YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst literair cultuur kabinet-den uyl design kvp arp ppr eerste kamer kabinet joop den uyl verhagen psp geert wilders bakker paul tang jacques aarden nederhorst michel van hulten max van der stoel biografisch archief kabinet-marijnen henk vredeling theo joekes erica terpstra mark rutte mat herben architectuur klaas de vries cor eberhard tweede kamerlid loek hermans wijnand duyvendak mariko peters tara oedayraj singh varma eerste kamerlid henk krol tunahan kuzu mark verheijen linda voortman : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 13185 voor - harry van den bergh - in 1.4170069694519 seconden.
Zoekterm van is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!
We geven maximaal 8000 resultaten op deze zoektermen.

Kamerleden in opspraak

Enkele keren kwamen Kamerleden in opspraak. Vaak ging het daarbij om (vermeende) vermenging van politieke en zakelijke belangen, maar ook schending van geheimhouding, het in aanraking komen met justitie of een opgerakeld verleden. ... aantjes (cda) 1978 onthullingen over oorlogsverleden vertrek harry - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Nederlandse literatuur
Nederlandse literatuur is de verzameling van alle als literair bestempeld Nederlandstalige werk van Antillianen, Indische Nederlanders, Indonesiërs, Nederlanders, Surinamers, Vlamingen, en anderen. ... mevrouw bentinck ------------- onverenigbaarheid van karakter harry - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Recht van Interpellatie

Het recht van interpellatie geeft Tweede en Eerste Kamerleden de mogelijkheid om met een bewindspersoon over een onderwerp buiten de orde van de dag te debatteren. Oftewel: een onderwerp dat niet reeds op de vergaderagenda van de Kamer staat. ... harry - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Mr. H.W. (Harry) van Doorn

Bekwame progressieve katholieke magistraat, die in 1956 als voorzitter van de KVP harde strijd voerde tegen de PvdA, maar later uit onvrede over de koers van zijn partij uit de Kamer trad. Minister van CRM voor de PPR in kabinet-Den Uyl. ... h.w. ( harry - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
'Schaduwkabinetten' als mislukte opmaat naar een Progressieve Volkspartij
Kort voor de Tweede Kamerverkiezingen van 28 april 1971 presenteerden PvdA, D'66 en PPR een gezamenlijk, alternatief kabinet. In het najaar van 1972 vormden de drie partijen voor de vervroegde verkiezingen een zogenaamd deelkabinet, een lijst van mogelijke kandidaten voor een kabinetspost. ... harry - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Harry Mulisch

Harry (Kurt Victor) Mulisch Geboren: 29 juli 1927 Haarlem Genres: Poëzie, roman, novelle, kort verhaal, toneel, esssay, autobiografie, reisverslag, reportage Mulisch is de enige zoon van Karl Victor Kurt mulisch en Alice Schwarz. ... harry - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Staatscommissie-Van Schaik

De Staatscommissie-Van Schaik werd op 17 april 1950 ingesteld door het kabinet-Drees/Van Schaik. Zij moest een herziening van de Grondwet voorbereiden, waarbij werd overwogen dat de dekolonisatie, de komst van internationale organen en maatschappelijke ontwikkelingen dat nodig maakte. ... harry - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Kabinetscrisis 1966: de Nacht van Schmelzer

Het slot van de algemene beschouwingen over de begroting voor 1967 in de nacht van 13 op 14 oktober 1966 staat bekend als de Nacht van Schmelzer. Het debat eindigde namelijk met de aanneming van een door KVP-fractievoorzitter Schmelzer ingediende motie, die door het kabinet-Cals als motie van wantrouwen werd uitgelegd en die leidde tot zijn val. ... daarvan waren oud-minister pieter bogaers, oud-kvp-voorzitter harry - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Profiel kandidaten Tweede Kamerverkiezingen 2017
Een profiel van de kandidatenlijsten van een aantal partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Voor deze analyse is uitgegaan van het zetelaantal dat wordt genoemd in de Peilingwijzer. ... lilian marijnissen (sp) henk nijboer (pvda) agnes mulder (cda) harry - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2006
Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... onder hen waren de bekende kamerleden agnes kant (nr. 2), harry - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Harry Partch

Uit het boek "Songs in the Key of Z" door Irwin Chusid Amerikaans componist en instrumentenbouwer geboren Oakland, Californië 24 juni 1901, gestorven San Diego, Californië 3 september 1974 Harry Partch - BBC Documentary - Part 1 of 6 Harry Partch was de zoon van missionarissen in China en hij werd geboren net nadat zijn ouders waren teruggekeerd in de Verenigde Staten. ... harry - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Politieke Partij Radikalen (PPR)
De PPR was een radicaal-christelijke partij. De partij werd op 27 april 1968 opgericht door christenradicalen die zich hadden afgesplitst van vooral de Katholieke Volkspartij (KVP ) en in mindere mate de Anti-Revolutionaire Partij (ARP ). ... uyl (1973-1977). in het kabinet zaten twee ppr-ministers, harry - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1956
De Tweede Kamerverkiezingen van 1956 waren een nek-aan-nek-race tussen KVP en PvdA, die werd gewonnen door de partij van premier Drees. De PvdA won vier zetels en kwam op 34, terwijl de KVP dankzij drie zetels wist op 33 zetels bleef steken. ... nieuwkomers van de lichting van juli was kvp-voorzitter harry - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijvoorzitters KVP
Bekende KVP -voorzitters waren Fons van der Stee, Piet Aalberse, Harry van Doorn en Jan Andriessen. P.J. Witteman was in 1945 de eerste voorzitter van de KVP. ... kvp -voorzitters waren fons van der stee, piet aalberse, harry - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Van-Halen

Van Halen Van Halen is een Amerikaanse rockband, opgericht door de van oorsprong Nederlandse gebroeders Eddie (Edward Lodewijk) en Alex (Alexander Arthur) van Halen. Alex is geboren in Amsterdam (Michelangelostraat), Eddie kwam ter wereld in Nijmegen (Rozemarijnstraat). ... veronica nog regelmatig op een portie big rock wordt bediend. harry - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Erick van Egeraat

Nederlandse architect, geboren 2 mei 1956 in Amsterdam. Website: barok. In de architectuurgeschiedenis is de barok bij uitstek de stijlvorm waarbij met overdaad een poging wordt gedaan de goddelijke waarde hier op aarde te demonstreren. ... harry - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Partijvoorzitter
Een partijvoorzitter is de voorzitter van het bestuur van een politieke partij. Een belangrijke taak van de partijvoorzitter is dus om leiding te geven aan de 'vereniging' die de politieke partij is. Hieronder vallen allerlei 'huishoudelijke' zaken, zoals de administratie, het organiseren van congressen en het in goede banen leiden van de procedures rond de totstandkoming van verkiezingsprogramma's en kandidatenlijsten voor verkiezingen. ... kvp -voorzitters waren fons van der stee, piet aalberse, harry - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Harry Klorkestein

Pseudoniem waarmee Harrie Jekkers in 1982 eenmalig een enorme hit scoort: 'O, O, Den Haag'. Klorkestein is een anagram van Klein Orkest, de band waarvan Jekkers bijna tien jaar zanger is. Websites: top2000. ... harry - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Dr. Ch.J.M.A. (Charles) van Rooy

KVP-bestuurder en bewindsman. Doorliep een burgemeestersloopbaan (onder meer in Eindhoven) en werd vrij onverwacht - en zonder dat hij specifieke kennis van het beleidsterrein had - minister van Sociale Zaken in het kabinet-De Quay. ... harry - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Hans van Norden

Graficus, glasschilder, monumentaal kunstenaar (intarsia, mozaïek en textiel), muurschilder, schilder en academiedocent. Geboren te Bussum 1915-12-03, overleden te Amsterdam 2011-07-01. ... van de realisten richten nicolaas wijnberg, hans van norden en harry - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1963
De komst, met drie zetels, van de Boerenpartij, het verlies van de PvdA (van 48 naar 43 zetels) en het feit dat de KVP eenderde van alle zetels behaalde, waren de belangrijkste ontwikkelingen bij deze Tweede Kamerverkiezingen. ... vvd'er theo joekes en de financieel woordvoerder van de kvp, harry - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Kees van Kooten

Cornelis Reinier (Kees van Kooten (Den Haag, 10 augustus 1941) is een Nederlands cabaretier en schrijver. ... jan blommers, hans van dek, tj. hekking, heer koot, harry - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Michel van der Aa

Michel van der Aa ( 1970) Michel van der Aa heeft instrumentale, orkestrale en elektronische stukken gecomponeerd en werkte veelvuldig samen met kunstenaars uit andere disciplines. Zijn werk wordt uitgevoerd door gerenommeerde musici in Nederland en in het buitenland. ... tomoko mukaiyama, maarten altena ensemble, annelie de man/ harry - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Harry Op de Laak

Maakte deel uit van de in 1948 opgerichte vereniging ' De Realisten' en richtte samen met Nicolaas Wijnberg en Hans van Norden de Amsterdamse galerie ' Kabinet Floret' op en zat in de beoordelingscommissie die adviezen gaf voor aankopen van de in 1968 opgerichte Stichting 'Henriette Antoinette' welke zich ten doel stelde kunstwerken te verzamelen 'waarvan de belangrijkheid tengevolge van tijdelijk heersende tendensen niet voldoende wordt onderkend. ... harry - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 55