YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: ina brouwer mr. i. (ina) brouwer kabinet-den uyl kunst minister groenlinks mohamed rabbae ppr jolande sap cpn lijsttrekker d66 evp femke halsema psp els borst kvp pvdd mens en spirit/basisinkomen partij/v-r ancilla van de leest marga klompe artikel 1 vrouwen in de politiek marianne thieme andree van es sylvana simons ria beckers evangelische volkspartij piratenpartij ria beckers-de bruijn kabinet-schermerhorn/drees d.j. wijnkoop partij voor de dieren cathy ubels aov ben polak leefbaar nederland henk gortzak a.j. koejemans gerben wagenaar : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 110 voor - ina brouwer - in 0.0172560214996338 seconden.

Mr. I. (Ina) Brouwer

Communiste die na Marcus Bakker voor de moeilijke taak stond een minder door het verleden belaste en een moderner denkende CPN neer te zetten. Werd toch vaak met dat verleden geconfronteerd. Dochter van een politiecommissaris en opgegroeid in een VVD-milieu. ... i. ( ina - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Vrouwelijke lijsttrekkers
In 1977 werd Ria Beckers de eerste vrouwelijke lijsttrekker in Nederland voor de PPR. Al eerder in 1952, 1963 en 1967 was Marga Klompé lijstaanvoerder van de KVP, maar zij was dit slechts in enkele provincies. ... en 1986), andree van es was lijsttrekker van de psp (1986) en ina - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Communistische Partij van Nederland (CPN)
De CPN was een communistische partij. Tot 1935 heette de partij Communistische Partij Holland (CPH). De partij kreeg die naam in 1918 na de Russische Oktoberrevolutie van 1917. Tot die tijd heette de partij Sociaal-Democratische Partij (SDP). ... henk gortzak, gerben wagenaar, paul de groot, marcus bakker en ina - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekkers GroenLinks
Sinds 2015 is Jesse Klaver lijsttrekker van GroenLinks. Klaver werd gekozen op 12 mei 2015 als fractievoorzitter en politiek leider van GroenLinks. Hij verving Jolande Sap die in 2012 het tegenvallende resultaat van 4 zetels behaalde. ... de pacifistisch-socialistische partij (psp ). in 1994 voerde ina - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Leiderschapswisselingen
Het politieke leven van een partijleider is uiteraard beperkt houdbaar. Een teleurstellend resultaat, het gevoel dat het wel 'mooi' is geweest, maar ook leeftijd of gezondheid kunnen redenen zijn voor vertrek. ... lijsttrekker hans dijkstal, maar demissionair minister van f ina - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1981
Grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen van 1981 was D'66. Die partij ging onder aanvoering van Jan Terlouw van acht naar zeventien zetels. De 'grote drie' CDA, PvdA en VVD verloren respectievelijk vijf, negen en twee zetels. ... door het verlies van cda en vvd verloor ook de regeringscomb ina - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekker van een partij
Een lijsttrekker is de nummer één op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. In de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. ... partij. een bijzondere situatie deed zich voor in 1994, toen ina - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Niet-aanvaarde benoeming als Tweede Kamerlid
Een gekozene is niet verplicht zijn zetel in te nemen en het is meer dan eens voorgekomen dat iemand afzag van de Tweede Kamerzetel. In de regel ging het na verkiezingen om één of twee personen, die daar meestal om persoonlijke redenen van af zagen. ... verhaal ging dat zijn opvolger, jacques de jong, hem daarvoor f ina - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1994
Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 1994 deden zich grote verschuivingen voor. PvdA en CDA verloren fors (respectievelijk 12 en 20 zetels), waardoor de zittende coalitie haar meerderheid verloor. Vrij spectaculair was de komst van de ouderenpartijen (AOV en Unie 55+ ) met maar liefst zeven zetels. ... elco brinkman d66 hans van mierlo gpv gert schutte groenlinks ina - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Drs. M. (Mohamed) Rabbae
GroenLinks-politicus van Marokkaanse afkomst. Vluchtte in 1966 als student naar Nederland toen veel activisten tegen het regime van koning Hassan gevangen werden genomen. Studeerde in Amsterdam en werd later als directeur van het Nederlands Centrum Buitenlanders een belangrijk woordvoerder namens de minderheden. ... koos na de golfoorlog voor groenlinks en was in 1994 met ina - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
GroenLinks (GL)
GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Voorzitter van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks is sinds 12 mei 2015 Jesse Klaver. De huidige partijvoorzitter is Marjolein Meijer. ... ria beckers van de ppr, andree van es van de psp, en ina - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Groenlinks en de Tweede Kamerverkiezingen vanaf 1989
In onderstaand overzicht vindt u de belangrijkste informatie rond GroenLinks (GL) en haar deelname aan Tweede Kamerverkiezingen sinds 1989. In dit overzicht staat vermeld met welke lijsttrekker, programma en kandidaten de GL deelnam aan de verkiezingen. ... 1998 (geen titel) 11 7,2 oppositie, kabinet-kok ii 1994 ina - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Dr. W.S.P. (Pim) Fortuijn
Voormalige hoogleraar en columnist die in 2001 op stormachtige wijze de politiek betrad en die op een onconventionele wijze politiek bedreef. Hedonistische, enigszins dandy-achtige man, die omstreden uitspraken niet schuwde, maar daarom ook fel werd bestreden. ... gemeentebestuur maastricht, 1988 - adviseur over de studief ina - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1986
Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 1986 behaalde het CDA onder aanvoering van premier Lubbers ("Laat Lubbers z'n karwei afmaken") een grote overwinning. Zij kwam van 45 op 54 zetels. Regeringspartner VVD verloor daarentegen negen zetels. ... lag voortzetting van de zittende regeringscomb ina - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1982
Onder aanvoering van Ed Nijpels won de VVD bij deze vervroegde Tweede Kamerverkiezingen tien zetels (van 26 naar 36 zetels). De PvdA herstelde zich van een zware nederlaag bij de Statenverkiezingen van maart en won drie zetels ten opzichte van 1981. ... maatschappij 364 0,0 0 lijsttrekkers cda dries van agt cpn ina - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Fre Brouwer

Frederik Geert ( Fre) Brouwer, ( Meeden 1921 - Smilde 1994) Gemeentearchitect van Baflo, Usquert en Warffum, daarna verbonden aan de afdeling Gemeentewerken van Slochteren en tenslotte directeur van die afdeling van Smilde. ... ina - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Jan Brouwer

Jan Brouwer, ( Zuidbroek 1940) Vanaf 1975 werkzaam bij de NAM (meet- en regeltechniek); van 1989 tot 1995 bestuurslid Stichting 't Grunneger Bouk en redactielid Toal en Taiken. ... ina - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Willem Coenraad Brouwer

Nederlands beeldhouwer, graficus, grafisch ontwerper, meubelontwerper, monumentaal kunstenaar (keramiek), keramist, geboren 19 oktober 1877 in Leiden - overleden 23 mei 1933 Leiderdorp Zoeterwoude. ... ina - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Cornelis Brouwer

Noord-Nederlands (vóór 1775) schilder genrekunst en historie. Werd vroeger wel verward met Justus Brouwer. Geboorteplaats/datum Rotterdam? ¦ Sterfplaats/datum Rotterdam 1681-08-24. ... ina - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Mr. T. (Tiemen) Brouwer

Katholieke boerenvoorman en politicus. Kwam uit een hervormd Gelders gezin en werd pas na zijn huwelijk katholiek. Doorliep een loopbaan in de gemeentelijke administratie. Als algemeen secretaris van de Katholieke Boeren- en Tuindersbond vanaf 1959 vertegenwoordiger van het 'groene front' in de KVP-fractie. ... secretaris-penningmeester van de kvp-fractie en een van de f ina - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Collegium Musicum Groningen
Barokorkest in 1972 opgericht door klavecinist Johan Brouwer. Het ontleent zijn naam aan het 18de-eeuwse Stadt Collegium Musicum en speelt op historische instrumenten of kopieën daarvan. ... ina - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Jelle Hendriks Brouwer

Jelle Hendriks Brouwer (Beetsterzwaag 23-08-1900 - Leeuwarden 22-01-1981) was hoogleraar in de Friese taal- en letterkunde te Groningen ( 1941-56) en Amsterdam (1956-62); wetenschappelijk directeur van de Fryske Akademy te Leeuwarden (1956-64). ... proaza fan eeltsje halbertsma (1958), fryske foarnammen en skae ina - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Aftredende bewindslieden
Er kunnen diverse redenen zijn waarom een bewindspersoon tussentijds aftreedt. Er kan een conflict optreden met de collega's over het te voeren beleid, de Tweede Kamer kan het vertrouwen opzeggen, of er kunnen persoonlijke redenen aan vertrek ten grondslag liggen. ... om af te treden. op 30 januari 2014 bood staatssecretaris van f ina - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Profiel kandidaten Tweede Kamerverkiezingen 2017
Een profiel van de kandidatenlijsten van een aantal partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Voor deze analyse is uitgegaan van het zetelaantal dat wordt genoemd in de Peilingwijzer. ... ina - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 42