YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: henk beernink kabinet-de jong mr. h.k.j. (henk) beernink pvda chu arp kvp tweede kamer cpn eerste kamer sgp psp ppr kabinet sdap jan marijnissen tweede kamerverkiezingen rpf vdb tweede kamerfractie harry van doorn de jong politiek leider van agt politieke partij evp bakker lijstverbinding cals bos cda kabinet-den uyl minister-president luck van leeuwen jhr.mr. d.j. de geer partijvoorzitters dr. j.th. de visser vvd d66 tweede kamerverkiezingen sinds 1918 : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 321 voor - henk beernink - in 0.0292830467224121 seconden.

Mr. H.K.J. (Henk) Beernink

CHU-voorman na het vertrek van Tilanus in 1963. Combineerde lange tijd het Tweede Kamerlidmaatschap met de functie van gemeentesecretaris van Rijswijk (Z.H.). Zag in 1967 zijn loopbaan bekroond met het ministerschap van Binnenlandse Zaken in het kabinet-De Jong. ... h.k.j. ( henk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijvoorzitters CHU
Bekende CHU -voorzitters waren Henk Beernink en vader (Hendrik) en zoon (Arnold) Tilanus. Jhr.mr. D.J. de Geer, die als minister-president een dubieuze rol speelde in de Tweede Wereldoorlog, was van 1933-1939 voorzitter van de CHU. ... chu - hoofdinhoud bekende chu -voorzitters waren henk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijvoorzitter
Een partijvoorzitter is de voorzitter van het bestuur van een politieke partij. Een belangrijke taak van de partijvoorzitter is dus om leiding te geven aan de 'vereniging' die de politieke partij is. Hieronder vallen allerlei 'huishoudelijke' zaken, zoals de administratie, het organiseren van congressen en het in goede banen leiden van de procedures rond de totstandkoming van verkiezingsprogramma's en kandidatenlijsten voor verkiezingen. ... d66-voorzitters uit het verleden waren jacob kohnstamm, henk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Christelijk-Historische Unie (CHU)
De CHU was een christendemocratische politieke partij, die vooral aanhang had onder Nederlands-Hervormden. De CHU kende een los partijverband en daarom was er sprake van een unie. De CHU ontstond in 1908 door samengaan van de Christelijk-Historische Partij en de Friese Bond van christelijk-historischen. ... de vrouw) behoorde zij tot de linkervleugel van haar partij. henk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Christelijk-Historische Jongeren Organisatie (CHJO)
In 1927 bundelden verschillende Friese jongerenorganisaties die sympathiseerden met de CHU hun krachten en richtten zij de Christelijk-Historische Jongeren Groepen (CHJG) op. Deze organisatie moest de jeugd vormen door middel van debat en spel. ... deze in dat jaar af werden geschaft. prominente ex-leden henk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1946
In deze eerste naoorlogse Tweede Kamerverkiezingen liep het tegenvallende resultaat van de PvdA het meest in het oog. De nieuwgevormde partij kreeg 29 zetels, twee minder dan haar vooroorlogse voorlopers SDAP, VDB en CDU. ... amsterdam en den helder pvdv g. vonk kieskring haarlem pvdv henk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Fractievoorzitters Tweede Kamer
Een fractievoorzitter is de leider van zijn fractie, een groep Kamerleden van dezelfde partij. Hij of zij voert het woord bij belangrijke debatten, zoals over de regeringsverklaring en bij de algemene beschouwingen over de rijksbegroting. ... van cda klaver, j.f. (jesse) groenlinks krol, h.c.m. ( henk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1967
Een spectaculaire winst voor nieuwkomer D'66 (zeven zetels), groei voor de Boerenpartij (winst vier zetels) en flink verlies voor KVP (acht zetels) en PvdA (zes zetels). Dat waren de belangrijkste verschuivingen bij deze vervroegde Tweede Kamerverkiezingen. ... arp barend biesheuvel boerenpartij hendrik koekoek chu henk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1963
De komst, met drie zetels, van de Boerenpartij, het verlies van de PvdA (van 48 naar 43 zetels) en het feit dat de KVP eenderde van alle zetels behaalde, waren de belangrijkste ontwikkelingen bij deze Tweede Kamerverkiezingen. ... zwolle en maastricht boerenpartij hendrik koekoek chu henk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Henk Peeters

henk peeters Hendrik Harmanus ( Henk) Peeters, (geb. 1925) Nederlands beeldend kunstenaar; non-figuratief beeldhouwer, collagekunstenaar, graficus, schilder. ... henk - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Henk Veen

Henk Veen (17-06-64, Amsterdam) Amsterdam, Henk Veen werkte enige tijd samen met zijn vriend Herman Brood. Zo heeft hij in 1981 samen met Herman een film gemaakt waarin het buurthuis en dope verslaving onder de jeugd centraal stond. ... henk - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Henk Visch

Henk Visch (September 1950, Eindhoven) Henk Visch is een veelzijdig kunstenaar die zich uitdrukt in verschillende disciplines. Hij begon als tekenaar en graficus, maar legt zich vanaf 1981 ook toe op beeldhouwkunst. ... henk - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Henk Schiffmacher

Henk Schiffmacher Tatoeƫerder, schrijver, fotograaf en kunstenaar. Henk Schiffmacher, beter bekend als Hanky Panky, is in 1952 geboren in Harderwijk, waar hij als slagerszoon en katholieke jongen opgroeide tot een fervent tekenaar. ... henk - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Henk Badings

Henk Badings geb. 17-1-1907 te Bandung - gest. 1987 te Maarheeze Nederlands componist Hendrik Herman Badings studeeerde geologie te Delft en bekwaamde zich intussen autodidactisch tot componist Nadat hij in 1931 cum laude geslaagd was voor zijn ingenieursexamen en zich korte tijd onder leiding van Willem Pijper had gesteld, besloot hij voor een muzikale loopbaan te kiezen. ... henk - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Henk Wijngaard

Henk Wijngaard (13 juni 1946, Stadskanaal) is een Nederlands zanger, die werd geboren als zoon van een uit Frankrijk gevluchte moeder en een Canadese geallieerde soldaat. Hij was aanvankelijk werkzaam als vrachtwagenchauffeur. ... henk - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Henk Westbroek

Henk Westbroek is weliswaar radio DJ, maar is daarnaast ook zeer verdienstelijk zanger/ politicus/kroegbaas en socioloog. Westbroek verwerft in de jaren tachtig landelijke bekendheid als zanger en tekstdichter van de Nederlandstalige band Het Goede Doel. ... henk - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Henk Helmantel

Frans Nicolaas Helmantel) Woont en werkt te Westeremden Geboorteplaats Westeremden (Loppersum) 22-02-1945 Etser, schilder, tekenaar van kerkinterieurs landschappen portretten stillevens Opleiding '61 - '65 Academie Minerva ( Groningen) De streng gereformeerde schilder Henk Helmantel heeft vooral stillevens en kerkinterieurs op zijn naam staan. ... henk - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Henk Stallinga

Nederlands beeldend kunstenaar en industrieel ontwerper, geboren 25 september 1962 in Tytsjerk (Tytsjerksteradiel). 'Het ontwerp moet voor zich spreken en daar is niet al te veel poespas bij nodig, laat staan gewenst. ... henk - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Drs. H. (Henk) Nijboer

Henk Nijboer (1983) is vanaf 20 september 2012 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Hij was ambtenaar op het ministerie van Financiƫn. In 2003-2007 was hij lid van Provinciale Staten van Groningen. Verder was hij in Leiden wetenschappelijk onderzoeker naar gedragseconomie en de sociale zekerheid. ... h. ( henk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Henk Plenter

Hendrik Albrecht " Henk" Plenter ( Groningen, 23 juni 1913 - Groningen, 12 mei 1997) was een Nederlands voetballer die het tot 'Mister Be Quick' bracht. Hij speelde ruim twintig jaar (1930-1951) in het eerste elftal van Be Quick 1887, voornamelijk als stopperspil. ... henk - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Henk Krist

Geboren in 1952 te Leeuwarden. Woont en werkt in Britsum. Henk Krist valt in te delen in de groep van de eigengereide Friese autodidacten, alhoewel hij symbolisch de Vredeman de Vries Academie doorliep. ... henk - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Henk Wouda

Henk Wouda

Nederlands architect, binnenhuisarchitect, meubelontwerper en constructeur van scheepsmodellen, geboren 10 mei 1885 Leeuwarden - overleden 25 oktober 1946 Wassenaar Hendrik Gerben Wouda zag zichzelf in de eerste plaats als architect voor wie het interieur een niet te scheiden onderdeel van de architectuur is. ... henk - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Henk Binnendijk

Hendrik ( Henk) Binnendijk (Deventer 1953). Journalist bij de regionale omroep sinds 1978. Correspondent van landelijke omroepen en dagbladen, grondlegger van TV Noord (1994-1997), vormgever van vooral radioprogramma's en presentator-project-leider. ... henk - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Wat is juist: 'Als het misgaat, krijgt Henk het op zijn bord ' of 'Als het misgaat, krijgt Henk het op zijn brood '?

Dat hangt van de bedoelde betekenis af. 'Henk krijgt het op zijn brood' wil hier zeggen dat Henk er de schuld van krijgt dat het misgaat; 'Henk krijgt het op zijn bord' betekent dat Henk de problemen moet oplossen die ontstaan als het misgaat. ... is juist: 'als het misgaat, krijgt henk - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 40