YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: francine houben de rotterdam architectuur mecanoo-architecten erick van egeraat egeraat van egeraat literair francine oomen lousewies van der laan francine giskes themacommissie technologiebeleid tweede kamercommissie houben francois joseph marie anne hubert 1898 1976 sijne tsinne sine dial. annet schaap dagmar stam gouden boekjes jonge jury nederlandse kinderjury philip hopman kunst compensatie goedmakertje, dr. l.j.m. (louis) beel louis beel kabinet-drees iii georges grard george grard izegrim ijzegrim bot 1 bot grimas ijzer bot ii brompot : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 81 voor - francine houben - in 0.0545718669891357 seconden.

Francine Houben

(1955) Francine Houben is een Nederlandse architecte die verschillende prestigieuze gebouwen op haar naam heeft staan. - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           
Mecanoo-Architecten
Mecanoo Architecten ( 1984) Nederland succesvolle bureau ontwerpt aanvankelijk vooral veel woningbouwprojecten. Later worden zowel de soort opdrachten als ontwerpen veelzijdiger. ... francine houben, henk doll en roelf steenhuis wonnen in twee rondes en vormden met erick van egeraat en chris de weijer het architectenb - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Erick van Egeraat
Nederlandse architect, geboren 2 mei 1956 in Amsterdam. Website: barok. In de architectuurgeschiedenis is de barok bij uitstek de stijlvorm waarbij met overdaad een poging wordt gedaan de goddelijke waarde hier op aarde te demonstreren. ... in 1984 richtte hij met onder andere francine houben het architectenbureau mecanoo op, waar hij werkzaam zou blijven tot 1995. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Francine Oomen

Eclaire Francine Marie Oomen is op 27 maart 1960 geboren in Laren. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Francine Oomen

Foto: Chris van Houts Francine Oomen is op 27 maart 1960 in het Noord-Hollandse Laren geboren. Na haar opleiding aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven ging ze aan de slag als industrieel ontwerper. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Themacommissie Technologiebeleid (Tweede Kamer)
Deze Tweede Kamercommissie hield zich bezig met het technologiebeleid, met name op de langere termijn. ... voorzitter van de themacommissie was tot september 2004 francine giskes en daarna lousewies van der laan. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Houben, François Joseph Marie Anne Hubert (1898-1976)

- (bron: Biografisch Woordenboek van Nederland)

                                                                                                                                           

Meis, Karin Francine Anne

- (bron: Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland)
                                                                                                                                           
sien - (dial.)
sijne (ZO), zn. v.: dwaze vrouw, trut. Ook Kortrijks sine. Korte vorm van een voornaam Francine of Josine.<#>tsinne (G), zn. v.: simpele, domme vrouw. Intensivum ( ts) uit (b. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Philip Hopman
Philip Hopman is op 16 juli 1961 in Egmond geboren. Net als zijn grootvader, vader en ooms was hij voorbestemd bollenboer te worden. In de zomervakanties moest hij helpen op het bedrijf van zijn ouders, bollen pellen in de schuur. ... met auteurs philip hopman illustreerde boeken van een groot aantal kinderboekenschrijvers, onder wie tais teng, mies bouman en francine oomen. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Annet Schaap
Annet Schaap is op 27 februari 1965 geboren in Ochten, Gelderland. In haar familie komen veel dominees en onderwijzers voor. Als kind was Annet al gek op boeken en maakte ze vaak tekeningen bij de verhalen die ze las. ... schaap vindt het leuk om op te treden voor kinderen en te vertellen over boeken, vooral als ze dit kan doen met francine oomen of jacques vriens. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Jonge Jury
De Jonge Jury heeft als doel jongeren van 12 tot en met 15 jaar tot lezen te stimuleren en een eigen mening over boeken te laten ontwikkelen. Deelnemers lezen tussen september en eind januari naar eigen keuze jeugdboeken en stellen een persoonlijke top-5 samen. ... 2004 francine oomen, hoe overleef ik mezelf? houten, van holkema & warendorf, 2002. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Dagmar Stam
Dagmar Stam is op 10 september 1945 in Amsterdam geboren. Ze studeerde in haar geboorteplaats aan de modeacademie, afdeling tekenen. Na haar studie werkte ze ongeveer zes jaar op een reclamebureau. ... in 1990 begon dagmar stam de verhaaltjes te illustreren die francine oomen schreef over het duo saartje en tommie. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Nederlandse Kinderjury
De Nederlandse Kinderjury heeft als doel zoveel mogelijk kinderen kennis te laten nemen van nieuwe kinderboeken en hen aan te zetten tot kritisch lezen. Tussen 1 februari en 1 juni kan iedere deelnemer op maximaal vijf favoriete boeken stemmen. ... 10 t/m 12 jaar: francine oomen, hoe overleef ik mezelf? houten, van holkema & warendorf, 2002. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Gouden Boekjes
Gouden Boekjes is de verzamelnaam voor een reeks in Amerika ontwikkelde prentenboekjes. Zij ontlenen hun naam aan het goudkleurige bandje om het kartonnen omslag en hun faam aan de bescheiden prijs en de rijke illustraties. ... daarin figureren bekende auteurs en illustratoren uit de lage landen: toon tellegen, francine oomen, peter pontiac, hans en monique hagen, annemarie van haeringen, harm van straaten, jet boeke, the tjong-khing, gerda dend - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
botvangen - (falen)
botvangen ww. ‘falen’ Vnnl. bot vanghen ‘falen’ [1630; WNT], ook in de betekenis ‘een blauwtje lopen’ [1640; WNT]. Er wordt wel gedacht aan een oudere betekenis van → bot 1 ‘stoot’, waarbij botvangen dus eigenlijk ‘een klap krijgen’ betekent. ... iv, 93; in limburg bots loopen, misloopen, niet treffen (houben, 84). - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Alex de Wolf
Alex de Wolf is op 8 september 1958 in Amstelveen geboren. Zijn vader was architect en nam hem van jongs af aan mee naar musea. Tekenen is zijn lust en zijn leven; als kind blonk hij er al in uit. ... francine oomen, de reis van daantje en doeke. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Dr. L.J.M. (Louis) Beel
Katholieke staatsman. Eén van de belangrijkste politici van na 1945. Begon zijn loopbaan als gemeenteambtenaar. In 1945 werd hij minister van Binnenlandse Zaken en als zodanig speelde hij een voorname rol bij de naoorlogse zuiveringen. ... n de koningin in friesland), quarles van ufford (chu, gelderland), de quay (kvp, commissaris van de koningin in noord-brabant), houben (kvp, commissaris van de koningin in limburg), de van der schueren (kvp, commissaris van de koningin in overijssel), d'ailly (p - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
A. (Anouchka) van Miltenburg
Anouchka van Miltenburg (1967) was van 30 januari 2003 tot 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD en was van 25 september 2012 tot en met 12 december 2015 Tweede Kamervoorzitter. Zij was werkzaam in de journalistiek en gemeenteraadslid in Zaltbommel. ... brabants dagblad, 11 september 2012 - teun lagas, "stressen vanuit de meest relaxte stoel van de kamer", trouw, 27 maart 2013 - francine wildenborg, "kamervoorzitter van miltenburg: 'ik moet het debat leiden, niet bepalen'", de persdienst, april 2013 - francine wi - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
goedmakertje - (compensatie)
goedmakertje, optreden van een voetbalscheidsrechter die, nadat hij de ene partij ten onrechte een strafschop of een vrije schop heeft gegund, de tegenpartij ter compensatie ook een strafschop of vrije schop toekent. ... nee, nee, schudde houben ditmaal, het was erin. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Georges Grard
Belgisch beeldhouwer, tekenaar van figuurvoorstellingen en naaktfiguren, Naamsvariant: George Grard, Familierelatie: Vader van Chantal Grard, wie opvalt met haar persoonlijke bijdrage tot de hedendaagse bronsscene. ... ij de gebouwen van de nationale bank, berlaimontlaan te brussel; plaatsing van de zee bij het casino te oostende 1954 > ontmoet francine van mieghem, zijn toekomstige echtgenote als we george grards levenswerk overschouwen, valt op dat hij tot midden de jaren '50 - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Robbedoes,
d.i. een wild kind; ook een jongen, die alles aandurft en wien het onverschillig is, wat hij doet 2); soms: een ruw, gehard persoon; vgl. Harreb. II, 223: Het is een wildeman of wilde Wouter, ook wel wilde robbedoes of wilde dragonder; Houben, 118; Jord. - (bron: Het spreekwoordenboek - dbnl)
                                                                                                                                           
iezegrim - (brompot)
iezegrim * [brompot] { ise(n)grijn 1401-1450} genoemd naar Isengrim, de wolf in de Reinaert, van iser [ijzer] + grime [masker], dus met het ijzeren masker.<#>iezegrim Een iezegrim is een brompot, een knorrige, norse, ‘chagrijnige’ vent. ... fri.: izegrim, izegryn, vrek); gunnink, 140; houben, 97; v. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Zich niet laten lompen,
d.w.z. zich niet laten bedriegen, bedotten. Bij Kiliaen lezen we: lompen, impingere, infligere, illidere, stooten, duwen, schudden; ook Mellema vertaalt lompen (syn. ... water, 104: lompe, bedriegen, foppen; houben, 106: zich niet laten lompen, zich niet laten voor den gek houden; ook: zich niet laten kennen op iets, royaal zijn (vgl. - (bron: Het spreekwoordenboek - dbnl)
                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 133