YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: groningen cultuur kunst design latijn oudhoogduits taal oudfries muziek literair geografische naam oudiers architectuur oudengels eigennaam middelnederlands middelnederduits grieks uitdrukkingen en spreekwoorden oudnederlands gotisch frans hoofdletter of kleine letter namen standaard drost italiaans (deel van schulte oudindisch joden kabinet-den uyl middeleeuws latijn hebreeuws engels oudsaksisch bosboom oudnoors dial. kabinet : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 6838 voor - johannes hendrik van den broek - in 1.73000288009644 seconden.
Zoektermen johannes, hendrik, van en den behoren tot de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!

JH van den Broek

... hij ontwierp samen met johannes brinkman het feyenoordstadion te rotterdam (1934-39). - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Jo van den Broek

Johannes Hendrik (Jo) van den Broek (Rotterdam, 4 oktober 1898 - Den Haag, 6 september 1978) was een Nederlands architect. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Broek, Johannes Hendrik van den (1898-1978)

- (bron: Biografisch Woordenboek van Nederland)

                                                                                                                                           

Broek, Hendrik Johannes van den (1901-1959)

- (bron: Biografisch Woordenboek van Nederland)

                                                                                                                                           

van den broek - (eigennaam)

Van den Broek ‘eigennaam’ -> Javaans Pandhebruk ‘titel van een bepaalde gamelancompositie, genoemd naar ene Van den Broek’. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

motie van afkeuring of wantrouwen

Er zijn twee soorten moties waarmee de Tweede Kamer ernstige kritiek op een bewindspersoon kan verwoorden: de motie van afkeuring en de motie van wantrouwen. Het onderscheid tussen beide soorten is in de praktijk overigens niet altijd even duidelijk. ... in 1988 gaf premier lubbers aan een tegen minister van den broek gerichte motie-meijer/nuis de lading 'motie van wantrouwen'. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Kerk van Noordbroek

Twee van de oudste en fraaiste gebouwen van Midden-Groningen zijn de kruiskerk met toren in Noordbroek en de kerk met toren in Zuidbroek. Beide gebouwen hebben een leeftijd van zo'n 700 jaar. ... van west naar oost vinden we onder andere schilderingen van de zondeval, de doop van jezus in de jordaan door johannes de doper, christophorus met het christuskind op zijn schouders de rivier overstekend, de vier evangelisten en het laatste oorde - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
J.M. van Kempen

J.M. van Kempen

J.M. van Kempen (III) Utrechtse zilversmid (1814-1877) De naam Van Kempen is lange tijd een begrip geweest in de Nederlandse zilverindustrie. Dit is vooral te danken aan Johannes Mattheus van Kempen (1814-1877), de eerste zilverfabrikant die de toenmalige moderne productietechnieken in Nederland introduceerde. ... euwste technieken voor het produceren van lepels en vorken te introduceren en bekende tekenaars als gerard willem van dokkum en hendrik jacobus valk, maar ook diverse anonieme ontwerpers, waren verantwoordelijk voor de vaak verrassend moderne vormgeving van het z - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Patrick van Caeckenbergh

Belgische Conceptueel kunstenaar, beeldhouwer, keramist, collagist, geboren te Aalst, leeft en werkt in Sint-Kornelis-Horebeke, België. Opleidingen Keramiek aan de Academie te Aalst o. ... zijn verbeelding frankenstein voortbracht, van recreatieve wandelaars en wielertoeristen die gewapend met zwitsers mes en korte broek al wandelend de wereld verkennen, van oosterse magie en nomadisme. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Broek, Antonius Johannes van den (1870-1926)

- (bron: Biografisch Woordenboek van Nederland)

                                                                                                                                           

Sientje Mesdag-van Houten

Sina ( Sientje) van Houten ( Groningen 1834 - Den Haag 1909) was een Nederlandse kunstschilderes. Sientje van Houten werd geboren als oudste van zeven kinderen van Derk van Houten en Barbara Elisabeth Meihuizen. ... ze huwde op 23 april 1856 te groningen met de effectenhandelaar hendrik willem mesdag, de latere nederlandse marineschilder van de haagse school. - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Graaf Adolf van Nassau en zijn verdwenen graf

Het verdwenen graf van Graaf Adolf van Nassau Het monument van Graf Adolf van Nassau te Heiligerlee. ... binnen de ruine is eind 20e eeuw een protestantse bibliotheek gebouwd: de johannes a lasco bibliothek. ... in 1574 sneuvelt in de slag op de mookerheide hendrik van nassau. - (bron: NazatenDeVries)
                                                                                                                                           

Broek, Johannes van den (1882-1946)

- (bron: Biografisch Woordenboek van Nederland)

                                                                                                                                           

Samuel van Houten

Samuel van Houten ( Groningen 1837 - Den Haag 1930) was een Nederlandse liberaal politicus en minister. Werd in 1869 in het district Groningen afgevaardigd naar de Tweede Kamer, waar hij zich als een uiterst kritisch liberaal opstelde. ... de schilderes sientje van houten, echtgenote van hendrik willem mesdag, was zijn zus. - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Johannes H. van den Broek

(1898-1978) Architect. - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           
geest - (ziel, onstoffelijk wezen)
geest 1 zn. ‘ziel, onstoffelijk wezen’ Onl. gelobistu in halogan gast. ec gelobo in halogan gast (sterk verengelst) ‘geloof je in de heilige geest. ik geloof in de heilige geest’ [eind 8 e eeuw; CG II-1, 26], geistis (verbogen vorm) ‘van de geest’ [10 e eeuw; W. ... zo is het ook met iedereen die uit de geest geboren is' (johannes 3:8, nbv). ... zatgaweg in haar broek schijt' (l.p. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

Noordbroek

Het voormalige kerspel Noordbroek (Gronings: Noordbrouk) is een voormalige gemeente en Nederlands wegdorp ontstaan in de hoge middeleeuwen op een dekzandrug op de westelijke grens van het Oldambt met ten oosten de kleiafzettingen van de Dollard en ten westen het oude veen- en zandlandschap. ... vergelijken we de namen van de ondertekenaren van dit rekest met de lijst die johannes lolingius omstreeks 1624 vervaardigde van hem die zich "uterlick (...) tot des h. ... verder kregen wij de kruidenierswinkel van hendrik en geertje. - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Mr. H.J. (Henk) Zeevalking
Onafhankelijke zakelijke bestuurder, op vele terreinen inzetbaar. Afkomstig uit VVD en medeoprichter van D'66. Wethouder van Utrecht en staatssecretaris van Justitie in het kabinet-Den Uyl. Daarna Tweede Kamerlid en burgemeester van Rijswijk. ... d66 in de periode 1975-1982: lid tweede kamer, staatssecretaris, minister voornamen (roepnaam) hendrik jan (henk) personalia geboorteplaats en -datum laag-keppel (gem. ... (12.837) - bracht in 1982 als minister van verkeer en waterstaat samen met de staatssecretarissen van den broek en dik de wet vervoer over zee (stb. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

INT Dialectwoordenboeken

Tonnaer, M. en Har Sniekers (eindred.), (2012), Thoears Woeardebook, Thorn ... is, kriegs se slaeg! jodenvet, joedevet, (onzijdig), soort snoepgoed johanna, jeanne, jeannie, jeanneke, jaan, janneke, johanna johannes, jan, janne, janna, jentje, hannes, jean, sjang, sjanke, johannes, dae maaktj get van ziene jan: dat is een opschepper. ... hemeldrager, [drager van baldakijn], hemeldrieeger, (mannelijk), drager van baldakijn in de processie hendrik, harie, harrie, henri, hendricus hendrik, drie, driek, hendrikus hendrik, harie, harrie, henri, rie, harie, henricus hendrika, ... seerdj, vooruitkomen, opschieten, haasten avapeur, [gulp ], avepeur, (mannelijk), gulp met knopen aan de voorkant van een mannenbroek, doot dich d'n avepeur ins toe. - (bron: Nicoline van der Sijs, eWND)
                                                                                                                                           

INT Dialectwoordenboeken

Molema, H. (1895), Woordenboek der Groningsche Volkstaal in de 19e eeuw (handschrift met aanvullingen op gedrukte editie uit 1887) ... rijm: johannes de dooper, zien gad is van koper, zien gad is van van blik; johannes de dooper bin ik. ... , achter jongensnamen, wanneer die zich er maar eenigszins toe leenen, en geldt als liefkoozingswoordje: janman; hinneman (van: hendrik; zie: hin'); rieksman (van henderikus of henricus); koaiman (van: klaas); derkman; freerkman (van: freerk = frederik), enz., oo ... = namiddag, ook oostfriesch, nedersaksisch, holsteinsch; iemand achter de vodden (ook elders), (of: veeren) zitten = achter de broek zitten, vervolgen om hem te arresteeren; achter pet zitten = bidden of danken bij 't eten; 't brijdste is achter = het beste ko - (bron: Nicoline van der Sijs, eWND)
                                                                                                                                           
Top-100-kunstenaars-2007
Top 100 kunstenaars Nederland 2006/2007 Kunstbus Top 100 invloedrijke kunstenaars in Nederland 2006 / 2007 Naast de meer serieuze Elsevier top 100, Kunstbeeld top 100 en Artfacts top 100, worden we in de media overspoeld met lijsten populairste of belangrijkste kunstenaars gebaseerd op de meest uiteenlopende criteria. ... orop 67 barbara visser 68 jan fabre 69 max beckmann 70 cindy sherman 71 carel willink 72 de rijke en de rooij 73 jan de cock 74 johannes vermeer 75 jasper johns 76 hella jongerius 77 ger van elk 78 jan schoonhoven 79 juul kraijer 80 anselm kiefer 81 lara schnitger ... degas 102 carel visser 103 sol lewitt 104 alberto giacometti 105 isaac israels 106 peter paul rubens 107 kiki lamers 108 george hendrik breitner 109 jan wolkers 110 gilbert & george 111 pyke koch 112 richard serra 113 reinier lucassen 114 eugene brands 115 james ... erd bottema 621 jan van goyen 622 gert robijns 623 filippo brunelleschi 624 piet warffemius 625 matthew barney 626 koen van den broek 627 herman bartelds 628 eero saarinen 629 pieter aspe 630 ilya & emilia kabakov 631 hans op de beeck 632 lisa may post 633 jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

De Sint Martinuskerk van Vlagtwedde

De Sint Martinuskerk van Vlagtwedde ... lijst van predikanten [4]: 1597-1605 - henricus beerman 1630-1651 - johannes nicolai 1652-1692 - johannes homerikhuizen 1725-1743 - henricus homerikhuizen 1743-1754 - awardus boelens 1754-1758 - henricus ... de tweede zerk herinnert aan hendrik piccart, eveneens landrechter en overleden in 1805 en aan zijn vrouw sophia grootholtman, overleden in maart 1787. ... jan v d broek, predikant van 1825 tot 1829. - (bron: NazatenDeVries)
                                                                                                                                           

INT Dialectwoordenboeken

Schelberg, P.J.G. (1986), Woordenboek van het Sittards dialect, Amsterdam ... johannes, jeun, jeunke, joon, johan, johannes. ... hendrik, drik, drikkes, drikske, hengke, hendrik.; heng hendrik hengsel, ingel, mannelijk, ingele, ingelke, hengsel. ... den ėsjenhoup gebroeke om de wei te drėkke: de ashoop als mest over het grasland strooien. - (bron: Nicoline van der Sijs, eWND)
                                                                                                                                           

INT Dialectwoordenboeken

Zegers, A. (1999), Het dialect van het land van Ravenstein, in het bijzonder van Uden en Zeeland, Uden. ... johannes, jannus, janus, jaonus, jas, has, jonnus, hannes, johannes. ... hendrik, driek, hent, harrie, hendrik, hendricus. ... boks, boks, broek. - (bron: Nicoline van der Sijs, eWND)
                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 140