YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst latijn literair taal grieks 1967 groningen uitdrukkingen en spreekwoorden oudhoogduits oudnoors oudengels gotisch witte middelnederlands cultuur engels design architectuur betekenis middelnederduits litouws frans oudindisch bakken mode vvd d66 hoogduits kabinet-balkenende ii alexander pechtold tweede kamerverkiezingen verhagen muziek namen geografische naam districtenstelsel tweede kabinet-kok pvda eerste kamer geert wilders : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 3906 voor - jan de wit - in 0.539524078369141 seconden.
Zoektermen jan, de en wit behoren tot de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!
Keizersgracht 269, Amsterdam
Inleiding GRACHTENHUIS gebouwd in 1617 voor Jan Cornelisz. Visscher. Als verwijzing naar de stichter en vanwege de sculptuur van een visser in de geveltop ooit 'De Visser' genaamd. ... de witgepleisterde achtergevel van het voorhuis is voorzien van dezelfde schuifvensters met grote ruitindeling en wordt bekroond door - (bron: Monumenten.nl)
                                                                                                                                           

Jan Brueghel-de-Oude

Jan Brueghel de Oude Zuid-Nederlands schilder, bijgenaamd Fluwelen Brueghel, leefde van 1568 Brussel - 13.01.1625 Antwerpen. Jan Brueghel was de zoon van Pieter Brueghel de Oude. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Jongens van Jan de Witt

Met jongens van Jan de Witt worden flinke mensen bedoeld; mensen op wie je kunt bouwen en die de handen uit de mouwen steken. - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Paarswitte / paars-witte shirts

Shirts die de kleuren paars en wit bevatten, zijn paars-wit, met een koppelteken. Paarswit heeft een andere betekenis, namelijk 'naar paars neigend wit'. - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Jacob de Wit

Jacob de Wit (1695-1754) De zwaar katholieke kunstenaar Jacob de Wit, geboren in de Jordaan, was samen met Cornelis Troost een van de meest productieve en best betaalde schilders in Nederland in de achttiende eeuw. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

De 'doorbraak'

Na de Tweede Wereldoorlog streefden progressieven naar een zogenaamde 'doorbraak': niet langer moest het 'geloof' bepalend zijn voor de politieke keuze. Progressieve katholieken en protestanten dienden zich aan te sluiten bij sociaaldemocraten en vrijzinnig-democraten in één progressieve partij. ... willem banning en hilda verwey-jonker, katholieken als jan de quay, geert ruygers, maan sassen en frans wijffels, de vrijzinnig-democraat willem schermerhorn, de ex- chu 'er gerard van w - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekker van een partij
Een lijsttrekker is de nummer één op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. In de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. ... dat dit effect kan afnemen of zelfs geheel kan verdwijnen, bleek in 2010 toen het cda onder aanvoering van jan peter balkenende een enorme verkiezingsnederlaag leed. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Johannes de Doper

Johannes de Doper

... johannes de doper (ook jan de doper of jan-baptist, in de islam jahja; ca. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Bezits-s: algemene regels
Volgens de officiële spelling is alleen Coetzees roman juist. ... in de praktijk zie je vaak een apostrof in bijvoorbeeld jansen's terras, lidewij's gedicht, milou's hond. - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Drs. J.W. (Jan) de Pous

Bekwame, hardwerkende minister van Economische Zaken, die zeer ingesteld was op het bereiken van consensus. Zoon van een Aalsmeerse bloemenkweker. Werd na een lectorschap aan de Vrije Universiteit op relatief jeugdige leeftijd lid van de Raad van State. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

De / het zout

De meeste mensen vinden alleen 'Mag ik het zout?' juist; zout is immers een onzijdig woord. Jan Renkema schrijft dan ook in zijn Schrijfwijzer (2012): "De bekende tafeldiscussie over suiker en zout kan gemakkelijk worden beslecht. - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Jan Pierewiet

Jan Piedewiet: – Jan Pierewiet/(volkset.) Jan Piet de Wit/ – – de Wet –, “dansliedjie en dansmaat” (WAT s.v. Jan); Ndl. volkst. pierewiet, Ndl. en Eng. uit Fr. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

Veel voeten in de aarde hebben

Veel voeten in de aarde hebben betekent ‘moeite kosten’. Zo betekent ‘We kregen het kastje uiteindelijk in elkaar gezet, maar het had veel voeten in de aarde’ dat het in elkaar zetten van het kastje een moeilijke klus was. ... zoeken in taaladviezen voer zoekwoord in verwante adviezen een wit voetje halen voetangels en klemmen iets voetstoots aannemen voor het voetlicht / over het voetlicht trefwoorden uitdrukkingen e - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Voetangels en klemmen
Voetangels en klemmen zijn onverwachte moeilijkheden of onvoorziene hindernissen. Een zin als ‘We zullen tijdens de besprekingen nog wel wat voetangels en klemmen tegenkomen’ wil dus zeggen dat er moeilijke punten aan de orde zullen komen, maar dat het lastig te voorspellen is welke dat zullen zijn. ... voetangels werden gebruikt om wegen en paden onbegaanbaar te maken voor vijanden. ... zoeken in taaladviezen voer zoekwoord in verwante adviezen een wit voetje halen veel voeten in de aarde hebben iets voetstoots aannemen voor het voetlicht / over het voetlicht - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Partij voor de Vrijheid (PVV)

De Partij voor de Vrijheid (PVV) is op 22 februari 2006 geregistreerd bij de Kiesraad. De PVV geldt als populistisch, met zowel conservatieve, liberale, 'rechtse' als 'linkse' standpunten. De PVV keert zich met name tegen 'islamisering van de Nederlandse samenleving', waarvan in haar ogen sprake is en zet zich verder af tegen 'links' in brede zin (subsidies, ontwikkelingssamenwerking, bureaucratie, Europese samenwerking, publieke omroep). ... historische ontwikkeling van de pvv oprichting in juni 2004 presenteerden de vvd-kamerleden geert wilders en gert-jan oplaat een tienpuntenplan waarin voor een rechtsere koers voor de partij werd gepleit. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
landwegen
Wij kunnen ons bijna niet indenken hoe slecht het vroeger gesteld was met de landwegen. Verharding was er niet; de wagens veroorzaakten sporen. In de sporen bleef de regen staan. ... zij wilde een weg leggen over het zuidbroekster kerkeland, door de heerd die in pacht was bij ayco janszoon. ... om het verkeer bij avond wat gemakkelijker te maken, moesten de palen en leuningen van vonders en tillen wit geverfd worden, de koppen van de palen zwart. - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
De Stijl

De Stijl

Vernieuwende kunststroming in de Nederlandse beeldende kunst en architectuur tussen ca 1915-1930, waarbij gestreefd werd naar harmonie en evenwicht d.m.v. een abstract geometrische vormentaal in de primaire kleurvlakken rood, geel en blauw, ook zwart en de tinten wit en grijs, en horizontale en verticale lijnen (later ook diagonalen). ... oud, bart van der leck, vilmos huszar, robert van 't hoff, jan wils en georges vantongerloo, ook internationale aansluiting te vinden. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Recht van Interpellatie
Het recht van interpellatie geeft Tweede en Eerste Kamerleden de mogelijkheid om met een bewindspersoon over een onderwerp buiten de orde van de dag te debatteren. Oftewel: een onderwerp dat niet reeds op de vergaderagenda van de Kamer staat. ... de laatste keer dat een interpellatieverzoek werd geweigerd, was in september 1978 toen jan pronk zijn opvolger minister de koning wilde interpelleren. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

jan de wit - (beroemde Nederlandse staatsman)

Jan de Wit ‘beroemde Nederlandse staatsman’ -> Duits dialect Jann de Witt ‘goede man’. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

De Cirkel

Nederlandse producent van voornamelijk stalen meubelen, opgericht in 1934 door Jan Schröfer (1906-) in Amsterdam, opgegaan in Ahrend in 1967 (nu Ahrend Produktiebedrijf Zwanenburg BV (APZ) en gevestigd in Zwanenburg. ... zijn vader was concierge bij de societeit de witte. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Vrouwen in de VVD

De VVD is vanaf haar ontstaan een sterk emancipatorische partij geweest, waarin vrouwen steeds een belangrijke rol speelden. De VVD zette zich (vaak samen met de PvdA en later met D66 ) in voor gelijke rechten van mannen en vrouwen. ... zij stapte in de voetsporen van jeanne fortanier-de wit, die vanaf 1948 woordvoerster onderwijs was van de vvd, maar die zich ook met allerlei andere onderwerpen bezighield. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Staatkundige vernieuwing in de jaren zestig

In het midden van de jaren '60 van de twintigste eeuw kwam er van enkele kanten roep om staatkundige vernieuwing. Er was onvrede over het nogal gesloten politieke systeem, waarin een bestuurselite de dienst uitmaakte. ... van mierlo, het amsterdamse oud-gemeenteraadslid hans gruijters, die in maart 1966 de vvd had moeten verlaten, en de hoogleraar jan glastra van loon. ... provo kwam met ludieke acties en voorstellen, zoals een plan om fietsen voor algemeen gebruik beschikbaar te stellen ('het wittefietsenplan'). - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Kabinetscrisis 2012: de Catshuiscrisis

Op zaterdag 21 april 2012 kwam het kabinet-Rutte I ten val, nadat de besprekingen in het Catshuis over verdere bezuinigingen waren mislukt. Over de inhoudelijke redenen was strikt genomen niets bekend, omdat wekenlang in beslotenheid was vergaderd. ... bij de onderhandelingen speelde ook minister jan kees de jager van financien een belangrijke (bemiddelende) rol. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Tweede Kamerverkiezingen 2006

Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... de partij kwam echter in electorale problemen door de opmars van de sp van de populaire jan marijnissen. ... 3), jan de wit (nr. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 138