YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst groningen tweede kabinet-kok muziek klaas de vries cultuur literair design vvd d66 taal tweede kamerverkiezingen kabinet-balkenende ii alexander pechtold prof.mr. k.g. (klaas) de vries namen minister sdap ed van thijn derde kabinet-lubbers han noten pvda hoofdletter of kleine letter geert wilders eerste kamer cda arp sp christenunie partij voor de dieren marianne thieme partij voor de vrijheid europees parlement chu groenlinks sgp provinciale staten kabinetscrisis kabinet-balkenende iv wouter bos : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 8163 voor - klaas de vries - in 0.792101860046387 seconden.
Zoekterm de is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!
We geven maximaal 8000 resultaten op deze zoektermen.

Klaas de Vries

Nederlands componist, geboren op 15 juli 1944 in Terneuzen. Klaas de Vries is een van de stichters van de Rotterdamse School. Klaas de Vries (geb. 1944) wordt beschouwd als een van de vooraanstaande eigentijdse Nederlandse componisten. ... klaas - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Prof.Mr. K.G. (Klaas) de Vries

Klaas de Vries (1943) was in de periode 1973-2015 onder meer Tweede Kamerlid (in de perioden 1973-1988 en 2002-2006), hoofddirecteur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (1988-1996), voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (1996-1998), minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het tweede kabinet-Kok, en Eerste Kamerlid (2007-2015). ... k.g. ( klaas - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Tweede Kamerverkiezingen 2006

Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... (d66), saskia noorman-den uyl (pvda), bibi de vries (vvd) en klaas - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Wisseling politieke leiders bij de PvdA

Het wisselen van politiek leider bij de PvdA ging niet altijd zonder problemen. Per definitie betekent het vertrek van een beeldbepalend politicus onzekerheid. Drees en Den Uyl hadden een zo sterke positie en waren zo beeldbepalend dat hun opvolging direct gevolgen had voor de positie van de PvdA. ... wouter bos versloeg toen jeltje van nieuwenhoven, klaas - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerverkiezingen 2007
Op dinsdag 29 mei 2007 kozen de Provinciale Staten, die op 7 maart 2007 zelf nieuw waren gekozen, een nieuwe Eerste Kamer. De coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie haalden dankzij de winst van de ChristenUnie ook in de senaat een meerderheid. ... nieuwe senatoren waren de oud-ministers loek hermans (vvd) en klaas - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Profiel kandidaten Tweede Kamerverkiezingen 2017

Een profiel van de kandidatenlijsten van een aantal partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Voor deze analyse is uitgegaan van het zetelaantal dat wordt genoemd in de Peilingwijzer. ... rechtsgeleerdheid lodewijk asscher (pvda) thierry baudet (fvd) klaas - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

De 'Paascrisis'

Op 22 maart 2005 kreeg het voorstel in tweede lezing tot het uit de Grondwet halen van de burgemeestersbenoeming geen tweederde meerderheid in de Eerste Kamer. Een dag later trad minister De Graaf (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties) af. ... opvallend was, dat enkele pvda'ers (onder wie oud-minister klaas - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
gebied Broek
Met het gebied Broek werd bedoeld het land ten westen van de Munter Ee. Dat was bedekt met veen. Dat veen hield het water vast en was drassig. Sinds oude tijden wordt aan moerassige grond de naam gegeven van broek (zie etymologie broek), ook wel broeck, broeke, broke, brok, brocke, soms ook bruick. ... jan emmens in de laatste oorlogsdagen te 's-gravehage. klaas - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Sociaal-Economische Raad (SER)
Adviestaak ... bekende voormalige voorzitters van de ser zijn jan de pous en klaas - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Zuidbroek
Zuidbroek, op zijn Gronings Zuudbrouk, is een dorp en tot 1965 de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Zuidbroek met de dorpen en gehuchten Uiterburen, Het Veen, Spitsbergen, Westeind en Tusschenloegen. ... was er nog een tweede omnibusdienst op groningen. die was van klaas - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
PvdA en Eerste Kamerverkiezingen 2007
De PvdA haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 29 mei 2007 14 zetels in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Han Noten. De PvdA had voor de verkiezingen 19 zetels in de Eerste Kamer. ... 5.925 jean eigeman 1.865 cathrijn haubrich-gooskens 1.865 klaas - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Parlementaire enquête bouwsubsidies (1986-1988)
De parlementaire enquête bouwsubsidies vond in 1986-1988 plaats. In 1986 verscheen in de Volkskrant een bericht dat het Rijk te veel subsidie had betaald voor woningbouwprojecten van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. ... de commissie, onder voorzitterschap van de pvda'er klaas - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Bataafs-Franse Tijd
De Bataafs-Franse Tijd (1795-1813), onder te verdelen in: 1795-1806, Bataafse Republiek (het laatste jaar onder raadpensionaris Schimmelpenninck); 1806-1810, Koninkrijk Holland onder Lodewijk Napoleon; 1810-1813, inlijving bij Frankrijk. ... tenslotte nam zuidbroek ook nog drie wervers aan: harm kubbe, klaas - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Leiderschapswisselingen

Het politieke leven van een partijleider is uiteraard beperkt houdbaar. Een teleurstellend resultaat, het gevoel dat het wel 'mooi' is geweest, maar ook leeftijd of gezondheid kunnen redenen zijn voor vertrek. ... hij versloeg toen onder anderen jeltje van nieuwenhoven en klaas - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Recht van enquête
De Tweede Kamer, de Eerste Kamer en de Verenigde Vergadering hebben een grondwettelijk recht van enquête. Het recht komt er op neer dat de Kamers een onderzoek kunnen instellen naar een specifiek onderwerp om op die manier de regering te controleren. ... het laatst aangepast. een commissie onder leiding van pvda'er klaas - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Vlag-en-Wimpels
Jaarlijks door het CPNB toegekend aan kinder- en jeugdboeken in verschillende categorieën, die net geen Zilveren Griffel of Zilveren Penseel hebben gekregen. ... en de verhalenvader door koos meinderts van de penseeljury: klaas - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Nada
In 1959 ontstaat de kunstenaarsgroep "NADA" waarvan Rik van Bentum, Mark Brusse, Jan Cremer, Ted Feelen en Klaas Gubbels deel uitmaken. De "NADA"- groep maakt in korte tijd naam en exposeert in verschillende galeries in Nederland. ... waarvan rik van bentum, mark brusse, jan cremer, ted feelen en klaas - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Matthijs-Vermeulenprijs
De Matthijs Vermeulenprijs is de belangrijkste Nederlandse compositieprijs, vernoemd naar de in 1967 overleden symfonisch componist Matthijs Vermeulen. Het [Amsterdams Fonds voor de Kunst] kent de prijs jaarlijks toe. ... (times square dance) 1999: ron ford (salome fast) 1998: klaas - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Top-100-kunstenaars-2006
Top 100 kunstenaars Nederland 2006 Kunstbus Top 100 invloedrijke kunstenaars in Nederland 2006 Naast de meer serieuze Elsevier top 100, Kunstbeeld top 100 en Artfacts top 100, werden we in de media overspoeld met lijsten populairste of belangrijkste kunstenaars gebaseerd op de meest uiteenlopende criteria. ... 20 erik van lieshout 21 mathilde ter heijne 22 luc tuymans 23 klaas - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Alejandro Matamala
Alejandro Matamala geboren Chili 1972 componist Alejandro Matamala studeerde compositie bij Klaas de Vries en gitaar bij Jorge Oraison. Momenteel (2007) studeert hij Theorie der Muziek bij Peter-Jan Wagemans en Patrick van Deurzen aan het Rotterdams Conservatorium. ... 1972 componist alejandro matamala studeerde compositie bij klaas - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Top-100-kunstenaars-2007
Top 100 kunstenaars Nederland 2006/2007 Kunstbus Top 100 invloedrijke kunstenaars in Nederland 2006 / 2007 Naast de meer serieuze Elsevier top 100, Kunstbeeld top 100 en Artfacts top 100, worden we in de media overspoeld met lijsten populairste of belangrijkste kunstenaars gebaseerd op de meest uiteenlopende criteria. ... lucebert 55 kees van dongen 56 paul cezanne 57 jeroen bosch 58 klaas - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Rob Zuidam
Beknopte biografie Rob Zuidam: (bijgewerkt okt.' 06) (bron: 1984 tot '89 compositie bij Philippe Boesmans en Klaas de Vries aan het Rotterdams Conservatorium. In 1989 was hij Composition Fellow bij het Tanglewood Music Center in Massachussets, USA, waar hij studeerde bij Lukas Foss en Oliver Knussen. ... 06) (bron: 1984 tot '89 compositie bij philippe boesmans en klaas - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
60 jaar Sociaal-Economische Raad
PDC, januari 2010 ... zeven voorzitters gehad. bekendsten van hen waren jan de pous, klaas - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Edward Top
Edward Top geboren 1 januari 1972 Nederlands componist Edward Top studeerde viool aan het Rotterdams Conservatorium bij Natalia Morozowa. Vanaf 1993 studeerde hij compositie bij Peter-Jan Wagemans en had hij tevens regelmatig les van Klaas de Vries. ... bij peter-jan wagemans en had hij tevens regelmatig les van klaas - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 8