YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst muziek groningen jaap de hoop scheffer kabinet-balkenende i hans van mierlo prof.mr. j.g. (jaap) de hoop scheffer sdap vvd arp d66 chu kvp tweede kamerverkiezingen alexander pechtold tweede kamerlid abraham kuyper kabinet-den uyl tweede kamer pvda kabinet minister-president joop den uyl wim kok lijsttrekker job cohen lodewijk asscher tweede kamerfractie vdb van agt diederik samsom eerste kamerfractie de vrijheidsbond katholieke volkspartij laurens-jan brinkhorst cda sp pim fortuyn rita verdonk ad melkert : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 15343 voor - jaap de hoop scheffer - in 2.04000401496887 seconden.
Zoekterm de is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!
We geven maximaal 8000 resultaten op deze zoektermen.

Prof.Mr. J.G. (Jaap) de Hoop Scheffer

Hartelijke en sportieve politicus en bekwame diplomaat uit een welgestelde Amsterdamse familie. Begon als ambassadesecretaris in Ghana en werd later secretaris van de minister van Buitenlandse Zaken. Als Tweede Kamerlid voor het CDA had hij snel een goede naam als woordvoerder asielbeleid en buitenlandse zaken. ... j.g. ( jaap - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijvoorzitter
Een partijvoorzitter is de voorzitter van het bestuur van een politieke partij. Een belangrijke taak van de partijvoorzitter is dus om leiding te geven aan de 'vereniging' die de politieke partij is. Hieronder vallen allerlei 'huishoudelijke' zaken, zoals de administratie, het organiseren van congressen en het in goede banen leiden van de procedures rond de totstandkoming van verkiezingsprogramma's en kandidatenlijsten voor verkiezingen. ... yvonne van rooy de toenmalige politiek leider van het cda, jaap - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Leiderschapswisselingen

Het politieke leven van een partijleider is uiteraard beperkt houdbaar. Een teleurstellend resultaat, het gevoel dat het wel 'mooi' is geweest, maar ook leeftijd of gezondheid kunnen redenen zijn voor vertrek. ... heerma elco brinkman op als politiek leider; - in 1997 volgde jaap - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO)
De Noord-Atlantische Verdrags Organisatie (NAVO) werd in 1949 opgericht met als doel door onderlinge samenwerking de veiligheid van niet-communistische landen van Europa tegen eventuele agressie van de Sovjet-Unie te waarborgen. ... - anders fogh rasmussen (denemarken, 2009-2014) - jaap - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Tweede Kamercommissies en hun voorzitters

Na het aantreden van een nieuwe Tweede Kamer worden nieuwe voorzitters en ondervoorzitters van de vaste Tweede Kamercommissies gekozen. Daarbij speelt de grootte van fracties een belangrijke rol. ... 'gunde' aan de afgetreden fractievoorzitter van het cda jaap - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Tweede Kamerverkiezingen 1986

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 1986 behaalde het CDA onder aanvoering van premier Lubbers ("Laat Lubbers z'n karwei afmaken") een grote overwinning. Zij kwam van 45 op 54 zetels. Regeringspartner VVD verloor daarentegen negen zetels. ... maarten van traa in de fractie. nieuwkomers bij het cda waren jaap - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Christen-Democratisch Appèl (CDA)

Het Christen-Democratisch Appèl (CDA) is een christelijk geïnspireerde partij in het centrum van het politieke spectrum. Sinds zijn verkiezingen tot lijsttrekker in 2012 is Sybrand van Haersma Buma politiek leider. ... malen. na elco brinkman kwamen enneus heerma (1994-1997), jaap - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Lijsttrekkers Christen-Democratisch Appèl (CDA)

Sinds 18 mei 2012 is Sybrand van Haersma Buma lijsttrekker van het CDA. Zijn voorganger, Jan Peter Balkenende, stopte 9 juni 2010 vanwege tegenvallende verkiezingsresultaten. Hij was toen sinds 2001 partijleider. ... na twijfels binnen de partij werd hij in 1997 vervangen door jaap - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

CDA en de Tweede Kamerverkiezingen sinds 1977

In onderstaand overzicht vindt u de belangrijkste informatie rond de CDA en haar deelname aan Tweede Kamerverkiezingen sinds 1977. In dit overzicht staat vermeld met welke lijsttrekker, programma en kandidaten de CDA deelnam aan de verkiezingen. ... overheid 43 27,9 regering, kabinet-balkenende i 1998 jaap - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Tweede Kamerverkiezingen 2002

Op 15 mei 2002 waren er reguliere (vierjaarlijkse) verkiezingen voor een nieuwe Tweede Kamer. De uitslag gaf een aardverschuiving te zien. Grote winnaar was de Lijst Pim Fortuyn (LPF) die in één klap 26 zetels veroverde. ... was geworden. bij het cda stelde oud-fractievoorzitter jaap - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Tweede Kamerverkiezingen 1998

De paarse coalitie behield bij de Tweede Kamerverkiezingen van 1998 haar meerderheid, ondanks fors verlies van D66 (van 24 naar 14 zetels). PvdA en VVD (beide plus acht) compenseerden dat verlies echter ruimschoots. ... collectief 1.668 0,0 0 lijsttrekkers cd hans janmaat cda jaap - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Tweede Kamerfractie Christen Democratisch Appel (CDA)

De fractie van het CDA heeft sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 19 zetels. Na de verkiezingen van 12 september 2012 waren dat er 13. ... m.j.m. (maxime) verhagen 2002-07-11 2003-01-23 j.g. ( jaap - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Drs. M.J.M. (Maxime) Verhagen
Maxime Verhagen (1956) was van 14 oktober 2010 tot 5 november 2012 minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en tevens vicepremier in het kabinet-Rutte I. Eerder was hij 22 februari 2007 tot 14 oktober 2010 minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Balkenende IV. ... zaken en europese zaken - diende in 1995 samen met jaap - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Ary Scheffer

Ary Scheffer (1795-1858) Nederlands- Franse schilder, Ary Scheffer werd op 10 februari in 1795 te Dordrecht geboren als zoon van Johann Bernhard Schäffer, portretschilder, en Cornelia Lamme, miniatuurschilderes. ... jaap - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Aftredende bewindslieden

Er kunnen diverse redenen zijn waarom een bewindspersoon tussentijds aftreedt. Er kan een conflict optreden met de collega's over het te voeren beleid, de Tweede Kamer kan het vertrouwen opzeggen, of er kunnen persoonlijke redenen aan vertrek ten grondslag liggen. ... jaap - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Kabinetscrisis 2010: de Uruzgan-crisis

In de vroege ochtend van 20 februari 2010 wist het vierde kabinet-Balkenende geen overeenstemming te bereiken over eventuele voortzetting van de Nederlandse militaire activiteiten in de Afghaanse provincie Uruzgan. ... jaap - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Tweede Kamerverkiezingen 2006

Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... jaap - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformatie 2002
De Tweede Kamerverkiezingen van 2002 lieten een grote winst zien voor nieuwkomer LPF en verlies voor de deelnemers aan Paars (PvdA, VVD, D66). CDA, LPF en VVD stuurden aan op vorming van een kabinet en slaagden daarin. ... jaap - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Nederland

Het Koninkrijk der Nederlanden behoort tot de zes oprichters van de Europese Unie. ... jaap - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Kabinet-Balkenende II (2003-2006)

Het kabinet-Balkenende II, met CDA, VVD en D66 als deelnemende partijen, kwam tot stand nadat een (eerste) poging om een kabinet van CDA en PvdA te formeren, was mislukt. Omdat CDA en VVD samen geen meerderheid hadden en de LPF zichzelf had gediskwalificeerd als regeringspartij werd de voormalige coalitiepartner uit Balkenende I ingeruild door D66. ... jaap - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Canon Nederlandse klassieke muziek

Canon van de Nederlandse Klassieke Muziek In de canon van de vaderlandse geschiedenis wordt met geen woord gerept over klassieke muziek in Nederland. Een omissie vond de NPS ( Nederlandse Programma Stichting), die het voortouw nam voor een muziekcanon. ... hogenstijn: directeur programmering concertgebouw amsterdam. jaap - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Leeuwarden

Leeuwarden is een gemeente in en de hoofdstad van de Nederlandse provincie Friesland met Anno 2016 rond de 108.000 inwoners. In Stadsfries en Stellingwerfs wordt Leeuwarden Liwwadden of Leewadden genoemd, in het Fries Ljouwert en in het Bildts Luwt. ... reidinga (1972), actrice grytsje schaaf (1979), dichteres jan jaap - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Constant Willem Coolsma
Constant Willem Coolsma, ( Rotterdam 1877 - Groningen 1955) was hervormd predikant in Dubbeldam (1904) en Groningen (1910-1944, emeritaat). Hij leidde van 1913 tot 1933 in Groningen de 'kinderkerk'. ... zijn schoonzoon jan arie van de meiden toen predikant was) dr. jaap - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Mr. H.Ph.J.B. (Herman) Heinsbroek
Flamboyante zakenman, die fortuin maakte in de platenindustrie en die door LPF-voorman Ferry Hoogendijk werd gevraagd voor het ministerschap. Zoon van een manager uit de distilleerderijbranche. Na een diplomatieke opleiding koos hij voor een loopbaan in de platenbusiness, die eindigde als directeur van Arcade. ... jaap - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 216