YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: latijn architectuur hoogduits groningen oudhoogduits oudfries engels oudiers geografische naam oudengels middelnederduits taal middelnederlands oudsaksisch grieks woordkeuze frans dial. van dijck oudnoors kunst gotisch oudnederlands design middelhoogduits samenstelling van den broek woordgebruik nagel uitdrukkingen en spreekwoorden cultuur kabinet literair den uyl tweede kamer betekenis wiegel bakker eigennaam muziek : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 4859 voor - jh van den broek - in 0.503031969070435 seconden.
Zoektermen van en den behoren tot de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!

JH van den Broek

- (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

van den broek - (eigennaam)

Van den Broek ‘eigennaam’ -> Javaans Pandhebruk ‘titel van een bepaalde gamelancompositie, genoemd naar ene Van den Broek’. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

motie van afkeuring of wantrouwen

Er zijn twee soorten moties waarmee de Tweede Kamer ernstige kritiek op een bewindspersoon kan verwoorden: de motie van afkeuring en de motie van wantrouwen. Het onderscheid tussen beide soorten is in de praktijk overigens niet altijd even duidelijk. ... in 1988 gaf premier lubbers aan een tegen minister van den broek gerichte motie-meijer/nuis de lading 'motie van wantrouwen'. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Patrick van Caeckenbergh

Belgische Conceptueel kunstenaar, beeldhouwer, keramist, collagist, geboren te Aalst, leeft en werkt in Sint-Kornelis-Horebeke, België. Opleidingen Keramiek aan de Academie te Aalst o. ... zijn verbeelding frankenstein voortbracht, van recreatieve wandelaars en wielertoeristen die gewapend met zwitsers mes en korte broek al wandelend de wereld verkennen, van oosterse magie en nomadisme. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Rijnkade 11, Alphen aan den Rijn

Deftig HERENHUIS met blokvormig voorgedeelte, bestaande uit twee verdiepingen, waarop een schilddak met twee dakkapellen, bekroond door frontons. Hardstenen lijstgevel, laatste kwart 18e eeuw, met geblokte middenrisaliet. ... bouwcomplexen woonhuis(k) oorspronkelijke functie ja rijnkade 11 - 2406 ca alphen aan den rijn - - ja koekebakkersteeg 1 - 2406 jh alphen aan den rijn - - - koekebakkersteeg 3 - 2406 jh alphen aan den rijn - - - koekebakkersteeg 5 - 2406 jh alphen aan den ri ... gebeeldhouwde festoenen en palmettenversieringen in de plint en boven de vensters van de verdieping. - (bron: Monumenten.nl)
                                                                                                                                           

gebied Broek

Met het gebied Broek werd bedoeld het land ten westen van de Munter Ee. Dat was bedekt met veen. Dat veen hield het water vast en was drassig. Sinds oude tijden wordt aan moerassige grond de naam gegeven van broek (zie etymologie broek), ook wel broeck, broeke, broke, brok, brocke, soms ook bruick. ... tijdens de oorlog met spanje in ons artikel over oldambt hebben wij iets verteld over de vrijheidsstrijd tegen spanje, van de kerende kansen tussen de spaanse en de staatse troepen, van de weifelende houding van de stad, v - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

reactie van hijmans van den bergh - (medische term)

Hijmans van den Bergh, reactie van: aantoning van (directe) bilirubine in het serum door toevoeging van het diazoreagens van Hijmans van den Bergh; na toevoeging van alcohol aantoning van indirecte bilirubine (`diazoreactie’). - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

Geschiedenis van Den Horn

Geschiedenis van Den Horn ... een boerderij in het dorpsgebied van den horn 'gecontroleerd afgebrand' ten behoeve van opnamen voor een film over de friese vrijheidsstrijder 'grutte pier '[ 6]. - (bron: NazatenDeVries)
                                                                                                                                           

Recht van Interpellatie

Het recht van interpellatie geeft Tweede en Eerste Kamerleden de mogelijkheid om met een bewindspersoon over een onderwerp buiten de orde van de dag te debatteren. Oftewel: een onderwerp dat niet reeds op de vergaderagenda van de Kamer staat. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Walter van Den Broeck

Walter Van den Broeck Geboren: 1941 Vlaamse roman- en toneelauteur. Zijn cynisch geschreven roman 'De troonopvolger' (1967) zorgde voor een opvallend debuut. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Den Bosch / ’s-Hertogenbosch

De officiële naam van de stad (en de gemeente) is ’s-Hertogenbosch. Niet alleen de gemeente zelf, maar ook – onder meer – de ANWB en de NS hanteren deze vorm. Den Bosch is de benaming die in gesproken taal verreweg het vaakst voorkomt en die ook geregeld in geschreven teksten gebruikt wordt, maar de naam Den Bosch heeft geen officiële status. - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Om der wille van de smeer likt de kat de kandeleer

‘Om der wille van (of om den wille van of omwille van ) de smeer likt de kat de kandeleer’ betekent: ‘soms zijn mensen bereid dingen te doen die ze eigenlijk niet prettig vinden als ze denken dat ze daar uiteindelijk voordeel bij hebben’. - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

laagspanning - (spanning van ten hoogste 1000 volt)

laagspanning (vert. van Duits Niederspannung)<#>hoogspanning, laagspanning Zelfs de puristen keuren deze woorden goed, aangezien het nieuwe begrippen zijn, waarvan de betekenis niet overeenkomt met die van de gescheiden vorm: zo is hoogspanning een ‘elektrische spanning van meer dan 300 volt’ (Koenen). ... eenige jaren geleden verdwaasde broekhuys, een geldmaker, de menschen met zijn loterijen. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 vicepremier Lodewijk Asscher, die Diederik Samsom bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Kerk van Noordbroek

Twee van de oudste en fraaiste gebouwen van Midden-Groningen zijn de kruiskerk met toren in Noordbroek en de kerk met toren in Zuidbroek. Beide gebouwen hebben een leeftijd van zo'n 700 jaar. ... de eerste nederzetting van noordbroek was vermoedelijk dus wat verder in het oosten gelegen, in de nabijheid van het beekdal van de oude ae. - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

papiergeld - wettig betaalmiddel van papier

papiergeld (vert. van Engels paper money)<#>Aanlijmsels Op de brutaalste wijze is men tegenwoordig er op uit, de vrije Nederlandsche woordvoeging door aanlijming en koppeling te belemmeren. ... eenige jaren geleden verdwaasde broekhuys, een geldmaker, de menschen met zijn loterijen. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

wrijf - (van den voet)

wrijf v. (van den voet), uit *wrijg, Mnl. wrighe, bijvorm van wreeg ( z. wreef 2). - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

De koning en andere leden van het Koninklijk Huis aanschrijven

In onderstaand overzichtje, dat gebaseerd is op het boek Titels, graden en titulatuur van G.H.A. Monod de Froideville en E.A.S. Crena de Iongh-den Beer Poortugael, staat hoe u de leden van het Koninklijk Huis het best kunt aanschrijven of aanspreken. - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Jo van den Broek

Johannes Hendrik (Jo) van den Broek (Rotterdam, 4 oktober 1898 - Den Haag, 6 september 1978) was een Nederlands architect. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

hoogseizoen - (drukste tijd van het jaar)

hoogseizoen (Duits Hochsaison)<#>hoogseizoen De puristen hebben dit woord reeds in de jaren ’30 gesignaleerd. In de woordenboeken vindt men het pas sinds de jaren ’60: Van Dale beschouwt het als een ‘zeer af te keuren germanisme voor midden van het seizoen, vol seizoen’ (D. ... eenige jaren geleden verdwaasde broekhuys, een geldmaker, de menschen met zijn loterijen. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

Lijsttrekker van een partij

Een lijsttrekker is de nummer één op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. In de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. ... de oudste tot op heden was chu-voorman jhr. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
privaatliefhebberij
Aanlijmsels Op de brutaalste wijze is men tegenwoordig er op uit, de vrije Nederlandsche woordvoeging door aanlijming en koppeling te belemmeren. Het Ned. houdt niet van koppeling van adjectieven aan substantieven. ... eenige jaren geleden verdwaasde broekhuys, een geldmaker, de menschen met zijn loterijen. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
vilthoed
Aanlijmsels Op de brutaalste wijze is men tegenwoordig er op uit, de vrije Nederlandsche woordvoeging door aanlijming en koppeling te belemmeren. Het Ned. houdt niet van koppeling van adjectieven aan substantieven. ... eenige jaren geleden verdwaasde broekhuys, een geldmaker, de menschen met zijn loterijen. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
radicaal-socialisten
Aanlijmsels Op de brutaalste wijze is men tegenwoordig er op uit, de vrije Nederlandsche woordvoeging door aanlijming en koppeling te belemmeren. Het Ned. houdt niet van koppeling van adjectieven aan substantieven. ... eenige jaren geleden verdwaasde broekhuys, een geldmaker, de menschen met zijn loterijen. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 139