YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst taal groningen design uitdrukkingen en spreekwoorden cultuur namen literair film bezitsvorm muziek fotografie woordkeuze jan van heel architectuur betekenis pvda cda woordgebruik sgp groenlinks sp jan peter balkenende mark rutte ontleden alexander pechtold wouter bos jan marijnissen rita verdonk kees van der staaij marianne thieme woordgeslacht bas van der vlies piratenpartij pia dijkstra vvd christenunie kabinet-balkenende iv enkelvoud/meervoud pvv : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 13420 voor - jan van heel - in 1.42885589599609 seconden.
Zoekterm van is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!
We geven maximaal 8000 resultaten op deze zoektermen.

Jan van Heel

Johannes Jacobus van Heel, Nederlandse schilder, graficus en tekenaar en maakt gouches. Onderwerpen: clowns, religieuze thema's, Parijse stadsbeelden, stillevens, dieren, circusmotieven; Spanje (meest abstraherende periode), speeltjes enz. ... jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Jan Montyn

Jan Montijn Graficus, schilder en tekenaar van landschappen en non-figuratief werk, geboren 13 november 1924 in Oudewater. ' Op vuil en mest groeit de mooiste bloem van de wereld: de lotus. ... jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Mag je in plaats van Jans fiets ook zeggen Jan z'n fiets, of is dat fout?

Jan z'n fiets is in gesproken taal heel normaal, net als Emma d'r fiets. Voor geschreven taal wordt deze constructie meestal als te informeel beschouwd. ... je in plaats van jan - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2010
Op 9 juni 2010 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. Deze waren nodig na de val van het kabinet-Balkenende IV. Op 20 februari 2010 kwam er met de Uruzgan-crisis een einde aan deze Christelijk-sociale coalitie. ... grote verliezer is het cda, dat 20 zetels moet inleveren. jan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Van-Besouw

Van Besouw Van Besouw is een textielbedrijf uit Goirle dat dateert uit 1839. In ruim anderhalve eeuw groeide het bedrijf uit van een degelijke wever van jute zakken naar een toonaangevende leverancier voor eigentijds tapijt. ... is niet ongemerkt voorbijgegaan. historie in 1839 begint jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jan Gossaert

Jan Gossaert

... jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jan van Eyck

Jan van Eyck

Zuid-Nederlands ( Vlaams) schilder, geboren ca. 1390 (Maaseik/Maastricht?) - overledem 9 juli 1441 in Brugge. Jan van Eyck wordt vaak gezien als de grondlegger van de schilderkunst in de Nederlanden en als uitvinder van de olieverftechniek. ... jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2006
Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... electorale problemen door de opmars van de sp van de populaire jan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Jan Henderikse

Jan Henderikse (geb. 1937) Nederlands kunstenaar; was lid van de Informele Groep en de Nul-groep. Staat dicht bij nouveau réalisme. Alledaagse producten uit de samenleving zijn de elementen voor zijn assemblages. ... jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jan Van der Roost

Jan Van der Roost

Jan Van der Roost geboren Duffel 1 maart 1956 Belgisch componist en dirigent Jan Van der Roost is vooral bekend als componist van hafabra-muziek (harmonie, fanfare, brass band). Zijn werken voor hafabra zijn doorgaans traditioneler en toegankelijker dan zijn symfonische werken en zijn kamermuziek, wat verklaard kan worden door het feit dat de meeste hafabra-ensembles overwegend door liefhebbers bevolkt worden en zich vaak tot een deels ander publiek richten. ... jan - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Jan Altink

Nederlands graficus, schilder, (geboren Groningen 21 oktober 1885, gestorven Groningen 6 december 1971). Jan Altink had in 1918 aan de wieg gestaan van de Groninger schildersbent en er de naam De Ploeg voor bedacht. ... jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
gebied Broek
Met het gebied Broek werd bedoeld het land ten westen van de Munter Ee. Dat was bedekt met veen. Dat veen hield het water vast en was drassig. Sinds oude tijden wordt aan moerassige grond de naam gegeven van broek (zie etymologie broek), ook wel broeck, broeke, broke, brok, brocke, soms ook bruick. ... ook die wisten zij door hun dapperheid te verslaan. de vier vi jan - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Jan Asselijn

Nederlandse schilder van Franse afkomst, omstreeks 1610 geboren in Diemen of Diep - overleden 28 september 1652 te Amsterdam. Samen met Jan Both en Jan Baptist Weenix was Asselijn, ook bekend onder de naam Asselyn, een van de belangrijkste Nederlandse Italianisanten. ... jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Jan Steen

De in 1626 in Leiden geboren schilder Jan Havickszoon steen is naast rembrandt een van de belangrijkste schilders van de Gouden Eeuw, de meesterverteller onder de 17e-eeuwse Nederlandse schilders. ... jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Jan Voerman Junior

Jan Voerman Junior werd op 23 januari 1890 in Hattem geboren. Als kind werd hij al gefascineerd door de wereld van planten en insecten. Hij verzamelde schelpen, mossen, torretjes en daarmee componeerde hij zijn eigen stilleven. ... jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Dirck van Baburen

Dirck van Baburen

Dirck van Baburen (ca 1595 - 1624) Nederlands barokschilder, geboren ca. 1590-1595 Wijk bij Duurstede, Utrecht (volgens Hollstein 1949 werd hij 1570 geboren) - overleden 21 februari 1624 in Utrecht. ... werk zijn verscheidene kopergravures gemaakt. nagevolgd door jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Van-Halen

Van Halen Van Halen is een Amerikaanse rockband, opgericht door de van oorsprong Nederlandse gebroeders Eddie (Edward Lodewijk) en Alex (Alexander Arthur) van Halen. Alex is geboren in Amsterdam (Michelangelostraat), Eddie kwam ter wereld in Nijmegen (Rozemarijnstraat). ... hun muzikaliteit hebben ze vooral te danken aan hun vader jan - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Jan Mostaert

Jan Mostaert (ca 1475 - ca 1555), Noord-Nederlands schilder en tekenaar uit de renaissance, bracht het grootste deel van zijn leven in Haarlem door. Zijn werk kenmerkt zich door een subtiel kleurgebruik en hoekige bewegingen van de figuren. ... jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Jan Hoet

Ridder Jan Hoet (Leuven, 23 juni 1936) is de oprichter van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK) in Gent. In Vlaanderen staat hij bekend om de gedrevenheid waarmee zijn visie op kunst wil doordrukken. ... jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jan Cox

Jan Cox

Belgische kunstenaar, geboren op 27 augustus 1919 in Den Haag - overleden door zelfmoord 7 oktober 1980 in Antwerpen. De kunst van Jan Cox neemt in de naoorlogse kunstgeschiedenis een aparte plaats in door de zorgvuldige compositie, het magische of surreële karakter en een zeer persoonlijk kleurenpalet. ... jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Jan Brons

Jan Brons (Wagenborgen, 20 januari 1865 - Appingedam, 9 februari 1954) was uitvinder en fabrikant. Kwam na de lagere school in Wagenborgen bij zijn vader Tjakkom in de zaak waar hij metselen en timmeren leerde. ... jan - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

geschiedenis van Vlaanderen

Geschiedenis van Vlaanderen ... zich tegen het verdrag en kreeg daarbij steun van engeland ( jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Jan Brueghel-de-Oude

Jan Brueghel de Oude Zuid-Nederlands schilder, bijgenaamd Fluwelen Brueghel, leefde van 1568 Brussel - 13.01.1625 Antwerpen. Jan Brueghel was de zoon van Pieter Brueghel de Oude. ... jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Arend Jan van Driesten

Nederlandse aquarellist, etser en schilder. Geboren 12 april 1878 te Leiden en overleden op 5 januari 1969 te Oegstgeest. In de eerste helft van de 20ste eeuw werkten er in en om Leiden een groep schilders, aangeduid als de Leidse Impressionisten of ook wel ' Leidse School' genoemd. ... jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 23