YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: literair gerard reve kunst muziek film design karel van het reve cultuur pim fortuyn hermans hanny michaelis verhoeven m. vasalis top-100-nederlandstalige literatuur paul verhoeven willem nijholt verhoevens multatuliprijs wim kok p.c. hooftprijs nederlandse kunst museums museum prijs-der-nederlandse-letteren nederlandse literatuur musea heilige bernard martinus-nijhoff-prijs bernard van clairvaux memorare ir. c.n. () van dis van dis kabinet-den uyl taal bert koenders lodewijk asscher peter snoei marga klompe nederland paul mennes : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 353 voor - gerard reve - in 0.0292479991912842 seconden.

Gerard Reve

Gerard Kornelis van het Reve Nederlands schrijver, geboren op 14 december 1923 in Amsterdam, Reve behoorde samen met W.F. Hermans en Harry Mulisch tot de Grote Drie van de Nederlandse literatuur van de 20ste eeuw. ... gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Karel van Het Reve

Karel van het Reve Nederlands schrijver, geboren te Amsterdam 19 mei 1921, overleden 1999 Voor de een is Karel van het Reve vooral bekend als broer van Gerard. ... voor de een is karel van het reve vooral bekend als broer van gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Hanny Michaelis
Hanny Michaelis
Hanny Michaelis, 1953. Nederlandse dichteres, geboren 19 december 1922 te Amsterdam - overleden 11 juni 2007 Amsterdam. Was van 1948 tot 1959 gehuwd met G.K. ... ook was zij actief als vertaalster. in 1947 ontmoette zij gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Top-100-Nederlandstalige literatuur
Top 100 Nederlandstalige literatuur (Dode schrijvers) Top 100 Letterkundig Museum In Den Haag zal vanaf 1 augustus 2007 het Letterkundig Museum ingrijpend worden gerenoveerd. ... 70. paul van ostaijen (*1896) 71. s. vestdijk (*1898) 72. gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Paul Verhoeven
Geboren: 18 juli 1938, Amsterdam ( Nederland) Paul Verhoeven werd geboren als enig kind van de hoofdonderwijzer Wim Verhoeven en de hoedenmaakster Nel van Schaardenburg, die afkomstig waren uit Dordrecht. ... samen met zijn studievriend van de academie, scenarioschrijver gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Multatuliprijs
Deze prijs wordt niet meer uitgereikt, werd met ingang van 2003 opgenomen in de Amsterdamprijs voor de kunsten. Jaarlijkse prijs, ingesteld in 1972 als voortzetting van de Prozaprijs van de gemeente Amsterdam. ... hoofd 1967 - jan cremer voor ik jan cremer, tweede boek 1966 - gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
M. Vasalis
Nederlandse dichteres en psychiater, geboren Den Haag, 13 februari 1909, overleden Roden 16 oktober 1998. M. Vasalis is het pseudoniem van Margaretha Droogleever Fortuyn-Leenmans. ... vasalis trad in oktober 1966 als getuige a decharge op voor gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Willem Nijholt
Miss Saigon ... toneelschool. korte tijd later werd hij verliefd op gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Ir. C.N. van Dis
SGP-voorman. Scheikundig ingenieur, die jarenlang het onvervalste orthodox-calvinistische en anti-Roomse SGP-geluid in beide Kamers liet horen. Strijder tegen vrouwenkiesrecht, loterijen, crematie, sport, inentingen, emancipatie, de Verenigde Naties, etc. ... te verstevigen - vond in 1966 dat de schrijver gerard - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Bernard van Clairvaux
De heilige Bernard of Bernardus van Clairvaux (Fontaine-lès-Dijon (bij Dijon), 1090 - Clairvaux, 20 augustus 1153) was een Franse abt en de belangrijkste promotor van de hervormende kloosterorde van de Cisterciënzers. Na de dood van zijn moeder in 1113 trad Bernard toe tot de Cisterciënzer orde. Reeds drie jaar later kreeg hij opdracht om een dochterklooster te stichten, dat hij op 25 juni 1115 de naam Claire Vallée, 'Clairvaux' gaf. Bernard predikte een onmiddellijke geloof, waarin de bemiddelaar de Maagd Maria was. In het jaar 1128 speelde Bernard een rol in het Concilie van Troyes, waarin hij de contouren van de Regels van de Tempeliers schetste, die al snel het ideaal van de christelijke adel werden. ... man, in te treden in het benedictijner klooster van jully. gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Martinus-Nijhoff-prijs
Martinus Nijhoff-prijs ... vertalingen van nederlandse literatuur in het frans 1997 - gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
museum
Het museum (meervoud: musea of museums) is een gebouw waarin voorwerpen van culturele waarde bijeengebracht zijn en uitgestald worden. " Een museum is een permanente instelling ten dienste van de gemeenschap en haar ontwikkeling, toegankelijk voor het publiek, niet gericht op het maken van winst, die de materiele getuigenissen van de mens en zijn omgeving verwerft, behoudt, wetenschappelijk onderzoekt, presenteert en hierover informeert voor doeleinden van studie, educatie en genoegen. ... 1953 eerste publieksonderzoek in nederland uitgevoerd door gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Prijs-der-Nederlandse-Letteren
Prijs der Nederlandse Letteren De Taalunie reikt elke drie jaar de Prijs der Nederlandse Letteren uit (voorheen Staatsprijs der Nederlandse Letteren). Deze prijs voor Nederlandstalige auteurs is de belangrijkste prijs van de Taalunie en is de enige staatsprijs voor literatuur van Nederland, Vlaanderen en Suriname. ... schrijvers: 2007: jeroen brouwers 2004: hella s. haasse 2001: gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Nederlandse kunst
Artikel over kunst in Nederland door de eeuwen heen. Eerste Nederlandse kunst Van vroege perioden dateren prehistorische en Romeinse resten. Belangrijke architectuur is overgebleven uit de Romaanse periode. ... schilderkunst, die met vaste regels en wetten werkte ( gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
P.C. Hooftprijs
Staatsprijs voor de Letterkunde, ingesteld in 1947 ter gelegenheid van de herdenking van de 300ste sterfdag van P.C. Hooft, 21 mei 1647. De prijs wordt jaarlijks toegekend, afwisselend voor proza, essay en poëzie. ... uitgereikt 1966: anton van duinkerken 1967: lucebert 1968: gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Nederlandse literatuur
Nederlandse literatuur is de verzameling van alle als literair bestempeld Nederlandstalige werk van Antillianen, Indische Nederlanders, Indonesiërs, Nederlanders, Surinamers, Vlamingen, en anderen. ... 1942 het geuzenliedboek theo van baaren 1912 - 1989 gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Hermans
Doorverwijspagina Willem Frederik hermans (1921-1995) Willem Frederik Hermans is met zijn moralistische en meesterlijk cynische romans, samen met Gerard Reve, de grote nieuwlichter in de Nederlandse literatuur na de Tweede Wereldoorlog. ... zijn moralistische en meesterlijk cynische romans, samen met gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Polemiek
De polemiek (v.), ~en ... van de ironie van harry mulisch als reactie op uitlatingen van gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Hildo Krop
Nederlands beeldhouwer, bouwbeeldhouwer, monumentaal kunstenaar, edelsmid, graficus, keramist, medailleur, meubelontwerper, sierkunstenaar, tekenaar, schilder van arbeiders, dieren, figuurvoorstellingen, paarden en portretten. ... p.j. troelstra spraken. van 1899 tot 1923 was hij wethouder. gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Willem Frederik Hermans
Willem Frederik hermans Wilem Frederik Hermans is met zijn moralistische en meesterlijk cynische romans, samen met Gerard Reve, de grote nieuwlichter in de Nederlandse literatuur na de Tweede Wereldoorlog. ... zijn moralistische en meesterlijk cynische romans, samen met gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
camp
De kitsch (m.) 1 schijnkunst die van een vals sentiment getuigt Kitscherig (bn.) 1 van de aard van kitsch => camp Camp (bn.; alleen pred.) 1 kitscherig Een kenmerk van het postmodernisme is het hoge kitsch en camp-gehalte ervan. ... van de samenleving zijn niet aan de 'vercamping' ontkomen. met gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
C.B. Vaandrager
Nederlandse dichter en schrijver, geboren 26 augustus 1935 te Rotterdam, overleden 18 maart 1992 te Rotterdam. Vaandrager was redacteur van Gard Sivik en behoorde tot de belangrijkste vertegenwoordigers van de ready-made poëzie. ... opleverden met de avonden en werther nieland van gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Thom Hoffman
Thom Hoffman (1957) Nederlandse fotograaf en acteur. 'ik heb een donkere kijk op menselijke motieven' Thom Hoffman werd op ( 3 maart 1957? ) geboren als Thomas Antonius Cornelis Ancion. ... in 1983 in paul verhoevens 'de vierde man', naar een boek van gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Geertjan Lubberhuizen
Uitgever en oprichter van de Bezige Bij, Geboren te Schoten 15 maart 1916, overleden 18 juli 1984 te Cornamona, Ierland. Zoon van Jan Willem Lubberhuizen, werktuigbouwkundig ingenieur, en Josina Petronella de Muijnck. ... spoor terug van j.b. charles, niet alleen de avonden van (nu) gerard - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 8