YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze betrouwbare websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: design groen design ecodesign green design kunst latijn bont 2009 frans oudfrans oudhoogduits oudnoors engels 1992 edelsteen italiaans grieks middelnederlands van roijen luceplan oudengels oudfries middelnederduits taal oudnederlands roemer glas potterie-kennemerland ruud-jan kokke bouroullec sieraad granaat colombo joe colombo kaptein-roodnat granaten cultuur imari mineraal glazen : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 2883 voor - groen design - in 0.24680495262146 seconden.

groen design

Groen Design - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Luceplan
Italiaanse lampenproducent opgericht in 1978 in Milaan. Zie ook Paolo Rizzatto, Ricardo Sarfatti en zijn vrouw Sandra Severi studeerden samen aan de Politecnico Universiteit in Milaan en richtten in 1978 Luceplan op. ... en om werken nog aantrekkelijker te maken, is bap verkijgbaar met de drie kleurenfilters blauw, groen en amber. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Potterie-Kennemerland
Potterie Kennemerland Velser Aardewerkfabriek opgericht in 1920 die met zijn typische modellen en decoratiemotieven een belangwekkende bijdrage aan de Nederlandse Art-Deco heeft geleverd. ... ksvoorwerpen als schalen, kommen en vazen alsmede wandborden die werden voorzien van kleurige decors in de kleuren geel, paars, groen, blauw, zwart en het kenmerkende oranje. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Kaptein-Roodnat
Kaptein-Roodnat
Kaptein Roodnat Ontwerpersduo bestaande uit Stijn Roodnat en Marleen Kaptein. Marleen Kaptein, geboren 30-12-1971. Afgestudeerd in 1997 aan de Design Academy Eindhoven Winnaar tweede prijs Young Designers and Industry Stijn Roodnat, geboren 20-06-1973. ... groen, wit en blauwtinten overheersen zoals altijd in een omgeving met struiken en bomen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
granaat
De granaatgroep bevat mineralen met een kubisch kristalstelsel en kristallen in de vorm van rhombisch dodecahedrons en trapezohedrons. Het zijn nesosilicaten met de algemene formule A3B2(SiO4)3. Granaten kunnen de chemische elementen calcium, magnesium, aluminium, ijzer2+, ijzer3+, chroom, mangaan en titanium bevatten. Granaten laten geen splijting zien. De hardheid is 6,5 - 7,5 en granaten kunnen transparant tot opaak zijn. ... teen die in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, en de naam suggereert, niet altijd rood is, maar ook paars, oranje, geel, groen, bruin, zwart of kleurloos; pyroop-granaat = purperrood, almandijn-granaat = violet, demantoiet-granaat = groen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Ruud-Jan Kokke
Ruud-Jan Kokke
Nederlands ontwerper, 1965, Velp. '' Voor een marktgericht produkt is het van groot belang dat het autonoom is. Het kan derhalve geplaatst worden in compleet verschillende omgevingen, zonder dat het daar onmiddellijk een relatie aan moet gaan. ... "veel hekwerken zijn zwart of groen en vallen juist daardoor op. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Joe Colombo
Italiaanse ontwerper, geboren in 1930 in Milaan - overleden 30 juli 1971 door een hartaanval. Joe Colombo was een van de grote namen eind jaren zestig. Een van zijn bekendste ontwerpen is het 'smoke glass', zo gevormd dat je het slechts met de duim hoeft vast te houden en de overige vingers vrij hebt om een sigaret te roken. ... het liefst in knalkleuren als oranje en groen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Bouroullec
Ronan (1971) en Erwan (1976) Bouroullec Franse (Bretonse) broers Ronan en Erwan Bouroullec zijn in korte tijd wereldberoemd geworden met hun baanbrekende designvoorstellen. ... de wit-groen metalen kooi blijkt bij nadere inspectie een slaap cabine. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
glas
Glas Harde broze doorschijnende stof verkregen door de samensmelting van zand, gewoonlijk met nog andere stoffen vermengd om er bijzondere hoedanigheden aan te geven: in fysische zin is glas een onderkoelde vloeistof en niet kristallijn. ... aventurijn is een opake, glinsterende, rode of groene edelsteen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Plateelbakkerij-Rozenburg
Plateelbakkerij-Rozenburg
NV Haagsche plateelbakkerij Rozenburg Nederlandse aardewerkfabriek te Den Haag, opgericht in 1883 - opgeheven in 1917. In het begin werd er Oud-Delfts gelijkend plateel geproduceerd, later prachtig sieraardewerk. ... wild en woest bacchanaal van opspringende en terugwijkende tinten, die daar neergeworpen zijn op de mooiglanzende vlakken: een groen rood, een opflitsend groen, een schaterend geel, een stroef in zichzelf gekeerd bruin, en, tusschen deze rustend een ernstig gr - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
agaat
Agaat ... tie: doorzichtig tot doorschijnend agaten zijn altijd meerkleurig met overwegend grijze, grijsblauwe en witte tinten, witgrijs, groen, rood en zwart bijgeloof van oudsher gedragen als gelukssteen of ter genezing. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Per Lütken
Per Lütken was een Deense glasblazer en glasontwerper (geboren 10 november 1916 - overleden 10 februari 1998), het meest bekend om zijn werken bij de Deense glasfabriek Holmegaard (" Holmegaard Glasværk" in het Deens). ... deze werden uitgevoerd in koele, transparante kleuren van grijze tot ijs-blauwe naar verschillende tinten van groen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Roemer
Roemer
Een roemer is een wijnglas, in het bijz. voor witte wijn, met een bolle kelk en een brede, holle stam die van noppen is voorzien. De afwerking van de noppen kon per glas verschillen: vaak zijn ze gestempeld in een braamvormig motiefje of uitgetrokken in een puntje, een doornnopje. ... meestal is de roemer groen van kleur. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Tac Colenbrander
Theodoor Christiaan Adriaan Colenbrander Nederlandse Architect, keramist, tapijtontwerper, boekdecoratie- ontwerper, geboren 31 oktober 1841 te Doesburg - overleden 28 mei 1930 Laag-Keppel (Hummelo en Keppel). ... wild en woest bacchanaal van opspringende en terugwijkende tinten, die daar neergeworpen zijn op de mooiglanzende vlakken: een groen rood, een opflitsend groen, een schaterend geel, een stroef in zichzelf gekeerd bruin, en, tusschen deze rustend een ernstig gr - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Goedewaagen
Een keramisch bedrijf uit Gouda. ... het eenvoudige gebruiksaardewerk- natuurlijk met de hand gedraaid - krijgt een laagje glanzend geel of groen glazuur. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Noppenglas
Glas waarop na het blazen verhogingen (noppen, wratten) worden gesmolten van zeer verschillende vorm: rond, ovaal en onregelmatig, als druppels, druiven, rozetten of sterren. ... het model roemer zoals dat het meest bekend is, is een drinkbeker van gewoonlijk groen glas (waldglas), met een min of meer rond bovenlichaam (cuppa) op een cilindrische schacht die met noppen is versierd en op een - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Topaas
Het mineraal topaas, met de chemische formule AI2SiO4(OH,F)2, is een hydroxy- en fluor-houdend aluminium-nesosilicaat, waarvan de doorzichtige, kleurloze en gekleurde variëteit vanaf de 18de eeuw als edelsteen wordt gebruikt. ... topaas kan echter ook wit, grijs, groen, blauw door sporen van ijzer, rose, of rood- geel; transparant, of doorschijnend zijn. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Lucien Gaillard
Franse goudsmid, geboren in 1861 - overleden na 1945. Biografie Lucien Gaillard was afkomstig uit een vooraanstaand juweliersgeslacht. In 1878 kwam hij als leerling in het bedrijf van zijn vader, de juwelier Ernest Gaillard, die het in 1860 van diens vader Amédée had overgenomen. ... een uitsparing aan het uiteinde van elke vleugel is opgevuld met doorzichtige email in een groenige kleur waar omheen diamantslijpsel is gezet. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Koen Limperg
Nederlandse architect (en verzetsstrijder), 19 juli 1908 Amsterdam - 1 juli 1943 Overveen. Limperg hield zich tijdens zijn carrière bezig met onderwerpen die internationaal in de belangstelling stonden door de georganiseerde CIAM-congressen zoals standaardisatie en efficiency, akoestiek, warmte- en geluidsisolatie en moderne bedrijfsvoering. ... aan de andere kant; teveel trappen, te kleine keukens; geluidshinder; te weinig groen, "luchtjes" in de trappenhuizen, wc, bad- en wasruimte en toilet in een vertrek, kolenkisten op droogbalkons, grauwe straten en - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
diamant
Diamant (Oudgrieks: adamas, \ ... ook de kleuren donkerrood en roze, groen, blauw en zelfs diepzwart komen voor. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Iznik
Iznik-keramiek ... erden gedecoreerd met iznik-tegels, maar een aantal van de belangrijkste voorbeelden zijn te vinden in de volgende gebouwen: de groene moskee en de groene turbe (mausoleum) in bursa, uit de 14e eeuw. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Parel
Een parel is een hard, rond voorwerp dat door bepaalde tweekleppige weekdieren, hoofdzakelijk oesters wordt gemaakt, en dat opgevist wordt om als sieraad te dienen. ... de kleur is wit, roze, zilvergrijs, grijs, geel, groen, blauw, geelbruin, bruin en zwart. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Pottenbakkerij-De-Vier-Paddenstoelen
Pottenbakkerij De Vier Paddenstoelen (Utrecht, 1920 - 1950) Kleinschalige pottenbakkerij die in mei 1920 werd opgericht door Jan van Ham, Cees van Muyen, Koen Mertens en Eelke Snel die elkaar hadden ontmoet bij de Utrechtse Kunstaardewerkfabriek St. ... ksvoorwerpen als schalen, kommen en vazen alsmede wandborden die werden voorzien van kleurige decors in de kleuren geel, paars, groen, blauw, zwart en het kenmerkende oranje. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
W.H. de Vries
Aardewerkfabriek Fris begon in Gouda maar is vanaf 1947 gevestigd in Edam met als adviseur en ontwerper (Willem Hendrik) W.H. de Vries. Andere ontwerpers waren Nel Bruynzeel, Dick Gerrits, Hannie Terpstra, Emile Truyen, Jan Lucassen en Floris Meydam. ... op de markt, eerst alleen in de kleur grijs, later (vanaf 1952) in de kleuren princesseblauw, lichtblauw, donkerblauw, geel en groen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 146