YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze betrouwbare websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst jackson pollock pollock cultuur abstract expressionisme muziek willem de kooning expressionisme barnett newman thomas hart benton mark rothko pablo picasso kunstmarkt grote depressie abstracte kunst fernand leger franklin d roosevelt duurste schilderijen piet mondriaan max ernst arshile gorky surrealisme helen frankenthaler namuth tony smith hans namuth amerikaanse schilderkunst design karel appel herbert matter karel appels deel van drip-schilder moma museum-of-modern-art flag van jasper johns flag kooning willem de 1904 1997 2009 gottlieb : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 286 voor - jackson pollock - in 0.0565061569213867 seconden.
Jackson Pollock

Jackson Pollock

Untitled, ca. 1939-40 Amerikaans schilder, 28.01.1912 Cody (Wyoming) - 11.08.1956 Southampton (U.S. A.) De Amerikaanse kunstenaar Jackson Pollock is samen met bijvoorbeeld Willem De Kooning het boegbeeld van het Amerikaanse abstract expressionisme, hoewel Pollocks werk doorgaans wordt omschreven als action-painting. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Jackson Pollock

Jackson Pollock (1912-1956; bijgenaamd Jack the Dripper) was een Amerikaanse schilder, abstract-expressionist, voor wie niet het eindresultaat telde, maar de handeling van het schilderen zelf (action painting). - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           
duurste schilderijen
Duurste schilderijen Jackson Pollock: "No. 5" (2.11.06, koper: David Martinez) 140 miljoen dollar Gustav Klimt: "Adèle Bloch-Bauer I" (op 19.06.06, koper: Ronald Lauder) 135 miljoen (107 miljoen euro) Ronald Lauder, zoon van Joseph en Estée Lauder, oprichters van het cosmeticahuis Estée Lauder, heeft voor het recordbedrag van ruim 106 miljoen euro (135 miljoen dollar) het beroemde portret gekocht dat de Oostenrijkse kunstenaar Gustav Klimt in 1907 schilderde van Adele Bloch-Bauer, de vrouw van een rijke joodse ondernemer in Wenen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Thomas Hart Benton
Thomas Hart Benton (1889-1975) was een Amerikaanse kunstenaar en maker van tientallen gigantische muurschilderingen in verschillende staten en steden. ... een van zijn leerlingen was de latere voorman van de abstract expressionisten jackson pollock die zei dat benton's werk zo belangrijk voor hem was geweest omdat hij er zich zo sterk tegen had moeten afzetten. - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           
Willem de Kooning
Willem de Kooning (1904-1997) was een Nederlandse kunstenaar. ... de kooning was een van de invloedrijkste schilders van de american abstract expressionists, waartoe ook jackson pollock hoorde. - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           
abstract expressionisme
Abstract expressionisme is de revolutionaire en originele kunst van de Amerikaanse Oostkust in de jaren veertig en vijftig. ... de bekendste kunstenaars van het abstract expressionisme waren jackson pollock en willem de kooning die ook door hun heftige, lichamelijke manier van schilderen de aandacht van de media trokken. - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           
Helen Frankenthaler
Helen Frankenthaler (1928) Is één van de leidende kunstenaars uit het abstract expressionisme. ... de methode doet denken aan de drippings van pollock, maar haar grote doeken zijn serener en transparanter. - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           
Hans Namuth
Hans Namuth Amerikaans kunstenaar, fotograaf, Geboren: Essen, Duitsland, 1915, Gestorven: Long Island, New York, 10-1990, 1950 Jackson Pollock Bradley Walker Tomlin, een pionier in allover schilderen, vroeg Pollock hoe hij er toch voor zorgde dat zijn kleuren niet door elkaar liepen, waarop Pollock nogal nors antwoordde: 'Dat kan ik je niet vertellen'. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Amerikaanse schilderkunst
Amerikaanse schilder- en beeldhouwkunst in de XXe eeuw Sinds de tweede helft van de zeventiende eeuw heeft de Amerikaanse kunst, die begonnen is als een anonyme ambachtelijke schilder- en beeldhouwkunst, onder voogdij van Europa gestaan. ... rner, irene rice pereira en attilio salemme, via het abstrakt- expressionisme van arshile gorky, willem de kooning, mark tobey, jackson pollock, franz kline en robert motherwell tot het abstrakt impressionisme van mark rothko en philip guston. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
barnett newman
barnett newman
Amerikaanse schilder en beeldhouwer, geboren 29 januari 1905 te New York - overleden 4 juli 1970 aldaar. Een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het color-field-painting. ... ook mark rothko, clyfford still en jackson pollock leerde hij in de dertiger jaren kennen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Tony Smith
Amerikaanse beeldhouwer, schilder en architect, geboren 23 september 1912 South Orange, New Jersey - gestorven 26 december 1980 New York. Biografie Tony Smith wordt geboren in een welvarende Ierse katholieke familie die een bedrijf bezit in het maken van gereedschap. ... jackson pollock en david smith waren zijn medestudenten, barnett newman en adolph gottlieb hadden het programma net doorlopen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Karel Appel
Karel Appel
Nederlandse schilder, beeldhouwer, tekenaar en dichter, geboren 25 april 1921 Amsterdam - overleden 3 mei 2006 in Zürich, Zwitserland. Karel Appel wordt beschouwd als een prominent exponent van het expressionisme uit de tweede helft van de twintigste eeuw. ... tapie zal appel later introduceren bij de martha jackson gallery in new york. ... appel organiseert, waaronder een spraakmakende tentoonstelling in de nina dausset galerie te parijs met naast appel werken van pollock, de kooning, dubuffet, wols en hartung. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Herbert Matter
Zwitsers- Amerikaanse grafisch vormgever en fotograaf, geboren in 1907 te Engelberg, Zwitserland - overleden in 1984 in Southhampton, New York. Matters combineerde in zijn tekeningen de visuele helderheid van de Swiss school ( Zwitserse school) met de Amerikaanse volkscultuur waarmee hij mede de avant-gardistische grafische vormgeving in de na­oorlogse VS bepaalde. ... 17 mei '05, bijgewerkt 27 januari 2006 - nabij new york zijn 32 voorheen onbekende schilderijen van de abstracte schilder jackson pollock ontdekt. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Flag van Jasper Johns
De achtenveertig sterren en rood-witte strepen die hier zijn afgebeeld stellen de 'Stars and Stripes' voor, de Amerikaanse vlag uit het jaar dat dit werk werd gemaakt. ... jackson pollock, willem de kooning, mark rothko waren er de toonaangevende kunstenaars. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Kooning, Willem de (1904-1997)
... enkele jaren later kwam hij voor het eerst in contact met de schilders jackson pollock en mark rothko. - (bron: Biografisch Woordenboek van Nederland)

                                                                                                                                           
Willem de Kooning
De Nederlands- Amerikaanse kunstenaar willem de Kooning (1904-1997) werd geboren in Rotterdam en is één van de voornaamste vertegenwoordigers van het abstract expressionisme. ... willem de kooning werkt zo mogelijk nog onstuimiger dan jackson pollock. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Moma
In 1929 werd in Manhattan het Museum of Modern Art (MoMA) New York opgericht door haar directeur Alfred H. Barr. Het Museum of Modern Art is een van de meest toonaangevende musea voor moderne en hedendaagse kunst ter wereld. ... aak van de amerikaanse kunst op nationaal en internationaal niveau kwam dan ook toen het moma in 1952 de ' new york school' van jackson pollock, mark rothko, clyfford still en anderen op de tentoonstelling '15 americans' presenteerde. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
drip-schilder - drupschilder
drip-schilder zn. Ontleend aan het Engels. [alg.] = drupschilder, druipschilder. Een beroemd drupschilder was de Amerikaan Jackson Pollock. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Trisha Brown
Trisha Brown
Documenta XII Amerikaanse Postmoderne choregrafe en danser, 25 November 1936, Aberdeen, Washington, U.S. Zij vormde samen met o.a. Twyla Tharp en Lucinda Childs in de zestiger jaren in de Verenigde Staten de pioniersclub van de postmoderne dans. ... alsof ze een reincarnatie van jackson pollock was suggereert de handeling een een-op-een verhouding tussen haar gemoedsaandoeningen en de lijnen op papier. - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Philip Guston
Philip Guston (1913-1980) Philip Guston is als Philip Goldstein geboren in Montreal, Januari 1913, Canada, als jongste zoon van Joods- Russische immigranten. ... in 1935 volgt hij zijn vriend jackson pollock naar new york. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Adolph Gottlieb
Adolph Gottlieb
Geboren: 14 maart 1903 New York 1974 New York schilder bekend van de kunststroming color-field-painting. Adolph Gottlieb verliet de middelbare school in 1919 en studeerde schilderen bij John Sloan en woonde lezingen bij van Robert Henri aan de Arts Students League, New york. ... middelste rij: richard pousette-dart, william baziotes, jackson pollock, clyfford still, robert motherwell, bradley walker tomlin. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
William Baziotes
William Baziotes
The Flesh Eaters, 1952, olieverf en houtskool op doek, 152.4x183.2 cm Amerikaans schilder, geboren 11 juni 1912 te Pittsburgh, Pennsylvania - overleden 6 juni 1963 in New York City. ... een jaar later maakt hij via matta robert kennis met motherwell, die hij weer voorstelde aan kunstenaars als jackson pollock en willem de kooning die hij op het federal art project had ontmoet. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Bradley Walker Tomlin
Amerikaanse schilder geboren 19 augustus 1899 in Syracuse, gestorven 11 mei 1953 in New York. Tomlin was een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Amerikaanse Action Painting. ... in 1945 leert tomlin adolph gottlieb, robert motherwell, philip guston en jackson pollock kennen en wordt door hen beinvloedt. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
David Alfaro Siqueiros
Mexicaans kunstenaar, geboren 29 december 1896 in Camargo, Chihuahua - gestorven, 6 januari 1974 in Cuernavaca, Morelos. David Alfaro Siqueiros, een sociaal realistisch schilder en communist, was één van verschillende beroemde Mexicaanse muralisten uit die tijd, waaronder Diego Rivera, José Clemente Orozco en Rufino Tamayo. ... de jonge jackson pollock woont de workshop bij en helpt hem. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 143