YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: wijnand duyvendak affaires met kamerleden eibert meester huub hermans linda voortman edward brongersma erica terpstra marjolein faber mark verheijen paul tang johan houwers geert wilders piet van zeil lodewijk pincoffs jan-nico scholten james sharpe eerste kamerlid loek duyn eric lucassen harry van den bergh jur mellema paul russell rene leegte tweede kamerlid jos van rey loek hermans matthijs huizing evan rozenblad kamerleden in opspraak marcial hernandez mariko peters mat herben willem aantjes opspraak hendrik adams henk krol theo joekes cor eberhard dion graus jaap metz : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 14 van 14 voor - jur mellema - in 0.00786304473876953 seconden.
Kamerleden in opspraak
Enkele keren kwamen Kamerleden in opspraak. Vaak ging het daarbij om (vermeende) vermenging van politieke en zakelijke belangen, maar ook schending van geheimhouding, het in aanraking komen met justitie of een opgerakeld verleden. ... hendrik adams (boerenpartij) 1966 oorlogsverleden vertrek jur - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Ties Mellema

Ties Mellema (Bergen op Zoom, 1976) Website: Ties Mellema is een van de belangrijkste Nederlandse saxofonisten van dit moment. De Nederlandse media noemde hem 'de vaandeldrager van een nieuwe generatie´. ... jur - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
invalide
Invalide De invalide (m.), ~n iemand die door een gebrek beperkt is in zijn fysieke mogelijkheden. Invalide (bn.) a door een gebrek beperkt in zijn fysieke mogelijkheden => gebrekkig, mindervalide, ongelukkig b [jur. ... mogelijkheden => gebrekkig, mindervalide, ongelukkig b [ jur - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Mr. B.W. (Barend) Biesheuvel
ARP-voorman, minister van Landbouw en premier. Afkomstig uit Haarlemmerliede en net als Colijn een boerenzoon. Kwam via de Christelijke boeren- en tuindersbond in de Kamer, waarvan hij al snel een gerespecteerd lid was. ... jur - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Doezum
Doezum is een streekdorp in de gemeente Westerkwartier in de Nederlandse provincie Groningen. Het dorp heeft 1.210 inwoners (1 januari 2020). Het dorp ligt ten zuidwesten van Grootegast, ten noorden van Marum en ten noordoosten van Surhuisterveen. ... jur - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
buurschap
In oude tijden was de samenleving meer ingesteld op onderlinge hulp dan tegenwoordig. Die onderlinge hulp kwam vooral tot uiting bij de moeilijkste omstandigheden: ziekte, bevalling of dood, maar ook bij brand of voor nachtwacht. ... jur - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
A.J. (Ad) Kaland
Bekende CDA-senator van CHU-huize, die zich tijdens het derde kabinet-Lubbers opwierp als verdediger van het dualisme. Ging als fractievoorzitter enkele keren de confrontatie met premier Lubbers aan over het kabinetsbeleid en keerde zich tegen een uit 'stemvee' bestaande Tweede Kamer. ... jur - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
De Venen
In oude tijden was de bovengrond van het gebied ten westen en zuiden van de dorpen Noordbroek en Zuidbroek van geheel andere samenstelling dan nu. Het was grotendeels bedekt met een laag veengrond; de namen Noordbroeksterveen en Zuidbroeksterveen herinneren er nog aan. ... van de friese stadhouder, wedman b. huysing, bonneke jur - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Werner Tubke
Werner Tübke Duits schilder en graficus, geboren 30 juli 1929 te Schönebeck, gestorven 27 mei 2004 te Leipzig. Werner Tübke leverde met zijn monumentale schilderijen en muurschilderingen over historische thema's in een klassieke stijl een inspirerende bijdrage aan de socialistische historieschilderkunst. ... meerdere schilderijen de cyclus "levensherinneringen van dr. jur - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Katholieke Volkspartij (KVP) (KVP)
De KVP was een christendemocratische partij, die, hoewel zij voor iedereen openstond, vrijwel uitsluitend aanhang had onder de katholieken. De partij was in 1945 de opvolger van de vooroorlogse RKSP. In 1980 fuseerde zij met ARP en CHU tot het CDA. ... jur - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Drs. B.J. (Bé) Udink
Econoom die op 3 april 1967 op zijn autoradio toevallig hoorde dat hij minister voor Ontwikkelingssamenwerking zou worden in het kabinet-De Jong, hoewel hij De Jong nog nooit had ontmoet. Praatgrage man, niet vrij van pedanterie. ... jur - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Duitse bezetting
Periode van bezetting door Duitsland gedurende de periode mei 1940-april 1945. Duitsland viel op 10 mei 1940 Nederland (alsmede België en Luxemburg) binnen. De hoop was dat de Fransen en Engelsen snel Nederland weer zouden bevrijden maar na de evacuatie uit Duinkerken, waar de geallieerden maar ternauwernood aan omsingeling ontsnapten, volgde de capitulatie van Frankrijk. ... jur - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Elama
Eigenerfdengeslacht uit Uithuizen dat daar van midden 15de eeuw tot in de eerste helft van de 17de eeuw heeft gewoond. Reneko ( Rinke) Elema (geb. 2 Febr. 1510 op de aloude Elemaheerd te Uithuizen, overl. ... jur - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Drs. W.K.N. (Norbert) Schmelzer
Leider van de KVP in de jaren zestig. Pragmatisch en behendig politicus, die na een ambtelijke loopbaan snel carrière maakte in de politiek, mede dankzij de steun van KVP-voorman Romme. Werd na staatssecretariaten in de kabinetten-Drees, -Beel en -De Quay eind 1963 fractievoorzitter. ... jur - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 23