YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: tweede kamer pvda vvd tweede kamerverkiezingen 2017 cda d66 groenlinks politieke partij sgp mark rutte sp jan peter balkenende geert wilders christenunie evenredige vertegenwoordiging alexander pechtold arp sybrand van haersma buma eerste kamerverkiezingen marianne thieme job cohen wouter bos lijsttrekker elco brinkman wim kok lodewijk asscher pvv jesse klaver minister-president jolande sap 50plus jan marijnissen thom de graaf kvp emile roemer kees van der staaij pim fortuyn rita verdonk jan nagel : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 118 voor - kandidatenlijst - in 0.0213921070098877 seconden.
Tweede Kamerverkiezingen 2017
Op 15 maart 2017 waren er Tweede Kamerverkiezingen. Het ging om een reguliere verkiezing, maar tevens lagen drie grondwetsvoorstellen voor, die in eerste lezing waren aanvaard door beide Kamers. Dat betrof het voorstel over invoering van een correctief referendum, het uit de Grondwet halen van de burgemeestersbenoeming en een voorstel over de staatkundige positie van Caribisch Nederland. ... verkiezingsprogramma lijst* vvd 1 mark rutte zeker nederland kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekker van een partij
Een lijsttrekker is de nummer één op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. In de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. ... partij - hoofdinhoud een lijsttrekker is de nummer een op de kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijen
De Nederlandse democratie is georganiseerd via een partijenstelsel. Bij de organisatie van een partij komt van alles kijken. Bijvoorbeeld de registratie bij de kiesraad, het kiezen van een (politiek) leider en/of de partijfinanciën. ... de naam, ook wel aanduiding genoemd, komt boven dan de kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kandidaatstelling Tweede Kamer
Wie in de Tweede Kamer wil komen, zal zich kandidaat moeten stellen. Meestal sluit iemand zich aan bij een politieke partij maar dat hoeft niet. Dus zowel een politieke groepering, mits geregistreerd, als een 'particuliere' kiezer kunnen een kandidatenlijst inleveren. ... mits geregistreerd, als een 'particuliere' kiezer kunnen een kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen
De leden van de Tweede Kamer worden in principe eens in de vier jaar gekozen op basis van het stelsel van evenredige vertegenwoordiging. Ook na de val van een kabinet worden bijna altijd verkiezingen gehouden. ... gelden regels. zo moeten politieke groeperingen die kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerlid
De Tweede Kamer bestaat uit 150 parlementariërs: volksvertegenwoordigers die op basis van evenredige vertegenwoordiging voor een periode van in principe vier jaar worden gekozen via de kandidatenlijst van een politieke partij. ... een periode van in principe vier jaar worden gekozen via de kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2006
Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... kamerfractievoorzitter maxime verhagen de tweede plaats op de kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Registratie politieke partijen
Politieke partijen of groeperingen kunnen zich bij het centraal stembureau ( de Kiesraad ) laten registreren. Bij de registratie kan de partij of groepering opgeven onder welke naam zij aan de verkiezingen wil deelnemen. ... de naam, ook wel aanduiding genoemd, komt boven dan de kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Voorkeurstemmen
Voorkeurstemmen zijn stemmen die niet op de nummer 1 van de kandidatenlijst (de lijsttrekker ) worden uitgebracht, maar op een andere kandidaat van dezelfde lijst. Het uitbrengen van voorkeurstemmen komt veel voor. ... voorkeurstemmen zijn stemmen die niet op de nummer 1 van de kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Politieke partij
Een politieke partij is een groep van politieke geestverwanten. Politieke partijen streven vaak meer dan één doel na, zoals bevordering van werkgelegenheid, een eerlijke inkomensverdeling, een schoon milieu of het bestrijden van criminaliteit. ... een partijprogramma en verkiezingsprogramma op en stellen kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2002
Op 15 mei 2002 waren er reguliere (vierjaarlijkse) verkiezingen voor een nieuwe Tweede Kamer. De uitslag gaf een aardverschuiving te zien. Grote winnaar was de Lijst Pim Fortuyn (LPF) die in één klap 26 zetels veroverde. ... tot kamerlid werden gekozen, waren: kandidaat partij positie kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kieswet
Deze wet bevat bepalingen inzake het kiesrecht en de verkiezingen van de leden van de Tweede Kamer en de Eerste Kamer der Staten-Generaal, alsmede van de leden van provinciale staten en de gemeenteraden. ... verzoeken de aanduiding waarmee zij voor die verkiezing op de kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
J. (Jan) Smallenbroek
ARP-voorman uit Drenthe. In de Tweede Wereldoorlog een vooraanstaand en standvastig verzetsman. Na een korte periode in de Tweede Kamer vanaf 1946 gedeputeerde, wat hij bleef toen hij in 1956 terugkeerde in het parlement. ... begane verkeersovertreding. kreeg daarna een lage plaats op de kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Drs. J. (Jan) de Koning
Pragmatisch ingestelde CDA-politicus met een grote politiek-bestuurlijke staat van dienst. Maakte carrière in de Christelijke landbouworganisatie en werd Kamerlid voor de ARP. In 1977 minister voor Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet-Van Agt I en daarna van Landbouw en Visserij in het kabinet-Van Agt II. ... lijsttrekkerschap etc. - in 1981 en 1982 nummer 2 op de cda- kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerverkiezingen 2015
Op dinsdag 26 mei 2015 kozen de leden van Provinciale Staten een nieuwe Eerste Kamer. De Statenleden waren op hun beurt op woensdag 18 maart 2015 jl. direct door alle kiesgerechtigde Nederlanders gekozen. ... in 2011 lijsttrekker. het bekendste nieuwe gezicht op de vvd- kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kandidaten ChristenUnie Tweede Kamerverkiezingen 2017
In onderstaand overzicht staa n de eerste acht van de kandidatenlijst van de ChristenUnie bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. ... in onderstaand overzicht staa n de eerste acht van de kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kandidaten CDA Tweede Kamerverkiezingen 2017
In onderstaand overzicht staa n de eerste 30 van de kandidatenlijst van het CDA bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. ... in onderstaand overzicht staa n de eerste 30 van de kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1918
De Tweede Kamerverkiezingen van 1918 zijn de eerste waarbij alle mannen mogen meestemmen. Het zijn tevens de eerste verkiezingen volgens het stelsel van evenredige vertegenwoordiging. Er wordt niet meer per district gestemd volgens een meerderheidsstelsel, maar kiezers brengen hun stem uit op een persoon die op een kandidatenlijst van een partij staat. ... maar kiezers brengen hun stem uit op een persoon die op een kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerverkiezingen 2007
Op dinsdag 29 mei 2007 kozen de Provinciale Staten, die op 7 maart 2007 zelf nieuw waren gekozen, een nieuwe Eerste Kamer. De coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie haalden dankzij de winst van de ChristenUnie ook in de senaat een meerderheid. ... tot kamerlid werden gekozen, waren: kandidaat partij positie kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kandidaten GroenLinks Tweede Kamerverkiezingen 2017
In onderstaand overzicht staa n de eerste 21 van de kandidatenlijst van GroenLinks bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. ... in onderstaand overzicht staa n de eerste 21 van de kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kandidaten PVV Tweede Kamerverkiezingen 2017
In onderstaand overzicht staa n de eerste 35 van de kandidatenlijst van de PVV bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. ... in onderstaand overzicht staa n de eerste 35 van de kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
PVV en Tweede Kamerverkiezingen 2017
De Partij Voor de Vrijheid (PVV) has bij de verkiezingen van 15 maart 2017 Geert Wilders als lijsttrekker. De titel van het verkiezingsprogramma luidt 'Nederland weer van ons'. ... vicky maeijer de hoogste nieuwkomer op de lijst. kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kandidaten PvdA Tweede Kamerverkiezingen 2017
In onderstaand overzicht staan de eerste 40 van de kandidatenlijst van de PvdA bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017, alsmede twee lager geplaatste zittende leden. ... hoofdinhoud in onderstaand overzicht staan de eerste 40 van de kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kandidaten SP Tweede Kamerverkiezingen 2017
In onderstaand overzicht staa n de eerste 20 van de kandidatenlijst van de SP bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017, alsmede nummer 22. ... in onderstaand overzicht staa n de eerste 20 van de kandidatenlijst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 10