YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst architectuur literair hugo claus muziek cultuur verhagen film roger raveel paul claes raveel karel appels alechinsky pierre alechinsky karel appel fons rademakers rademakers kabinet kabinet-cals nederlandse literatuur 1965 jan van vlijmen les ateliers du marais de-vijftigers marijnen ateliers du marais vijfenvijftigers martinus-nijhoff-prijs kabinet-marijnen design groningen hendrik conscience sylvia kristel carice van houten vondeling charles michel job cohen koos vorrink guy verhofstadt tom lanoye : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 325 voor - hugo claus - in 0.0259339809417725 seconden.
Hugo Claus

Hugo Claus

... hugo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Karel Appel
Karel Appel
Nederlandse schilder, beeldhouwer, tekenaar en dichter, geboren 25 april 1921 Amsterdam - overleden 3 mei 2006 in Zürich, Zwitserland. Karel Appel wordt beschouwd als een prominent exponent van het expressionisme uit de tweede helft van de twintigste eeuw. ... van het daaropvolgende jaar kwam ook de belgische schrijver hugo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Roger Raveel
Belgisch schilder en grafisch kunstenaar, geboren op 15 juli 1921 in Machelen-aan-de-Leie, een dorp nabij Gent waar hij tot op heden woont en werkt. Zijn werk wordt gekenmerkt door een opzettelijk integreren van de leegte in het kunstwerk, bv. ... jan burssens, kamiel d'have en pierre vlerick. via zijn vriend hugo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Fons Rademakers
Nederlandse regisseur, acteur, producent, geboren in Roosendaal, 5 september 1920 - overleden in Genève, 22 februari 2007. Rademakers is een van de pioniers van de Nederlandse filmindustrie. ... was er trots op dat hij die anderen aan zich wist te binden. hugo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Pierre Alechinsky
Belgisch kunstenaar, beeldhouwer, graficus, keramist, schilder, tekenaar van dieren, figuurvoorstellingen, non-figuratief, stillevens, geboren 19 oktober 1927 in Brussel. ... hij zijn encres a deux pinceaux, begeleid door gedichten van hugo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Paul Claes
Geboren: 30 oktober 1943 Leuven, Belgie. Vlaamse dichter, auteur, vertaler. Paul Claes is niet alleen in Leuven geboren en getogen maar woont en werkt ook in de Brabantse stad, waar hij aan de oudste universiteit van de Lage Landen niet alleen Grieks en Latijn studeerde maar, na enkele jaren werkzaam te zijn geweest als journalist, zich ook in de Germaanse filologie bekwaamde, met als zwaartepunt de Nederlandse en Engelse letteren. ... mythe': een studie naar antieke verwijzingen in het werk van hugo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Nederlandse literatuur
Nederlandse literatuur is de verzameling van alle als literair bestempeld Nederlandstalige werk van Antillianen, Indische Nederlanders, Indonesiërs, Nederlanders, Surinamers, Vlamingen, en anderen. ... tijd (1985) ------------- de ontdekking van de hemel (1992) hugo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Vijfenvijftigers
Zie ook het artikel De Vijftigers. Experimentelen De Vijftigers of de Beweging van Vijftig is de benaming voor een groep dichters die in de jaren '50 het experiment in de Nederlandse poëzie invoerden. ... was tijd en mens ( 1949-'55) met medewerkers als hugo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
De-Vijftigers
De Vijftigers (of De Experimentelen) De Vijftigers of de Beweging van Vijftig is de benaming voor een groep dichters die in de jaren '50 het experiment in de Nederlandse poëzie invoerden. ... was tijd en mens ( 1949-'55) met medewerkers als hugo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Martinus-Nijhoff-prijs
Martinus Nijhoff-prijs ... nederlandse letterkunde, met name het verdriet van belgie van hugo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Les ateliers du Marais
Alechinsky huurt een huis waarin hij het gemeenschapshuis Ateliers du Marais inricht en waar een aantal kunstenaars waaronder Jan Cox, Luc de Heusch, Reinhoud (d'Haese), Olivier Strebelle, Asger Jorn en Michel Olyff komen logeren en werken. ... strebelle, asger jorn en michel olyff komen logeren en werken. hugo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jan van Vlijmen
Nederlands componist en pianist, geboren in 1935 te Rotterdam, Jan van Vlijmen componeerde kamermuziek, orkestwerken en opera's zoals Un malheureux vêtu de noir en Thyeste. Meerdere keren nam hij in de publiciteit stelling tegen in zijn ogen slechte overheidsplannen voor het muziekonderwijs in Nederland. ... opera reconstructie over che guevara, op tekst van hugo - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Sylvia Kristel
Sylvia Maria Kristel (Utrecht, 28 september 1952) is een Nederlandse actrice. ... speelde. inmiddels had ze een relatie met de schrijver hugo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Hendrik Conscience
Hendrik Conscience (Antwerpen, 3 december 1812 - Brussel, 10 september 1883) was een Vlaams schrijver. Een bekende uitspraak over hem is \ ... geschreven in 1838 en tot een filmscenario herwerkt door hugo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Carice van Houten
... onder meer de titelrol in een drie uur durende productie van hugo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Tom Lanoye
Belgisch- Vlaamse schrijver, geboren op 27 augustus 1958 in Sint Niklaas. Debuut: Rozengeur en Maneschijn (1983, essays) Genres: Poëzie, roman, kort verhaal, toneel, essay. ... in properia cures (over jeroen brouwers) en de zwijger (over hugo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Stijn Streuvels
Vlaamse schrijver, geboren te Heule, 3 oktober 1871, overleden in Ingooigem, 15 augustus 1969. Stijn Streuvels, pseudoniem voor Frank Lateur was één van de belangrijkste vernieuwers uit de Nederlandse letteren van die tijd. ... 1971 onder de titel "mira of de teleurgang van de waterhoek". hugo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jurriaan Schrofer
Nederlands Grafisch ontwerper, beeldhouwer, graficus, typograaf Jurriaan (Willem) Schrofer Geboorteplaats/datum Den Haag 1926-04-15 Sterfplaats/datum Amsterdam 1990-07-01 Jurriaan Schrofer is een van de opvallendste grafisch ontwerpers van na de oorlog. ... het mes (1961), een poetische verfilming van een novelle van hugo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Libris-Literatuur-Prijs
De Libris Literatuur Prijs (van 1987 tot 1993 onder de naam AKO Literatuur Prijs) wordt ieder jaar toegekend aan de auteur van een oorspronkelijk Nederlandstalig boek binnen de categorie literair verhalend proza. ... gewassen vlees 1996: alfred kossmann, huldigingen 1997: hugo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Prijs-der-Nederlandse-Letteren
Prijs der Nederlandse Letteren De Taalunie reikt elke drie jaar de Prijs der Nederlandse Letteren uit (voorheen Staatsprijs der Nederlandse Letteren). Deze prijs voor Nederlandstalige auteurs is de belangrijkste prijs van de Taalunie en is de enige staatsprijs voor literatuur van Nederland, Vlaanderen en Suriname. ... mulisch 1992: christine d'haen 1989: gerrit kouwenaar 1986: hugo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Louis Paul Boon
Vlaamse schrijver en kunstschilder, geboren 15 maart 1912 in Aalst - overleden 10 oktober 1979 in Erembodegem. Wanneer men Boon vroeg hoe hij ooit begonnen was met schrijven, vertelde hij immer laconiek hetzelfde: 'Dat is toch eenvoudig, je leest een boek van een Franse dokter ( Louis-Ferdinand Céline, Voyage au bout de la nuit, G. ... provincie antwerpen. in 1949 richtte louis paul boon samen met hugo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Geertjan Lubberhuizen
Uitgever en oprichter van de Bezige Bij, Geboren te Schoten 15 maart 1916, overleden 18 juli 1984 te Cornamona, Ierland. Zoon van Jan Willem Lubberhuizen, werktuigbouwkundig ingenieur, en Josina Petronella de Muijnck. ... reputatie heeft verworven met onder anderen schrijvers als hugo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Renate Rubinstein
Nederlandse schrijfster, journaliste en columniste, geboren in Berlijn, 16 november 1929, overleden in Amsterdam, 23 november 1990. ... aanleiding voor felle polemieken met andere columnisten, zoals hugo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Koen Dejonghe
Koen Dejonghe geb. Kuurne 1957 Belgisch componist Koen Dejonghe kwam thuis voor het eerst in contact met verschillende soorten muziek. Hij nam piano- en blokfluitles, begon al snel te improviseren en componeerde korte werken. ... drie gezelle-liederen uit 1992, drie sonnetten op tekst van hugo - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 8