YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze betrouwbare websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: design good design 2009 radical-design antidesign anti-design contra-design 1992 pop-design mno engels latijn george sowden oudfrans gruppo strum dieter rams italiaans memphis hochschule fur gestaltung wanders knoll-international marcel wanders florence knoll knoll oudhoogduits oudnoors middelnederlands oudnederlands frans ettore sottsass eliot noyes eliot fette noyes harold van doren alchymia matteo thun paul rand cranbrook sottsass marc newson paolo rizzatto : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 1572 voor - good design - in 0.122774124145508 seconden.
Good Design

Good Design

Design gebaseerd op een rationele benadering van het ontwerpproces. In Good Design worden producten gecreëerd overeenkomstig de formele, technische en esthetische principes die gewoonlijk geassocieerd worden met het Modernisme. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

anti-design

Anti-Design Een beweging die opgang maakte in Italië in navolging van Ettore Sottsass's meubeltentoonstelling in Milaan in 1966. Sottsass was de voorloper van verschillende kleinere individuele groeperingen die in 1980 in de memphis beweging samensmolten. ... haalvervormingen met de bedoeling de zuiver functionele waarden van een object te ondermijnen en de opvattingen over smaak en ' good design' in vraag te stellen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Pop-Design

Pop Design Jeugdige ironische design stijl uit de jaren '60 die een reactie was op het serieuze Good Design van de jaren '50. Motto van Pop Design was "vandaag gebruiken, morgen weggooien". - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
MNO
MNO design Design studio in Rotterdam, opgericht in 1999 door Jan Melis en Ben Oostrum. MNO = Jan Melis & Ben Oostrum, een industriële vormgever en een beeldend kunstenaar. ... - (mno heeft een 2004 good design award gewonnen van the chicago atheneum: museum of architecture and design. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
George Sowden
George Sowden (Sowden Design) Engelse designer, geboren in 1942 in Leeds. Sowden won o.a. een Smau-prijs en een Compasso d'Oro. Biografie Van 1960 tot 1968 zat George James Sowden op het Gloucester College of Art in the School of Architecture. ... he thema's en decoratieve stijlen als de art deco en de jaren vijftig kitsch waarmee zij draak staken met de pretenties van het good design. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Dieter Rams
Duits meubelmaker, architect en productdesigner, geboren 20 mei 1932 in Wiesbaden. Hij woont in Kronberg / Taunus. Als hoofd Design van de Duitse consumentenelectronica fabrikant Braun is Dieter Rams over een groot deel van de 20ste eeuw een van de invloedrijkste ontwerpers gebleken. ... good design is innovatief.. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Gruppo Strum
Radical design groep, opgericht in 1963 in Turijn. De belangrijkste vertegenwoordigers van Radical Design waren de ontwerp- en architectuurgroepen Superstudio, Archizoom, UFO (opgericht in 1967 in Florence), Gruppo 9999 (opgericht in 1967 in Florence), Cavart (opgericht in 1973 in Padua), Libidarch (opgericht in 1971 in Turijn) en Gruppo Strum. ... deze radical design groepen vielen begrippen als 'goede smaak' of ' good design' aan en organiseerden happenings die de waarde van rationalisme, technologie en vooral consumentisme verkenden. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Hochschule für Gestaltung
Hochschule für Gestaltung, Ulm Duitse ontwerpopleiding, opgericht in 1953 te Ulm in Duitsland - opgeheven in 1968. De Hochschule für Gestaltung (HfG) in het Duitse Ulm, oorspronkelijk als de officiële opvolger van het Bauhaus opgericht, was de invloedrijkste naoorlogse Duitse ontwerpopleiding gedurende de jaren '50 en '60. ... max bill propageerde de deugden van good design en organiseerde de serie tentoonstellingen 'die gute industrieform'. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Marcel Wanders
Marcel Wanders (1963) Lute Suites Nederlandse ontwerper, graficus, industrieel ontwerper en beeldhouwer, geboren 2 juli 1963 in Boxtel. Marcel Wanders werd onder meer bekend door zijn Knotted Chair van versterkt touw en de Egg Vase van porselein. ... '' good design and good art make you feel and see the ideas of your generation and give you the absolute certainty that you are part of - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Memphis
Memphis
Memphis was de ontwerpstudio en een ontwerpersgroep (1980/81-1987/88), die door Ettore Sottsass werd opgericht met het doel de Radical Design-beweging nieuw leven in te blazen. ... he thema's en decoratieve stijlen als de art deco en de jaren vijftig kitsch waarmee zij draak staken met de pretenties van het good design. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Knoll-International
Knoll International Amerikaans producent van meubilair, gespecialiseerd in kantoormeubilair en modern design voor in huis. Zie ook Knoll (1914-1955) was de zoon van Walter Knoll, Een Duitse meubelmaker. ... van haar afkomstig was ook het credo "good design is good business". - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Eliot Noyes
Amerikaanse architect en vormgever, geboren 12 augustus 1910 Boston - overleden 18 juli New Canaan, Connecticut. Noyes was een grote voorstander van Good Design, vormde hele bedrijven om en bepaalde nieuwe designnormen in de VS. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Alchimia
Studio Alchymia Opgericht in Milaan in 1976 door de architect Alessandro Guerriero (1943) als een galerie. Guerriero boodt designers de ruimte om hun prototypes tentoon te stellen en hen op die manier te bevrijden van de druk van de industrie. ... van klassiek meubilair,zoals gio ponti's stoel superleggera en marcel breuers stoel wassily dreven de spot met de pretentie van good design en daarmee met de goede smaak. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Paul Rand
Amerikaanse grafisch ontwerper, geboren op 15 Augustus 1914 (Peretz Rosenbaum/New York) - overleden 26 november 1996 Norwalk, Connecticut. 'Simplicity is not the goal. ... it is the by-product of a good idea and modest expectations.' (eenvoud is niet het doel. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Cranbrook Academy of Art
In 1904 kocht de rijke krantenmagnaat George G. Booth een landgoed in de gemeente Bloomfield, een voorstad van Detroit in Michigan, dat bekend werd als Cranbrook. ... the cranbrook academy of arts opende haar deuren toen in amerika net de overgang van arts and crafts naar good design plaatsvond. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Ettore Sottsass
Ettore Sottsass
Oostenrijks- Italiaanse architect, designer, schrijver en kunstenaar, geboren 14 september 1917 te Innsbrück in Oostenrijk - overleden 31 december 2007 in Milaan. ... haalvervormingen met de bedoeling de zuiver functionele waarden van een object te ondermijnen en de opvattingen over smaak en ' good design' in vraag te stellen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Paolo Rizzatto
Italiaanse architect en ontwerper, geboren in 1941 in Milaan waar hij woont en werkt. Zie ook Paolo Rizzatto studeerde in 1965 af in architectuur aan de Milanese Technische Hogeschool. ... • " good design" award chicago athenaeum museum/ chicago 1999. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Harold van Doren
Harold van Doren
Air-King radio Amerikaanse ontwerper, geboren 2 maart 1895 in Chicago, Illinois - overleden 3 februari 1957 in Philadelphia. Van Doren was een vooraanstaande ontwerper uit de stroomlijn periode. ... zijn bedrijf ontwierp verder veel 'gestroomlijnde' producten voor onder meer good year, maytag, ergy, de philco corporation, swartzbaugh en devilbiss. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Marc Newson
Marc Newson
Australisch vormgever, geboren 1962 in Sydney, Australië. Hij woont en werkt in Londen en werkt ook vanuit zijn studio in Parijs. Marc Newsons speelse ontwerpstijl met zachtvloeiende lijnen, helderheid, doorschijnendheid, zonder scherpe hoeken, is beïnvloed door het Biomorfisme en de gestroomlijnde vormgeving van het Amerikaanse design uit de jaren vijftig. ... marc newson won meerdere awards, waaronder zes good design awards van het chicago atheneum, en exposeerde veel. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Matteo Thun
Matteo Thun
Italiaanse designer en architect, geboren 17 juni 1952 in Bolzano, Italië. Matteo Thun ontwerpt vooral meubels en gebouwen maar is ook bekend om zijn ceramiek en computergestuurde fabricagemethodes. ... rmen en wolkachtige motieven en ontwierp hij vier theepotten in ongebruikelijke vormen die zich afzetten tegen het zogenaamde ' good design'. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
camp
De kitsch (m.) 1 schijnkunst die van een vals sentiment getuigt Kitscherig (bn.) 1 van de aard van kitsch => camp Camp (bn.; alleen pred.) 1 kitscherig Een kenmerk van het postmodernisme is het hoge kitsch en camp-gehalte ervan. ... dit fenomeen kan beschouwd worden als een reactie op de promotie van good design door overheid en instellingen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Floris Meydam
Nederlandse kunstenaar, beeldhouwer, glaskunstenaar, industrieel ontwerper en keramist, geboren 29 december 1919 in Leerdam. Floris Meydam is een van de belangrijkste Nederlandse glasontwerpers. ... in 1952 kreeg hij als eerste nederlandse ontwerper in het museum of modern art (new york) een prijs voor " good design" voor zijn industrieel vervaardigd glaswerk. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Poul Henningsen
Philosophy of light (1 Deense architect en ontwerper, geboren 9 september 1894 te Ordrup - overleden 31 januari 1967 in Hillerød, Kopenhagen. Poul Henningsen werd de eerste Deense verlichtingsexpert. ... henningsen pleitte voor een utilitaire benadering die good design tot de massa zou brengen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Maija Isola
Finse ontwerpster, geboren 15 maart 1927 in Riihimäki - overleden 3 maart 2001 aldaar. ... " i enjoy being able to make something of beauty; the fact that someone looks at my works and it makes them feel good." biografie na haar studie van 1946 tot 1949 aan de taideteollinen korkeakoulu (centrale school voor industriele kunst) in hels - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 149