YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
Alias:   Niveau 0 (onwetend). Positie klassement: proloog.   Score 0.
GIQ 100.   IQ 100.   EQ 100.   KQ 100.   GQ 100.
Wat is jóúw GIQ (KennisEmotieIntelligentieGeheugenQuotiënt)? Met Yagooble kun je bepalen of jouw GIQ oftewel jouw globale intelligenties quotiënt op het niveau van een onwetende, leerling, meester of zelfs homo universalis ligt.
De deelnemers aan dit spel zijn onze normgroep. Dit zijn mensen die het leuk vinden om dit soort spelletjes te spelen. Hierom zal het gemiddelde quotiënt van onze deelnemers hoger liggen dan dat van de gemiddelde Nederlander. Scoort u dus lager dan verwacht dan hoeft dat u nog niet te verontrusten. Daarom noemen wij onze testen liever spelletjes.
       
(de)selecteer verwante onderwerpen: jan roos vnl j. (jan) roos louis bontes joram van klaveren kunst muziek laurence stassen vnl (voornederland) meer over voornederland en de tweede kamerverkiezingen van 2017 de tweede kamerverkiezingen van 15 maart 2017 voor nederland voornederland bram moszkowicz pvda cda vvd d66 sp sgp groenlinks tweede kamer christenunie alexander pechtold mark rutte tweede kamerverkiezingen geert wilders emile roemer pvv 50plus sybrand van haersma buma gert-jan segers lodewijk asscher kees van der staaij jesse klaver marianne thieme tweede kamerverkiezingen 2017 denk partij voor de dieren piratenpartij : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 1829 voor - jan roos vnl - in 0.178668975830078 seconden.

J. (Jan) Roos

Jan Roos (1977) was lijsttrekker van VNL (Voor Nederland) bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Hij was journalist bij BNR Nieuwsradio en PowNed en medewerker van de website GeenStijl. Verder was hij met Thierry Baudet voorman van de beweging GeelPeil, die in 2015 met succes aanstuurde op een raadgevend referendum over het EU-associatieverdrag met Oekraïne. ... ( jan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

VoorNederland (VNL)

VoorNederland was een politieke partij, die zich identificeerde als klassiek-liberaal en eurosceptisch. De partij werd in mei 2014 opgericht door Louis Bontes en Joram van Klaveren, die beiden eerder Tweede Kamerlid voor de PVV waren. ... daarin in 2016 teruggekeerd. bij de verkiezingen van 2017 was jan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Profiel kandidaten Tweede Kamerverkiezingen 2017
Een profiel van de kandidatenlijsten van een aantal partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Voor deze analyse is uitgegaan van het zetelaantal dat wordt genoemd in de Peilingwijzer. ... merel arissen (pvdd) salima belhaj (d66) joba van den berg- jan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2017
Op 15 maart 2017 waren er Tweede Kamerverkiezingen. Het ging om een reguliere verkiezing, maar tevens lagen drie grondwetsvoorstellen voor, die in eerste lezing waren aanvaard door beide Kamers. Dat betrof het voorstel over invoering van een correctief referendum, het uit de Grondwet halen van de burgemeestersbenoeming en een voorstel over de staatkundige positie van Caribisch Nederland. ... - kansen voor iedereen kandidatenlijst christenunie 7 gert- jan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Kandidaten VNL Tweede Kamerverkiezingen 2017

In onderstaand overzicht staat de top van de kandidatenlijst van VNL bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. ... van vnl bij de tweede kamerverkiezingen in maart 2017. 1 jan - (bron: Parlement & Politiek)
                                                                                                                                           
James Ensor
James Ensor
James Ensor: detail zelfportret Belgisch schilder, tekenaar en etser, 13.04.1860 Oostende - 19.11. 1949 aldaar James Ensor is een belangrijk vertegenwoordiger van het symbolisme. ... ook willy schlobach, guillaume van strijdonck, de hollandse jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Jan Wolkers

Jan (Hendrik) Wolkers Nederlandse schrijver, dichter en kunstenaar, beeldhouwer, medailleur, schilder, illustrator, non-figuratief, dieren en figuurvoorstellingen, geboren 26 oktober 1925 Oegstgeest - overleden 19 oktober 2007, Westermient, Texel. ... jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Jan van Scorel

Jan van Scorel (1495-1562) Nederlands schilder, de belangrijkste uit de 16e eeuw. Naamsvarianten Schoorel, Schoorl, Schoreel, Schorel, Scoreel, Scorelius, Scorellius, De kunstenaars-biograaf Karel van Mander noemde hem in zijn 'Schilderboeck' van 1604: 'den Lanteern-drager en Straetmaker onser Consten'. ... jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Govert de Roos

Als 15 jarige jongen fotografeerde Govert de Roos al de 'hairpeace-bedpeace' actie van John Lennon en Yoko Ono waar zij de beroemde zeven dagen (Make love, not war) in bed doorbrachten. ... de expositie is nog mende twee weken te bezichtigen in de jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Brueghel
Doorverwijspagina Brueghel is de naam van vier Vlaamse kunstschilders: Pieter Brueghel de Oude (1520/25-1569) is de vader van Pieter Brueghel de Jongere 'Helse Breughel' (1564/65-1637/38) en Jan Brueghel de Oude 'Fluwelen Brueghel' (1568-1625) die op zijn beurt vader is van de schilder Jan Brueghel de jongere. ... brueghel de jongere 'helse breughel' (1564/65-1637/38) en jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
PvdA en Eerste Kamerverkiezingen 2007
De PvdA haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 29 mei 2007 14 zetels in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Han Noten. De PvdA had voor de verkiezingen 19 zetels in de Eerste Kamer. ... haar verkiezing ging ten koste van de nummer 14 op de lijst, jan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
E. du Perron
Nederlands (proza)schrijver en dichter, geboren 2 november 1899 te Meester-Cornelis, onder Batavia (Jakarta) West-Java, overleden 14 mei 1940 te Bergen. Hoewel Du Perron tot de Nederlandse literatuur gerekend wordt, was hij in feite een kosmopolitisch schrijver. ... de redactie vormden; er kwamen tien afleveringen (april 1925- jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jean François van Roijen
Jean François van Roijen (Arnhem, 27 juni 1878 - Leusden, 10 juni 1942), ook bekend onder de naam Van Royen, was algemeen secretaris van het hoofdbestuur van de PTT en drukker. ... 1904 in dienst bij het toenmalig hoofdbestuur van de ptt. op 1 jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
De 'doorbraak'
Na de Tweede Wereldoorlog streefden progressieven naar een zogenaamde 'doorbraak': niet langer moest het 'geloof' bepalend zijn voor de politieke keuze. Progressieve katholieken en protestanten dienden zich aan te sluiten bij sociaaldemocraten en vrijzinnig-democraten in één progressieve partij. ... dr. willem banning en hilda verwey-jonker, katholieken als jan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
expressionistische kunst
Expressionistische kunst Expressionisme == uitdrukkingskunst, [Frans/lat.' expression' = 'uitdrukking']. Expressionisme algemeen Kunstrichting van het modernisme die - in tegenstelling tot de traditie van de beschrijvende en illusionistische traditie in de kunst - nieuwe beeldende vormen vestigde die het primaire van elk schepsel, respectievelijk de psychische uitdrukking van de mens en een vitaal levensgevoel wil uitdrukken. ... ernst heinrich barlach, max beckmann, constantin brancusi, jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Vlag-en-Wimpels
Jaarlijks door het CPNB toegekend aan kinder- en jeugdboeken in verschillende categorieën, die net geen Zilveren Griffel of Zilveren Penseel hebben gekregen. ... zaal ruik eens wat ik zeg: de taal van planten en dieren door jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Dirck van Baburen
Dirck van Baburen (ca 1595 - 1624) Nederlands barokschilder, geboren ca. 1590-1595 Wijk bij Duurstede, Utrecht (volgens Hollstein 1949 werd hij 1570 geboren) - overleden 21 februari 1624 in Utrecht. ... werk zijn verscheidene kopergravures gemaakt. nagevolgd door jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Marc Mulders
Nederlands collagekunstenaar, fotograaf, schilder, geboren 23 september 1958 in Tilburg, Websites: Berkel-Enschot. Woont en werkt in Tilburg. Marc Mulders studeerde aan de academie voor beeldende kunsten St. ... ademen, wolken verspreiden zich. 11 september 1999 - 16 jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Dr. A.A.G.M. (Ronald) van Raak
Ronald van Raak (1969) is sinds 30 november 2006 lid van de Tweede Kamerfractie van de SP. Hij was daarvoor, sinds 10 juni 2003, Eerste Kamerlid voor de SP. Hij was als docent geschiedenis verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van het wetenschappelijk bureau van de SP. ... (promotie-onderzoek), universiteit van amsterdam, van 1 jan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Reductie<#>Afsplitsing Kerspel<#>Het landbezit<#>De bezittingen in de Bataafse tijd<#>Ontwikkeling van de organisatie in de 19e eeuw<#>De charitas<#>De diakonie in de 19e eeuw<#>Het armengesticht-werkhuis<#>Censura morum<#>De kerkeraad als ordebewaarder<#>Noordbroek in de gouden eeuw
Na de reduktie (1594) werd Noordbroek ingedeeld bij de klassis Oldambt en Westerwolde, sinds 1816 klassis Winschoten genaamd. De predikantenlijst voorin het kerkeboek over de jaren 1624-1703 begint met de namen van Dorpius, Jurlink en Dickmannus die volgens de overlevering-"soo veel ins daer van bekent sijn"-in Noordbroek werkzaam waren geweest "ten tijde des pausdooms", vóór de reduktie dus. ... zijn weduwe krijgt het salaris doorbetaald. in 1637 wordt aan jan - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Pieter Kuhn
... joseph (piet) kuhn ( amsterdam 22 mei 1910 - amsterdam, 20 jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
PTT
PTT is een voormalig staatsbedrijf dat in Nederland de Posterijen, Telegrafie en Telefonie beheerde. De PTT (nu TNT Post B.V.) bestaat sinds 1799. De verschillende onderdelen van de voormalige PTT zijn inmiddels zelfstandige bedrijven:. ... een onderdeel van de beursgenoteerde onderneming tnt nv. op 5 jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Bas van Pelt
... buiten den haag en de banden met ontwerpers en fotografen als jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Prijswinnaars Zilveren Griffel
Griffels worden toegekend aan de best geschreven kinderboeken van het jaar. Jaarlijks kunnen in vier categorieën (uitgaven voor kinderen tot 6 jaar, voor kinderen van 6 jaar en ouder, van 9 jaar en ouder en informatieve uitgaven) twee boeken bekroond worden met een Zilveren Griffel. ... andere avonturen (tot 6 jaar) harrie geelen voor de plant van jan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 12