YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: hero brinkman h. (hero) brinkman groningen cda geert wilders mark rutte pvv arie slob vvd jolande sap diederik samsom kabinet-rutte i groenlinks sybrand van haersma buma emile roemer maxime verhagen sgp jan nagel fleur agema alexander pechtold partij voor de vrijheid 50plus piratenpartij kees van der staaij marianne thieme pvv en tweede kamerverkiezingen liberaal democratische partij val van het kabinet-rutte lijsttrekker was geert wilders sybrand buma tweede kamerverkiezingen 2010 maurice koopman 2012: catshuiscrisis partij voor mens en spirit kabinetscrises europees noodfonds iq-partij partij van de toekomst sammy van tuyll van serooskerken stabiliteits- en groeipact : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 93 voor - hero brinkman - in 0.0152130126953125 seconden.

H. (Hero) Brinkman

Hero Brinkman (1964) was van 30 november 2006 tot 20 september 2012 Tweede Kamerlid. Tot 20 maart 2012 was hij lid van de PVV-fractie. Bij de verkiezingen van 2012 was hij lijsttrekker van de door hem opgerichte partij DPK. ... ( hero - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
PVV en Tweede Kamerverkiezingen 2010
De PVV haalde bij de verkiezingen van 9 juni 2010 24 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was Geert Wilders. De partij had voor de verkiezingen 9 zetels in de Tweede Kamer. Het verkiezingsprogramma was getiteld 'De agenda van hoop en optimisme'. ... kandidaat stemmen geert wilders 1.376.938 fleur agema 31.486 hero - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetscrisis 2012: de Catshuiscrisis
Op zaterdag 21 april 2012 kwam het kabinet-Rutte I ten val, nadat de besprekingen in het Catshuis over verdere bezuinigingen waren mislukt. Over de inhoudelijke redenen was strikt genomen niets bekend, omdat wekenlang in beslotenheid was vergaderd. ... schade aan de nederlandse export werd volgens hen onderschat. hero - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2012
Op 12 september 2012 waren er vervroegde Tweede Kamerverkiezingen. Deze waren nodig na de val van het kabinet-Rutte op 23 april 2012. Bij de verkiezingen kon worden gestemd op kandidaten van 21 partijen, waaronder elf nieuwkomers. ... van jan nagel en het democratisch politiek keerpunt (dpk) van hero - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kamerleden in opspraak
Enkele keren kwamen Kamerleden in opspraak. Vaak ging het daarbij om (vermeende) vermenging van politieke en zakelijke belangen, maar ook schending van geheimhouding, het in aanraking komen met justitie of een opgerakeld verleden. ... mogelijke betrokkenheid bij oneerlijke zakenpraktijken vertrek hero - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partij voor de Vrijheid (PVV)
De Partij voor de Vrijheid (PVV) is op 22 februari 2006 geregistreerd bij de Kiesraad. De PVV geldt als populistisch, met zowel conservatieve, liberale, 'rechtse' als 'linkse' standpunten. De PVV keert zich met name tegen 'islamisering van de Nederlandse samenleving', waarvan in haar ogen sprake is en zet zich verder af tegen 'links' in brede zin (subsidies, ontwikkelingssamenwerking, bureaucratie, Europese samenwerking, publieke omroep). ... zoals 'partij-ideoloog' martin bosma en de intern kritische hero - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Ondernemerspartij (OP)
De Ondernemerspartij is een politieke partij voor en door ondernemers. De standpunten komen voort uit de ondernemerspraktijk. Rode draad in het programma is het principe van gelijke handelsmogelijkheden voor ondernemend Nederland. ... van gelijke handelsmogelijkheden voor ondernemend nederland. hero - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
PVV en Tweede Kamerverkiezingen 2006
De PVV haalde bij de verkiezingen van 22 november 2006 9 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was Geert Wilders. De PVV deed voor het eerst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen en was opgericht door Geert Wilders, die in 2004 uit de VVD-fractie in de Tweede Kamer was gestapt en verder was gegaan als de Groep-Wilders. ... kandidaten 1 geert wilders 2 fleur agema 3 raymond de roon 4 hero - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Robert Brinkman

Robert Brinkman, (Coevorden 1894 - Rheden 1994), was medicus- fysioloog. Vooral door hem werd Groningen befaamd om de kennis omtrent ademfysiologie en longziekten. ... hero - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Hendrik Brinkman

Hendrik Brinkman, (Kampen 1909 - Haren 1994), was een natuurkundige, hoogleraar in de experimentele fysica. Hendrik Brinkman werd geboren op 5 november 1909 te Kampen, waar hij ook de middelbare school bezocht. ... hero - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Mr.Drs. L.C. (Elco) Brinkman

Elco Brinkman (1948) is sinds 7 juni 2011 Eerste Kamerlid voor het CDA. Hij is fractievoorzitter. Na werkzaam geweest te zijn bij onder meer de Vrije Universiteit kreeg hij spoedig leidinggevende functies op het ministerie van Binnenlandse Zaken. ... hero - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Hero Gerben Bleeker

Hero Gerben Bleeker, (Harkstede 1889 - Groningen 1973), was onderwijzer en toneelschrijver. Na de onderwijzersopleiding aan een internaat in Maastricht onderwijzer in Winschoten. ... hero - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Brinkman en Van der Vlugt

J. A. Brinkman (1902- 1949) en Van der Vlugt (1894-1936) Johannes Andreas Brinkman (1902- 1949) en Leendert Cornelis van der Vlugt (1894-1936) waren prominente architecten van het Nieuwe Bouwen. ... hero - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Everhard Frederik Willem Brinkman

Everhard Frederik Willem Brinkman, (16 maart 1876 te In het Loeg, gemeente Muntendam - overleden Haren 1946) was een onderwijzer en schoolhoofd in Tripscompagnie, vanaf 1907 verbonden aan het Instituut Hommes in Hoogezand. ... hero - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Afsplitsingen fracties Tweede Kamer
Zolang er fracties in de Tweede Kamer zijn (sinds het einde van de 19e eeuw), zijn er afsplitsingen voorgekomen. Vaak waren die het gevolg van meningsverschillen over de koers van de partij. In enkele gevallen lagen persoonlijke tegenstellingen er aan ten grondslag. ... hero - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Politiek leider van een partij
Politiek leiders treden naar buiten toe op als het 'boegbeeld' en het aanspreekpunt van hun partij. Binnen hun partij moeten zij zorgen voor politieke eensgezindheid. ... hero - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
CDA en Eerste Kamerverkiezingen 2011
Het CDA haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 23 mei 2011 11 zetels in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Elco Brinkman. Het CDA had voor de verkiezingen 21 zetels in de Eerste Kamer. ... hero - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Christen-Democratisch Appèl (CDA)
Het Christen-Democratisch Appèl (CDA) is een christelijk geïnspireerde partij in het centrum van het politieke spectrum. Sinds zijn verkiezingen tot lijsttrekker in 2012 is Sybrand van Haersma Buma politiek leider. ... hero - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerverkiezingen 2011
Op maandag 23 mei 2011 werd een nieuwe Eerste Kamer gekozen. De (gedoog)coalitie VVD-CDA-PVV kreeg 37 zetels, net een zetel te weinig voor een meerderheid: De PVV komt voor het eerst in de Eerste Kamer met 10 zetels. ... hero - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekkers Christen-Democratisch Appèl (CDA)
Sinds 18 mei 2012 is Sybrand van Haersma Buma lijsttrekker van het CDA. Zijn voorganger, Jan Peter Balkenende, stopte 9 juni 2010 vanwege tegenvallende verkiezingsresultaten. Hij was toen sinds 2001 partijleider. ... hero - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerfractie Christen-Democratisch Appèl (CDA)
Het Christen-Democratisch Appèl is vanaf 1977 ononderbroken vertegenwoordigd in de Eerste Kamer. De fractie heeft bij de verkiezingen van 2015 12 zetels behaald. In 2011-2015 had het CDA 11 zetels en in 2007 - 2011 21. ... hero - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Leiderschapswisselingen
Het politieke leven van een partijleider is uiteraard beperkt houdbaar. Een teleurstellend resultaat, het gevoel dat het wel 'mooi' is geweest, maar ook leeftijd of gezondheid kunnen redenen zijn voor vertrek. ... hero - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekker van een partij
Een lijsttrekker is de nummer één op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. In de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. ... hero - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerverkiezingen 2015
Op dinsdag 26 mei 2015 kozen de leden van Provinciale Staten een nieuwe Eerste Kamer. De Statenleden waren op hun beurt op woensdag 18 maart 2015 jl. direct door alle kiesgerechtigde Nederlanders gekozen. ... hero - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 55