YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: design designer meubelontwerper ontwerper vormgeving ontwerpers meubels industrieel vormgever vormgever toegepaste kunst industriele vormgeving vormgevers 2009 industrial designer drents museum kunst architectuur dessin speciaal ontworpen, modieus josep llusca verner panton george nelson panton pierre paulin bruno ninaber van eyben norman bel geddes groningen gijs bakker philips coen de vries gerard kiljan behrens henry dreyfuss peter behrens cultuur engels latijn bauhaus oudfrans design- : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 600 voor - industrieel vormgever - in 0.0805768966674805 seconden.
design
De, het design (m en o) ... design de, het design (m en o) vormgeving en ontwerp van een product of van een gebruiksartikel, met name van een industrieel vervaardigd product. ... op het cibap in zwolle zijn uitgebreide opleidingen te volgen tot vormgever in diverse disciplines. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

industrial designer - industrieel vormgever

industrial designer zn. Ontleend aan het Engels. [alg.] = industrieel vormgever. Gerrit Rietveld is een bekende Nederlandse, Henry Van de Velde een bekende Belgische vormgever. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
designer - (speciaal ontworpen, modieus)
design zn. ‘industriële vormgeving, met name modieus en opvallend; opvallend en modieus ontwerp’ Nnl. design ‘(modieuze) vormgeving van een industrieel product’ [1975; Nierop 1975]. ... designer 'ontwerper, vormgever', in de betekenis 'de naam dragend van een beroemd ontwerper' [1966; oed]. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Josep Lluscà
Industriëel vormgever, geboren 1948 in Barcelona. ... josep llusca industrieel vormgever, geboren 1948 in barcelona. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Pierre Paulin
Pierre Paulin
Frans architect en vormgever, geboren 9 juli 1927 in Parijs in 1927 - overleden 13 juni 2009 in Montpellier. ' Mijn favoriete ontwerp is dat wat nog gemaakt moet worden, hetzij door mij, hetzij door de toekomstige generatie' Zie ook Nederland geniet Pierre Paulin bekendheid als vormgever van enkele beroemde Artifort- meubels. ... zijn ambitie om beeldhouwer te worden moest hij opgeven nadat hij gewond raakte aan zijn arm, waarop hij besloot industrieel ontwerper te worden. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Norman Bel Geddes
Amerikaans theater- en industrieel vormgever, geboren 27 april 1893 te Adrian in Michigan - overleden 9 mei 1958 in New York. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Bruno Ninaber van Eyben
Nederlands industrieel vormgever, geboren 1950 in Boxtel. Woont en werkt in Delft. " Meer zou onnodig zijn, minder onmogelijk" - (Bruno Ninaber van Eyben) ' Dit motto heeft met mijn manier van werken te maken. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Verner Panton
Verner Panton
Deense vormgever en architect, geboren 13 februari 1926 in Gamtofte, Denemarken - overleden 5 september 1998. Verner Panton was Deen, maar maakte geen deel uit van de beroemde Scandinavische meubel-ontwerptraditie. ... genstelling tot de meeste europese vormgevers was verner panton evenals de amerikanen eames en nelson een groot voorstander van industrieel design. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
George Nelson
George Nelson
Amerikaans vormgever, architect, journalist en criticus, geboren in 29 mei 1908 in Hartford, Connecticut - overleden New York 1986. Designer George Nelson was een van de grondleggers van het Amerikaanse modernisme en de invloedrijkste Amerikaanse meubelontwerper van de jaren vijftig. ... ook nelson was een groot pleitbezorger van het modernisme en irriteerde vele van zijn collega's, die als industrieel vormgevers, volgens nelson teveel concessies deden aan de commercie. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Henry Dreyfuss
Amerikaans industrieel ontwerper, geboren 1904 New York - overleden 5 oktober 1972 South Pasadena, Californië. ... na zijn studie aan de ethical culture school in new york, ging hij in 1923 in de leer ging bij industrieel vormgever norman bel geddes die hem opleidde tot theatervormgever. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Peter Behrens
Peter Behrens
Peter Behrens door Max Lieberman Duits schilder, architect, vormgever en typograaf, 14 april 1868 Hamburg - 27 februari 1940 Berlijn. Peter Behrens geldt als de invloedrijkste Duitse vormgever van de 20e eeuw en wordt gerekend tot de eerste generatie architecten van de 20ste eeuw die zich verzetten tegen academisme, eclecticisme en de neo-stijlen van de 19de eeuw. ... ctioneel interieur - en dat aan de andere kant als symbool voor de nieuwe economische en daarmee ook politieke status van grote industrieele bedrijven kon functioneren, door z'n ambitieuze vorm en het gebruik van nieuwe materialen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Philips
Philips
Nederlands elektronicaconcern, opgericht 15 mei 1891. Koninklijke Philips Electronics N.V., kort gezegd Philips, ia de producent van onder andere consumentenelektronica, lampen, mobiele telefoons en medische apparatuur. ... door het enorme succes van zijn werk groeide de afdeling van kalff uit tot de eerste industrieel ontwerp afdeling in nederland. ... in 1925 werd daarom voor het eerst een vormgever in dienst genomen: de architect en grafisch vormgever louis kalff. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Gerard Kiljan
Nederlandse grafisch vormgever, docent aan academie, edelsmid, fotograaf, industrieel ontwerper, keramist en tekenaar, geboren 26 oktober 1891 Hoorn - overleden 21 oktober 1968 Leidschendam. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Gijs Bakker
Nederlandse 0ntwerper van sieraden en industrieel designer, geboren op 20 februari 1942. Gijs Bakker geldt als een pionier op het gebied van sieraadvormgeving. ... als industrieel vormgever heeft gijs bakker o.m. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Coen de Vries
Nederlands industrieel ontwerper en meubelontwerper, geboren te Den Haag op 22 augustus 1918. Coen de Vries behoorde als lid van ' Goed Wonen' tot de naoorlogse generatie van ontwerpers die zijn stempel drukte op de ontwikkeling van het Nederlandse meubel en interieur na 1945. ... tevens was hij als industrieel vormgever aan diverse bedrijven verbonden. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Fabrique
Multidisciplinair communicatie- en ontwerpbureau, opgericht 1 januari 1992, met verschillende disciplines: nieuwe media, grafisch ontwerp en productontwikkeling. ... kennis en creativiteit uit verschillende disciplines creeren we het verschil.' - (fabrique is dat de goede eigenschappen van de industrieel ontwerper en de grafisch vormgever optimaal benut worden. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
design - (industriële vormgeving, met name modieus en opvallend; opvallend en modieus ontwerp)
design zn. ‘industriële vormgeving, met name modieus en opvallend; opvallend en modieus ontwerp’ Nnl. design ‘(modieuze) vormgeving van een industrieel product’ [1975; Nierop 1975]. ... designer 'ontwerper, vormgever', in de betekenis 'de naam dragend van een beroemd ontwerper' [1966; oed]. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Bořek Šípek
Praagse ontwerper, glaskunstenaar, meubeldesigner en architect, geboren in 1949 in Praag, Tsjecho-Slowakije. Borek Sipek, die vooral bekend is als glaskunstenaar, heeft in zijn leven een indrukwekkende verscheidenheid aan vazen, kommen, bokalen en andere glasobjecten ontworpen die zich kenmerken door een opvallende verticaliteit en het gebruik van vrolijk gekleurd glas. ... es semaine, uitgevoerd in de bekende porseleinfabriek in sevres en het bestek dat hij voor het italiaanse driade ontwierp, zijn industrieel geproduceerde gebruiksvoorwerpen. ... niet voor niets wordt sipek de 'vormgever van de emotie' genoemd. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jean Prouvé
Jean Prouvé
Franse architect, metaalbewerker en ontwerper, geboren 8 April 1901 in Parijs - overleden 23 maart 1984 in Nancy. Jean Prouvé is een man die als geen ander het industriëel bouwen een gezicht gaf. ... jean prouve is een man die als geen ander het industrieel bouwen een gezicht gaf. ... niet alleen als uitvinder en ontwikkelaar van lichte bouwsystemen en vliesgevels, maar meer nog als vormgever en architect die met industrieel vervaardigde bouwelementen specifieke en betekenisvolle architectuur maakte. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Hartmut Esslinger
Duits- Amerikaanse industrieel vormgever, geboren in 1945 in Altensteig, Duitsland. ' We believe customers just don't buy a product; they buy value in the form of entertainment, experience and self-identity. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Mosa
(Koninklijke) Mosa Aardewerkhistorie deel 1 Mosa werd opgericht in 1883 door Louis Regout in Maastricht (Mosa is de Romeinse benaming van Maastricht). Mosa maakte aanvankelijk blauw Chinees porselein. ... na de komst van industrieel ontwerper e. ... vanaf 1950 ontwerpt keramisch vormgever edmond bellefroid, die afkomstig was van aardewerkfabriek de sphinx, voor mosa zijn pastelkleurige plastisch gevormde servies n - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Piet Zwart
Piet Zwart
Nederlandse fotograaf, typograaf en industrieel ontwerper, geboren 28 mei 1885 Zaandijk - overleden 24 september 1977 te Wassenaar. Zelfportret, 1931, foto collectie Nederlands Fotomuseum Rotterdam Piet Zwart (1885-1977) dankt zijn bekendheid vooral aan zijn ontwerp van de Bruynzeelkeuken in 1938 en aan zijn vooruitstrevende grafische ontwerpen voor bedrijven als de PTT en de Nederlandsche Kabelfabriek. ... hij werkte als binnenhuisarchitect, industrieel vormgever, reclametypograaf, fotograaf, criticus en docent en speelde in al deze hoedanigheden een belangrijke rol in het nederlandse ont - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Wilhelm Wagenfeld
Duitse industrieel vormgever, 15 april 1900 te Bremen - 28 mei 1990 in Stuttgart. In 1924, toen nog als leerling in het Bauhaus atelier, ontwierp Wilhelm Wagenfeld zijn meesterlijke Wagenfeld/Jucker tafellamp. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Alessandro Mendini
Italiaans ontwerper, auteur en architect, geboren 16 augustus 1931 te Milaan. Alessandro Mendini is een van de topfiguren binnen de postmoderne design-wereld. ... tot 1970 werkte hij voor industrieel vormgever nizzoli associati, waar hij zich met name bezighield met een ontwerp voor een experimentele woning -italsider- in tar - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 142