YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: literair kunst cultuur design taal raad van state beel uitdrukkingen en spreekwoorden scholten donner herman tjeenk willink van hogendorp willem scholten louis beel kabinet-thorbecke ruppert roell tjeenk willink gijsbert karel van hogendorp van reenen beelaerts van blokland frans beelaerts van blokland minister opstelten marinus ruppert mackay discussies rond de raad van state gerard veringa kroonprins willem rutgers aeneas mackay van doorn van westcapelle jo van der hoeven van swinderen van leeuwen van lynden van sandenburg mollerus piet hein donner baron mollerus van panhuys van doorn van westkapelle : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 1088 voor - kroonprins willem - in 0.0678589344024658 seconden.
Vicepresidenten van de Raad van State
De vicepresident van de Raad van State heeft de feitelijke leiding van dit Hoge College van Staat, het belangrijkste adviesorgaan van de regering. De vicepresident bekleedt tevens het voorzitterschap van de Afdeling Advisering van de Raad van State, die adviezen uitbrengt over onder meer wetsvoorstellen en verdragen. ... werd tussen 1829 en 1840 vaak waargenomen door de kroonprins - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Z.M. (koning Willem III) Willem Alexander Paul Frederik Lodewijk, koning der Nederlanden, groothertog van Luxemburg, prins van Oranje-Nassau

Vorst in de tweede helft van de negentiende eeuw. Volgde in 1849 zijn vader pas na enige aarzeling op, omdat hij weinig ingenomen was met de nieuwe liberale Grondwet. Trachtte nog enige jaren zijn macht enigszins te herwinnen. ... met jkvr. anna mathilde (mattie) van limburg stirum. de kroonprins - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Onze koningen en koninginnen sinds 1813
Nederland bestaat sinds 1813 als zelfstandige eenheidsstaat. Sinds 16 maart 1815 is Nederland een koninkrijk, nadat soeverein vorst Willem zichzelf tot koning uitriep. ... met de geallieerden mee tegen de legers van napoleon. als kroonprins - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Anna Paulowna van Rusland
Anna Paulowna (Russisch: Anna Pavlovna) (Sint-Petersburg, 18 januari 1795 — Den Haag, 1 maart 1865), Grootvorstin van Rusland, behorend tot het Huis Romanov, was als echtgenote van koning Willem II van 1840 tot 1849 koningin der Nederlanden. ... opvolger van paul), gaf anna ten huwelijk aan de nederlandse kroonprins - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Napoleon III
Karel Lodewijk Napoleon Bonaparte (Parijs, 20 april 1808 - Chislehurst bij Londen, 9 januari 1873) was van 1848 tot 1852 president en daarna tot 1870 als Napoleon III keizer van Frankrijk. ... jozef karel paul bonaparte, de zoon van jerome bonaparte, kroonprins - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Prinsjesdag
De derde dinsdag van september is het Prinsjesdag. De koning rijdt op die dag in de Glazen Koets naar het Binnenhof en leest in de Ridderzaal de troonrede voor. Dat gebeurt in een Verenigde Vergadering van Eerste en Tweede Kamer. ... i, aanwezig, maar ook zijn tweede zoon prins frederik. de kroonprins - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
d'Udekem d'Acoz
De voorouders van Prinses Mathilde van België, Hertogin van Brabant Mathilde, Prinses van België Hertogin van Brabant Gravin d'Udekem d' Acoz (1973- ) Vader: Patrick, Graaf d'Udekem d' Acoz Grootvader: Charles; Baron d'Udekem d' Acoz Overgrootvader: Maximilien; Baron d'Udekem d' Acoz Overgrootmoeder: Maria, Jonkvrouw van Eyll, Barones d'Udekem d' Acoz Grootmoeder: Suzanne Jonkvrouw van Outryve d'Ydewalle Barones d'Udekem d' Acoz Overgrootvader: Clément, Ridder van Outryve d'Ydewalle Overgrootmoeder: Madeleine, Jonkvrouw de Thibault de Boessinghe Jonkvrouw van Outryve d'Ydewalle Moeder: Anne, Gravin Komorowska, Gravin d'Udekem d' Acoz Grootvader: Leon, Graaf Komorowska Overgrootvader: Michel, Graaf Komorowska Overgrootmoeder: Maria, Jonkvrouw Zaborowska, Gravin Komorowski Grootmoeder: Vlaamse stamboom De geschiedenis van de plaatsnaam Udekem gaat waarschijnlijk terug tot Udo, een "baron" die in 939 leefde. ... d' acoz, kortweg prinses mathilde, is de echtgenote van kroonprins - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
jacobitisme
Het jacobitisme is een politieke stroming dat het Rooms-katholieke koningshuis Stuart weer terug op de Britse troon wilde hebben. De jacobieten waren actief eind 17e eeuw, begin 18e eeuw (al zijn er tot op de dag van vandaag enkele jacobieten) in het Verenigd Koninkrijk van Engeland, Schotland, Ierland en Wales. ... de voorgaande rupprecht (3 februari 1919 - 2 augustus 1955), kroonprins - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Sanssouci
Slot SanssouciSlot Sanssouci (van het Franse sans soucis; \ ... het is gebouwd door karl friedrich schinkel voor kroonprins - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Kabinet-Donker Curtius/De Kempenaer (1848-1849)
Dit kabinet 'van burgerlijke zin' treedt op 21 november 1848 aan en is gematigd liberaal. Een nieuwe formatie heeft niet plaatsgevonden; er zijn slechts enkele wijzigingen ten opzichte van het vorige (tijdelijke) kabinet. ... zoon willem bereid het koningschap over te nemen. hij was als kroonprins - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Wisseling politieke leiders bij de PvdA
Het wisselen van politiek leider bij de PvdA ging niet altijd zonder problemen. Per definitie betekent het vertrek van een beeldbepalend politicus onzekerheid. Drees en Den Uyl hadden een zo sterke positie en waren zo beeldbepalend dat hun opvolging direct gevolgen had voor de positie van de PvdA. ... aan plaats te maken voor een opvolger. alle vier werden als kroonprins - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Jacoba van Beieren
Gravin van Holland, Zeeland en Henegouwen, hertogin van Beieren, geboren 16 juli 1401 Le Quesnoy, Henegouwen - overleden 9 oktober 1436 Teijlingen, bij Sassenheim. ... toen jans oudste broer in 1415 plotseling overleed was jan kroonprins - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Lodewijk-I-van-Beieren
Lodewijk I van Beieren ... bijna stierf aan de pokken - en later naar mannheim. als kroonprins - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Kabinet-Kok II (1998-2002)
De Tweede Kamerverkiezingen van 1998 wezen op twee zaken: aan de ene kant leek de kiezer het vertrouwen in de paarse coalitie te hebben behouden, met winst voor de PvdA en de VVD. Aan de andere kant leed D66 een gevoelige nederlaag. ... en moeten internationale afspraken worden gemaakt. huwelijk kroonprins - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Dr. W. (Wim) Kok
Minister-president die acht jaar lang een coalitie leidde met daarin de politieke tegenvoeters PvdA en VVD (de paarse kabinetten). Was van betrekkelijk eenvoudige komaf en klom via de vakbond op tot minister. ... in srebrenica en de bijna-crisis rond het huwelijk van de kroonprins - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Carel Kraayenhof
Carel Kraayenhof (Aalst, 15 augustus 1958) is een bekende Nederlandse bandoneonspeler. Carel is getrouwd met Thirza, die in 1998 het leven schonk aan een tweeling en die tevens zijn manager is. Carel Kraayenhof werd geboren in Aalst (gemeente Waalre). ... de kerkelijke inzegening van het huwelijk van de nederlandse kroonprins - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Renate Rubinstein
Nederlandse schrijfster, journaliste en columniste, geboren in Berlijn, 16 november 1929, overleden in Amsterdam, 23 november 1990. ... dat rubinstein door de rvd werd gevraagd een portret van de kroonprins - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jan Noyons
Johannes Henricus Maria Noyons, Utrechts beeldhouwer, edelsmid Geboorteplaats/datum Utrecht 1918-07-06 Sterfplaats/datum Utrecht 1982-12-08 De kerk als opdrachtgever Tot 1964 was het vooral de kerk die opdrachten gaf aan Noyons. ... noyons van het gemeentebestuur van utrecht - de stad waar de kroonprins - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Willem Bilderdijk

Willem bilderdijk (geb. 7.9.1756 in Amsterdam - gest. 18.12.1831 in Haarlem), Nederlands dichter en geleerde. willem bilderdijk begon reeds op jonge leeftijd met de studie van verscheidene takken van de wetenschap. ... kroonprins - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Willem Witsen

WITSEN, Willem Arnoldus ( Amsterdam 13-8-1860 - Amsterdam 13-4-1923) Etser, schilder, tekenaar, aquarellist, schrijver en fotograaf. Zoon van Jonas_Jan_Witsen, koopman, en Jacoba Elizabeth Bonekamp, zich noemende Veltman. ... kroonprins - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Willem Fortuyn

Willem Fortuyn (18de eeuw) Nederlandse glasgraveur Er is zeer weinig bekend over Willem Fortuyn. Net als in de 17de eeuw was het graveren van glaswerk voornamelijk een activiteit van talentvolle amateurs. ... kroonprins - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Willem Kalf

Willem Kalf

Willem Kalf (1619-1693) Willem Kalf was de zoon van een welvarende Rotterdamse stoffenhandelaar. Na de dood van zijn moeder verbleef hij van 1641 tot 1646 in Parijs, waar hij kleine keukenstillevens of schuurinterieurs schilderde, met op de vloer kalebassen, potten en pannen. ... kroonprins - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Willem Hofker

Wim (Willem Gerard) Hofker (1902-1981) etser, graficus, schilder, tekenaar en maakt mezzotinten; figuurvoorstellingen, Indonesisch genre, Indonesische landschappen, interieurs, landschappen, naaktfiguren, paarden, portretten, stadsgezichten, stillevens, zelfportretten, Geboorteplaats/datum Den Haag 1902-05-02 Sterfplaats/datum Amsterdam 1981-04-30 Willem Hofker, zoon van de Tachtiger Jan Hofker, raakte bekend en geliefd met zijn Balinese landschappen en danseressen. ... kroonprins - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Willem Brakman

De Nederlandse schrijver Willem Brakman werd geboren op 13 juni 1922 in Den Haag. Na de mulo ging hij werken op een kantoor en studeerde in de avonduren voor zijn hbs-diploma. ... kroonprins - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 1