YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: joris voorhoeve prof.dr.ir. j.j.c. (joris) voorhoeve cultuur frits bolkestein wim kok lubbers tweede kamer schmelzer wiegel vvd mark rutte benk korthals ed nijpels hans dijkstal jozias van aartsen hans wiegel lijsttrekker gerrit zalm w.j. ('molly') geertsema lijsttrekkers vvd lijsttrekker - vvd h.a. korthals politieke leider lijsttrekker vvd van riel e.h. toxopeus p.j. oud pvda cda lpf evp tweede kamerverkiezingen sinds 1918 ppr tweede kamerverkiezingen eerste kabinet-lubbers kabinet-balkenende ii kabinet-lubbers ii 1989 hans van mierlo dries van agt : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 429 voor - joris voorhoeve - in 0.0750370025634766 seconden.

Prof.Dr.Ir. J.J.C. (Joris) Voorhoeve

Zeer voorkomende hoogleraar en wetenschapper, die in 1986 nogal verrassend Ed Nijpels opvolgde als fractieleider van de VVD. Was directeur van de Telders-stichting, het wetenschappelijk bureau van de VVD, en daarna hoogleraar internationale betrekkingen in Wageningen. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekkers VVD
Sinds 2006 is Mark Rutte lijsttrekker van de VVD. In september 2005 maakte Gerrit Zalm bekend dat hij in 2007 niet beschikbaar was voor het lijsttrekkerschap van de VVD. Jozias van Aartsen haakte na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006 ook af als politiek 'aanvoerder'. ... na een leiderschapscrisis rond nijpels werd professor joris voorhoeve verrassend zijn opvolger. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Politiek leider van een partij
Politiek leiders treden naar buiten toe op als het 'boegbeeld' en het aanspreekpunt van hun partij. Binnen hun partij moeten zij zorgen voor politieke eensgezindheid. ... voorbeelden waren: - ed nijpels in de periode 1982-1986 - joris voorhoeve in de periode 1986-1989 - frits bolkestein in de periode 1994-1998 - hans dijkstal in de periode 1998-2002 vvd-minist - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1982
Onder aanvoering van Ed Nijpels won de VVD bij deze vervroegde Tweede Kamerverkiezingen tien zetels (van 26 naar 36 zetels). De PvdA herstelde zich van een zware nederlaag bij de Statenverkiezingen van maart en won drie zetels ten opzichte van 1981. ... trad een aantal jonge, toekomstige prominenten aan, zoals frank de grave, benk korthals, robin linschoten, annemarie jorritsma, joris voorhoeve en frans weisglas. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Harmen van Straaten
Harmen van Straaten is op 15 september 1960 in Arnhem geboren. Er zijn meer tekentalenten in de familie: Gerard en Peter van Straaten zijn ooms van hem. Als kind hield hij al van tekenen en kleuren. ... joris in de walvis van nannie kuiper kreeg de pluim van de maand juni 2002. ... kampen, la riviere & voorhoeve, 1990. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Dieuwke Winsemius
Dieuwke Winsemius, schrijfsters-naam van mevr. D. Bakker-Winsemius, werd in 1916 geboren te Leeuwarden. Ze werd opgeleid tot lerares naaldvakken, maar stond slechts één jaar voor de klas, waarna ze trouwde en achtereenvolgens in Eindhoven, Breda en Zeist woonde. ... tiny mulder prijst in een bespreking van het kinderboek joris en de vos (1973) de goede sfeertekening en noemt het boek het werk van een boeiend vertelster. ... den haag, voorhoeve, 1982. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Henk Hokke
Henk Hokke is in 1955 in Nunspeet geboren. Hij was lange tijd onderwijzer en schoolhoofd; in zijn vrije tijd schreef hij kinderboeken. Zijn debuut, Stoer en Pim, verscheen in 1989, waarna hij van schrijven zijn beroep maakte. ... tte en geestige dialogen houden de aandacht van de lezer vast' tegenover het negatieve oordeel van ria de schepper over suus en joris: 'noch qua typering van de personages, noch qua thematiek of uitwerking treedt dit verhaal buiten de platgetreden paden.' eensg ... kampen, la riviere & voorhoeve, 1989. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Nel Verschoor-van der Vlis
Nel Verschoor-van der Vlis werd op 2 maart 1909 in Vlaardingen geboren. Ze was het derde kind van de reder Dirk Adriaan van der Vlis en Klazina van Dorp en groeide op in de bescherming van een hecht, gereformeerd gezin. ... joris baers en paul hardy (red.), lectuur-repertorium. ... den haag, voorhoeve, [ca. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Het korte partijleiderschap van Rudolf de Korte
Partijleiders bestaan formeel niet in Nederland, maar alle politieke partijen hebben iemand die de baas is en de grote lijnen uitzet. Vaak is dat de fractievoorzitter. ... hij mocht voor milieuminister gaan spelen en joris voorhoeve werd tot fractievoorzitter gebombardeerd. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Frouck van der Hooning
Froukje van der Hooning werd op 1 juni 1907 geboren in Meppel in een protestants-christelijk gezin. Het geloof bleef haar hele leven haar leidraad. Ze had een zwakke gezondheid en was aan één been gehandicapt. ... hetebrij-van der hooning joris baers, pr. ... zwolle, la riviere & voorhoeve, 1955. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
M.A.M. Renes-Boldingh
Margaretha Anna Maria Renes-Boldingh werd geboren op 20 december 1891 in Nes op Ameland, waar haar vader arts was. Samen met haar twee jongere zusjes had ze een gelukkige en beschermde jeugd. ... joris baers, pr. ... rotterdam, voorhoeve, 1937. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Thom Karremans (1948) – Commandant van Dutchbat III
Nederlandse militair die commandant was van Dutchbat III tijdens de val van Srebrenica in juli 1995. Thom Karremans is onlosmakelijk verbonden met de zwarte bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis waarbij 8. ... na het drama wordt karremans tot ontsteltenis van minister van defensie joris voorhoeve bevorderd tot kolonel. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Mien Labberton
Mien Labberton werd op 6 april 1883 in Den Haag geboren als derde kind van de onderwijzer Albert Labberton en Gezina Wilhelmina Prud'homme van Reine. Na de hbs voor meisjes volgde ze een opleiding tot onderwijzeres en behaalde ze de onderwijsakten Frans, Duits en Engels. ... joris baers en paul hardy (red.), lectuur-repertorium. ... rotterdam/den haag, voorhoeve & dietrich/n.v. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Johanna E. Kuiper
Johanna Engelberta Kuiper werd op 10 maart 1896 geboren in Warga (Friesland) als enige dochter in het gezin van de doopsgezinde dominee Abram Kornelis Kuiper en Henriëtte Sophia Muller. ... joris baers en paul hardy (red.), lectuur-repertorium. ... rotterdam/den haag, voorhoeve & dietrich/n.v. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Geschiedenis van de VVD
De VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie) is een Nederlandse liberale politieke partij. Werd in 1948 om onderdak te bieden aan conservatief liberalen en teleurgestelde vrijzinnig-democraten. ... kestein tijdens de jaren tachtig was er sprake van een snel wisselend leiderschap binnen de vvd: ed nijpels, rudolf de korte en joris voorhoeve waren allen enkele jaren politiek leider. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Doopsgezinde Kerk
De doopsgezinden vormen de Nederlandse tak van wat internationaal wel de mennonieten genoemd worden. Een van oorsprong radicaal reformatorische stroming van protestantse christenen, die zich begin 16e eeuw in Friesland afsplitste van de Lutherse reformatie (sacramentariërs), en gelijktijdig in Zwitserland van de zwingliaanse reformatie (Täufer). De koepelorganisatie heet Algemene Doopsgezinde Sociëtieit. ... aan het begin van de 21ste eeuw zijn er bijvoorbeeld doopsgezinde politici als de voormalige ministers joris voorhoeve en annemarie jorritsma. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
D.A. Cramer-Schaap
Dina Alida Schaap werd op 5 mei 1893 te Baambrugge geboren. Ze groeide op in een gezin met twee broers. Al tijdens haar jeugd, die ze in Rotterdam doorbracht, begon ze te schrijven. ... joris baers en paul hardy (red.), lectuur-repertorium. ... rotterdam/den haag, voorhoeve & dietrich/n.v. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Aafje Bruijn
Aafje Catherine Bruijn werd op 16 september 1910 geboren in Blaricum als oudste dochter van de schrijver Cor Bruijn. Ze had vijf zussen, onder wie Margreet die naam maakte als kinderboekenschrijfster en jeugdbibliothecaresse. ... joris baers, pr. ... rotterdam/'s-gravenhage, voorhoeve & dietrich/n.v. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Miep Kuijpers
Miep Kuijpers (ook geschreven als Kuypers) is als Marie Kuijpers op 24 oktober 1915 geboren te Den Haag, waar haar vader inspecteur bij de gemeentepolitie was. ... joris baers (red.) lectuur-repertorium. ... rotterdam/den haag, voorhoeve & dietrich/n.v. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Annie Winkler-Vonk
Annie Winkler-Vonk werd op 8 januari 1909 in Amsterdam geboren. Ze groeide op in een arbeiderswijk in Amsterdam-Oost. Na een handelsopleiding werkte ze als stenotypiste bij verschillende bedrijven, onder meer bij uitgeverij De Arbeiderspers, waar ze later secretaresse werd. ... joris baers en paul hardy (red.) lectuur-repertorium. ... rotterdam/den haag, voorhoeve & dietrich/n.v. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerfractie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)
De fractie van de VVD heeft sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 33 leden en is daarmee de grootste fractie in de Tweede Kamer. Bij de verkiezingen van 12 september 2012 kreeg de VVD 41 zetels. ... (joris) voorhoeve 1986-07-09 1990-04-30 e.h.th.m. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Nannie van Wehl
Nannie van Wehl werd op 12 november 1880 als Susanna Jacoba Adriana Reys in Den Haag geboren. Haar vader, afkomstig uit een onderofficiersmilieu, was gymnastiek- en schermleraar; een man die door hard werken en visie een goede positie wist op te bouwen. ... joris baers en paul hardy (red.), lectuur-repertorium. ... voorhoeve vh j.m. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
C.M. van den Berg-Akkerman
Cornelia Maria van den Berg-Akkerman werd op 1 mei 1906 te Vlaardingen geboren. Haar vader was timmermansbaas bij een melkfabriek. De kinderen, dertien in getal, van wie er drie jong stierven, werden opgevoed vanuit het Nederlands Hervormde geloof. ... van den berg-akkerman joris baers en paul hardy, lectuur-repertorium. ... voorhoeve, tweede druk, [1978]. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1989
Bij deze vervroegde Tweede Kamerverkiezingen handhaafde het CDA haar positie als grootste partij. Net als in 1986 werden 54 zetels gehaald. De PvdA verloor drie zetels en kwam op 49. Winst was er voor D66 (van negen naar twaalf zetels) en voor het GPV (van één naar twee zetels). ... ers d66 hans van mierlo gpv gert schutte ppr ria beckers-de bruijn pvda wim kok rpf meindert leerling sgp bas van der vlies vvd joris voorhoeve bekende nieuwgekozenen bekendste nieuwkomers onder de lichting 1989 waren de latere groenlinks-voorman paul rosenmoll - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 139