YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: latijn grieks groningen jan nagel oudnoors j.g. (jan) nagel kunst engels oudengels middelnederduits oudfries nagel gotisch middelhoogduits hebreeuws oudhoogduits kabinet-cals modern latijn oudsaksisch design jan pronk minister film van doorn litouws oudindisch 50plus oudiers wiegel verhagen nederlands cda vvd pvda middelnederlands sp d66 literair sgp groenlinks : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 1403 voor - jan nagel - in 0.202604055404663 seconden.
Zoekterm jan is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!

J.G. (Jan) Nagel

Jan Nagel (1939) is sinds 7 juni 2011 Eerste Kamerlid voor 50PLUS. Hij was eerder in 1977-1983 Eerste Kamerlid voor de PvdA. De heer Nagel was geruime tijd programmamaker bij de VARA (onder meer van 'In de Rooie Haan') en partijbestuurder van de PvdA. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2003
Op 22 januari 2003 werden er vervroegde Tweede Kamerverkiezingen gehouden. De verkiezingen waren nodig na de val van het kabinet-Balkenende I. De grote winnaar was de PvdA. Met de nieuwe lijsttrekker Wouter Bos boekte de partij 19 zetels winst en kwam op 42 zetels. ... ook 'de groenen' en 'nieuw nederland' van jan nagel besloten niet mee te doen. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
50PLUS en Eerste Kamerverkiezingen 2011
50PLUS haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 23 mei 2011 1 zetel in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Jan Nagel. 50PLUS had voor de verkiezingen geen zetels in de Eerste Kamer. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijen in Tweede en Eerste Kamer
Omdat we in de Nederlandse politiek een stelsel van evenredige vertegenwoordiging hanteren, bestaan de Tweede en Eerste Kamer uit afgevaardigden van verschillende politieke partijen. Welke partijen in de Kamers zitten kan in theorie dus per vier jaar verschillen. ... politiek leider van de christenunie is sinds november 2015 gert-jan segers. ... de partij werd in januari 2011 door jan nagel, maurice koopman en alexander munninghoff gelanceerd en werd op 5 november 2011 formeel opgericht. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijen
De Nederlandse democratie is georganiseerd via een partijenstelsel. Bij de organisatie van een partij komt van alles kijken. Bijvoorbeeld de registratie bij de kiesraad, het kiezen van een (politiek) leider en/of de partijfinanciën. ... politiek leider van de christenunie is sinds november 2015 gert-jan segers. ... de partij werd in januari 2011 door jan nagel, maurice koopman en alexander munninghoff gelanceerd en werd op 5 november 2011 formeel opgericht. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
50PLUS (50PLUS)
Deze politieke partij richt zich met name op de belangen van 50-plussers. De partij vindt dat deze groep onvoldoende is vertegenwoordigd in de Nederlandse politiek. De partij werd in januari 2011 door Jan Nagel, Maurice Koopman en Alexander Münninghoff gelanceerd en werd op 5 november 2011 formeel opgericht. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerverkiezingen 2015
Op dinsdag 26 mei 2015 kozen de leden van Provinciale Staten een nieuwe Eerste Kamer. De Statenleden waren op hun beurt op woensdag 18 maart 2015 jl. direct door alle kiesgerechtigde Nederlanders gekozen. ... op de derde en vierde stonden de huidige senatoren, jannette beuving en nico schrijver. ... an christenunie, partij voor de dieren en 50plus werden weer aangevoerd door achtereenvolgens roel kuiper, niko koffeman en jan nagel. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Recht van Interpellatie
Het recht van interpellatie geeft Tweede en Eerste Kamerleden de mogelijkheid om met een bewindspersoon over een onderwerp buiten de orde van de dag te debatteren. Oftewel: een onderwerp dat niet reeds op de vergaderagenda van de Kamer staat. ... de laatste keer dat een interpellatieverzoek werd geweigerd, was in september 1978 toen jan pronk zijn opvolger minister de koning wilde interpelleren. ... i 2004 in de volkskrant was gepubliceerd en de ministeriele verantwoordelijkheid voor leden van het koninklijk huis 2012 - door nagel (50plus) over de dreigende forse kortingen op de pensioenen van 3 miljoen nederlanders meer over controle tweede kamer - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2012
Op 12 september 2012 waren er vervroegde Tweede Kamerverkiezingen. Deze waren nodig na de val van het kabinet-Rutte op 23 april 2012. Bij de verkiezingen kon worden gestemd op kandidaten van 21 partijen, waaronder elf nieuwkomers. ... overige deelnemende partijen nieuwe (enigszins kansrijke) partijen waren 50plus van jan nagel en het democratisch politiek keerpunt (dpk) van hero brinkman. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Nieuw Links
In 1965 ontstond onder de naam 'Nieuw Links' een vernieuwingsbeweging in de PvdA. Deze groep vernieuwers streefde naar verbetering van de interne partijdemocratie en wilde door een radicaler programma de duidelijkheid in de politiek vergroten. ... leidende figuren in nieuw links waren jan nagel, andre van der louw, han lammers, arie van der hek, hans van den doel. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Leefbaar Nederland (LN)
Leefbaar Nederland was een democratische partij die op 21 maart 1999 werd opgericht als landelijke voortzetting van Leefbaar Hilversum en Leefbaar Utrecht. Zij streefde naar een hoger democratisch gehalte van de Nederlandse samenleving. ... voormannen waren jan nagel, fred teeven en, korte tijd, pim fortuyn. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerverkiezingen 2011
Op maandag 23 mei 2011 werd een nieuwe Eerste Kamer gekozen. De (gedoog)coalitie VVD-CDA-PVV kreeg 37 zetels, net een zetel te weinig voor een meerderheid: De PVV komt voor het eerst in de Eerste Kamer met 10 zetels. ... de nieuwe patij 50plus, de partij van jan nagel, is met een zetel in de kamer vertegenwoordigd. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerfractie 50PLUS
50PLUS heeft sinds 2011 een vertegenwoordiger in de Eerste Kamer. Sinds mei 2015 telt de fractie twee leden. ... fractievoorzitter is jan nagel. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
INT Dialectwoordenboeken
Feijen, Jan (2013), Zoeë Kalle Vae - Weertlands woordenboek, Weerd. ... ig naamwoord, vrouwelijk, hongskuuej, hongskuuetje, hondenhok hondsmik, hongsmik, zelfstandig naamwoord, vrouwelijk, ontsteking nagelrand honger, honger, hoonger, zelfstandig naamwoord, mannelijk, eerste vorm nederweerts, ospels; tweede vorm weerts (stadweerts) - (bron: Nicoline van der Sijs, eWND)
                                                                                                                                           
J.J. Cremer
Nederlands prozaschrijver en kunstschilder, geboren 1 september 1827 te Arnhem, overleden 5 juni 1880 te Den Haag Jacobus Jan Cremer stamde uit een welgestelde, kunstzinnige familie en toonde reeds vroeg talent voor tekenen, voordracht en toneel. ... hij was de zoon van alexander cremer, vermogend koopman, en louisa nagel. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Paulus Tagaris, de grootste bluffer uit de Byzantijnse geschiedenis
Om een of andere duistere reden heeft Jan van Aken, die toch zo’n beetje alle schelmen van de Middeleeuwen heeft beschreven, zich nog niet gewaagd aan Paulus Tagaris, de grootste bluffer uit de Byzantijnse geschiedenis. ... hij schonk de stad de schedel van de apostel jacobus, een voet van sint-anna en een nagel van het ware kruis. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           

Jan Montyn

Jan Montijn Graficus, schilder en tekenaar van landschappen en non-figuratief werk, geboren 13 november 1924 in Oudewater. ' Op vuil en mest groeit de mooiste bloem van de wereld: de lotus. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Jan Cremer

Jan cremer (geb. 20.4.1940 in Enschede), Nederlands schrijver en beeldend kunstenaar. jan cremer is de auteur van het autobiografisch geïnspireerde boek 'Ik Jan Cremer' (1964), dat veel stof deed opwaaien en waarmee cremer onmiddellijk een beroemdheid werd. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Jan Voerman

Jan Voerman Doorverwijspagina Jan Voerman Senior (1857 - 1941) Jan Voerman Junior (1890 - 1976) Websites: www.oudeschool.com, www.voermanmuseumhattem. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Jan Pierewiet

Jan Piedewiet: – Jan Pierewiet/(volkset.) Jan Piet de Wit/ – – de Wet –, “dansliedjie en dansmaat” (WAT s.v. Jan); Ndl. volkst. pierewiet, Ndl. en Eng. uit Fr. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Jan Sluyters

Jan Sluyters

Jan ( Johannes Carolus Bernardus) Sluyters (1881 - 1957) foto Jan Sluijters Nederlands expressionistisch schilder en graficus, De op 17 december 1881 in 's-hertogenbosch geboren Jan Sluyters was de zoon van een houtgraveur en werd al jong gestimuleerd tot tekenen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jan Dirksz Both

Jan Dirksz Both

Jan Dirksz. Both Noord- Nederlandse landschapschilder, prentkunstenaar, schilder, tekenaar van genrekunst, Italianiserende landschappen, mythologie, landschappen, architectuur (als genre), Geboren tussen 1610 en 1618 in Utrecht, Gestorven 1652 ( begraven op 9-8-1652) eveneens in Utrecht. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Jan Verschoor

Jan Verschoor (1943) Johannes Cornelis Verschoor, Nederlands non-figuratief beeldhouwer, Geboorteplaats/datum Amsterdam 1943-05-07 Woont en werkt vanaf 1975 in Amstelveen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jan Wolkers

Jan Wolkers

Jan (Hendrik) Wolkers Nederlandse schrijver, dichter en kunstenaar, beeldhouwer, medailleur, schilder, illustrator, non-figuratief, dieren en figuurvoorstellingen, geboren 26 oktober 1925 Oegstgeest - overleden 19 oktober 2007, Westermient, Texel. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 139