YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kabinet-den uyl literair jan glastra van loon d66 hans van mierlo alexander pechtold scholten donner mr. j.f. (jan) glastra van loon tweede kamer europees parlement minister wiegel van eekelen van thijn hirsch ballin van der linden korthals staatssecretarissen timmermans kabinet minister-president staatssecretaris van agt letty demmers-van der geest motie van wantrouwen partijvoorzitter rutte stikker henk zeevalking els borst de graaf van aartsen jacob kohnstamm linschoten bakker brokx borst van den broek braks : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 8045 voor - glastra van loon - in 0.545289039611816 seconden.
Zoekterm van is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!
We geven maximaal 8000 resultaten op deze zoektermen.

Mr. J.F. (Jan) Glastra van Loon

Staatssecretaris en senator van D66 en ook enige tijd partijvoorzitter. Als rechtsfilosoof van grote faam en als politicus onafhankelijk en inspirerend denker van links-liberale snit. Was leidinggevend in het studentenverzet. ... j.f. (jan) glastra - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijvoorzitters D66
Letty Demmers-van der Geest is sinds 13 september 2015 voorzitter van D66. Bekende D66-voorzitters uit het verleden waren Jacob Kohnstamm, Henk Zeevalking en Jan Glastra van Loon. ... uit het verleden waren jacob kohnstamm, henk zeevalking en jan glastra - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Aftredende bewindslieden
Er kunnen diverse redenen zijn waarom een bewindspersoon tussentijds aftreedt. Er kan een conflict optreden met de collega's over het te voeren beleid, de Tweede Kamer kan het vertrouwen opzeggen, of er kunnen persoonlijke redenen aan vertrek ten grondslag liggen. ... er een ruzie tussen minister van agt en staatssecretaris glastra - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijvoorzitter
Een partijvoorzitter is de voorzitter van het bestuur van een politieke partij. Een belangrijke taak van de partijvoorzitter is dus om leiding te geven aan de 'vereniging' die de politieke partij is. Hieronder vallen allerlei 'huishoudelijke' zaken, zoals de administratie, het organiseren van congressen en het in goede banen leiden van de procedures rond de totstandkoming van verkiezingsprogramma's en kandidatenlijsten voor verkiezingen. ... uit het verleden waren jacob kohnstamm, henk zeevalking en jan glastra - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Staatkundige vernieuwing in de jaren zestig
In het midden van de jaren '60 van de twintigste eeuw kwam er van enkele kanten roep om staatkundige vernieuwing. Er was onvrede over het nogal gesloten politieke systeem, waarin een bestuurselite de dienst uitmaakte. ... in maart 1966 de vvd had moeten verlaten, en de hoogleraar jan glastra - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Democraten 66 (D66)
Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. Sinds zijn verkiezing tot lijsttrekker op 24 juni 2006 is Alexander Pechtold politiek leider. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. ... ontwikkelen van deze plannen speelde de leidse hoogleraar jan glastra - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Wetenswaardigheden staatssecretarissen
Wie waren de jongste en oudste staatssecretarissen, hoeveel vrouwelijke staatssecretarissen waren er en wat waren hun maatschappelijke en bestuurlijke achtergronden? Rondom welke staatssecretarissen speelde er een crisis? ... van agt min of meer eigenstandig zijn staatssecretaris glastra - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinet-Den Uyl (1973-1977)
De kabinetsformatie van 1972-1973 duurde 151 dagen, tot dan toe een record. Uiteindelijk werd het kabinet-Den Uyl gevormd, dat een unieke parlementaire basis had. Voor PvdA en D66 was het kabinet-Den Uyl een parlementair kabinet. ... september 1977 - 19 december 1977) staatssecretaris: mr. j.f. glastra - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Mr. H.J. (Henk) Zeevalking
Onafhankelijke zakelijke bestuurder, op vele terreinen inzetbaar. Afkomstig uit VVD en medeoprichter van D'66. Wethouder van Utrecht en staatssecretaris van Justitie in het kabinet-Den Uyl. Daarna Tweede Kamerlid en burgemeester van Rijswijk. ... het wetsvoorstel was in 1974 ingediend door zijn voorganger glastra - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerfractie Democraten 1966 (D66)
Democraten 1966 (D66) is vanaf 11 mei 1971, met uitzondering van de periode van 19 september 1977 tot 16 september 1980, in de Eerste Kamer vertegenwoordigd. ... 2007-06-12 5 j.j. (jan) vis 1985-12-03 1995-03-01 6 j.f. (jan) glastra - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
J.G.Ch.A. (Jan) Marijnissen
Politiek voorman en lange tijd 'het gezicht' van de Socialistische Partij. Voor die partij vanaf 1994 zestien jaar Tweede Kamerlid, waarvan veertien jaar fractievoorzitter. Werd eerder, in 1975, lid van de gemeenteraad van Oss en bleef dat tot 1993 en was in 1987-1989 lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant. ... 1998) - "de laatste oorlog" (samen met karel glastra - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
AKO Literatuurprijs
De AKO Literatuurprijs is een literaire prijs die jaarlijks wordt toegekend aan een nog in leven zijnde Nederlandse of Belgische auteur. proza in te stellen. ... - grover 1999 oscar van den boogaard - liefdesdood karel glastra - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Theodoor Van Loon

Theodoor van Loon (Erkelenz, 1581 of 1582 - Maastricht, 1649) was een Vlaams schilder. Theodoor van Loon was actief in het Brusselse. Hij verbleef tweemaal in Italië, van 1602 tot 1608 en van 1628 tot 1629, wat verklaart waarom zijn stijl geen raakpunten heeft met de Vlaamse schilderkunst uit zijn tijd, maar aansluit bij de kunstrichtingen die in het begin van de 17e eeuw in Rome domineerden (Carraccischool en Caravaggisme). ... glastra - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Johan van Loon

Nederlandse ceramist, textielontwerper en glaskunstenaar, geboren 29 oktober 1934 te Rotterdam. Woont en werkt in Breda. Johan van Loon is een van Nederlands belangrijkste keramisten. ... glastra - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Paul van Loon

Nederlandse Poëzie- en prozaschrijver voor kinderen Geboren: 17-04-1955 te Geleen in Limburg. In 1961 verhuisde het gezin naar Waalwijk. Paul van Loon volgde vanaf 1972 de opleiding 'Illustratief tekenen' op de kunstacademie in 's-Hertogenbosch. ... glastra - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Van Wisselingh

Kunsthandel E.J. van Wisselingh & Co. (Klaas Groesbeek) Kunsthandel en kunstnijverheids- atelier in Amsterdam, opgericht in 1838. De kunsthandel Van Wisselingh bestaat al ruim 160 jaar. ... glastra - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Kabinetscrisis 1966: de Nacht van Schmelzer

Het slot van de algemene beschouwingen over de begroting voor 1967 in de nacht van 13 op 14 oktober 1966 staat bekend als de Nacht van Schmelzer. Het debat eindigde namelijk met de aanneming van een door KVP-fractievoorzitter Schmelzer ingediende motie, die door het kabinet-Cals als motie van wantrouwen werd uitgelegd en die leidde tot zijn val. ... glastra - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Jhr.Mr. P.J. Elout van Soeterwoude

Vrome volgeling en vriend van Groen van Prinsterer en voorman van de antirevolutionairen in de negentiende eeuw. Speelde als voorzitter van de commissie die het petitionnement voorbereidde een belangrijke rol bij het verzet tegen de Schoolwet van Kappeyne van de Coppello. ... glastra - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Nederlands voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2016 (EU2016NL)
Van 1 januari tot en met 30 juni 2016 vervulde Nederland voor de twaalfde keer het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Prioriteiten waren: een strategische agenda voor de EU in tijden van verandering, banen scheppen door innovatieve groei, en verbinding zoeken met maatschappelijke actoren. ... glastra - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Waar komt de uitdrukking kat in 't bakkie vandaan?

Kat in 't bakkie wordt gezegd van een makkelijk karweitje. We gebruiken het ook wel als uitroep in de betekenis 'voor elkaar!' en 'komt in orde! ... glastra - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Historische ontwikkeling kiesstelsels en kiesrecht
De Tweede Kamer wordt al sinds de verkiezingen van 1918 samengesteld op basis van evenredige vertegenwoordiging. Voor die tijd (vanaf de Grondwetsherziening van 1848) werd er gebruik gemaakt van een meerderheidsstelsel (districtenstelsel), waarbij degene die in een district de absolute meerderheid had, was gekozen. ... glastra - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Wat voor zinsdeel is mooie in 'Hij heeft een mooie fiets'?
Mooie is hier een bijvoeglijke bepaling bij fiets; het maakt in deze zin deel uit van het lijdend voorwerp 'een mooie fiets'. ... glastra - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Is op of door juist in 'De film The Imitation Game is geïnspireerd op/door het leven van Alan Turing'?

Het is allebei juist. Bedoeld is dat de makers van de film het leven van Alan Turing interessant genoeg vonden voor een film. Dat kan uitgedrukt worden door geïnspireerd door én geïnspireerd op. Geïnspireerd op is het gebruikelijkst. ... glastra - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Drs. M.J.J. (Marius) van Amelsvoort

Veelzijdige katholieke politicus uit Brabant die vijfentwintig jaar in diverse functies actief was. Begon zijn loopbaan in het bankwezen en was daarna financieel-economisch woordvoerder van de KVP in Eerste en Tweede Kamer. ... glastra - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 10