YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst kunststroming kunststromingen taal hoofdletter of kleine letter alternatieve spelling kunsthistorie kunstgeschiedenis der sturm schilderkunst floris jespers moma herwarth walden museum-of-modern-art design literair architectuur cultuur le gac cris agterberg fausto pirandello gio ponti antroposoof peter greenaway marlene dumas terry rodgers enguerrand quarton willy sluiter dali modernistisch abstraction-creation arturo martini film gauguin duchamps antroposofie art deco landschapsschilderkunst emmy van leersum jean baptiste de bethune : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 51 voor - kunststromingen - in 0.0130109786987305 seconden.

Kunststromingen

Richting, gevolgde stijl in de kunst. kunststromingen 60.000-30.000-15.000 vC Prehistorische kunst, paleolithische- kunst (ijstijdkunst): 'venusbeeldjes', Altamira, Lascaux. ... kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Wat is juist: Romantiek of romantiek?
De kunststroming romantiek is met een kleine letter. Het is een aanduiding voor de romantische richting in de Europese kunst (schilderkunst, muziek, bouwkunst) in de achttiende en negentiende eeuw. Kunststromingen worden met een kleine letter geschreven: 'Het Rijksmuseum heeft werken uit de middeleeuwen, maar ook uit de romantiek en uit later tijden', 'Het ideaal van de romantiek was een directe expressie van gevoelens. ... muziek, bouwkunst) in de achttiende en negentiende eeuw. kunststromingen - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Kunstgeschiedenis
Zie ook het artikel kunststromingen voor een tijdlijn. I. WAT IS KUNSTGESCHIEDENIS - ESTHETICA? Kunstgeschiedenis bestudeert alle kunststromingen in chronologische volgorde (dikwijls alleen de westerse) en beperkt zich tot het waarnemen en registreren van uiterlijke stijlkenmerken. ... zie ook het artikel kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
schilderkunst
De schilderkunst is een soort beeldende kunst en omvat alle artistieke technieken waarbij kleuren op een ondergrond aangebracht worden om een beeld te creëren. ... deze eeuw ontstonden een ganse reeks nieuwe en kortstondige kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Moma
In 1929 werd in Manhattan het Museum of Modern Art (MoMA) New york opgericht door haar directeur Alfred H. Barr. ... droomden ervan het publiek te enthousiasmeren voor de nieuwe kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Der Sturm
Der Sturm (1910-1932). Vanaf 3 maart 1910 gaf Herwarth Walden samen met Alfred Döblin en Lothar Schreyer en met financiële steun van Karl Kraus (1874-1936) het kunsttijdschrift Der Sturm uit. ... zijn invloed op de moderne kunst in europa doen gelden en de kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Floris Jespers
Belgisch schilder, etser en glasschilder, 18.03.1889 Borgerhout ( Antwerpen) - 16.04.1965 aldaar. Gerenommeerd Vlaams expressionist en voor sommigen zelfs de Vlaamse Picasso. ... kunsten en nam deel aan diverse bewegingen die de moderne kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Bergense School
Groep voornamelijk Nederlandse expressionistische kunstenaars, na de eerste wereldoorlog grotendeels gevestigd in Bergen bij Alkmaar (Noord- Holland). Werden de Groninger expressionistische kunstenaars vooral door het Duitse expressionisme beïnvloed, de schilders van de Bergense School richtten zich onder invloed van Henri Le Fauconnier vooral op Frankrijk. ... stijl. leo gestel gestel orienteerde zich op buitenlandse kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Paul Gauguin
geboren: Parijs - 7 juni 1848 gestorven: Atuona HivaOa (Markiezen eilanden) - 8 mei 1903 Een Frans schilder, beeldhouwer, keramicus en graficus en een van de leidende figuren van het postimpressionisme in de jaren 1880-1890 die veel invloed heeft gehad op de kunst van de 20ste eeuw door in zijn werk vorm en kleur tot expressieve middelen te ontwikkelen. ... geeindigd, hebben zijn gevoelens van onvrede over de bestaande kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
japonisme
Vincent van Gogh: Turning Japanese (Japonesque/Japonaiserie) Gebruik van aan de Japanse prentkunst ontleende stijlelementen in westerse kunstuitingen, m.n. in design en de schilderkunst, bij diverse kunststromingen uit de jaren 1872- 1941, zoals het impressionisme, het symbolisme en de jugendstil. ... kunstuitingen, m.n. in design en de schilderkunst, bij diverse kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Abstraction-Création
Naam van de op 15 februari 1931 te Parijs door de Belgische schilder en beeldhouwer Georges Vantongerloo opgerichte artistieke beweging, samenvoeging en voortzetting van de verenigingen Cercle et Carré van Michel Seuphor en Art Concret van Theo van Doesburg. ... middelpunt worden voor de aanhangers van zulke kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Entartete Kunst
De Duitse bevolking moest volgens Hitler en de zijnen heropgevoed worden in de geest van het nationaal-socialisme. Om dit te bereiken werden vrijwel alle aspecten van de samenleving gelijkgeschakeld, genazificeerd. ... door de nationaal-socialisten ingevoerde term waarmee zij de kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jean Le Gac
Les transfigurations 1983, Jean Le Gac, ou son double - le Peintre Frans kunstenaar geboren 6-5-1936 in Tamaris bij Alès (Gard) Van 1955-58 volgde Jean Le Gac zijn opleiding tot leraar in de beeldende kunsten in Parijs aan het Lycée Jeanson-de-Sailly. ... in zijn vrije tijd en richtte zich hierbij op actuele kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jan Hoet
Ridder Jan Hoet (Leuven, 23 juni 1936) is de oprichter van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK) in Gent. In Vlaanderen staat hij bekend om de gedrevenheid waarmee zijn visie op kunst wil doordrukken. ... daterend van na wo ii tot nu. naast een aantal toonaangevende kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Theo van Rysselberghe
Théo van Rysselberghe (1862-1926) Belgische neo-impressionistische beeldend kunstenaar, etser, lithograaf, schilder, tekenaar, illustrator, decorateur, beeldhouwer van genrekunst, landschappen, portretten, stillevens, dieren, stadsgezichten, Naamsvariant: Théophile, Théodore, Rijsselberghe, Werkte aanvankelijk realistisch, voornamelijk portretten, daarna impressionistisch en later bekwaamde de Belgische kunstschilder Theo Van Rijsselberghe zich in navolging van Signac, Cross en Seurat in de pointillistische schildertechniek. ... als intellectueel ging zijn aandacht naar alle eigentijdse kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Enguerrand Quarton
Zuid- Franse meester (Enguerrand Quarton? werkzaam 1444-1466), Enguerrand Quarton is zonder twijfel één van de grootste Franse meesters uit het midden van de 15de eeuw. ... quarton reeds vroeg in contact met de vlaamse en picardische kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Gio Ponti
Gio Ponti (1891-1979) ... of creation' neemt ponti een belangrijke positie in de nieuwe kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jean Bethune
Jean-Baptiste Charles François (Jean) Bethune, na zijn overlijden de Bethune, (Kortrijk, 25 april 1821 - Marke, 18 juni 1894) was een architect, stichter van architectuurscholen en pionier van de neogotiek in België. ... kunst en ambacht en gaf ze ook de aanzet tot latere moderne kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Emmy van Leersum
Aluminium halskraag ontworpen voor een speelfilm in 1968 Nederlandse sieraadontwerpster, 1930 Hilversum - 1984 Amersfoort. Als één van de pioniers van het Nederlandse sieraadontwerp zette Emmy van Leersum dit vakgebied internationaal op de kaart. ... ze aan een consequent oeuvre dat verwant was aan beeldende kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Carl Hofer
Man in Ruine, 1937 Duitse schilder en lithograaf, geboren 11 Oktober 1878 in Karlsruhe - overleden 3 April 1955 in West Berlijn. Door de combinatie van een expressionistische subjectivisme en een strikt klassieke objectiviteit is het werk van Hofer verwant aan de Neue Sachlichkeit. ... eeuwwisseling woonde karl hofer in parijs, waar hij de nieuwe kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Arti et Amicitiae
Arti et Amicitiae (1839) Latijn) aan kunst en vriendschap ( gewijd); kunstenaarsverenigingen Aan het begin van de tweede helft van de negentiende eeuw verminderde de overheid de steun voor de eigentijdse kunst. ... de boekverzameling voor wat betreft de avant-gardistische kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Marcel Duchamp
Marcel Duchamp (1887-1968) 1923 Marcel Duchamp door Alfred Stieglitz Frans kunstenaar, 28 juli 1887 in Blainville bij Rouan, Noord- Frankrijk - 2 oktober 1968 Neuilly-sur-Seine bij Parijs. ... de engelse beeldende kunstenaar richard hamilton, en vele kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Fausto Pirandello
Fausto Pirandello (Rome, 17 juni 1889 - ?, 1975) was een Italiaans kunstenaar. ... van deze groep. ondanks zijn belangstelling voor alternatieve kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Salvador Dali
Salvador Dalí (1904) Salvador Dali poserend voor Arno Breker Spaans schilder, tekenaar, etser, filmer, fotograaf; ontwerper van juwelen, meubels, decors en kostuums voor ballet en film; voorts schrijver van filmscenario's, romans en, vooral polemische, essays. ... hield. tijdens zijn studietijd in madrid bestudeerde dali alle kunststromingen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 133