YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze betrouwbare websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: 2009 kunst architectuur design designer ontwerper vormgever toegepaste kunst vormgeving meubels vormgevers meubelontwerper ontwerpers industrieel vormgever industriele vormgeving grafisch ontwerper industrial design gebruiksgrafiek grafische vormgeving latijn engels dessin industriele vormgeving, met name modieus en opvallend; opvallend en modieus ontwerp design sein oudfrans italiaans action office design zegel, zegen persoon speciaal ontworpen, modieus vincent van duysen cultuur fotografie bauhaus modernisme benno premsela piet zwart jugendstil exterior : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 2049 voor - industriele vormgeving - in 0.178061008453369 seconden.
design
De, het design (m en o) ... industriele vormgeving, ook wel industrieel ontwerp, productdesign of design genoemd, is het ontwikkelen van producten die industrieel in m - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

grafische vormgeving

Grafische Vormgeving, ofwel gebruiksgrafiek, is een verzamelbegrip voor grafische producten die voor praktische - vooral commerciële - doeleinden vervaardigd zijn. ... de in de tweede helft van de 19de eeuw en zich schrap zette tegen de sociale, morele en artistieke verwarring als gevolg van de industriele revolutie. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

industrial design - industriële vormgeving

industrial design zn. Ontleend aan het Engels. [alg.] = industriële vormgeving. Gerrit Rietvelds rood-blauwe stoel is een bekend voorbeeld van industriële vormgeving. ... industrial design - industriele vormgeving industrial design zn. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

design - (industriële vormgeving, met name modieus en opvallend; opvallend en modieus ontwerp)

design zn. ‘industriële vormgeving, met name modieus en opvallend; opvallend en modieus ontwerp’ Nnl. design ‘(modieuze) vormgeving van een industrieel product’ [1975; Nierop 1975]. ... design - (industriele vormgeving, met name modieus en opvallend; opvallend en modieus ontwerp) design zn. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Vincent Van Duysen
Industriële vormgeving, Meubel, Architectuur. Won in 2001 2002 de 'The Awards of the Belgian Architecture' De interieurs en de architectuur van Vincent Van Duysen worden gekenmerkt door eenvoud, primaire vormen en doordachte volumes. ... vincent van duysen industriele vormgeving, meubel, architectuur. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
designer - (speciaal ontworpen, modieus)
design zn. ‘industriële vormgeving, met name modieus en opvallend; opvallend en modieus ontwerp’ Nnl. design ‘(modieuze) vormgeving van een industrieel product’ [1975; Nierop 1975]. ... 'industriele vormgeving, met name modieus en opvallend; opvallend en modieus ontwerp' nnl. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Piet Stockmans
Vlaamse beeldend kunstenaar, keramist, beeldhouwer, industrieel ontwerper, installatie- kunstenaar, non-figuratief, gespecialiseerd in porcelein. Woont en werkt in Genk. ... de industriele productie van piet stockmans is in essentie samen te vatten als een geheel van uiterste soberheid. ... de catalogus van de tentoonstelling die hij in 1986 organiseerde in het museum voor sierkunst en vormgeving verklaarde piet stockmans het wezenlijke verschil tussen zijn industriele en zijn vrije productie als volgt: de industriele pro - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Frans de la Haye
Nederlands industrieel ontwerper, geboren in 1943. Bekende ontwerpen van Frans de la Haye zijn onder meer de Spanfiets uit 1969, de commercieel succesvolle Auronde en Royal beddenprogramma's (1972/1973) voor Koninklijke Auping in Deventer, Shell standaard benzinestation (1986), de Post-Boy voor PTT ( Nederlandse Prijs 1992 voor Best Product Design) en de ergonomische werkstoel Centennial (1996) ontworpen ter gelegenheid 100 jarig bestaan van Koninklijke Ahrend NV. ... het ontwerpbureau tel design ontstond in november 1962 toen industrieel ontwerper en docent industriele vormgeving emile truijen met zijn oud-leerling jan lucassen ging samenwerken. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Royal-College-of-Art
Royal College of Art Het Royal College of Art (RCA) is een universitaire kunst- en designopleiding die graden afgeeft in Master of Arts (MA), Master of Philosophy (MPhil) en Doctor of Philosophy (PhD). ... het rca heeft tegen de 1000 studenten die les krijgen in schone kunsten, toegepaste kunst, industriele vormgeving, communicatie design (onder andere reclame) en geesteswetenschappen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
postmoderne kunst
Postmoderne kunst kan als historische periode gekarakteriseerd worden. De term wordt voorts ook gebruikt om alle verschillende stromingen te beschrijven die zich afzetten tegen het modernisme. ... de postmodernistische afkeuring van het industriele proces betekende volgens hans hollein de triomf van het kapitalisme over de sociale ideologie, die ten grondslag lag aan de bew ... ament in de negentiende eeuw was veelal historisch van afkomst, behoorde niet tot de pure, formele middelen van architectuur en vormgeving en ook het psychologisch mechanisme van associatie behoorde in de ogen van de modernisten niet tot deze middelen, die het wezen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Van-Besouw
Van Besouw Van Besouw is een textielbedrijf uit Goirle dat dateert uit 1839. In ruim anderhalve eeuw groeide het bedrijf uit van een degelijke wever van jute zakken naar een toonaangevende leverancier voor eigentijds tapijt. ... ippen, en die dan hier te kopieren en in serie te maken.' bij de tapijtdivisie stapte van besouw over van imitatie-ontwerpen op industriele vormgeving, met als gevolg een omschakeling van een massaproduct voor de groothandel naar een specialistisch product voor de se - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Emile Truijen
Emile Truijen
Emile Truijen Nederlands architect en (industrieel) meubelontwerper, geboren 13 februari 1928 Surabaya ( Indonesië) - overleden 22 oktober 2003 Leiden. Biografie Emile G. ... ' parry en truyen', dat was gevestigd in truijens woonhuis, richt zich op tentoonstellingsontwerpen, binnenhuisarchitectuur en industriele vormgeving. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Frans van Nieuwenborg
Nederlandse edelsmid, ontwerper, industrieel ontwerper, sieraadontwerper en beeldend kunstenaar, beeldhouwer, geboren op 9 november 1941 in Venlo. Prijzen Emmy van Leersumprijs (Amsterdams Fonds voor de Kunst, 1986, samen met Martijn Wegman); IF Product Award, Industrie Forum Design, Hannover (1992 voor Lazzurro tl-buis toegepast in hang- en wandlamp; 1997 voor Radson Vertilux badkamerradiator); Designprijs Rotterdam (1993, Best of branche Interieur) Stipendia en werkbeurzen. ... e elevators, helsinki, finland 1996); biografie gunther fransciscus van nieuwenborg studeerde van 1958 tot 1963 aan de academie industriele vormgeving eindhoven. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Achille Castiglioni
Achille Castiglioni
Livio, Pier Giacomo & Achille Castiglioni (1952) Achille, Pier Giacomo en Livio Drie Italiaanse ontwerpers. Eenvoud en gezond verstand zijn twee begrippen die onlosmakelijk met de broers Castiglioni verbonden zijn. ... hij werkt van 1970 tot 1977 als hoogleraar industriele vormgeving en tot 1980 als hoogleraar binnenhuisarchitectuur en design aan de politecnico de torino. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
exterior - buitenzijde
exterior zn. Ontleend aan het Engels. = buitenzijde, buitenkant. [alg.] = industriële vormgeving. Gerrit Rietvelds rood-blauwe stoel is een bekend voorbeeld van industriële vormgeving. ... [alg.] = industriele vormgeving. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Louis Kalff
Nederlands grafisch vormgever, 14 november 1897 Amsterdam - 16 september 1976 Waalre. Kalff was een van de pioniers op het gebied van industriële vormgeving. ... kalff was een van de pioniers op het gebied van industriele vormgeving. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Christopher Dresser
Christopher Dresser
Side chair, ca. 1870, Gilt, ebonized, and carved wood Bowl, ca. 1870 Spoon holder, ca. 1878-81, Silver-plated brass, ebony Teapot, about 1880 U-shaped vase, 1886 or 1889 Engelse botanicus, kunsttheoreticus en ontwerper voor de kunstnijverheid, geboren 4 juli 1834 in Glasgow - overleden 24 november 1904 in Mülhausen, Elzas. ... dresser toonde veel belangstelling voor het industriele productieproces en werkte meestal met gestandaardiseerde elementen. ... producenten werden aangemoedigd om de kunst- en vormgevingsscholen te benaderen om ideeen op te doen en praktische hulp te vragen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Bauhaus
Bauhaus
Het Bauhaus was een van de belangrijkste ontwerpscholen van de 20ste eeuw. Zie ook abstracte kunstenaars als medewerkers was het Bauhaus een instituut dat aan alles waar maar vorm aan kan worden gegeven, van bouwwerken tot allerlei industrieel vervaardigde gebruiksvoorwerpen, een functioneel-esthetisch karakter wilde meegeven. ... deze strijd van van doesburg en de stijl was van het allergrootste belang voor wat later industriele vormgeving werd genoemd. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
jugendstil
Jugendstil (Ned: jeugdstijl) verwijst naar de tak van art nouveau die in de jaren 1890 in Duitsland ontstond. De term was afgeleid van het satirische tijdschrift ' Die Jugend', dat sinds januari 1896 door Georg Hirth in München werd uitgegeven en de nieuwe stijl aanzienlijk populariseerde. ... deutsche werkbund de jugendstil bereikte zijn hoogtepunt rond 1900 en werd kort daarna opgevolgd door het industriele rationalisme van in 1908 opgerichte deutscher werkbund, een samenwerkingsverband van kunstenaars, industrielen, politici en int ... de vormgeving was eerst geometrisch, met gebruik van het zogenoemde schaakbordmotief. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
moderne beweging
Het modernisme (Modern Movement, in architectuur ook 'moderne beweging' genoemd) is een verzamelnaam voor vernieuwende stromingen in de kunsten en de westerse maatschappij tijdens de eerste helft van de 20e eeuw. ... - ( standaardisatie, functionaliteit, industriele technologie en hygiene zijn concepten die centraal stonden in de internationale moderne beweging. ... een zakelijke vormgeving op basis van functionele overwegingen stond centraal en er werd gebruik gemaakt van moderne materialen als staal en gewapend be - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Piet Zwart
Piet Zwart
Nederlandse fotograaf, typograaf en industrieel ontwerper, geboren 28 mei 1885 Zaandijk - overleden 24 september 1977 te Wassenaar. Zelfportret, 1931, foto collectie Nederlands Fotomuseum Rotterdam Piet Zwart (1885-1977) dankt zijn bekendheid vooral aan zijn ontwerp van de Bruynzeelkeuken in 1938 en aan zijn vooruitstrevende grafische ontwerpen voor bedrijven als de PTT en de Nederlandsche Kabelfabriek. ... hij geloofde in functionaliteit, standaardisatie en machinale productie en profileerde zich als een van de eerste industriele vormgevers van nederland. ... voor al zijn opdrachtgevers leverde zwart zowel producten, grafische vormgeving als architectuur, waardoor hij zich typo-tect ging noemen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Organic Design
Organic Design
Designstroming en stijl uit de jaren 1930-1960, 1990-heden. Hoofdkenmerken. Zachte, vloeiende lijnen en gebeeldhouwde vormen. Holistische ontwerpen die gerelateerd zijn aan hun omgeving. ... hij vondt dat hout een "vorminspirerend, diep menselijk materiaal was" en verwierp daarom de toen door europese avant-gardistenindustriele geliefde materialen als metalen buizen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Henry Dreyfuss
Amerikaans industrieel ontwerper, geboren 1904 New York - overleden 5 oktober 1972 South Pasadena, Californië. ... industriele vormgeving werd in die tijd steeds meer een beroep. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
industrieel
A: Als bijvoeglijk naamwoord 1.0: van/m.b.t. de industrie 1.1: door de industrie geproduceerd 1.2: door industrie gedomineerd 1.3: industrieel aandoend B: Als zelfstandig naamwoord 1. ... en bijwoordelijk spelling en flexie vorm afbreking stellende trap onverbogen industrieel in.dus.tri.eel stellende trap verbogen industriele in.dus.tri.e.le vergrotende trap onverbogen industrieler in.dus.tri.e.ler vergrotende trap verbogen industrielere in.dus.tri.e. ... oog op functionaliteit en gemakkelijke productie zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van de esthetische waarde; industriele vormgeving; ook: studierichting waar men leert industriele ontwerpen te maken; opleiding voor industrieel ontwerpen synoniem: industriele - (bron: ANW)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 136