YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kees van der staaij sgp mr. c.g. (kees) van der staaij christenunie pvda cda d66 groenlinks sp pvdd eerste kamer vvd bas van der vlies kars veling tweede kamer biografisch archief lijsttrekker arp pvv zandt minister minister-president jan peter balkenende joop den uyl maxime verhagen els borst h.w. tilanus 13 kvp mark rutte ppr alexander pechtold tweede kamerverkiezingen hans van mierlo politieke partij lodewijk asscher wouter bos thom de graaf sybrand van haersma buma marianne thieme : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 9949 voor - kees van der staaij - in 0.748313903808594 seconden.
Zoekterm van is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!
We geven maximaal 8000 resultaten op deze zoektermen.

Mr. C.G. (Kees) van der Staaij

Kees van der Staaij (1968) is sinds 19 mei 1998 lid van de Tweede Kamerfractie van de SGP. Hij is sinds 2010 politiek leider van de SGP. De heer Van der Staaij was adjunct-chefjurist bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. ... c.g. ( kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Profiel kandidaten Tweede Kamerverkiezingen 2017
Een profiel van de kandidatenlijsten van een aantal partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Voor deze analyse is uitgegaan van het zetelaantal dat wordt genoemd in de Peilingwijzer. ... arno rutte (vvd) sietse fritsma (pvv) raymond knops (cda) kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekkers Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP)
Sinds de verkiezingen van 2010 is Kees van der Staaij lijsttrekker van de SGP. Daarvoor was Bas van der Vlies dat, vanaf 1986. ... partij (sgp) - hoofdinhoud sinds de verkiezingen van 2010 is kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Lijsttrekker van een partij

Een lijsttrekker is de nummer één op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. In de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. ... politiek. lijsttrekkers sgp sinds de verkiezingen van 2010 is kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
SGP en Tweede Kamerverkiezingen 2010
De SGP behaalde bij de verkiezingen van 9 juni 2010 2 zetels in de Tweede Kamer. Nestor Bas van der Vlies maakte voor de verkiezingen bekend terug te zullen treden, hierdoor werd Kees van der Staaij lijsttrekker. ... de verkiezingen bekend terug te zullen treden, hierdoor werd kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP)
Orgaan ... normen politiek wil bedrijven. politiek leider van de sgp is kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
SGP-jongeren (SGPJ)
Deze Nederlandse onafhankelijke jongerenorganisatie is gelieerd aan de Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP). Van 1934 tot 2000 ging de organisatie door het leven als het Landelijk Verband voor Staatkundig-Gereformeerde Studieverenigingen (LVSGS). ... sr. bas van der vlies sgpj gert van den berg elbert dijkgraaf kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
SGP en Tweede Kamerverkiezingen 2012
De SGP had bij de verkiezingen van 12 september Kees van der Staaij als lijsttrekker. Het verkiezingsprogramma is getiteld 'Daad bij het Woord!'. ... - hoofdinhoud de sgp had bij de verkiezingen van 12 september kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijen in Tweede en Eerste Kamer
Omdat we in de Nederlandse politiek een stelsel van evenredige vertegenwoordiging hanteren, bestaan de Tweede en Eerste Kamer uit afgevaardigden van verschillende politieke partijen. Welke partijen in de Kamers zitten kan in theorie dus per vier jaar verschillen. ... normen politiek wil bedrijven. politiek leider van de sgp is kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijen
De Nederlandse democratie is georganiseerd via een partijenstelsel. Bij de organisatie van een partij komt van alles kijken. Bijvoorbeeld de registratie bij de kiesraad, het kiezen van een (politiek) leider en/of de partijfinanciën. ... normen politiek wil bedrijven. politiek leider van de sgp is kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2010
Op 9 juni 2010 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. Deze waren nodig na de val van het kabinet-Balkenende IV. Op 20 februari 2010 kwam er met de Uruzgan-crisis een einde aan deze Christelijk-sociale coalitie. ... de verkiezingen bekend terug te zullen treden, hierdoor werd kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerfractie Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP)
De fractie van de SGP heeft sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 drie leden. ... de fractie behoort tot de oppositie. fractievoorzitter is kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2017
Op 15 maart 2017 waren er Tweede Kamerverkiezingen. Het ging om een reguliere verkiezing, maar tevens lagen drie grondwetsvoorstellen voor, die in eerste lezing waren aanvaard door beide Kamers. Dat betrof het voorstel over invoering van een correctief referendum, het uit de Grondwet halen van de burgemeestersbenoeming en een voorstel over de staatkundige positie van Caribisch Nederland. ... 8 jesse klaver tijd voor verandering kandidatenlijst sgp 9 kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2012
Op 12 september 2012 waren er vervroegde Tweede Kamerverkiezingen. Deze waren nodig na de val van het kabinet-Rutte op 23 april 2012. Bij de verkiezingen kon worden gestemd op kandidaten van 21 partijen, waaronder elf nieuwkomers. ... sgp de sgp had bij de verkiezingen van 12 september kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
SGP en Tweede Kamerverkiezingen 2017
De Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) had bij de verkiezingen van 15 maart 2017 Kees van der Staaij als lijsttrekker. De titel van het verkiezingsprogramma luidt 'Stem voor het leven'. ... partij (sgp) had bij de verkiezingen van 15 maart 2017 kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1998
De paarse coalitie behield bij de Tweede Kamerverkiezingen van 1998 haar meerderheid, ondanks fors verlies van D66 (van 24 naar 14 zetels). PvdA en VVD (beide plus acht) compenseerden dat verlies echter ruimschoots. ... waren verder femke halsema, agnes kant, jan de wit en kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Politiek leider van een partij

Politiek leiders treden naar buiten toe op als het 'boegbeeld' en het aanspreekpunt van hun partij. Binnen hun partij moeten zij zorgen voor politieke eensgezindheid. ... leider pvdd g. (geert) wilders politiek leider pvv c.g. ( kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Fractievoorzitters Tweede Kamer
Een fractievoorzitter is de leider van zijn fractie, een groep Kamerleden van dezelfde partij. Hij of zij voert het woord bij belangrijke debatten, zoals over de regeringsverklaring en bij de algemene beschouwingen over de rijksbegroting. ... vvd segers, g.j.m. (gert-jan) christenunie staaij, c.g. ( kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

SGP en de Tweede Kamerverkiezingen vanaf 1946

In onderstaand overzicht vindt u de belangrijkste informatie rond de SGP en haar deelname aan Tweede Kamerverkiezingen sinds 1946. In dit overzicht staat vermeld met welke lijsttrekker, programma en kandidaten de SGP deelnam aan de verkiezingen. ... programma zetels** percentage regering of oppositie? 2012 kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
SGP en Tweede Kamerverkiezingen 2006
De SGP haalde bij de verkiezingen van 22 november 2006 2 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was Bas van der Vlies. Het verkiezingsprogramma was getiteld 'Naar eer en geweten'. De SGP had voor de verkiezingen eveneens 2 zetels in de Tweede Kamer. ... (pdf) kandidaten 1 bas van der vlies 2 kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Mr. L.J. (Laetitia) Griffith
Charmante en talentvolle VVD-politica, als Tweede Kamerlid actief op het gebied van justitie, veiligheid en constitutionele zaken. Was voor zij Kamerlid werd senior beleidsadviseur bij het directoraat-generaal rechtshandhaving van het ministerie van Justitie. ... het mede door klaas de vries (pvda), wim van de camp (cda) en kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Drs. J.S. (Joël) Voordewind
Joël Voordewind (1965) is sinds 30 november 2006 lid van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie. Hij was hoofd voorlichting van zijn partij en werkte eerder bij het ministerie van Defensie en bij ontwikkelingssamenwerkingorganisaties. ... vreemdelingen ( 33.068) - diende in 2012 samen met kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Gekozenen Tweede Kamerverkiezingen 2017
In onderstaand overzicht staan de Tweede Kamerleden die zijn gekozen bij de verkiezingen op 15 maart 2017. Bij die verkiezingen behaalde de VVD 33 zetels en daarmee zijn zij de grootste partij in de Tweede Kamer. ... i.k. (ingrid) van engelshoven 06 v.a. (vera) bergkamp 07 k. ( kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Prof.Mr. K.G. (Klaas) de Vries
Klaas de Vries (1943) was in de periode 1973-2015 onder meer Tweede Kamerlid (in de perioden 1973-1988 en 2002-2006), hoofddirecteur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (1988-1996), voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (1996-1998), minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het tweede kabinet-Kok, en Eerste Kamerlid (2007-2015). ... collega's wim van de camp (cda), ruud luchtenveld (vvd) en kees - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 10