YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst kunsten kunstenaar kunstenaars kunstenares russische-kunst naieve-schilderkunst expressionistische kunst kinetische kinetic-art kinetisme kinetische-kunst fascistische kunst kinetisch naieve-kunst autonome kunst monumentale-schilderkunst abstrakte kunst monumentale-kunst franse kunst neoconceptuele-kunst monumentale religieuze-kunst gemeenschapskunst oceanie aborigines aboriginals aboriginal aboriginal kunst aboriginal art groningen china chinese kunst chinees ukiyo-e chinese kunstenaars postmoderne kunst chinese chinese kunstenaar kakemono : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 4272 voor - kunst kunstenaar - in 0.296560049057007 seconden.

kunst

De kunst(~en) (v.) == 1 het creatief en origineel tot uiting of voorstelling brengen van gedachten of gevoelens op vaak ontroerende of schokkende wijze. 2 elk van de disciplines die door kunstenaars beoefend worden. ... kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Russische-kunst

Russische kunst De Russische kunst bestond nog tot in de 17e eeuw voornamelijk uit iconenschilderingen. Vanaf de 18e eeuw heeft ze een enorme inhaalslag weten te maken ten opzichte van de kunstontwikkeling in West-Europa en in de 20e eeuw werd zij uiteindelijk zelfs toonaangevend voor de westerse kunstgeschiedenis. ... kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Kinetische-Kunst

Kinetische kunst Kinetische kunst [Gr.'Kinetika' in de betekenis 'zich bewegen'] is een richting in de moderne kunst, waarbij met bewegende objecten gewerkt wordt. ... kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

expressionistische kunst

Expressionistische kunst Expressionisme == uitdrukkingskunst, [Frans/lat.' expression' = 'uitdrukking']. Expressionisme algemeen Kunstrichting van het modernisme die - in tegenstelling tot de traditie van de beschrijvende en illusionistische traditie in de kunst - nieuwe beeldende vormen vestigde die het primaire van elk schepsel, respectievelijk de psychische uitdrukking van de mens en een vitaal levensgevoel wil uitdrukken. ... kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

fascistische kunst

Fascistische Kunst De kunst die ontstaan is met officiële goedkeuring van de fascistische regimes in Duitsland en Italië in de jaren voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. ... kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Naieve-Kunst

Naïeve- kunst Henri Julien Felix Rousseau Paintings Een vereenvoudigde stijl die geen gebruik maakt van perspectief maar wel van sterke kleuren. De kunstenaars die tot deze stijl gerekend worden hebben meestal geen opleiding tot kunstenaar genoten. ... kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Religieuze-Kunst

Religieuze Kunst Artistieke waarde is geen garantie voor religieuze diepgang en authenticiteit en omgekeerd religiositeit niet voor kunstzinnigheid. Dat blijkt wel uit de vaak gehoorde stelling dat veel religieuze en kerkelijke kunstwerken in artistiek opzicht nietszeggend en teleurstellend zijn, terwijl daarentegen kunstenaars die niets met geloof te maken willen hebben, soms een diepe religieuze sensibiliteit ten toon weten te spreiden. ... kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

autonome kunst

Autonome Kunst Autonoom volgens Van Dale: zelfstandig, onafhankelijk. Voorheen was een kunstwerk meer een mooie decoratie voor aan de muur. Terwijl in de autonome kunst een kunstenaar nu zijn werk ziet als een persoonlijke uiting van zijn wereld. ... kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

abstrakte kunst

Abstracte Kunst Abstracte kunst duidt een voorstellingswijze aan die afziet van elke relatie tot de zichtbare werkelijkheid en die als middelen slechts gebruik maakt van de kleur, de vorm en de lijn. ... kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Franse kunst

Franse Kunst grotten van Lascaux De oudste overblijfselen van beeldende kunst in Frankrijk stammen uit het Paleolithicum en werden gevonden in de Dordogne en de Pyreneeën. ... kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Monumentale-Kunst

Monumentale Kunst ( bijvoeglijk naamwoord; monumentaler, monumentaalst; monumentaliteit) als van, of als een monument. Het monument 1 groot gedenkteken 2 beschermd of te beschermen overblijfsel van vroegere cultuur, nijverheid of wetenschap Het begrip "monumentaal" heeft geen technische betekenis in de orde van grootte of omvang. ... kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Neoconceptuele-Kunst

Neoconceptuele kunst NEOCONCEPTUALISME: Neoconceptuele kunst of postconceptuele kunst, verzamelnaam voor de kunst- en maatschappijkritische kunst die sinds 1985 in de Verenigde Staten en Europa is gemaakt. ... kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Aboriginal kunst

Kunst van de oorspronkelijk bewoners van Australie. (Belangrijke bron van informatie over Aboriginal is: Kunst neemt in de Aboriginal cultuur een centrale plaats in en heeft dat ook altijd gedaan. ... kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Japanse kunst

Japanse kunst wordt vaak geroemd om de prachtige inkt schilderingen van landschappen, dieren en personen. Deze schilderingen, de sumi-e, werden gemaakt van inkt. ... kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

postmoderne kunst

Postmoderne kunst kan als historische periode gekarakteriseerd worden. De term wordt voorts ook gebruikt om alle verschillende stromingen te beschrijven die zich afzetten tegen het modernisme. ... kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Chinese kunst

Al in de Han-dynastie (206 v.C.- 220 n.C.) werden er, onder invloed van de Scythen, voorwerpen vervaardigd in brons met voorstellingen van dieren als inlegwerk. ... kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
kunstenaar Francis Bacon

kunstenaar Francis Bacon

Engels- Ierse kunstenaar, geboren 28 oktober 1909 te Dublin - overleden 28 april 1992 in Madrid. Hij maakte portretten van personen, waarbij het gezicht of lichaam misvormd was om een betere indruk van hun psychische en emotionele gesteldheid te geven. ... kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jan Cobbaert
Vlaamse kunstenaar. 1909 - 1938 Jan Cobbaert wordt op 24 juni 1909 geboren te Heverlee uit het welstellend huwelijk van Louis Cobbaert en Amelia Baumans. Reeds heel vroeg volgt Jan Cobbaert op eigen houtje lessen aan de academie van Leuven. ... cobbaert vlaamse kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Egyptische kunst

Onze kennis van de oud Egyptische schilderkunst danken wij in wezen aan de schilderingen in de grafkamers van de faraofamilies en van hun hooggeplaatste ambtsdragers. ... kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Politieke-Kunst

'Met mooie gedachten maak je lelijke kunst' Politieke kunst is onmogelijk, zeggen veel theoretici, omdat die al snel te plat moralistisch wordt. Propaganda is geen kunst, kunst is gelaagd. ... kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Kunstenaar-van-het-Jaar

''Kunstbus Kunstenaar van het Jaar'' Jaarlijkse Prijs ingesteld door Kunstbus in 2001. (Let op! De prijs Kunstbus Kunstenaar van het Jaar heeft geen betrekking op de verkiezing Kunstenaar van het Jaar georganiseerd door Saskia Olde-Wolbers 2002 Folkert de Jong 2003 kunstenaars op. ... kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Italiaanse kunst

De kunst van Italië boogt op een eeuwenlange traditie, die teruggaat tot voor de klassieke Oudheid. Zie ook Grieken en Romeinen zich op geestelijk en politiek gebied van het Middellandse Zeegebied meester maakten, bevonden zich langs de kusten van deze zee al hoogstaande beschavingen waarvan de mooiste en rijkste die van het Minoïsche Kreta was. ... kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Etruskische kunst

Etruskische Kunst (7de-1ste eeuw v.C.) is ontstaan in Italië in het gebied tussen de Arno en de Tiber, de Apennijnen en de Tyrrheense Zee. Voortbrengselen van Etrurische kunst zijn ook gevonden in de Povlakte en ten zuiden van de Tiber, in Latium en Campania, gebieden die lange tijd door Etruriërs beheerst werden. ... kunst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
gids Noordbroek
Wat er te doen is op het gebied van bedrijvigheid, kunst en cultuur, overnachtingen en bezienswaardigheden in Noordbroek. Bedrijvigheid In 2014 opende in Noordbroek de ' Noordsuythoeve', het 'kloppend hart van Noord- en Zuidbroek'. ... noordbroek wat er te doen is op het gebied van bedrijvigheid, kunst - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 19