YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: literair cultuur goths gothics gothic gothic-literatuur muziek kunst fotografie design architectuur marcel moring renate dorrestein ako-literatuurprijs 2006 jane austen literatuur expressionistische literatuur surinaamse literatuur russische literatuur griekse-literatuur nederlandse literatuur franse-literatuur duitse literatuur japanse literatuur gothic-rock gothic-muziek gothic-metal fantastische-literatuur hoofdvormen literatuur nobelprijs-voor-de-literatuur romantiek-in-de-literatuur libris-literatuur-prijs top-100-nederlandstalige literatuur nederlandse middeleeuwse literatuur film europese commissie europese unie lidstaten van de europese unie plezier culturele hoofdstad : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 1264 voor - gothic literatuur - in 0.0673060417175293 seconden.

gothic

Gothic ... gothic - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Gothic-literatuur

Gothic (Novel) is een literair genre wat staat voor \ ... gothic - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Marcel Möring
Marcel Möring
Marcel Möring (Enschede, 5 september 1957) is een Nederlands schrijver. Hij debuteerde in 1990 met de roman 'Mendels Erfenis'. 'Het grote verlangen' (1992) werd bekroond met de AKO-literatuurprijs. ... verlangen), omwille van de manifeste vermenging van genres (de gothic - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

AKO-literatuurprijs 2006

AKO literatuurprijs 2006 Uit een aanbod van 345 Nederlandstalige boeken in het genre oorspronkelijk literair proza voor volwassenen (zowel fictie als non-fictie) heeft de jury van de AKO Literatuurprijs 2006 een eerste selectie gemaakt van 22 titels. ... allure krijgt, vertoont de engelenmaker affiniteiten met de gothic - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Renate Dorrestein
Renate Dorrestein
Nederlands schrijfster, journaliste en feministe, geboren 25 januari 1954 te Amsterdam. Website: cliché's uit doktersromans of meisjesboeken. Daarbij probeert ze de lezer voortdurend voor verrassingen te plaatsen door onverwachte wendingen in de toch al ingewikkelde plots van haar romans. ... plots van haar romans. soms doen haar romans denken aan de gothic - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jane Austen
... bedoeld als een parodie op het toentertijd geliefde genre van gothic - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Literatuur

literatuur / literair De literatuur (v.) 1 het geheel van de schriftelijke overlevering van een volk of een tijd => letteren, letterkunde, schone letteren 2 al wat over een bepaald vak of onderwerp geschreven is De literatuurgeschiedenis (v. ... gothic - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

expressionistische literatuur

Expressionistische literatuur Expressionisme == uitdrukkingskunst, [Frans/lat.' expression' = 'uitdrukking']. Zie ook Expressionisme Expressionistische Kunst Expressionistische Muziek Expressionisme algemeen Kunstrichting van het modernisme die nieuwe literaire vormen vestigde (dit in tegenstelling tot de traditie van de beschrijvende traditie), die het primaire van elk schepsel, respectievelijk de psychische uitdrukking van de mens en een vitaal levensgevoel wil uitdrukken of wil omzetten. ... gothic - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Russische literatuur

De Russische literatuur rond 1900 Het lot van het realisme. Pogingen tot vernieuwing 'Levende klassieke schrijvers van het realisme' In het laatste decennium van de negentiende en het eerste van de twintigste eeuw bleef het realisme de hoofdrichting in de Russische literatuur. ... gothic - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Surinaamse literatuur

De literatuur van Suriname onderscheidt zich in de Surinaamse orale (mondeling overgeleverde) literatuur en de Surinaamse geschreven literatuur. ... gothic - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Gothic-muziek

Binnen de Britse popcultuur kwam de term Gothic in de jaren tachtig in zwang voor een zeer divers aantal muziekgroepen die een op klassieke horrorfilms gebaseerd uiterlijk en een grimmig romantische mentaliteit gemeen hadden (niet te verwarren met gothic metal). ... gothic - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Duitse literatuur

Onder Duitse literatuur verstaat men die literaire werken, die in het Duits zijn geschreven. Ook de Oostenrijkse literatuur en de Duitstalige Zwitserse literatuur vallen hier dus onder, al worden deze in later perioden ook los gezien. ... gothic - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Gothic-rock

Gothic rock is een muziekgenre en substroming van de gothicmuziek. Het is voortgekomen uit de punk. Nadat de punkgolf in 1977 zo goed als uitgewoed was, was er een voedingsbodem ontstaan voor bands die een ander geluid brachten. ... gothic - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Griekse-Literatuur

Griekse literatuur Benaming voor de antieke literatuur van de Grieken tot ca 300 n. Chr. Vroegste geschriften Tot de oudste werken met een grote literaire waarde behoren de epen van homerus uit de 8ste eeuw v. ... gothic - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Nederlandse literatuur

Nederlandse literatuur is de verzameling van alle als literair bestempeld Nederlandstalige werk van Antillianen, Indische Nederlanders, Indonesiërs, Nederlanders, Surinamers, Vlamingen, en anderen. ... gothic - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Gothic-metal

Gothic metal Gothic metal is een muziekstroming binnen de metal, die getypeerd wordt door klassieke invloeden, een donker, emotioneel, maar soms ook agressief geluid, en (vaak hoge) zuivere vrouwenzang, soms afgewisseld met agressieve zang of geschreeuw van mannelijke bandleden (als bij doom metal). ... gothic - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Japanse Literatuur

De Japanse literatuur strekt zich uit over een periode van bijna twintig eeuwen van geschriften. De eerste werken worden zeer sterk door de Chinese literatuur beïnvloed maar de afzondering van Japan, als eiland zijnde, liet de ontwikkeling van eigen literaire vormen toe. Wanneer Japan zich in de 19e eeuw opnieuw openstelde voor het Westen, werd de Japanse literatuur sterk beïnvloed door westerse literatuur, dit toont zich nog steeds in hedendaagse Japanse literatuur. De algemene kenmerken van de Japanse literatuur zijn in zekere zin de onverschilligheid, de afzondering, de verwijdering, en in vele gevallen slaagt de held of het centrale figuur niet in zijn doel. ... gothic - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Franse-literatuur

De Franse literatuur bestaat uit de literaire verhalende, lyrische en dramatische teksten in de Franse taal. Het gaat hierbij om teksten van auteurs uit Frankrijk en de (voormalige) Franse koloniën, uit Wallonië, Franstalig Zwitserland en Franstalig Canada. ... gothic - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Hoofdvormen literatuur

epiek ¦ lyriek ¦ dramatiek Epiek, lyriek en dramatiek zijn de hoofdvormen van de literatuur. Lyriek (de lyriek (v.)) - dichtkunst waarin de dichter zijn eigen emoties en gemoedsstemmingen uitspreekt. ... gothic - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Fantastische-Literatuur

fantastische literatuur Werken in de literatuur waarin het bovennatuurlijke centraal staat, bijv. griezel- en fantastische romans die gemakkelijk in sciencefiction overgaan. ... gothic - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Nobelprijs-voor-de-Literatuur

Nobelprijs voor de Literatuur ... gothic - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Romantiek-in-de-literatuur

Romantiek in de Literatuur Het boek 'a sentimental yourney through France and Italy' ( Laurence Sterne) had grote gevolgen. Het boek was een reactie op de saaie reisverhalen van het rationalisme en een voorloper van de romantische reisverhalen, waarin de fantasie de vrije loop wordt gelaten. ... gothic - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Libris-Literatuur-Prijs

De Libris Literatuur Prijs (van 1987 tot 1993 onder de naam AKO Literatuur Prijs) wordt ieder jaar toegekend aan de auteur van een oorspronkelijk Nederlandstalig boek binnen de categorie literair verhalend proza. ... gothic - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Top-100-Nederlandstalige literatuur

Top 100 Nederlandstalige literatuur (Dode schrijvers) Top 100 Letterkundig Museum In Den Haag zal vanaf 1 augustus 2007 het Letterkundig Museum ingrijpend worden gerenoveerd. ... gothic - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 10