo Oë Japanse schrijver, geboren 31 januari 1935 op het eiland Shikoku. Oë Kenzaburo (In Japan is men gewoon eerst de familienaam en daarna de voornaam te noteren) kreeg in 1994 de nobelprijs voor de literatuur voor zijn 'verontrustende beeld van de hachelijke situatie waarin de mens zich bevindt'. ... latijns - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
muziekgeschiedenis
ca 8000 vC Eerste muzikale uitingen van de mens (ratels, rammelaars, bromhout, eentonige fluiten uit beenderen) ca 6000 vC Zang en slaginstrumenten. ca 3000 vC Gebruik van de pentatoniek in Egypte ca 2000 vC Gebruik van de pentatoniek in China ca 1900 vC Overgang van pentatoniek op modaal systeem ca 1200 vC Gebruik van bronzen lieren Noord Europa ca 1000 vC Overgang pentatoniek op modaal systeem Midden- Oosten ca 800 vC Uitvinding van het muziek-spijkerschrift in Babylon ca 700 vC Barden en Keltische dichters en zangers in Gallië, Wales, Schotland en Ierland ca 500 vC Toonsysteem met vierde tonen in Indië ca 400 vC Muziek geschreven voor Griekse toneelstukken Van de Oudgriekse muziek zijn geen partituren bewaard gebleven, wel kunnen er reconstructies gemaakt worden op basis van overgeleverde beschrijvingen. ... geloof, dat overal wordt verspreid en de liturgie is van de latijns - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
beat generation
Beat Generation De beat generation was de culturele underground van de burgerlijke jaren vijftig en zestig. Tegenover de paranoia en de hypocrisie van de Koude Oorlog werd de onthechting van het 'on the road' zijn geplaatst. ... latijns - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Philip Roth
Joods- Amerikaanse schrijver, geboren 19 maart 1933 in Newark, New Jersey. Philip Roth schrijft veelal over de Joodse identiteit en de politieke cultuur in de Verenigde Staten. ... latijns - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
fascisme
Het fascisme (o) ... van een politieke groepering. ook is er verwantschap met de latijns - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Salsamuziek
Salsamuziek is een muziekgenre van Caribische oorsprong, vooral populair in Latijns- Amerikaanse landen. Salsa is nauw verwant aan andere Zuid- Amerikaanse muziekstijlen zoals merengue, bachata, cumbia, cha-cha-cha en de Cubaanse son en bolero (in de stijldanswereld bekend als de rumba). ... een muziekgenre van caribische oorsprong, vooral populair in latijns - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Herman Melville
Amerikaanse schrijver, geboren 1 augustus 1819 in New York, overleden 28 september 1891 in New York. ... latijns - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 136